Νέα

Κονδυλώματα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα arxidoulis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 369K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
φιλε κ εγω δεν ηξερα φετος διαβασα κ εκοψα μπουρδελα κ βιζιτες ευτυχως οι εξετασεισ μου ηταν καλες αλλα δεν μπορουν να ξερουν αν εχω ττον ιο για κονδυλωματα..

Τέσπα, σου εύχομαι ότι καλύτερο... κ προσοχή με όλες! ΟΧΙ στα ακάπωτα...

nikid

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Like
0
Πόντοι
0
δεν ξερω αν εχει αναφερθει πιο πριν παντως η εξεταση για κονδυλωματα ειναι:
στις γυναικες: τεστ ΠΑΠ δλδ κυτταρολογικη εξεταση παιρνοντασ επιχρισμα απο τον τραχηλο
στους ανδρες: εξεταση σε δερματολογο για εξωτερικα συμπτωματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: τα κονδυλωματα μπορει να τα εχετε και να μην εχετε συμπτωματα ,καθως εμφανιζονται σε διαρκεια μεχρι 6 μηνων απο τοτε που θα το κολλησετε.

Επισης, το εμβολιο οι γυναικες πρεπει να το κανουν, ειτε παρθενες ειτε οχι, με την προυποθεση να μην εχουν τον ιο. Το εμβολιο ,παραυτα, ΔΕΝ ειναι πανακεια. Καλυπτει μονο καποια ειδη κονδυλωματων καθως υπαρχουν παρα πολλες μεταλλαξεις του ιου. Αυτο σημαινει οτι μπορει να κολλησετε καποιο ειδος κονδυλωματων (σε σπανια περιπτωση) που να μην καλυπτεται απο το εμβολιο. Γι αυτο απαραιτητως, εξετασεις καθε χρονο και ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ.

evabb

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2008
Like
4
Πόντοι
16
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Επρεπε από την στιγμή που είχε περιόδο, η ίδια της η μητέρα να την παίρνει μαζί στο γιατρό της τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο για προληπτικούς λόγους...
ναι καλα εγω πρωτη φορα μονη μου πηγα. αμα περιμενα απο την μανα  :headbang:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
έχω γράψει τόσες φορές εδώ μέσα.
το ξαναγράφω για να μαθαίνετε.
Τα περισσότερα ΣΜΝ είναι ΙΟΙ. Οι ΙΟΙ για να καταπολεμηθούν χρειάζονται εμβόλια.
Επειδη ησεξουλαική απελευθέρωση έχει οδηγήσει σε έκρηξη των ΣΜΝ δεν έχουν ασχοληθεί για καιρό με οτυς συγκεκριμένους πλην της ηπατίτιδας, της σύφιλλης και του Ειτζ, δλδ των θανατηφόρων.
Οι χειρότεροι ΙΟΙ είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να μεταλλάσσονται.
Απλό παράδειγμα είναι ο Ιος της Γρίππης. Ενα εμβόλιο μπορεί να καταπολεμήσει κάποιες περιπτώσεις αλλά όχι άλλες νεο μεταλλαγμένες. Ο HPV είναι καριόλης ιός που μεταλλάσσεται και μεταδίδεται και πολύ εύκολα.
Θεωρώ ότι βάσει στατιστικών σημερινών το HPV είναι η σημερινή μάστιγα και απλά δεν του έχουν δώσει διαστάσεις για να μην γίνει πανικός...
Ορισμένα στοιχεία για να γνωρίζουν μερικοί που νομίζουν ότι τα 20 λεπτά στις πουτάνες είναι απλή διασέδαση. Πάρτε το χαμπάρι. Εξτρίμ Σπορ είναι με αυξημένη επικινδυνότητα.

Οξυτενή Κονδυλώματα
Η λοίμωξη αυτή προκαλείται από διάφορους τύπους του ιού Human Papilloma Virus (HPV). Τα κονδυλώματα εμφανίζονται ως εκβλαστήσεις που μοιάζουν με κουνουπίδια ή με κρεατοελιές.

Μετάδοση:
Τα κονδυλώματα μεταδίδονται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής και σπανιότερα μέσω της στενής σωματικής επαφής.  Υπάρχει επίσης μια μικρή πιθανότητα ο ιός αυτός να μεταδοθεί από τη μητέρα στο νεογέννητο κατά τον τοκετό προκαλώντας του κονδυλώματα στο λάρυγγα. 
Περίοδος Επώασης:
στους 4 μήνες (1-20 μήνες).

Συμπτώματα:
Σε πολλές περιπτώσεις η μόλυνση αυτή δεν εκδηλώνει συμπτώματα.  Τα συμπτώματα που μπορούν να προκαλέσουν τα κονδυλώματα είναι φαγούρα, πόνος, έκκριση υγρών και αιμορραγία στις περιοχές όπου υπάρχουν οι εκβλαστήσεις, δηλαδή στα γεννητικά όργανα και στον πρωκτό. 

Διάγνωση και Θεραπεία:
Συνήθως τα κονδυλώματα είναι εύκολο να διαγνωστούν κατά την ιατρική εξέταση.
Υπάρχουν δε, διάφορα είδη θεραπείας για τα κονδυλώματα, ανάλογα με το μέρος όπου βρίσκονται, για παράδειγμα η τοπική θεραπεία με επαλείψεις διαφόρων ουσιών, η κρυοθεραπεία, η καυτηρίαση, το λέϊζερ, και η χειρουργική αφαίρεση.  Υπάρχει όμως πάντα η πιθανότητα τα κονδυλώματα να ξαναεμφανιστούν μετά τη θεραπεία.

Επιπλοκές:         
Ορισμένοι τύποι του ιού HPV (τύποι 16,18) έχουν συνδεθεί με τη μετέπειτα εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.  Γι αυτό γυναίκες με τη λοίμωξη αυτή πρέπει να υποβάλλονται συχνά σε τεστ Παπανικολάου.

Το ΗPV είναι τα αρχικά του Human Papilloma Virus. Ο ΗPV είναι ένας πολύ διαδεδομένος, σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός. Υπολογίζεται ότι περίπου 75% του σεξουαλικά ενεργού πληθυσμού έχει μολυνθεί με κάποια μορφή του ιού. Ένα μικρό ποσοστό ανδρών και γυναικών που έχουν τον ιό, θα εμφανίσουν και εξωτερικά κονδυλώματα. Τα κονδυλώματα μοιάζουν πολύ με τις γνωστές σε όλους μυρμηγκιές (που οφείλονται σε άλλο τύπο του ιού).
Επίσης, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, ένα ποσοστό γυναικών που έχουν τον ιό θα παρουσιάσουν αλλοιώσεις στον τράχηλο της μήτρας που μπορούν, σε βάθος χρόνου, να οδηγήσουν σε καρκίνο του τραχήλου.

Πώς μεταδίδεται
Ο ΗPV είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός. Ο ιός μπορεί επίσης να μεταδοθεί από επαφή δέρμα με δέρμα (γεννητικά όργανα και περιγεννητική περιοχή) ακόμα κι αν δεν υπάρξει ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή. Η μετάδοση από μητέρα σε παιδί κατά τον τοκετό θεωρείται ιδιαίτερα σπάνια.

Τα προφυλακτικά δεν αρκούν
Η χρήση προφυλακτικών μπορεί να παρέχει κάποια προστασία, όμως καθώς δεν καλύπτουν όλη την περιγεννητική περιοχή, δεν προσφέρουν απόλυτη προστασία. Παρόλα αυτά, μην ξεχνάτε ότι η χρήση του προφυλακτικού μπορεί να σας προφυλάξει από πολλά άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Θεραπεία
Καθώς ο HPV είναι ιός και όχι μικρόβιο, στην ουσία δεν υπάρχει θεραπεία με την κλασσική έννοια. Κυρίως αντιμετωπίζονται τα συμπτώματα ή τα αποτελέσματα της μόλυνσης από τον ιό και όχι ο ίδιος ο ιός. Πρόσφατες μελέτες αναφέρουν ότι σε περίπου 70% των ανθρώπων που έχουν HPV, ο ίδιος ο οργανισμός θα απομακρύνει ή θα θέσει σε έλεγχο τον ιό μέσα σε περίπου 3-4 χρόνια από τη διάγνωση. Βεβαίως είναι δυνατό να επαναπροβληθούμε από HPV ίδιου ή διαφορετικού τύπου.

Κονδυλώματα και Μυρμηγκιές
Και τα δύο οφείλονται στον ιό HPV. Κάποιοι τύποι του ιού προκαλούν κονδυλώματα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων ενώ κάποια άλλοι τύποι προκαλούν τις γνωστές μας μυρμηγκιές σε άλλα σημεία του σώματος. Τα περιγεννητικά κονδυλώματα εμφανίζονται στον τράχηλο, στο πέος, στον κόλπο ή στον πρωκτό. Η εμφάνισή τους είναι παρόμοια με τις μυρμηγκιές που εμφανίζονται συχνά στα χέρια ή τα πόδια. Οι μυρμηγκιές είναι άλλος τύπος του ιού και δεν μεταδίδονται στα γεννητικά όργανα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ναι καλα εγω πρωτη φορα μονη μου πηγα. αμα περιμενα απο την μανα  :headbang:
η μάνα σου και γενικά οι μανάδες πορηγούμενων γενεών δε γαμιόσαντε σαν τα σκυλιά, άρα είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες έκθεσης σε ΣΜΝ.
Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και όλοι πρέπει να ελέγχονται συχνά. Αντρες και γυναίκες.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.008
Πόντοι
22.785
Καπου εγραψε ενας συναγωνιστης οτι εγχειρηστηκε μια κοπελα για αμυγδαλες
και βρηκανε στο λαιμο της κονδυλοματα......... θορυβηθηκα πολυ με αυτο.
Δηλαδη ;;;;;;;;; τερμα τα ακαποτα τσιμ@@@@κια ;;;; γιατι ρε πουστη μου.

krotalias

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2006
Like
7
Πόντοι
6
η μάνα σου και γενικά οι μανάδες πορηγούμενων γενεών δε γαμιόσαντε σαν τα σκυλιά, άρα είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες έκθεσης σε ΣΜΝ.
Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και όλοι πρέπει να ελέγχονται συχνά. Αντρες και γυναίκες.
Ολες γαμιοντουσαν παντα το ιδιο και παλιοτερα χωρις προφυλαξεις .
Καποιοι παλιοι εδω θα θυμουνται τα μπουρδελα χωρις καποτα πριν απο την διαδοση του AIDS . Καποτε πεθαιναν χιλιαδες κοσμος στην Ευρωπη απο συφιλη . Απλα οπως αναφερθηκε οι ιοι μεταλασσονται και εξελισσονται και γινονται παντα πιο ανθεκτικοι και ενω η επιστημη και τα φαρμακα γινονται καλυτερα , ολο και κατι βγαινει .
Παλια δεν ηξεραν τον HPV αφου δεν ειχαν ουτε το ΠΑΠ τεστ .
Δηλαδη δεν μπορουσαν ουτε διαγνωση να κανουν αρα ουτε κουβεντα για θεραπεια κτλ .

Επισκέπτης
Εγω σκευτομαι να το κανω το εμβολιο,αυτες τις μερες θα παω να ρωτησω μια γιατρο που ξερω καλα αλλα σε περιπτωση που εχω τον ιο και δεν το ξερω και κανω το εμβολιο παθαινω τιποτα?
Ειναι μονο για γυναικες το εμβολιο?
Το εχει κανει κανενας αντρας απο εσας?

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ολες γαμιοντουσαν παντα το ιδιο και παλιοτερα χωρις προφυλαξεις .

Αν υποψιαστώ ότι οι μανοθειές μου γαμιόσαντε σαν τις κωλομπαρούδες που συναναστρεφόμουνα θα πάω στο Αγιο Ορος.

dark_eyes

Μέλος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Like
2
Πόντοι
6
Αν υποψιαστώ ότι οι μανοθειές μου γαμιόσαντε σαν τις κωλομπαρούδες που συναναστρεφόμουνα θα πάω στο Αγιο Ορος.

Πάρτο αναλογικά το θέμα..άμα οι άντρες γαμιόντουσαν το ίδιο κ τοτε κ τώρα,δεν μπορεί οι γυναίκες να γαμιόντουσαν λιγότερο..
μόνο π τότε δεν υπήρχε αντισύλληψη κ έτσι παντρευόντουσαν λόγω εγκυμοσύνης..πολλές ιστορίες έχω ακούσει για γυναίκες των 50 κ άνω στα χωριά π παντρεύονταν κάποιον π το πνίγαν το κουνέλι καιρό μαζί του λόγω εγκυμοσύνης κ αφού έπεφτε κ ένα χεράκι ξύλο πρώτα. Όσες καταφέρναν δε κ φεύγανε από τα χωριά κ πηγαίναν Αθήνα (κ γενικά σε μεγάλες πόλεις)περνούσαν ζωή χαρισάμενη,κάτι θείτσες φεύγαν από πολύ μικρές ηλικίες από τα σπίτια τους κ γίνονταν καμπαρετζούδες κ τύχαινε να τις δει κανάς γνωστός τους.. :2funny:
Κακά τα ψέμματα,σεξουαλικές ορμές έχει ο άνθρωπος ανεξαρτήτως εποχής..απλά τώρα είναι πιο ελεύθερα τα πράματα τουλάχιστον..

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Πάρτο αναλογικά το θέμα..άμα οι άντρες [size=12pt]γαμιόντουσαν [/size] το ίδιο κ τοτε κ τώρα,δεν μπορεί οι γυναίκες να γαμιόντουσαν λιγότερο..
Μαυρομάτα, γαμιόσαντε όχι γαμιόντουσαν. Κοίτα τον Ανεπιθύμητο να μαθαίνεις:
Αν υποψιαστώ ότι οι μανοθειές μου [size=12pt]γαμιόσαντε [/size] σαν τις κωλομπαρούδες που συναναστρεφόμουνα θα πάω στο Αγιο Ορος.
Εγω σκευτομαι να το κανω το εμβολιο,αυτες τις μερες θα παω να ρωτησω μια γιατρο που ξερω καλα αλλα σε περιπτωση που εχω τον ιο και δεν το ξερω και κανω το εμβολιο παθαινω τιποτα?
Ειναι μονο για γυναικες το εμβολιο?
Το εχει κανει κανενας αντρας απο εσας?
Rallye, ξακώς το σκέφτεσαι. Είναι μόνο για γυναίκες και αφορά ελάχιστους τύπους του ιου που ενοχοποιούνται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
Ρώτα και το γιατρό σου μήπως κάνω λάθος...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Μαυρομάτα, γαμιόσαντε όχι γαμιόντουσαν. Κοίτα τον Ανεπιθύμητο να μαθαίνεις:Rallye, ξακώς το σκέφτεσαι. Είναι μόνο για γυναίκες και αφορά ελάχιστους τύπους του ιου που ενοχοποιούνται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
σωστός ο τρελλογιατρός.
και στα εμβόλια και στις λέξεις.
Είτε σας αρέσει είτε όχι η γενιά του 50 60 (τουλάχιστον στην Ελλάδα) ήταν και λόγω νομικού πλαισίου και λόγω κοινωνικών δομών και λόγω οικονομικής κατάστασης πιο μαζεμένη σε όλες τις ενέργειές της. Η θέση που εξέφρασα δεν είναι δικό μου συμπέρασμα αλλά αποτέλεσματα στατιστικών ερευνών και δημοσιεύσεων.
Βαριέμαι να τα βρω να τα παραθέσω αλλά εάν το ζητήσεις θα βρω ξανά μερικά. 

kastelano

Μέλος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Like
0
Πόντοι
0
51 ποστ εκατσα και διαβασα.Στο τελος το διαλυσατε το τοπικ.Δυο χρονια τα εχω τα γαμιδια και ακομα τπτ.Η λυση ειναι να το κοψω και να βαλω καινουργιο.

dark_eyes

Μέλος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Like
2
Πόντοι
6
51 ποστ εκατσα και διαβασα.Στο τελος το διαλυσατε το τοπικ.Δυο χρονια τα εχω τα γαμιδια και ακομα τπτ.Η λυση ειναι να το κοψω και να βαλω καινουργιο.

Απο που κόλλησες αν επιτρέπεται?

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
214
Πόντοι
36
Φιλε θελει τρομερη υπομονη και να μην σε παιρνει απο κατω γιατι ετσι δεν βοηθας το ανωσοποιητικο σου συστημα να τα αδρανοποιησει.Παντως να ξερεις οτι σε πολλες περιπτωσεις ο ιος μετα τα 2 χρονια αρχιζει αισθητα και εξασθενει!!!
Οπως επισης καλο θα ταν καθε φορα που βλεπεις κατι καινουριο να πηγαινεις κατευθειαν στο δερματολογο για καυτηριαση γιατι οσο το αφηνεις αυτο μεταδιδεται και σε αλλα σημεια.
Ευχομαι το συντομοτερο να τελειωσει το μαρτυριο σου!

Επισκέπτης
Ο ιος που προκαλει τα κονδυλωματα ειναι στο αιμα??
Και αν δεν γινεται να φανει με εξετασεις... μπορεις να κολισεις κονδυλωματα απο μεταγγηση αιματος??

venus

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
1
φιλε μιλησα κ με πολυ γνωστο αφροδισιολογο μου ειπε πωσ τον ιο τον εχει το70 τισ εκατο να μην το σκεφτομαι δεν ειναι τιποτα απλα δεν ξερω τι να κανω για την κοπελα μου μην παθει κατι
Φιλαρακι μην αγχωνεσαι τιποτα δεν θα εχεις.Απλα αμα σου εχει κολλησει να μαθεις αν εχει αυτον τον υιο μπορεις να πασ σε εναν καλο γιατρο και να σε στειλει να κανεισ HPV DNA TEST για να σιγουρευτεις.Βεβαια θα πληρωσεις κατι παραπανω αλλα θα εισαι σιγουρος.Μη στεναχωπιεσαι εξαλου ολα αντιμετωπιζονται.

Επισκέπτης
Eίναι  πιθανόν κάποιος που δεν έχει συμπτώματα μολύνσεως από τον HPV να μεταδίδει την μόλυνση.
Μεταδίδονται με απευθείας επαφή με κονδυλώματα.
Τι ισχυει απο τα παραπανω???
Δηλαδη αν καποις εχει βγαλει  κονδυλοματα και μετα απο θεραπεια εξαφανιστουν τελειως θα πρεπει για ολη του την ζωη να πηδαει με προφιλακτικο?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom