Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 220K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
καλά και ο Σάββας με τα κεμπάπ στο μοναστιράκι είναι καλή λύση και οικονομική :confused:
Για να καταλάβεις τι σουβλάκι φτιάχνει ο καθένας, θα αφήνεις ένα στο ψυγείο και θα το τρως την επόμενη. Προσωπικά στον Σάββα
οι πίτες έχουν μια επίστρωση λίπους την άλλη μέρα. Που να μην ζητούσα κι αλάδωτη δηλαδή.
Και ο γύρος παίζει να είναι κάργα στο λίπος. :2funny:

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Θυμάμαι παλιά πήγαινα νυχτερινό σχολείο για να εκμεταλλευτώ έναν νόμο να μπω κάπου χωρίς πανελλήνιες και το βράδυ μόλις σχολαγα ετρωγα κάποιες φορές γαμάτο σουβλάκι από έναν τύπο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Μα τι λέω; Εκείνα τα χρόνια ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΓΑΜΑΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ!!!

:confused:

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.979
Πόντοι
6.166
Margellos Premium Meat, έφτασαν και ισχύουν έως την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου!
▪️
Μπριζολες χοιρινές λαιμού ελληνικές 5,45€/κιλό
▪️
Φιλέτο κοτόπουλο ελληνικό 6,75€/κιλό
▪️
Ρολό κοτόπουλο παραγωγής μας 6,95€/κιλό
▪️
Μπιφτέκι μοσχαρίσιο παραγωγής μας 8,90€/κιλό
▪️
Σπετσοφάι παραγωγής μας 5,95€/κιλό
✊
Η Εξέλιξη στο Κρέας!
1f4cc.png
Βασιλέως Κωνσταντίνου 69 (Έναντι βενζινάδικου ΕΚΟ) - Κυψέλη Αίγινας
☎️
22970-28200

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.247
Πόντοι
10.336
Φραπεδακι ρε τυπε, σταθερη αξια...
καλυτερα να πιω νερο απο φραπε.
Επειδη ειμαι τεμπελης, ενα ζεστο Νες το χειμωνα τον πινω (κι ας εχω εσπρεσιερα), αλλα φραπε; Αθλια γευση για μια τρυπα στο στομαχι, Nope

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.247
Πόντοι
10.336
στην ελλαδα πλεον ανθουν μονο καφετεριες, φαστ φουντ και ντιλιβεραδες, και καταφεραμε σιγα σιγα να αποτυγχανουμε και στα 3 :tooth:

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Margellos Premium Meat, έφτασαν και ισχύουν έως την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου!
▪️
Μπριζολες χοιρινές λαιμού ελληνικές 5,45€/κιλό
▪️
Φιλέτο κοτόπουλο ελληνικό 6,75€/κιλό
▪️
Ρολό κοτόπουλο παραγωγής μας 6,95€/κιλό
▪️
Μπιφτέκι μοσχαρίσιο παραγωγής μας 8,90€/κιλό
▪️
Σπετσοφάι παραγωγής μας 5,95€/κιλό
✊
Η Εξέλιξη στο Κρέας!
1f4cc.png
Βασιλέως Κωνσταντίνου 69 (Έναντι βενζινάδικου ΕΚΟ) - Κυψέλη Αίγινας
☎️
22970-28200
Δεν τον ξέρω τον τύπο οπότε δεν θα εχω γνώμη. Η γενική μου όμως γνώμη κι ισχυρη άποψη βάση πολλών ετών είναι ότι μπιφτέκι παραγωγης κτλ, δεν παίρνουμε ποτέ από πουθενά. Το μόνο μπιφτέκι που αξίζει για μένα έξω, είναι αυτό με πιστοποιημένο 100% καλό κρέας χωρίς ούτε ένα μπαχαρικό (εκτός αλατοπιπερου). Απλή σημείωση: οι μπριζόλες λαιμού εξαιρετικά δύσκολο να είναι ελληνικές σε τέτοια τιμή. Τι θα κάνει μόλις τελειώσουν; Γιατί σε φυλλάδιο προσφορών θα του τελειώσουν σιγουρα
με 5,45 €. Άρα είτε λέει αλήθεια κι έχει πάρει μεγάλη ποσότητα (ποσο μεγάλη; ) είτε θα βαπτισει από συσκευασίες vacuum τις ξένες ως ελληνικές. Απλώς το ελληνικές πουλάει περισσότερο. Υπάρχει μια καχυποψία στην αγορά γενικώς. :confused:

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.166
Πόντοι
9.297
εχω σταματησει να αγοραζω καφε απο φουρνους.
δεν υπαρχει ουτε ενας φουρνος που να μην τον κανει σκατα.

Επρεπε να τσεπωσουν απο τον ανταγωνισμο (οι καφετεριες εβαλαν κτψ σφολιατες οποτε τους εφαγαν γερη πελατεια στα efood κτλ), αλλα ξεχασαν να ασχοληθουν με το πως να φτιαξεις εναν φρεντο που να πινεται :confused: Βαζουν κατι βαριεστημενες χοντρες μια δοση χωμα, το καινε στην μηχανη, το γεμιζουν παγακια, τον ζητας μετριο και παθαινεις ζαχαρο (γιαυτο πινουμε σκετο), και μετα απο μια γουλια δεν θες να πιεις καφε για μια βδομαδα απτην αηδια. Τουλαχιστον σε ξυπναει :tooth:
Όπως έχω μάθει βάζουν ζάχαρη με κουταλι που μοιάζουν με κουταλι σούπας (!)...ο μέτριος είναι με δύο κουταλιές ζάχαρη ενώ ο γλυκός με τέσσερις!

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Δηλαδή σας χαλάει ο καφές του coffee berry;
Ο Premium από εκεί είναι από τους πιο γευστικους για μένα.

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.247
Πόντοι
10.336
Δηλαδή σας χαλάει ο καφές του coffee berry;
Ο Premium από εκεί είναι από τους πιο γευστικους για μένα.
δεν ειναι φουρνος το coffee berry, τους φουρνους κραζουμε που παιρνουν εσπρεσσο απτα λιντλ, τους χωνουν σε μια σαπια μεταχειρισμενη εσπρεσσομηχανη που δεν καθαριζεται ποτε, και απο τα χερια ενος ασχετου παραλαμβανεις νερο με χωμα στην ιδια τιμη που θα επαιρνες καφε απο τα coffee berry...

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.839
Πόντοι
3.506
δεν ειναι φουρνος το coffee berry, τους φουρνους κραζουμε που παιρνουν εσπρεσσο απτα λιντλ, τους χωνουν σε μια σαπια μεταχειρισμενη εσπρεσσομηχανη που δεν καθαριζεται ποτε, και απο τα χερια ενος ασχετου παραλαμβανεις νερο με χωμα στην ιδια τιμη που θα επαιρνες καφε απο τα coffee berry...
Έχω κόψει εντελώς τον καφέ από οπουδήποτε έξω (πλήν του Taf στη Μπενάκη). Εδώ και δέκα χρόνια, πίνω μόνο στο σπίτι. Πλέον οι ποικιλίες που κυκλοφορούν και η προσιτή τεχνολογία το έχουν καταστήσει μονόδρομο για μένα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.109
Πόντοι
3.656
Έχω κόψει εντελώς τον καφέ από οπουδήποτε έξω (πλήν του Taf στη Μπενάκη). Εδώ και δέκα χρόνια, πίνω μόνο στο σπίτι. Πλέον οι ποικιλίες που κυκλοφορούν και η προσιτή τεχνολογία το έχουν καταστήσει μονόδρομο για μένα.
ισχύει...ακόμα και ο καφές της νεσπρέσο είναι καλύτερος από αυτούς που παίρνεις έξω

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.247
Πόντοι
10.336
εννοειται, αγοραζεις ενα καλο χαρμανι και τον φτιαχνεις οπως θες εσυ, εχω 2 επρεσιερες, μια συμβατικη και μια με καψουλες. Ασυγκριτο αποτελεσμα.

Αλλα αμα εισαι εκτος σπιτιου δεν εχεις την πολυτελεια της επιλογης, και να πινω μπυρες απτο μεσημερι, το κανω ακομα μεν, αλλα δεν ειναι για καθε μερα... τι να παρω; Τσαι; χυμο; οντας καπνιστης θελω καφεινη ή αιθανολη ή και τα δυο :tooth: Αρα αναποφευκτα θα φαω στη μαπα και μερικους σαπιους καφεδες

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.140
Πόντοι
6.256
Καφε πινουμε χαλαρα σε καφετερια ή στον καναπε του σπιτιου μας.
Οι καφεδες στο ποδι και στο αμαξι κλπ ειναι χαζομαρα .

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.247
Πόντοι
10.336
Καφε πινουμε οπου καβλωσουμε χαλαρα, χαζομαρα ειναι να εισαι ψυχαναγκαστικος για το που θα πιεις καφε

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.109
Πόντοι
3.656
το καλύτερο είναι να πίνεις καφέ στο ερκοντισιον και να φωνάζεις από το γαλάζιο νεοδημοκρατικό μικρόφωνο ''δεν παίζεις με ποιότητα σε βλέπω που δε δουλεύεις" :coffee:

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Εντάξει αν κάποιος σοβαρά πίνει καφέ θα ήξερε τουλάχιστον να γράψει ότι κανείς δεν μπορεί στο σπίτι να φτιάξει το ίδιο επίπεδο καφέ με αυτό που πίνουμε στα σωστά καφέ.
Καμία μηχανή σπιτιού δεν μπορεί να φτάσει να παράξει τον ίδιο καφέ με τις μηχανές που κοστίζουν 5-10.000€ στις καφετέριες.

Καλά κάνετε και κάνετε οικονομίαπίνοντας καφέ στο σπίτι, αλλά μην λέμε και ότι είναι το ίδιο πράγμα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.109
Πόντοι
3.656
Εντάξει αν κάποιος σοβαρά πίνει καφέ θα ήξερε τουλάχιστον να γράψει ότι κανείς δεν μπορεί στο σπίτι να φτιάξει το ίδιο επίπεδο καφέ με αυτό που πίνουμε στα σωστά καφέ.
Καμία μηχανή σπιτιού δεν μπορεί να φτάσει να παράξει τον ίδιο καφέ με τις μηχανές που κοστίζουν 5-10.000€ στις καφετέριες.

Καλά κάνετε και κάνετε οικονομίαπίνοντας καφέ στο σπίτι, αλλά μην λέμε και ότι είναι το ίδιο πράγμα.
δεν έχει να κάνει μόνο με τη μηχανή...περισσότερο έχει να κάνει με το αν έχεις αλέσει τυς κόκκους εκείνη την ώρα...αν έχει καθαριστεί και συντηρηθεί καλά η μηχανή...το χαρμάνι....την ποιότητα του νερού κλπ.

στο 99 των καφετερειων καφέ φτιάχνει μια κοπέλα που απλά κάνει τη διαδικασία μηχανικά όπως της έδειξαν και φυσικά τα χαρμάνια είναι γτπ και τον έχουν αλέσει από το πρωί.

στο σπίτι μπορείς να πιεις καλύτερο και φτηνότερο αλλά είναι πολύ μεγάλη μανούρα.

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.692
Πόντοι
736

Εννοείται η ακριβή μηχανή θα κάνει δουλειά , αλλά για παράδειγμα στον νες που πίνω εγω πιστεύω πιο πολύ διαφορά κάνει το χαρμάνι του καφέ και λιγότερο το πως θα τον φτιάξεις.

Οπότε αν είναι να πιώ καφέ απο take away που θα τον φτιάξει με ακριβή μηχανή αλλά με το χάλια χαρμάνι θα βγεί χειρότερος απο αυτόν που θα φτιάξω σπίτι , θα προτιμήσω να τον πιώ σπίτι.

Και νομίζω πως αρκετά take away ρίχνουν την ποιότητα του καφέ για να αυξήσουν το κέρδος , αλλά υποτίθεται θα πάρεις τον καφέ απο εκεί για να είναι λίγο καλύτερος απο αυτόν που θα έφτιαχνες σπίτι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom