Νέα

Κοβεται το Δωρο στον Δημοσιο τομεα και μετα στον Ιδιωτικο.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα qertq
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 466
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Πρεπει να κοψουνε το δωρο στον ιδιωτικο τομεα η μονο στον Δημοσιο

• Μονο στο Δημοσιο

Ψήφοι: 35 34,3%
  • Μονο Στον ιδιωτικο

Ψήφοι: 3 2,9%
  • Να κοπει το δωρο απο ολους

Ψήφοι: 15 14,7%
  • Να απολυθουνε ολοι οι Δημοσιοι υπαλληλοι

Ψήφοι: 43 42,2%
  • Να γινουν παλι εκλογες

Ψήφοι: 30 29,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    102

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Ρε φιλε υψηλη φορολογια εχεις αυτη τη στιγμη
επειδη το κοστος δανεισμου ειναι μεγαλο. Το κρατος πρεπει να τα μαζεψει απο καπου
απο σενα θα τα μαζεψει. Η χωρα με την οποια μετρασαι ειναι η Γερμανια οπως και αλλες χωρες
spread λεγεται. Η Γαλλια αυτη τη στιγμη μπορει να εκδοσει ομολογο με 4% τοκο εσυ με 6% ομως
Η διαφορα του 3% της Γερμανιας (κουπονι ομολογου) και του δικου σου 6% ειναι το spread.

Τα βασικα τα εχετε διαβασει ρε σεις?  :S

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
samsung
Αυτό το παράδειγμα της προκήρυξης ειναι τραβηγμένο από τα μαλλιά για εντυπωσιασμό. Θα το δεχθώ για την οικονομία της συζήτησης οτι ισχύει γενικά.
Πως ομως φτάνεις ως εδώ δηλαδή να έχεις τεράστια φορολογία; Γιατί αρχικά ο μηχανισμός του κράτους δεν μπορεί να μαζέψει από όλους μια δίκαιη φορολόγηση όπως λες κι εσύ ( της τάξης του 10-15%) από τη μία και από την άλλη οι ελληναράδες δεν έχουν τη διάθεση να πληρώσουν ούτε αυτό: τη χαμηλή και δίκαια φορολόγηση!!! Έχεις τη ψευδαίσθηση ότι θα το έκαναν δηλ θα δήλωναν και θα πλήρωναν; Ούτε το 1% δεν θα ήθελαν  το πληρώσουν, εντάσσοντάς το στις συνήθης επιχειρηματικές συναλλαγές, στη λογική οτι αφού μπορώ να γλυτώσω ένα ακόμη έξοδο ας το γλυτώσω.
Οπότε αρχίζει το άλλο παράλογο, να αυξάνει συνεχώς τη φορόλογία από εκει που ήδη το κράτος τα παίρνει. Από όποιον δεν μπορεί να γλυτώσει. Αυτό το θεωρείς δίκαιο;
Σαν αντίσταση επειδή δεν μπορείς να χωνέψεις μια μείωση στο βοιωτικό σου επίπεδο ναι δεν το καταλαβαίνω. Αν όμως πραγματικά εισαι στα όρια να πεθάνεις από την πείνα, εκει συγχωρούνται αρκετά δεν μπορώ να σου μιλάω για ιδανικές καταστάσεις... αλλά για να εισαι συνδεδεμένος και να γράφεις εδώ , μάλλον δεν έχεις φτάσει στο τέλος και φυσικά δεν το εύχομαι για κανέναν.
Στη τελική (ως προς το αριθμητικό παράδειγμα που αναφέρεις) αν θεωρείς οτι πρέπει να βγάζεις 123, ζήτα 700 (αν τα πάρεις βέβαια ειναι άλλη κουβέντα) απόδωσε αυτά που προβλέπεται, ωστε να σου μείνουν αυτά που υπολόγιζες. Να δω όμως αν θα σου ανοίξει η όρεξη που θα θες να κρατήσεις και τα 700 ολάκερα... :grin:

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
samsung
Αυτό το παράδειγμα της προκήρυξης ειναι τραβηγμένο από τα μαλλιά για εντυπωσιασμό. Θα το δεχθώ για την οικονομία της συζήτησης οτι ισχύει γενικά.
Πως ομως φτάνεις ως εδώ δηλαδή να έχεις τεράστια φορολογία; Γιατί αρχικά ο μηχανισμός του κράτους δεν μπορεί να μαζέψει από όλους μια δίκαιη φορολόγηση όπως λες κι εσύ ( της τάξης του 10-15%) από τη μία και από την άλλη οι ελληναράδες δεν έχουν τη διάθεση να πληρώσουν ούτε αυτό: τη χαμηλή και δίκαια φορολόγηση!!! Έχεις τη ψευδαίσθηση ότι θα το έκαναν δηλ θα δήλωναν και θα πλήρωναν; Ούτε το 1% δεν θα ήθελαν  το πληρώσουν, εντάσσοντάς το στις συνήθης επιχειρηματικές συναλλαγές, στη λογική οτι αφού μπορώ να γλυτώσω ένα ακόμη έξοδο ας το γλυτώσω.
Οπότε αρχίζει το άλλο παράλογο, να αυξάνει συνεχώς τη φορόλογία από εκει που ήδη το κράτος τα παίρνει. Από όποιον δεν μπορεί να γλυτώσει. Αυτό το θεωρείς δίκαιο;
Σαν αντίσταση επειδή δεν μπορείς να χωνέψεις μια μείωση στο βοιωτικό σου επίπεδο ναι δεν το καταλαβαίνω. Αν όμως πραγματικά εισαι στα όρια να πεθάνεις από την πείνα, εκει συγχωρούνται αρκετά δεν μπορώ να σου μιλάω για ιδανικές καταστάσεις... αλλά για να εισαι συνδεδεμένος και να γράφεις εδώ , μάλλον δεν έχεις φτάσει στο τέλος και φυσικά δεν το εύχομαι για κανέναν.
Στη τελική (ως προς το αριθμητικό παράδειγμα που αναφέρεις) αν θεωρείς οτι πρέπει να βγάζεις 123, ζήτα 700 (αν τα πάρεις βέβαια ειναι άλλη κουβέντα) απόδωσε αυτά που προβλέπεται, ωστε να σου μείνουν αυτά που υπολόγιζες. Να δω όμως αν θα σου ανοίξει η όρεξη που θα θες να κρατήσεις και τα 700 ολάκερα... :grin:
Εναλλακτικέ, με τη σειρά:

1) Πες μου συγκεκριμένα που είναι το λάθος (αν υπάρχει λάθος) στο αριθμητικό παράδειγμα της προκήρυξης.

2) Κάνεις λάθος για το ότι «δεν έχουν διάθεση να πληρώσουν ούτε τη χαμηλή και δίκαια φορολόγηση», και το κρίνω και από τον εαυτό μου, αλλά και από άλλους που συζητάω. Νομίζω το ξανάγραψα: Αν υπήρχε μια φορολόγηση αυτής της τάξης (10-15%), να πλήρωνα με χαρά, και όχι μόνο αυτό, αλλά να κάρφωνα και όποιον δεν πληρώνει. Αλλά με 30, 70, και 90%?

3) Ναι, έχω την ΑΙΣΘΗΣΗ (και όχι ψευδαίσθηση) ότι θα πλήρωναν. Υπάρχει και εθνική συνείδηση (που οι περισσότεροι έχουμε), και αν αυτά που μας παρουσιάζονται είναι μέσα σε λογικά πλαίσια, ο κόσμος συμμετέχει.

4) Το «αυξάνω συνεχώς τη φορόλογία από όποιον δεν μπορεί να γλυτώσει» είναι προφανώς άδικο, και απόδειξη αποτυχίας. Σε αυτό το άδικο και αποτυχημένο πλάνο λοιπόν, η προκήρυξη καλεί σε (ήπια) αντίσταση.

5) Και η αντίσταση δεν είναι επειδή «δεν μπορώ να χωνέψω μείωση βοιοτικού επιπέδου», είναι επειδή εφαρμόζεται μέτρο άδικο (συ είπας), αποτυχημένο, και «φεουδαρχικό». Μείωση επιπέδου θα μπορούσε να μου συμβεί κι αν η δουλειά μου δεν πάει καλά, αν αναγκάζομαι να ξοδέψω πολλά για υγεία, τέτοια. Θα έκανα αντίσταση γι αυτά?

6) Δεν έχει σημασία σε ποια κατάσταση είμαι προσωπικά εγώ, ή εσύ, η ο όποιος άλλος. Θεωρητικά μιλάμε, και από τη θεωρία πάμε να αποκρυσταλλώσουμε απόψεις και ιδέες.

7) Επίσης από τη θεωρία βγαίνει και η τάση αντίδρασης. Π.χ. προ έτους περίπου, βγήκε (αλήθεια, δεν ξέρω από ποια θεωρία) η κίνηση των «αγανακτισμένων». Θυμάσαι, χιλιάδες κόσμος στο σύνταγμα. Και τι έγινε?  Τίποτα. Δεν υπήρχε στόχος, δεν υπήρχε ιδεολογία. Στην προκήρυξη υπάρχει και ιδεολογία, και στόχος: Η ιδεολογία είναι «Καταπολεμήστε αυτή την εξοντωτική φορολογία», και ο στόχος «Κάντε τους να αποτύχουν για να ξεκουμπιστούν».

8) Το παράδειγμα των 100, 123, και 13 ευρώ της προκήρυξης είναι τυχαίο, και με εύκολα νούμερα για να γίνει κατανοητό το ύψος (σε ποσοστό) της φορολογίας. Θα μπορούσε να είναι 1.000, 1.230 και 130, ή (όπως λες) 700, 851 και 94 αντίστοιχα. Και στις τρεις περιπτώσεις, το ποσοστιαίο αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο:  Φόρος = 89,1%.

9) Δεν έχει σημασία με τι μου ανοίγει η όρεξη, φίλε. Μπορεί να μου ανοίγει η όρεξη όταν βλέπω την χρηματοαποστολή της τράπεζας, που έχει μέσα 500 χιλιάρικα. Και τι σημαίνει αυτό?  Θα ορμήξω να τα πάρω?  Σε άλλον ανοίγει με το που βλέπει τη γριά να έχει πάρει τη σύνταξη των 600, και της την πέφτει στο ασανσέρ. Δεν πάμε σύμφωνα με αυτό που μας ανοίγει την όρεξη (οι περισσότεροι), αλλά σύμφωνα με τι μας φαίνεται σωστό.

Και εξακολουθώ να πιστεύω, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να σου φαίνεται σωστό το να σου επιβάλλεται φορολογία 90%.

Άρα αντιστάσου.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Κάπου έγραψα νωρίτερα ότι συνεχίζουν να κάνουν τα ίδια. Θέλετε παράδειγμα?
Θα έχετε δει πόσες διαφημίσεις έχουν πέσει στα media για την "αλλαγή" του 184 (ραντεβού με γιατρό - το παλιό νούμερο) σε 13784, 13800, 13900, κλπ. Ας αφήσουμε το αίσχος της χρέωσης (λες και καλείς 90-90-... για να την παίξεις τηλεφωνικά).
Όλα αυτά τα λεφτά (που εισπράττουν από τις διαφημίσεις τα ΜΜΕ,  Π Ο Ι Ο Σ  τα πληρώνει στην τελική?  Μήπως θα μπορούσαν να γίνουν μερικές χιλιάδες κουτιά αντιβίωσης, ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ, αντί να δίνονται στους καναλάρχες?

μα γιαυτόν ακριβώς τον λόγο καταργηθηκε το 184... το 184 το πλήρωνε ο ΕΟΠΥΥ σε κάποιο call center... τα νέα νούμερα τα λειτουργούν ιδιωτες και αυτός που θέλει ραντεβού διαλέγει και παίρνει έναν από όλους τους αριθμούς και πληρώνει το κόστος...

οι ιδιώτες χρησιμοποιούν την βάση του ΕΟΠΥΥ και πληρώνουν τον ΕΟΠΥΥ για την χρήση...

κόστος ΕΟΠΥΥ το 2011 περίπου 16.000.000
προβλεπόμενα έσοδα ΕΟΠΥΥ περίπου 2.000.000 (από τους ιδιωτες με τα πενταψήφια που χρησιμοποιούν την βάση)...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....

ααα ναι και να μην ξεχάσω.. τα έσοδα από τις διαφημίσεις αυτές πάνε στους καναλάρχες αλλά έχουν ΦΠΑ 23% που το εισπράττει το δημόσιο, αγγελιόσημο το οποίο πάει στα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσιογράφων και φόρο εισοδήματος που πάει στο κράτος...

δουλευει και ένας σκασμός κόσμος στα κανάλια...

με το 184 την διαφήμιση την πλήρωνε ο ΕΟΠΥΥ...

ΥΓ Στις χώρες με καλό κοινωνικό κράτος που όλοι ζηλεύουμε (Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία) τα αντιβιοτικά δίνονται δωρεάν μόνο σε νοσηλευομενους σε νοσοκομεία ... όλοι οι άλλοι τα πληρώνουνε όπως και όλα τα φάρμακα εκτός από αυτά που είναι life saving (καρδιάς, πίεσης, θυρεοειδή κλπ)...

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.499
Πόντοι
216
Παντως καθε τι που ψηθυρίζεται, έστω και αργά εφαρμόζεταο οπότε όσο και να ψηφίζουμε είναι περιττό.
Πριν απο ένα χρόνο ντεμέκ "σώσανε" τα δώρα και μας τα πήρανε με την εισφορά αλληλεγγύης.
Καλύτερα να τα δίναμε απο πέρισυ γιατί τώρα τα πέρνουνε διπλά. Μία με την εισφορά και τελικά με την περικοπή.
Πάλι  στην 'ιδια οδό καταλήξαμε μέσω Τρικάλων!!!  

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Επίτρεψέ μου να μην το θεωρώ αντίσταση τη συγκεκριμένη πράξη.
Μια ανυπακοή με την ευρύτερη έννοια ναι.
Επαναλαμβάνω ότι στο θέμα της απόδειξης μπορεί να κάνει κάποιος "αντίσταση" όπως λες.
Όταν του έρχεται το εκκαθαριστικό, το χαράτσι, βεβαιωμένοι φόροι γενικά με συγκεκριμένη ημ/νια πληρωμής τι κάνεις;
Έστω οτι δεν τα πληρώνεις.
Όταν ομως θελησεις να δώσεις ένα περιουσιακό στοιχείο να τα κουτσοβολέψεις ή επειδή δεν μπορείς να το διατηρήσεις πχ μηχανάκι η αυτοκίνητο που ξέρεις πολύ καλά οτι χρειάζεται φορ. ενημερώτητα για τη μεταβίβαση, τότε τι κάνεις; Τι ειδους "αντίσταση" κάνεις ;

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Επίτρεψέ μου να μην το θεωρώ αντίσταση τη συγκεκριμένη πράξη.
Μια ανυπακοή με την ευρύτερη έννοια ναι.
Επαναλαμβάνω ότι στο θέμα της απόδειξης μπορεί να κάνει κάποιος "αντίσταση" όπως λες.
Όταν του έρχεται το εκκαθαριστικό, το χαράτσι, βεβαιωμένοι φόροι γενικά με συγκεκριμένη ημ/νια πληρωμής τι κάνεις;
Έστω οτι δεν τα πληρώνεις.
Όταν ομως θελησεις να δώσεις ένα περιουσιακό στοιχείο να τα κουτσοβολέψεις ή επειδή δεν μπορείς να το διατηρήσεις πχ μηχανάκι η αυτοκίνητο που ξέρεις πολύ καλά οτι χρειάζεται φορ. ενημερώτητα για τη μεταβίβαση, τότε τι κάνεις; Τι ειδους "αντίσταση" κάνεις ;
Με παρεξήγησες.
Αυτό που λες είναι το γενικό σύνθημα "Δεν πληρώνω".
Η προκήρυξη δεν λέει αυτό. Προφανώς υπάρχουν πράματα που δεν μπορεί κανείς να αποφύγει. Όπως αυτά που ανέφερες, και άλλα, όπως η απόδειξη (και ο ΦΠΑ) στο σούπερ μάρκετ.  Εκεί, τι θα κάνεις?  Θα το πληρώσεις, αναγκαστικά.
Αλλά στο ταβερνάκι?  Στο σουβλατζίδικο?  Στο συνεργείο?  Στον υδραυλικό?  Στο γιατρό? Στο ταξί?

Το θέμα είναι να γίνει συνείδηση ότι όπου μπορείς ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνεις, γιατί (όπως αντιλαμβάνεσαι ελπίζω) πάνε να περάσουν τη γραμμή "η φοροδιαφυγή στρέφεται εναντίον όλων" και "το παραεμπόριο μας καταστρέφει", για να έχουν μεγαλύτερη επιτυχία τα άθλια μέτρα τους.

Τα οποία (όπως λέει και η πορκήρυξη) είναι για να συντηρούν τους εαυτούς τους.

Την ξαναβάζω εδώ γιατί είναι αρκετές σελίδες πίσω και δύσκολα θα τη διαβάσει κάποιος.

ΥΓ:
Δε μου απάντησες όμως στο πρώτο (τουλάχιστον):  Που έχει λάθος?

Συνημμένα

• Antistasi.gif
    Antistasi.gif
    188,4 KB · Εμφανίσεις: 29

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
είναι φαύλος κύκλος όλο αυτό, δυστυχώς όσο υπάρχει η "πολεμική" σχέση μεταξύ πολίτη και κράτους δεν θα δούμε φως

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
είναι φαύλος κύκλος όλο αυτό, δυστυχώς όσο υπάρχει η "πολεμική" σχέση μεταξύ πολίτη και κράτους δεν θα δούμε φως
Μα σοβαρολογείς τώρα?
Ποιος κανει τον πόλεμο?

90% φορολογία είναι σα να σου ρίχνουν βόμβα μεγατόννων!

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
το παράδειγμά σου είναι τέτοιο που βγαίνει αυτό το %, μην γενικεύεις τέτοια πράγματα

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
το παράδειγμά σου είναι τέτοιο που βγαίνει αυτό το %, μην γενικεύεις τέτοια πράγματα
Κατ' αρχήν δεν είναι δικό μου, μου το έδωσαν και μου άρεσε.
Κατα δεύτερο, ρωτάω και σένα (ο εναλλακτικός δεν απάντησε):

Που είναι το λάθος?

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
λάθος είναι να παίρνεις ένα παράδειγμα και να κάνεις μια γενίκευση
αυτοί που σου το έδωσαν έχουν ακριβώς το ίδιο σκεπτικό με το κράτος που διαφημίζει πως το παραεμπόριο βλάπτει την οικονομία. Και οι 2 απόψεις έχουν μια βάση αλλά για μένα βασίζονται στο ότι η σχέση κράτους - πολίτη έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που κανείς δεν εμπιστέυεται την άλλη μεριά... δίκαια και άδικα

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
η σχέση κράτους - πολίτη
Είναι σαφές ότι και εσύ κάνεις διάκριση, μεταξύ των δυο μερών. Το δέχομαι.
Μίλησες και για "πόλεμο" των δυο αυτών μερών. Και αυτό το δέχομαι, αν και δεν συμφωνώ.
Αν τώρα βάλω τον εαυτό μου στη θέση του παρατηρητή, βλέπω αυτά που συμβαίνουν, και καλούμαι να έχω μια δράση.
Η προκήρυξη αυτό κάνει.
Λέω λοιπόν, ότι συμφωνώ με την ιδέα αυτής της δράσης.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Σαν παρατηρητής δεν χρειάζεται να δράσεις, απλά παρατηρείς... Η προκύρηξη απλά ζητάει από τον αναγνώστη να πάρει θέση είτε από τη μια πλευρά είτε από την άλλη.
Δέχομαι πως συμφωνείς με την δράση αυτή, απλά σε μια τέτοια κατάσταση θα επικρατήσει η ισχυρότερος... και δεν ξέρω ποιος θα είναι...

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
Κατ' αρχήν δεν είναι δικό μου, μου το έδωσαν και μου άρεσε.
Κατα δεύτερο, ρωτάω και σένα (ο εναλλακτικός δεν απάντησε):

Που είναι το λάθος?

Να σου πω εγω που ειναι το λαθος. Με το επαναστατικο ελληνοξυπνιο αντιστασιακο συστημα το κρατος χανει 45+23=68 ευρω φορων. Τα λεφτα αυτα τα χανει 35 χρονια που ο πονηρος δε κοβει αποδειξεις. Για να τα μαζεψει το κρατος βαζει εμμεσους φορους στη βενζινη και μαντεψε τι γινεται εκει? Πληρωνει 34 ευρω εμμεσο φορο ο πελατης του υδραυλικου/ηλεκτρολογου/γιατρου και αλλα 34 ο φοροφυγας. Κερδος 11 ευρω για τον φοροφυγα και ζημια 11 ευρω για τον μισθωτο που γλυτωσε τον ΦΠΑ, αλλα τελικα το πληρωσε με καπελο. Και καπως ετσι τα κοροιδα συντηρουν τους εξυπνους (με τα απλοικα μαθηματικα της προκυρηξης σου). Τωρα κανε την αναγωγη στα 100,000 ευρω που κρυβει ο γιατρος/ηλεκτρολογος/υδραυλικος και θα καταλαβεις ποσα χαιβανια μισθωτοι τους συντηρουν τον καθενα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom