Νέα

Κοβεται το Δωρο στον Δημοσιο τομεα και μετα στον Ιδιωτικο.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα qertq
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 466
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Πρεπει να κοψουνε το δωρο στον ιδιωτικο τομεα η μονο στον Δημοσιο

• Μονο στο Δημοσιο

Ψήφοι: 35 34,3%
  • Μονο Στον ιδιωτικο

Ψήφοι: 3 2,9%
  • Να κοπει το δωρο απο ολους

Ψήφοι: 15 14,7%
  • Να απολυθουνε ολοι οι Δημοσιοι υπαλληλοι

Ψήφοι: 43 42,2%
  • Να γινουν παλι εκλογες

Ψήφοι: 30 29,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    102

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Να σου πω εγω που ειναι το λαθος. Με το επαναστατικο ελληνοξυπνιο αντιστασιακο συστημα το κρατος χανει 45+23=68 ευρω φορων. Τα λεφτα αυτα τα χανει 35 χρονια που ο πονηρος δε κοβει αποδειξεις. Για να τα μαζεψει το κρατος βαζει εμμεσους φορους στη βενζινη και μαντεψε τι γινεται εκει? Πληρωνει 34 ευρω εμμεσο φορο ο πελατης του υδραυλικου/ηλεκτρολογου/γιατρου και αλλα 34 ο φοροφυγας. Κερδος 11 ευρω για τον φοροφυγα και ζημια 11 ευρω για τον μισθωτο που γλυτωσε τον ΦΠΑ, αλλα τελικα το πληρωσε με καπελο. Και καπως ετσι τα κοροιδα συντηρουν τους εξυπνους (με τα απλοικα μαθηματικα της προκυρηξης σου). Τωρα κανε την αναγωγη στα 100,000 ευρω που κρυβει ο γιατρος/ηλεκτρολογος/υδραυλικος και θα καταλαβεις ποσα χαιβανια μισθωτοι τους συντηρουν τον καθενα.
1) Και να τα έπαιρνε τα 68 το κράτος, θα τα κατασπαταλούσε (ή μοίραζε στους "ημέτερους"), όπως κάνει 35 χρόνια τώρα.
2) Στο παράδειγμα το κράτος θέλει ΚΑΙ τους άμεσους (68), ΚΑΙ τους έμμεσους (34), σύνολο 102. Ή μήπως δεν ισχύει αυτό σήμερα, αν υποθέσουμε ότι όλοι πάνε νομότυπα?
3) Το "ζημια 11 ευρω για τον μισθωτο που γλυτωσε τον ΦΠΑ" που λες, δεν το καταλαβαίνω.
4) Δε νομίζω ότι ισχύει το "Οι μισθωτοί συντηρούν τους φοροφυγάδες". Αυτό που ισχύει είναι το  "Οι απασχολούμενοι στην ιδιωτική οικονομία (ελεύθεροι επαγγελματίες και μισθωτοί) συντηρούν τους του δημοσίου".
5) Αυτό που ισχύει τώρα επίσης, είναι: 23+45+34 = 102 φόρος, σε μια πράξη των 123. Σε αυτό εσύ συμφωνείς?  Έτσι πρέπει να είναι το πράμα?

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
1) Και να τα έπαιρνε τα 68 το κράτος, θα τα κατασπαταλούσε (ή μοίραζε στους "ημέτερους"), όπως κάνει 35 χρόνια τώρα.
2) Στο παράδειγμα το κράτος θέλει ΚΑΙ τους άμεσους (68), ΚΑΙ τους έμμεσους (34), σύνολο 102. Ή μήπως δεν ισχύει αυτό σήμερα, αν υποθέσουμε ότι όλοι πάνε νομότυπα?
3) Το "ζημια 11 ευρω για τον μισθωτο που γλυτωσε τον ΦΠΑ" που λες, δεν το καταλαβαίνω.
4) Δε νομίζω ότι ισχύει το "Οι μισθωτοί συντηρούν τους φοροφυγάδες". Αυτό που ισχύει είναι το ότι "Οι απασχολούμενοι στην ιδιωτική οικονομία (ελεύθεροι επαγγελματίες και μισθωτοί) συντηρούν τους του δημοσίου".

1)το αν τα σπαταλα το κρατος ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. Το θεμα ειναι οτι και ο ηλεκτρολογος (που δε θελει φορους) και ο μισθωτος (που δε θελει ΦΠΑ) θελουν πυροσβεστικη αν πιασει φωτια το σπιτι τους, αστυνομια αν δουν κανα διαρρηκτη στο κηπο τους, ασφαλτοδρομο φωτισμενο, παρκα και 1000 αλλα πραγματα που καποιος πρεπει να πληρωνει. Αλλα ο ηλεκτρολογος δε θελει να πληρωνει φορο γιαυτα, θελει το μεριδιο της υποχρεωσης του να μοιραστει στους αλλους μεσω εμμεσων φορων.

2) το κρατος βαζει εμμεσους γιατι ο ηλεκτρολογος δεν πληρωνει φορο 35 χρονια τωρα. Δε βαζει εμμεσους για πλακα ουτε ειναι σαδιστες να σε βαλουν στη μιζερια χωρις λογο. Οταν δεν εχουν λεφτα βαζουν φορους.

3) ο μισθωτος πελατης του αντιστασιακου, στη συναλλαγη, γλυτωσε 23 ευρω ΦΠΑ. Πληρωσε ομως 34 Ευρω φορο στη βενζινη για να καλυψει τα 68 που εχασε το κρατος.

4) λαθος τεραστιο κανεις. Το συνολο μισθων και συνταξεων ειναι 21 δις το χρονο. Και απο αυτα τα 21 δις το κρατος εισπραττει πισω φορους. Η παραοικονομια ειναι πανω απο 60. Το κρατος ειστπρατει ενα μεγαλο τιποτα απο αυτα. Την παραοικονομια συντηρεις, οχι το δημοσιο. Αν απο τα 21 δις μισθους και συνταξεις εγω σου λεω τα 2 δις (10%) να ειναι σπαταλη σε ημετερους παλι η παραοικονομια ειναι τερας μπροστα τους. Δε σ'αρεσει το 10%? Καντο 30%. 6 δις σπαταλη. 60 δις παραοικονομια.Εκτως αν δε θες στρατο, αστυνομια, πυροσβεστικη, ΕΚΑΒ, νοσοκομεια, δημους κλπ κλπ κλπ. Και θες οταν πιασει φωτια στο σπιτι σου να παρεις την πυροσβεστικη και να σου που οκ φιλος, 5000 για να σβησουμε τη φωτια και 1000 ευρω αν πρεπει να ερθει σκαλα. ΕΚΑΒ εδω, ναι βεβαιως μπορουμε να σας παμε στο νοσοκομειο, 800 ευρω η μεταφορα, 1000 μετα τις 12 τα μεσανυχτα.

Να στο πω απλα για να το καταλαβεις. Αν η παραοικονομια με καποιο μαγικο τροπο πληρωνε ας πουμε ενα 33% φορο θα μαζευες 20δις φρεσκο χρημα το χρονο. Τωρα θα ματωσεις για να μαζεψει το κρατος 15-16 δις σε 2 χρονια (πες χοντρα 8 δις το χρονο). Καταλαβες πρακτικα τη χαζομαρα της προκυρηξης? Αν  μαγικα δεν υπηρχε παραοικονομια, οχι μονο μετρα δε θα υπηρχαν τον αλλο μηνα,θα περισσευαν 12 δις το χρονο (πρωτογεννες πλεονασμα που λενε και οι οικονομολογοι) και θα μπορουσε ΑΝΕΤΑ το κρατος να σου κατεβασει το πετρελαιο θερμανσης στα 80 cents απο 1.40 που θα το πληρωσεις και θα παγωσουν οι μισοι γεροι φετος. Η "ζημια" του κρατους θα ταν γυρω στα 400 εκατομμυρια.

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
TempT,
(δεν τα βάζω στην παράθεση γιατί είναι μεγάλα)

Παρουσιάζεις ένα ιδανικό σύστημα.
Συμφωνώ, θα ήταν ωραία να είναι έτσι. Κι αν ήταν, θα ήμουν κι εγώ κατά της παραοικονομίας.
Όμως δεν είναι. Το Δήμο τον πληρώνω χωριστά (35 ευρώ είναι τα δημοτικά τέλη που πλήρωσα χτες στο λογαριασμό της ΔΕΗ - δίμηνο, και γι αυτό θυμάμαι το ποσό). Στο νοσοκομείο, πρέπει να δώσω φακελάκι. Δικαίως ίσως (για το γιατρό), αφού το "ιδανικό" σου σύστημα τον πληρώνει 900 το μήνα.
Τηλεφώνησε στην αστυνομία για διαρρήκτη, και χρονομέτρα πότε θα έρθει. Το παιδί μου, πρέπει να το στείλω φροντιστήριο (επειδή η παιδεία που ξέχασες να γράψεις ότι μου την παρέχει "δωρεάν" το κράτος είναι πλήρης).

Για το αν είναι σαδιστές...  Έχω αρχίσει να προβληματίζομαι και σ' αυτό. Αλλιώς δεν μπορώ να δικαιολογήσω την θεσμοθέτηση τόσων ηλίθιων μέτρων.

Το αποτέλεσμα της διαχείρισης που κάνουν το βλέπεις αυτές τις μέρες με το τι συμβαίνει στο σύστημα υγείας. Και για να καλύψουν την ανικανότητα και απατεωνιά τους άρχισαν να τα βάζουν με την "ανασφάλιστη εργασία". Πάνε να (μας) πείσουν ότι αυτή φταίει που το σύστημα έχει καταρρεύσει.
Το σύστημα πρόνοιας (συντάξεις) έχει ήδη καταρρεύσει, ενώ το ΠΡΟΦΑΝΕΣ επιχείρημα "Αν κάποιος δουλεύει ανασφάλιστος ΔΕΝ γράφει ένσημα για σύνταξη, άρα δε δημιουργείται υποχρέωση από το ασφαλιστικό σύστημα να του δώσει σύνταξη" κανείς δεν το προβάλλει. Για όλα φταίει η "ανασφάλιστη εργασία".

Μάλλον έχεις πειστεί φίλε ότι ζεις σε ένα ευνομούμενο, καλοδιοικούμενο κόσμο, και ότι έτσι πρέπει να είναι τα πράματα.

Εγώ δεν έχω πειστεί.
Και κάθε μέρα που περνάει, πείθομαι όλο και περισσότερο για το αντίθετο.

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
Το αντιθετο, εχω πιστει οτι ΔΕΝ ζω σε ενα ευνομουμενο κρατος. Αν ζουσα σε ενα ευνομουμενο κρατος θα υπηρχε η πολιτικη βουληση η παραοικονομια να παει στο 5% του ΑΕΠ, να κοπουν και οι σπαταλες, και να μαζευτει το κρατος. Σε εξι μηνες οχι σε παμε 3 χρονια τωρα και τιποτα ουσιαστικο δεν εχει γινει. Αλλα απο την αλλη δεν πιστευω στη λογικη κλεψε και συ μπορεις. Φαυλος κυκλος ειναι και απλα τον συντηρεις. Για να πας σε ενα (πιο) ευνομουμενο κρατος την αρχη θα την κανεις εσυ, ο πολιτης, απαιτοντας το. Την αρχη δεν την κανεις κλεβοντας, ξερεις γιατι? Γιατι στην Αμερικη αν εκλεβες το IRS εφευγες 3 χρονια σε maximum security φυλακη. Εδω για να σε αφησουν εσενα να κλεβεις οτι ψιλα κλεβεις, κλεβουν κι αυτοι με τη σειρα τους. Ατιμωρησια για σενα, ατιμωρησια γι' αυτους.

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
δεν πιστευω στη λογικη κλεψε και συ μπορεις
Το θέτεις λάθος.
Δεν είναι αυτή η λογική.
Η λογική (της προκήρυξης) είναι:

"Μην αφήσεις τον κλέφτη να σου πάρει το βιος σου".

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
Το θέτεις λάθος.
Δεν είναι αυτή η λογική.
Η λογική (της προκήρυξης) είναι:

"Μην αφήσεις τον κλέφτη να σου πάρει το βιος σου".

αυτο δεν ειναι η λογικη αυτο ειναι το rationalization που λενε και οι αγγλοσαξωνες. Και τον Τσοχατζοπουλο να ρωτησεις θα σου πει οτι οτι εκλεψε το δικαιουταν για τη δουλεια που εχει κανει για την πατριδα. Ε και προκυρηξη σου λεει μετακυλησε το φορολογικο σου βαρος εσυ που μπορεις σε αυτον που δεν μπορει να το γλυτωσει. Ε χεσε με. Εγω προτιμω να πληρωσω 3-4 χιλιαδες ΦΠΑ το χρονο και να μην εχω στη συνειδηση μου οτι καπου υπαρχει ενας παπους που πρεπει να ζησει με 50 ευρω το μηνα λιγοτερα απο τα 500 ευρω συνταξη που περνει εξαιτιας μου.

ΥΓ δεν το εχω αναφερει γιατι θεωρω προφανες οτι ειναι κατανοητο οτι το παραδειγμα της προκηρυξης ειναι εξωπραγματικο ετσι? Ελαχιστοι ελληνες πληρωνουν 45% φορο. Για να σου βγει ο φορος 45% πρεπει να εχεις εισοδημα πανω απο 2 εκατομμυρια το χρονο. Και κανενας Ελληνας δε ξοδευει ΟΛΟ του εισοδημα μετα τους φορους σε 1 προιον που εχει τον υψηλοτερο φορολογικο δεικτη απο ολα. Ο μεσος ευκαταστατος Ελληνας, με ας πουμε 60000 το χρονο εισοδημα πληρωνει περι το 26-27% φορο εισοδοηματος (πες 16,000 απο τα 60,000) και το μεγαλυτερο μερος απο τα 44,000 Ευρω που του μενουν τα ξοδευει σε αγαθα και υπηρεσιες με 23% ΦΠΑ. Αρα το κρατος του περνει τα μισα απο οτι βγαζει ο ευκαταστατος, οχι το 90% οπως το ακραιο παραδειγμα που οτι βγαζει το κανει βενζινη. Αν πας σε πιο χαμηλα εισοδηματα πεφτει και το ποσοστο. ΓΙα 26000 εισοδημα πχ ο φορος ειναι κοντα στο 15% +23% οι εμμεσοι =38%. Καμια σχεση με 90%+

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
αυτο δεν ειναι η λογικη αυτο ειναι το rationalization που λενε και οι αγγλοσαξωνες. Και τον Τσοχατζοπουλο να ρωτησεις θα σου πει οτι οτι εκλεψε το δικαιουταν για τη δουλεια που εχει κανει για την πατριδα. Ε και προκυρηξη σου λεει μετακυλησε το φορολογικο σου βαρος εσυ που μπορεις σε αυτον που δεν μπορει να το γλυτωσει. Ε χεσε με. Εγω προτιμω να πληρωσω 3-4 χιλιαδες ΦΠΑ το χρονο και να μην εχω στη συνειδηση μου οτι καπου υπαρχει ενας παπους που πρεπει να ζησει με 50 ευρω το μηνα λιγοτερα απο τα 500 ευρω συνταξη που περνει εξαιτιας μου.

ΥΓ δεν το εχω αναφερει γιατι θεωρω προφανες οτι ειναι κατανοητο οτι το παραδειγμα της προκηρυξης ειναι εξωπραγματικο ετσι? Ελαχιστοι ελληνες πληρωνουν 45% φορο. Για να σου βγει ο φορος 45% πρεπει να εχεις εισοδημα πανω απο 2 εκατομμυρια το χρονο. Και κανενας Ελληνας δε ξοδευει ΟΛΟ του εισοδημα μετα τους φορους σε 1 προιον που εχει τον υψηλοτερο φορολογικο δεικτη απο ολα. Ο μεσος ευκαταστατος Ελληνας, με ας πουμε 60000 το χρονο εισοδημα πληρωνει περι το 26-27% φορο εισοδοηματος (πες 16,000 απο τα 60,000) και το μεγαλυτερο μερος απο τα 44,000 Ευρω που του μενουν τα ξοδευει σε αγαθα και υπηρεσιες με 23% ΦΠΑ. Αρα το κρατος του περνει τα μισα απο οτι βγαζει ο ευκαταστατος, οχι το 90% οπως το ακραιο παραδειγμα που οτι βγαζει το κανει βενζινη. Αν πας σε πιο χαμηλα εισοδηματα πεφτει και το ποσοστο. ΓΙα 26000 εισοδημα πχ ο φορος ειναι κοντα στο 15% +23% οι εμμεσοι =38%. Καμια σχεση με 90%+
Rationalization = εξορθολογισμός, αν είναι σωστές οι βοήθειες που αναζήτησα (γιατί δεν τη θυμώμουν).
Δεν καταλαβαίνω τον παραλληλισμό με τον Άκη. Και είμαι σίγουρος ότι δεν είναι αυτό το σκεπτικό του. Το σκεπτικό του είναι (άσχετα με το τι θα παρουσιάσει δικονομικώς) αυτό που είπες νωρίτερα: "Ατιμωρησια για μενα, ατιμωρησια γι' αυτους." Και εννοώ ότι η ηθική του του επιτρέπει να χερουκλώνει το δημόσιο ταμείο σ' αυτό το βαθμό, και να κοιμάται το βράδυ.
Η ζημιά όμως δεν γίνεται απ' αυτόν. τα 380.000 εκ (380δις) που χρωστάμε ως χώρα δεν έγιναν από τις μίζες του Άκη, και όλων όσων άλλων τα τσέπωναν (που είναι μάλλον η πλειοψηφία τους).
Πεποίθησή μου είναι ότι μια χώρα δεν καταστρέφεται, αν ένας υπουργός κλέψει 10 εκ., ή έστω, 100 εκ. Κακώς τα κλέβει, αλλά δεν είναι αυτά η αιτία της καταστροφής.
Μια χώρα καταστρέφεται αν για να κλέψει τα 10, εγκρίνει δαπάνες 500, που όμως δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Τρανό παράδειγμα οι ολυμπιακοί αγώνες.

Επίσης, είναι λάθος σου να λες ότι "αν πληρώνω ΦΠΑ, δεν θα μειωθεί η σύνταξη του παππού". Δεν πάει έτσι. Η σύνταξη μειώνεται γιατί οι εισφορές του παππού ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΘΗΚΑΝ (αντί να διατηρούνται για τον σκοπό που τον έβαζαν να τις πληρώνει). Σπαταλήθηκαν χωρίς αποτέλεσμα, όπως σου είπα στην πιο πάνω παράγραφο. Αυτη είναι η αιτία της μείωσης, και δεν είσαι εσύ ο υπεύθυνος, όπως (θέλεις να) λες, πειθόμενος στην "κρατική" προπαγάνδα.

Φορολόγηση:
Πάλι κάνεις λάθος. Σε απειροστικό λογισμό καταφεύγεις, για να φτάσεις σε αυτό το "2 εκ. εισόδημα".  Η αλήθεια είναι ότι το 45% ισχύει για τα ΑΝΩ ΤΩΝ 100.000 εισοδήματα. Αυτό σημαίνει, ότι αν έχεις εισόδημα (αρχής γενομένης τον Ιανουάριο του έτους) που ΕΦΤΑΣΕ κάποια στιγμή (έστω τον Ιούλιο) τις 100 χιλ., από κει και πέρα (Αύγουστο, Σεπτ. κλπ) για κάθε 100 ευρώ που "γράφεις" σαν εισόδημα, τα 45 στα παίρνει ο ληστής. Ε, σε αυτή την περίπτωση αναφέρεται το κείμενο.
Και δεν είναι το καύσιμο το ένα προϊόν με "τον υψηλοτερο φορολογικο δεικτη απο ολα". Αν θέλεις να πας σε τέτοιο παράδειγμα, θα έπρεπε η προκήρυξη να σε παραπέμπει σε τσιγάρα, όχι σε βενζίνη. Τότε, το αποτέλεσμα θα ήταν 96%, όχι 89,5%.  :think:

Τέλος, μόνος σου λες ότι "Για 26.000 εισοδημα ο φορος ειναι 38%."  Αν εσύ αυτό το θεωρείς αποδεκτό, βεβαίως πάω πάσο. Σκέψου όμως ότι ΕΚΤΟΣ από τις 9.880 που πληρώνεις (26.000 x38%=9.880 - μένουν 16.120 για ξόδεμα) πρέπει να πληρώνεις καπάκι δημοτικά τέλη, φόρους καυσίμων και τσιγάρων (και άλλους χιλιάδες που δε θυμάμαι), χαράτσια (που δεν εκπίπτουν από το εισόδημα), τέλη κυκλοφορίας, διόδια, ΕΡΤ, τέλη "διατήρησης" του σπιτιού σου, "τέλη" ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εισφορά αλληλεγγύης (αυτή δεν είναι μέσα στην κλίμακα), και πολλά που δε μου έρχονται τώρα στο μυαλό.

Για να συμφωνείς με όλα αυτά (και να μην κάνεις τίποτα για να τα ανατρέψεις) η δικαιολογία δε μπορεί να είναι η "ήσυχη συνείδηση".
Είναι το βίτσιο του μαζοχιστή.

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
Για να συμφωνείς με όλα αυτά (και να μην κάνεις τίποτα για να τα ανατρέψεις) η δικαιολογία δε μπορεί να είναι η "ήσυχη συνείδηση".
Είναι το βίτσιο του μαζοχιστή.

ε ας συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε τοτε. Εγω σου ειπα, προτιμω να πληρωσω τα 3-4 χιλιαρικα ΦΠΑ που θα γλυτωνα αν δεν επερνα αποδειξη απο ελευθερους επαγγελματιες, γιατρους, δικηγορους και ρεστα και να χω τη συνειδηση μου ησυχη. Και δεν θεωρω αντισταστη το κλεψιμο, με οτι μανδυα και αν το καλυψεις. Αν θες αριστες υποδομες κρατους πας Σκανδιναβια. Φορος εισοδηματος = 55% + 25%ΦΠΑ σε ολα. Στην Ελλαδα με υψηλοτερο το 45% και οσους μπορουν να κλεβουν φυσικα οι υπηρεσιες δεν μπορουν να φτασουν σε επιπεδο Σκανδιναβων. Πηγαινε στο eurostat και ψαξε να βρεις στατιστικα για tax revenue as a % of GDP (εσοδα απο φορους ως ποσοστο του ΑΕΠ). Η Ελλαδα εχει το χαμηλοτερο στην Ευρωζωνη (32,6%) και το 5ο χαμηλοτερο στην Ευρωπη (χαμηλοτερα απο εμας ειναι Ρουμανια, Λετονια, Λιθουανια, Εσθονια). Οι σοβαρες χωρες (σκανδιναβιες, γαλλο-γερμανο-αυστριες ολλανδιες κλπ) ξερεις που παιζουν? 10%-15% πανω απο μας, 42-48%. Και συ λες αντισταθειτε κλεβοντας γιατι παροτι πληρωνουμε τους χαμηλοτερους φορους στην Ευρωπη δεν εχουμε καλες δημοσιες υπηρεσιες. Sorry δε συμφωνω. Το χω ξαναπει και αλλου αλλωστε, αυτο που κανει μεγαλη εντυπωση στην Ελλαδα ειναι ποσο παθιασμενοι ειναι οι Ελληνες με τα "δικαιωματα" τους και ποσο ευκολα απορριπτουν τις υποχρεωσεις τους.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Tempt καλα τα ειπες αυτά θά ήθλεα να πω κι εγώ αλλά βαριέμαι.
Το 45% άμεση φορολογία ισχύει για το εισόδημα που εχεις άνω των 60000€ νομίζω...
Άρα συμψηφιστικά ένας που ΔΗΛΩΝΕΙ 100.000  του βγαινει περιπου 30% στο εισόδημα.
Λογιστής δεν ειμαι ούτε βγάζω τώσα για να έχω χειροπιαστά ντουκουμέντα ούτε έχω όρεξη να κάνω επαλήθευση με τη κλίμακα.
Άσε να πιστεύεω οτι αυτό δεν ειναι αντίσταση samsung. Αντίσταση ειναι βγαίνω μπροστά και μάχομαι γι'αυτά που πιστεύω μέχρι τέλους και όποιος αντέξει.
Προσωπικά έχω βγάλει και "φοροκάρτα" και προτιμώ επιχειρήσεις που έχουν το μηχάνημα για να μην κάθομαι να τις αθροίζω... :grin:

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
διαβάζοντας τις αναρτήσεις μάλλον ενισχύεται αυτό που ανέφερα χτες για την εχθρική σχέση μεταξύ πολίτη και κράτους...
η κάθε μεριά δεν εμπιστεύεται την άλλη και προσπαθεί να πάρει το μερτικό που θεωρεί πως της αξίζει. όταν θα απαντήσουμε σε ερωτήματα του στυλ τι κράτος θέλουμε να έχουμε, θα είναι το πρώτο βήμα για να βγάλουμε άκρη...

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
η κάθε μεριά δεν εμπιστεύεται την άλλη και προσπαθεί να πάρει το μερτικό που θεωρεί πως της αξίζει
Αυτή η συμπεριφορά είναι απολύτως φυσιολογική, αν δεις τα πολύ ωραία ντοκυμαντέρ που προβάλλονται για τα ζώα, πτηνά, ψάρια, ερπετά, κλπ, θα δεις ότι αυτό το κάνουν όλα τα είδη. Είναι θέμα επιβίωσης.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
είναι κακή νοοτροπία, τόσο απλό να την διακρίνεις αλλά και τόσο δύσκολο να την αλλάξεις!!

ChevChelios

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2012
Like
3
Πόντοι
1
Εχουμε τους πολιτικους που μας αξιζουνε....
Και αυτους δεν ψηφισε ο λαος??????ΝΔ δεν εβγαλε πρωτη???Ε τι σκουζουνε τωρα????
Αυτα θελαμε αυτα παθαμε...Με τις υγειες μας!!!

Α μπραβο σου ρε μεγαλε. Επιτελους καποιος το ειπε.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 131614

Επισκέπτης
Ο κοτσάκος είναι απόλυτα σωστός και θα ήθελα να προσθέσω το εξής, μας έχουν κάνει οι πολιτικοί να είμαστε γεμάτοι φόβο για το τι θα μας συμβεί αύριο...για αυτό και μας κυβερνάνε...το κλειδί της επιτυχίας τους είναι ο φόβος...θα το γράψω αν και λογικά θα φανεί τελείως ηλίθιο, το αντίθετο της αγάπης είναι ο φόβος και όχι το μίσος...καλλιεργούν λοιπόν τον φόβο για να ελέγχουν τα πάντα στις ζωές μας...δεν έχω δει ακόμα κανέναν πολιτικό,δημοσιογράφο και γενικά κάποιο δημόσιο πρόσωπο να μιλάει στους ανθρώπους για την αγάπη και φυσικά δεν εννοώ την αγάπη μετάξυ άνδρα και γυναίκα αλλά γενικά την έννοια αγάπη...

Επισκέπτης
oταν τα τρωγανε οι κωλο πιρφοροι οι ελληνες σε ελεινιδες και ουκρανομολδαβοτσολια που τους χτηζανε σπιτια στην πατριδα τους ηταν καλα??? στα αρχιδια μας να κοπει και ειδικα το εφ απαξ που περνανε οι κιφινεσ στα καλα καθουμενα 150.000 ευρο τα μουνοπανα....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom