Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 226K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
27
Like
12.430
Πόντοι
6.166
_X7tc4-V4-m-2SdpwgRs82xdd-8VgErVMo0rncv4BNBj5Jr81J0s14sHuCkSRuncUWWZkeQLdEa2lg=s960-nd-v1

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Φετα, γαλακτοκομικα, μοσχαρι, κοτοπουλο, ολα πανακριβα πια. Και ολα, ζαχαρη, ζυμαρικα, ελαιολαδο, τα παντα. Το καλαθι του νοικοκυριου θα ξεκινησει να εφαρμοζεται στα σουπερ μαρκετ συντομα. Ας δουμε πως θα λειτουργησει. Αν καταλαβα καλα, θα σου εχει σημανση στα φτηνα διαθεσιμα προιοντα. Δηλαδη να μπορεις να παρεις ακριβα μακαρονια Μελισσα, Μισκο, Μπαριλα, αλλα να σου εχει και ιδιωτικης ετικετας, μακαρονια ΑΒ, Βασιλοπουλος, μακαρονια Μαρατα, Σκλαβενιτης. Καφες Νεσκαφε, πανακριβος πια, καφες στιγμιαιος αντιστοιχος ΑΒ, φθηνοτερος. Μα αυτο δεν γινεται ηδη; Υπαρχουν αυτα τα προιοντα στο ραφι. Φθηνοτερα απο τα αλλα.
Εγω δεν εχω αγορασει ΠΟΤΕ τετοια προιοντα. Μπορει να ειναι καλα, δεν γνωριζω. Αλλα παντα προτιμουσα να παρω πχ μια σοκολατα ΙΟΝ παρα 2 σοκολατες σαβουρα απο τα παλια σουπερ μαρκετ DIA.
Τι θα αλλαξει δηλαδη και σε τι θα βοηθησει; Οτι θα υπαρξει σημανση στο ραφι; <Ελατε να παρετε τα προιοντα απο το καλαθι του νοικοκυριου;> Αυτη θα ειναι η καταπληκτικη παρεμβαση-βοηθεια της κυβερνησης που θα καταπολεμησει την ακριβεια;

cool11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
1.575
Πόντοι
216
Μεχρι να γινει το 'καλαθι του νοικοκυριου'...θα εχουν παει ολα επι 2 στις τιμες...τοτε τι νοημα θα εχει το καλαθι;

mounoeilotas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2013
Like
1.454
Πόντοι
216
οι σοκολατες βλαπτουν, ακου σοκολατες....

• Χαχα
Αντιδράσεις: piko

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
2.150
Πόντοι
456
Φετα, γαλακτοκομικα, μοσχαρι, κοτοπουλο, ολα πανακριβα πια. Και ολα, ζαχαρη, ζυμαρικα, ελαιολαδο, τα παντα. Το καλαθι του νοικοκυριου θα ξεκινησει να εφαρμοζεται στα σουπερ μαρκετ συντομα. Ας δουμε πως θα λειτουργησει. Αν καταλαβα καλα, θα σου εχει σημανση στα φτηνα διαθεσιμα προιοντα. Δηλαδη να μπορεις να παρεις ακριβα μακαρονια Μελισσα, Μισκο, Μπαριλα, αλλα να σου εχει και ιδιωτικης ετικετας, μακαρονια ΑΒ, Βασιλοπουλος, μακαρονια Μαρατα, Σκλαβενιτης. Καφες Νεσκαφε, πανακριβος πια, καφες στιγμιαιος αντιστοιχος ΑΒ, φθηνοτερος. Μα αυτο δεν γινεται ηδη; Υπαρχουν αυτα τα προιοντα στο ραφι. Φθηνοτερα απο τα αλλα.
Εγω δεν εχω αγορασει ΠΟΤΕ τετοια προιοντα. Μπορει να ειναι καλα, δεν γνωριζω. Αλλα παντα προτιμουσα να παρω πχ μια σοκολατα ΙΟΝ παρα 2 σοκολατες σαβουρα απο τα παλια σουπερ μαρκετ DIA.
Τι θα αλλαξει δηλαδη και σε τι θα βοηθησει; Οτι θα υπαρξει σημανση στο ραφι; <Ελατε να παρετε τα προιοντα απο το καλαθι του νοικοκυριου;> Αυτη θα ειναι η καταπληκτικη παρεμβαση-βοηθεια της κυβερνησης που θα καταπολεμησει την ακριβεια;
Δοκίμασε τις σοκολάτες του Λίντλ (παράδειγμα την σοκολάτα με τα ολόκληρα φουντούκια ή την σοκολάτα την τζαντούγια -finCARRE noisette) συνέκρινε τις με αντίστοιχες γνωστές μάρκες και θα δεις πόσο καλές είναι οι πρώτες.Εάν έχεις δοκιμάσει Λάκτα πιστεύω να έχει δει πόσο μάπα την έχουνε κάνει...
Ο πατέρας μου δούλευε στην Μέλισσα.Εξαιρετικά μακαρόνια ως προς την ποιότητα.Ισάξια με την Μίσκο.
Όμως και τα μακαρόνια του Λιντλ για την τιμή τους είναι σχετικά καλά...
Το ελαιόλαδο του Λιντλ το έχω δοκιμάσει (αυτό το παρθένο ελαιόλαδο) και δεν μου άρεσε αλλά πριν από καιρό είχε προσφορά ένα δίλιτρο μπουκάλι πλαστικό μάρκας ΑΛΤΙΣ στα δώδεκα ευρώ.Πολύ καλή τιμή!
Γενικότερα στα ελαιόλαδα "παίζει" αρκετή προσφορά σχεδόν σε όλα τα σουπερ-μάρκετ...
Υ.Γ.1. Καφέ δεν πίνω...δεν έχω άποψη επί του θέματος...Πάντως δύο περιοχές δίνουμε (κυρίως) καφέ σε όλην την υδρόγειο.Βραζιλία και Βιετνάμ.Οπότε,εάν γίνει ζημιά κλιματική,ο καφές παίρνει την ανηφόρα!
Υ.Γ.2.Εάν δεν είχανε κλείσει τα εργοστάσια της ζάχαρης,δεν θα είχαμε θέμα με την τιμή της.Υπήρχανε/υπάρχουνε χωράφια με ζαχαρότευτλα στον Έβρο...
Υ.Γ.3.Το γάλα και τα τυριά θα ακριβίνουνε κι άλλο.Είναι πανευρωπαϊκό το πρόβλημα.Έχουνε πάει οι ζωοτροφές στον Θεό.Εάν είσαι αγρότης σε συμφέρει να το σφάξεις το ζώο παρά να έχεις και να το μεγαλώνεις για το γάλα του...

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.748
Πόντοι
2.306
Εγώ αγοράσω ανώνυμα προϊόντα δεν έχω πρόβλημα στο φαγητό τα τρώω όλα, εκεί που κολλάω είναι στο χαρτί τουαλέτας, μόνο Softex.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Οπως τα λεγαμε, ετσι κι εγινε.
Το πρωι στον ΑΝΤ1 λεει ο Παπαδακης <Εχουμε σημειωσει την τιμη τις προηγουμενες ημερες απο καποια προιοντα σε σουπερ μαρκετ. Σημερα που ξεκινησε το μετρο Το καλαθι του νοικοκυριου, στειλαμε στο σουπερ μαρκετ τον ρεπορτερ να μας πει ποσο τα βρηκε τα ιδια προιοντα, τα οποια περιλαμβανονται και στο καλαθι.
Μακαρονια. Ιδιωτικης ετικετας. Ιδια ακριβως τιμη, πριν με σημερα.
Γαλα. Ιδιωτικης ετικετας. Ιδια ακριβως τιμη, πριν με σημερα.
Ψωμι. Ιδιωτικης ετικετας. Ιδια ακριβως τιμη, πριν με σημερα.
Δεν καταλαβαινω. Σε τι ωφεληθηκαν οι καταναλωτες;>

Πως. Αφου ολοι οι ηλικιωμενοι τις προηγουμενες ημερες που τους ρωταγανε, λεγανε <Αν το περιμενουμε το καλαθι του νοικοκυριου; Πως και πως. Αδημονουμε να ξεκινησει, να σωθουμε, γιατι τωρα ολα ειναι πανακριβα. Να ναι καλα η κυβερνηση που το σκεφτηκε.>

Αχαριστια...

Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
28 Οκτ 2022
Like
118
Πόντοι
0
Εγώ λόγω ανεργίας και κακής οικονομικής κατάστασης αγοράζω ή προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ή προϊόντα σε προσφορά με αποτέλεσμα να έχω σχηματίσει την άποψη ότι πολλά επώνυμα προϊόντα είναι μόνο φρουφρου και αρώματα, άλλωστε τα εργοστάσια που φτιάχνουν τα πρώτα φτιάχνουν και τα δεύτερα, σαφώς υπάρχουν εξαιρέσεις και με τον καιρό αφού έχεις τσεκάρει ποια ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα αξίζουν αγοράζεις αυτά, σαν γενικότερο σχόλιο έχω να πω ότι είναι ντροπή σε έναν κόσμο αλματώδους τεχνολογικής προόδου η φτώχεια και η ανέχεια να κυριαρχεί σε μεγάλα κοινωνικά στρώματα, "κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας" όπως είπε και ο πρίγκιπας Άμλετ και το ζήτημα είναι αλλάξει η ρότα αυτού του κόσμου πριν είναι πολύ αργά

papaphilips

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιουλ 2018
Κριτικές
136
Like
52.462
Πόντοι
27.261
σταχτη στον κοσμακη και αβαντα στα σουπερμαρκετ κανουνε, για να εχουν περισσοτερο κερδος στα "δικα" τους καθαρα προϊοντα.
οπως λες και εσυ, ποτε δεν εχω αγορασει π.χ. γαλα αβ η' γιαουρτι μαρατα.
ετσι το βλεπω.

diamantino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2018
Κριτικές
1
Like
2.808
Πόντοι
456
μια μαλ@κία και μισ΄'η.Αυτοί το μόνο που σίγουρα κάνουν σωστά είναι να κλέβουν..εΓΩ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΖΩ ΜΕ ΠΟΛΎ ΧΑΜΗΛΆ ΈΣΟΔΑ ΑΝΡΓΊΑ ΚΛΠ , ΕΊΧΑ ΠΆΝΤΑ ΤΑ ΦΥΛΛΆΔΙΑ ΜΕ ΤΙς ΕΒΔΟΜΑΔΙΆΙΕς προσφορες.Και φυσικά ψωνίζω ιδιωτικής ετικέτας όπου δεν θα υπάρξει καμμ΄ια διαφορά.Γιαούρτι που το φτιάχνει σε γνωστ΄η βαλυσίδα ι κολιος εχδει προσγορα 1κιλο 10 λιπαρα στα 1,95 , αν πάρεις το δικό του στα 3,50 ευρώ το ιδιο ακριβως .Οπως και με τα ύζια αλλά και μακαόνι ολικής που παιρνω στα 89 λεπτα δηλαδή τι νομίζετε πως τωρα θα πάει στα 50 λεπτά .Καθαρά εποικινωνιακό είναι να πούνε πως κάτι κάνουνε .

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.284
Πόντοι
10.336
καμια εφαρμογη για τα πιο ακριβα προιοντα δεν υπαρχει; :coffee:

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
48.344
Πόντοι
9.297
Οπως τα λεγαμε, ετσι κι εγινε.
Το πρωι στον ΑΝΤ1 λεει ο Παπαδακης <Εχουμε σημειωσει την τιμη τις προηγουμενες ημερες απο καποια προιοντα σε σουπερ μαρκετ. Σημερα που ξεκινησε το μετρο Το καλαθι του νοικοκυριου, στειλαμε στο σουπερ μαρκετ τον ρεπορτερ να μας πει ποσο τα βρηκε τα ιδια προιοντα, τα οποια περιλαμβανονται και στο καλαθι.
Μακαρονια. Ιδιωτικης ετικετας. Ιδια ακριβως τιμη, πριν με σημερα.
Γαλα. Ιδιωτικης ετικετας. Ιδια ακριβως τιμη, πριν με σημερα.
Ψωμι. Ιδιωτικης ετικετας. Ιδια ακριβως τιμη, πριν με σημερα.
Δεν καταλαβαινω. Σε τι ωφεληθηκαν οι καταναλωτες;>

Πως. Αφου ολοι οι ηλικιωμενοι τις προηγουμενες ημερες που τους ρωταγανε, λεγανε <Αν το περιμενουμε το καλαθι του νοικοκυριου; Πως και πως. Αδημονουμε να ξεκινησει, να σωθουμε, γιατι τωρα ολα ειναι πανακριβα. Να ναι καλα η κυβερνηση που το σκεφτηκε.>

Αχαριστια...
Πελοποννήσιος ο παππούς; "Καπαμα";

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
48.344
Πόντοι
9.297
σταχτη στον κοσμακη και αβαντα στα σουπερμαρκετ κανουνε, για να εχουν περισσοτερο κερδος στα "δικα" τους καθαρα προϊοντα.
οπως λες και εσυ, ποτε δεν εχω αγορασει π.χ. γαλα αβ η' γιαουρτι μαρατα.
ετσι το βλεπω.
Αδιαφορώ για το νερό "Μαρατα"...όχι μόνο δεν το βρίσκω εύγευστο ( όσο "γευστικό" μπορεί να θεωρείται το νερό) αλλά προτιμώ φανατικά το νερό "Νεφέλη"( είχα ανταλλάξει υγρά με μια Νεφέλη.... :grin: ).

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
55.853
Πόντοι
12.756
αρκετα προιοντα ιδιωτικης ετικετας ειναι πολυ ποιοτικα και καποια φτιαχνονται απο γνωστες φιρμες σε συνεργασια με τα σουπερ μαρκετ....
τα οσπρια τα ελληνικα Σκλαβενιτη ειναι φοβερα,τα ζυμαρικα Μαρατα,το γαλα του Βασιλοπουλου,το προβειο γιαουρτι το δικο του,τα κορν-φλεικς του Σκλαβενιτη κλπ

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
48.344
Πόντοι
9.297
αρκετα προιοντα ιδιωτικης ετικετας ειναι πολυ ποιοτικα και καποια φτιαχνονται απο γνωστες φιρμες σε συνεργασια με τα σουπερ μαρκετ....
τα οσπρια τα ελληνικα Σκλαβενιτη ειναι φοβερα,τα ζυμαρικα Μαρατα,το γαλα του Βασιλοπουλου,το προβειο γιαουρτι το δικο του,τα κορν-φλεικς του Σκλαβενιτη κλπ
Αν δείτε τα ψιλά γράμματα,πολλές προ'ι'οντα ιδιωτικής ετικέτας έχουν παραχθεί σε εγκαταστάσεις πασίγνωστων εταιρειών π.χ.γαλακτοκομικα.Αρα δεν υφίσταται θέμα ποιότητας...

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
55.853
Πόντοι
12.756
Αν δείτε τα ψιλά γράμματα,πολλές προ'ι'οντα ιδιωτικής ετικέτας έχουν παραχθεί σε εγκαταστάσεις πασίγνωστων εταιρειών π.χ.γαλακτοκομικα.Αρα δεν υφίσταται θέμα ποιότητας...
ακριβως.....

papaphilips

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιουλ 2018
Κριτικές
136
Like
52.462
Πόντοι
27.261
Αδιαφορώ για το νερό "Μαρατα"...όχι μόνο δεν το βρίσκω εύγευστο ( όσο "γευστικό" μπορεί να θεωρείται το νερό) αλλά προτιμώ φανατικά το νερό "Νεφέλη"( είχα ανταλλάξει υγρά με μια Νεφέλη.... :grin: ).
ιδια ολα ειναι τα εμφιαλωμενα, σιγα τις διαφορες.
το νεφελη ειναι πιο φθηνο απο το μαρατα btw

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
48.344
Πόντοι
9.297

papaphilips

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιουλ 2018
Κριτικές
136
Like
52.462
Πόντοι
27.261
Γευστικά το βρίσκω ανώτερο...όμως και το όνομα Nεφελη μου κάνει κλικ ...:wink:
@@ ειναι.
αντε να πεις το εβιαν, που εχει 2,5 το μισολιτρο οκ.
τα αλλα ειναι τα ιδια.
εννεοειται το νεφελη ειναι πιο καλο απο το μαρατα... σαν ονομα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom