Νίπλης
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 4 Απρ 2013
- Like
- 74.946
- Πόντοι
- 12.756
Ελα στου Μητσοτακη το νημα , να γελασειςΌπου φτωχός και η μοίρα του
Ελα στου Μητσοτακη το νημα , να γελασειςΌπου φτωχός και η μοίρα του
Τι να γελασω. Ολοι οι μπραβοκουληδες είναι σε άδεια από το κόμμα κ έχουν βάλει κάτι newbies στα πόστα τουςΕλα στου Μητσοτακη το νημα , να γελασεις
Λόγω της αποχώρησης της Ρωσίας από τη συμφωνία των σιτηρών. Τσίμπησε απότομα η τιμή στο σιτάρι.Λογω της εκρηξης στον Αγχίαλο?
Έχω σε κτήμα φίλου μουΌποιος βάλει μυγδαλα και καρύδια βεβαιωμένα θα πάρει τ' αρχίδια του
20 αμυγδαλιές και 20 καρυδιές σε κτήμα φίλου. Δηλαδή ένα στρέμμα από το ένα είδος και ένα στρέμμα από το άλλο, βαριά. Χοντρικά 250 κιλά από το ένα και 250 από το άλλο.. Και περπατάνε και προχωρούν και αυγατιζουν.Έχω σε κτήμα φίλου μου
κι υπό την επίβλεψή μου,
20 αμυγδαλιές και 20 καρυδιές. Μια χαρά περπατανε. Όσο προχωρούν μάλιστα, αυγατίζουν. Παλιά μου είχε προτείνει να βάλει κοντουλες αχλάδια αλλού
και του είπα καλύτερα να φτιάξει διαστημόπλοιο. Αυτό ας πούμε δεν συμφέρει. Χτες πήγα λαϊκή να δω έναν γνωστό που έλεγε ότι είχε ωραίους γιαρμαδες και δεν ήξερε ότι οι γιαρμαδες είναι ποικιλία κι όχι φρούτο όπως πασσάρουν. Αυτό παλι δεν αξίζει διότι δεν υπάρχουν σπόροι όπως παλιά. Για μένα παίζει ρόλο ο σπόρος.
Ο τυπος μαλλον νομίζει εχει λεφτοδεντρα με 20 κομματια20 αμυγδαλιές και 20 καρυδιές σε κτήμα φίλου. Δηλαδή ένα στρέμμα από το ένα είδος και ένα στρέμμα από το άλλο, βαριά. Χοντρικά 250 κιλά από το ένα και 250 από το άλλο.. Και περπατάνε και προχωρούν και αυγατιζουν.
Πόσα θέλεις να μας τρελάνεις φίλε;
5 ευρώ το κιλό το ασπαστο καρύδι ξεκίνησε φετος και σύντομα δεν εύρισκε διέξοδο ούτε με 3,5. Παντου τιγκαρισμένες οι αποθήκες από αδιάθετο καρυδι.
Το αμύγδαλο ούτε καν. Γεμάτες οι αποθήκες των εμπορων από πέρυσι με εισαγωγές τουρκικου φθηνού. Τον ήπιαν πέρυσι οι αμυγδαλαδες, τον ήπιαν και φέτος. Δεν αγοράζουν καν οι εμποροι. Απλά πιέζουν για εξευτελιστικές τιμές. Κάτω από τα 2 ευρώ το κέλυφος, με το ζόρι 6 ευρώ η ψίχα. Πολλοί ξηλώνουν δένδρα αλλάζοντας καλλιέργεια. Κι αυτό στο λέει κάποιος που ο πεθερός του έχει 120 στρέμματα Φερανιες, σε περιοχή με τεράστιες εκτάσεις αμυγδάλου.
Εσύ βέβαια μπορεί να κονομας με 20 αμυγδαλιές και 20 καρυδιές οπότε όλα οκ.
Ποτέ είπα εγώ ότι έγινα πλούσιος από τα αμύγδαλα και τα καρύδια; Είπα ότι είναι κερδοφόρες καλλιέργειες και χωρίς κούραση. Όντως είναι ξεκούραστες κι ανθεκτικες. Μήπως μπερδεύτηκες και νόμισες ότι εφοδιάζω όλη την Ελλάδα; αν θες έξτρα εισόδημα πας λαϊκή20 αμυγδαλιές και 20 καρυδιές σε κτήμα φίλου. Δηλαδή ένα στρέμμα από το ένα είδος και ένα στρέμμα από το άλλο, βαριά. Χοντρικά 250 κιλά από το ένα και 250 από το άλλο.. Και περπατάνε και προχωρούν και αυγατιζουν.
5 ευρώ το κιλό το ασπαστο καρύδι ξεκίνησε φετος και σύντομα δεν εύρισκε διέξοδο ούτε με 3,5. Παντου τιγκαρισμένες οι αποθήκες από αδιάθετο καρυδι.
Το αμύγδαλο ούτε καν. Γεμάτες οι αποθήκες των εμπορων από πέρυσι με εισαγωγές τουρκικου φθηνού. Τον ήπιαν πέρυσι οι αμυγδαλαδες, τον ήπιαν και φέτος. Δεν αγοράζουν καν οι εμποροι. Απλά πιέζουν για εξευτελιστικές τιμές. Κάτω από τα 2 ευρώ το κέλυφος, με το ζόρι 6 ευρώ η ψίχα. Πολλοί ξηλώνουν δένδρα αλλάζοντας καλλιέργεια. Κι αυτό στο λέει κάποιος που ο πεθερός του έχει 120 στρέμματα Φερανιες, σε περιοχή με τεράστιες εκτάσεις αμυγδάλου.
Λες κουταμσρες και το κακό είναι πως δεν το καταλαβαίνεις.Ποτέ είπα εγώ ότι έγινα πλούσιος από τα αμύγδαλα και τα καρύδια; Είπα ότι είναι κερδοφόρες καλλιέργειες και χωρίς κούραση. Όντως είναι ξεκούραστες κι ανθεκτικες. Μήπως μπερδεύτηκες και νόμισες ότι εφοδιάζω όλη την Ελλάδα; αν θες έξτρα εισόδημα πας λαϊκή
ή βρίσκεις κύκλο ανθρώπων να έχεις πάρει δώσε (όπως ανέφερα). Στην λιανικη το καλό καρύδι έχει 5,5 ευρώ το σακκουλακι 200 γραμμαρίων. Βάλτο εσύ 3 ευρώ αν είναι καλό. Την αμυγδαλοψυχα στείλτη στα ζαχαροπλαστεία. Ποιος θα κάτσει να βράζει μαλακίες για να βγάλει φλούδα; Δεν πάμε να γίνουμε πλούσιοι αλλά να μην αγοράζουμε μπουρδέλα ή να βγάζουμε έξτρα.
Καλά οκ. Εγώ έτσι τα βλέπω και τα κάνω. Εσύ που ασχολείσαι επαγγελματικά δες το αλλιώς. Εδώ βρήκα έναν που δένει μαϊντανούς και παπαριες φιογκάκια στα Μέγαρα και μια χαρά βγάζει έξτρα. Ο βασικός στις δουλειές δεν φτάνει, στο σερβαιβορ δεν μας πήραν οπότε όπου μπορούμε με μαύρα λεφτά πάμε τρέχοντας αρκεί να μην βγάζει το κράτος (και κάθε κυβέρνηση). Όπως μπορεί ο καθένας.Λες κουταμσρες και το κακό είναι πως δεν το καταλαβαίνεις.
τυπε 6 ευρω με το ζορι η ψιχα μιλαμε για τον καταναλωτη ή για τον εμπορο;20 αμυγδαλιές και 20 καρυδιές σε κτήμα φίλου. Δηλαδή ένα στρέμμα από το ένα είδος και ένα στρέμμα από το άλλο, βαριά. Χοντρικά 250 κιλά από το ένα και 250 από το άλλο.. Και περπατάνε και προχωρούν και αυγατιζουν.
Για τον έμπορο. Το χοντρό κέρδος πάει σε αυτόν. Προπερσι οι τιμές ηταν καλυτερες στους παραγωγούς. Πέρυσι πάνω κάτω αυτές που έγραψα. Φέτος δεν ξεκίνησε ακόμη η συγκομιδή αν και δε φαίνεται ότι θα αλλάξει κάτι. Εμείς όμως στη λιανική θα αγοράζουμε 12-15 ευρώ το κιλό.τυπε 6 ευρω με το ζορι η ψιχα μιλαμε για τον καταναλωτη ή για τον εμπορο;
Εγω που τα αγοραζω 12 με χουν πιασει κοτσο;
θενκς.Για τον έμπορο. Το χοντρό κέρδος πάει σε αυτόν. Προπερσι οι τιμές ηταν καλυτερες στους παραγωγούς. Πέρυσι πάνω κάτω αυτές που έγραψα. Φέτος δεν ξεκίνησε ακόμη η συγκομιδή αν και δε φαίνεται ότι θα αλλάξει κάτι. Εμείς όμως στη λιανική θα αγοράζουμε 12-15 ευρώ το κιλό.
Φαντάζομαι, δε σου έχει διαφύγει οτι δουλεύω σε σούπερ μάρκετ...Εγώ είπα τι προϊόν είναι τα ιδιωτικής ετικέτας. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ δεν είναι ίδιο πχ το Κατσέλης με το σούπερ μάρκετ και ας το προωθεί ο πρώτος. Ακόμα λοιπόν και για Βη Γ κατηγορίας που είναι τα προϊόντα των μάρκετ είναι ΠΑΝΆΚΡΙΒΑ για την ποιότητα τους. Τώρα εσυ η ο οποιοσδήποτε δεν θέλει να το καταλάβει δεν πειράζει.
Διότι η μαγκιά κρύβεται στο πόσο ακριβά θα πάρεις το μακαρόνι άλλωστε...Φαντάζομαι, δε σου έχει διαφύγει οτι δουλεύω σε σούπερ μάρκετ...
Και, για να το πάμε λίγο λιανά, οι τιμές, για την ακρίβεια, οι διαφορές στην τιμή "ιδιωτικής ετικέτας" και επίσημης μάρκας είναι τέτοιες που ΔΕΝ καθιστούν τα ιδιωτικής πανάκριβα. Στην τελική, σαν ένας εκ των έσω σε αυτή την ιστορία, προτιμώ να ψωνίζεις τα ακριβά. Αν το μέσο ποσοστό κέρδους απο ένα Χ προϊόν είναι 5% (ένα στρογγυλό εύκολο νούμερο), τι θέλω εγώ; Να παίρνω το 5% του 1 ευρώ το κομμάτι, ή το 5% του 2, 3 ή και 4 ευρώ το κομμάτι;
Το γεγονός οτι όλοι, μα όλοι οι παίκτες στην αγορά σπρώχνουν συμφωνίες με βασικούς προμηθευτές για ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα, σε τιμές 40, 50 ή και 60% πιο κάτω απο τα κανονικά, θα πρέπει να σου λέει κάτι. Τώρα, αν σου φαίνεται υπερβολικά ακριβό το πακέτο μακαρόνια των, περίπου 60 λεπτών, σε σχέση με το 1.20 των Μίσκο και Μέλισσα, και του σχεδόν 2 ευρώ μέσο όρο Barilla, τότε πάσο. ΑΝ τα έχεις και μπορείς μαγκιά σου και σου βγάζω το καπέλο
Ωραίος! Επίσης τα περισσότερα (μην πω όλα) προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας είναι για τον πούτσοΔιότι η μαγκιά κρύβεται στο πόσο ακριβά θα πάρεις το μακαρόνι άλλωστε...
Aυτό.Οι υπάλληλοι που δουλεύουν σε ντελικατεσεν η σε σοβαρά μαγαζιά οποιουδήποτε προϊόντος, αναγνωρίζουν τον πελάτη από χιλιόμετρα. Έχουμε ένα σωρό σκοτούρες όπως να πάρουμε αύξηση ή να γαμήσουμε. Όλοι έτσι κάνουν στις δουλειές τους. Μόλις σκάσει ένας να κάνει τον έξυπνο, να μας καθυστερεί μια ώρα μέχρι να αποφασισει ή να νομίζει ότι θα διακρίνει διάφορες για να πάρει το καλό σε χαμηλή τιμή, θα φάει δούλεμα και θα του πουλήσουμε αυτό που πρέπει. Π.χ Αν δώσεις 20 ευρώ για γραβιέρα θα πάρεις πρόβεια γραβιέρα τούμπανο, αν θες με 7-9 ευρώ, θα φας σκατά της αγελάδας ξυμένη 100 φορές στα τελευταία της. Το ίδιο ισχύει παντού. Είναι αυτόματη διαδικασία. Όλοι παίρνουν ότι πληρώνουν. Το μπλα μπλα καλύπτει την σαβούρα.
Ο υπάλληλος νοιάζεται αν έρθει έλεγχος, να τον βρουν μάγκα και ωραίο να σπρώχνει τα πάντα για να ζητάει λεφτά. Δεν τον νοιάζει η κυρά Μαρία που έχει απαιτήσεις εφοπλιστή με τσέπη πληβείου.
Είδες τύπε μου διαβολικές συμπτώσεις. Μολις μπηκε ο Αύγουστος, ο μηνας που ολοι οι Έλληνες διακοπαρουν, ξαφνικά η βενζίνη ανέβηκε.2.99€ το λιτρο η αμόλυβδη Κω
46.66% η ΝΔ 25Ιουνιου στην Κω.
Ευχομαστε μεχρι τελος Αυγούστου 5€ λιτρο στην Κω