Νομίζω ότι ήμουν σαφής. Είχα τεράστιο πρόβλημα μόλις άκουγαν ότι παίρνω τα παιδιά μου τα απογεύματα κάθε Τρίτης και Πέμπτης (αλλά ήμουν ελεύθερος για το βράδυ) κι ότι τα κρατάω κάθε 2ο Σαββατοκύριακο. Αυτόματα οι περισσότερες ξίνιζαν. Κανα δυο μου είπαν ευθέως ότι θα προτιμούσαν κάποιο πλήρως ελεύθερο. Απάντησα με το λογικό επιχείρημα ότι αν ένας άντρας γύρω στα 45 είναι ανύπαντρος, τότε δύο και μόνο πιθανότητες υπάρχουν. Είτε έχει κάποιο πρόβλημα, είτε έχει συνηθίσει να ζει μια ζωή Μπον Βιβέρ και είναι πάρα πολύ δύσκολο να την αλλάξει και να δεσμευθεί πραγματικά. Αν και δεν ήταν ικανές να απαντήσουν ευθέως στο λογικό επιχείρημα καμία δεν είπε ότι έχω δίκιο. Αλλά είναι καλύτερα να λέει κάποιος την αλήθεια από την αρχή. Κάποιοι θα πουν και δίκαια ότι ίσως δεν βλέπομαι ή ότι δεν ξέρω να φερθώ. Η αλλαγή της στάσης ερχόταν ΑΜΕΣΩΣ μετά τη συζήτηση που ανέφερα τις υποχρεώσεις μου. Κοίταγα πάρα πολύ καλά τα πρόσωπά τους κάθε φορά για να είμαι σίγουρος
Το επιχειρημα που παρουσιασες, και λογικο ειναι, και ευστοχο. Φυσικα, πρεπει η αλλη να ειναι αρκετα ωριμη στη σκεψη, για να το αποδεχτει.
Νομιζω, οτι το να κανεις κανεις σοβαρη σχεση με ελευθερες & μικροτερες ηλικιακα, ειναι εφικτο για τον χωρισμενο με παιδια, ΑΛΛΑ με δυο παραμετρους στην εξισωση:
1- η εργασια του αντρα (αν ειναι σταθερη) /και/ή το εισοδημα του εν τελει
2- το αν θελει να κανει αλλα παιδια, στο μελλον, με την νεα συντροφο.
Φυσικα, τα παραδειγματα περι ανθρωπων που παντελονιαζουν χιλιαρικα μισθο, κι ας ειναι χωρισμενοι με παιδια, μονο αντιπροσωπευτικα δεν ειναι.
Αν καποιος ομως, ή εχει μια καπως σταθερη δουλεια(δυσκολο κι αυτο στην Ελλαδα), ή δεν τον ρημαζει εντελως το θεμα της διατροφης των παιδιων, νομιζω, οτι και χωρις να βγαζει τα πολλα λεφτα, μπορει να σταθει καπως στο dating scene.
Επισης, αν δεν θες αλλα παιδια στη ζωη σου πλεον, επειτα απο οσα τραβηξες, ή επειδη φοβασαι μην ξαναπαθεις τα ιδια (απολυτα λογικα και τα δυο), τοτε εκ των πραγματων παιζεις σε συγκεκριμενες κατηγοριες γυναικων, που για τον α/β λογο, δεν θελουν παιδια στη ζωη τους, ή εχουν ιατρικο προβλημα κλπ.
Πιστευω οτι αυτο ειναι πιο μεγαλος περιοριστικος παραγοντας, ακομη και απο το 1, δηλαδη το εισοδημα.
Ωστοσο, εγω πιστευω σε αυτο που λενε, 'κανε το μειονεκτημα, πλεονεκτημα'.
Οκ, μπορει να μην μπορει καποιος να παιξει ανετα ολο το range των γυναικων, που ετσι κι αλλιως δεν θα το επαιζε καθε μυαλωμενος αντρας γιατι για καλο δικο του οφειλε να εξαιρε πολλες, αλλα απο την αλλη πλευρα της οχθης,
πιστευω οτι και γυναικες που δεν θελουν παιδια, δεν εχουν ανεπτυγμενο αυτο το μητρικο ενστικτο, αντιστοιχως, δυσκολευονται να βρουν αντρα που επισης να μην θελει,
οποτε εκει, μπορει να γινει ευκολο matching.
Ισως καλυτερα παντως, αν μπορει ο χωρισμενος με παιδια, να μην ξαναμπλεξει με....χωρισμενη με παιδια,
αλλα με καποια ελευθερη που δεν θελει παιδια, για τους δικους της λογους,
και σεβεται την κατασταση του αντρα.