Νέα

Κοίμησις Χριστόδουλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα χχχχχ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 39K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποια τα συναισθήματα σας από την είδηση θανάτου του Χριστόδουλου

• Λύπη

Ψήφοι: 3 50,0%
  • Συντριβή

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Απλή Στενοχώρια

• Αδιαφορία

Ψήφοι: 2 33,3%
  • Χαρά

• Ευτυχία

Ψήφοι: 1 16,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    6

latex

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Αν υποψιαστώ ότι χάνω το νόημα επειδή χάθηκαν στο δρόμο κάποια στίξης..... :headbang:
Τίποτα δεν 'χάθηκε' στο δρόμο.Στο μετέφρασα απο την 'Πολιτεία' αυτό το χωρίο.Και φαντάσου για να απαντώ απο δω που έχω laptop με κυριλλικούς,ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Πριν μάθεις πως ξέρεις θυμόσουν πως δεν γνωρίζεις. Χμμμμ  :think: ... κομματάκι δυσνόητος ο paka strniets. Μαλακία μού φαίνεται αυτή φράση. Κανείς πιο μορφωμένος από μένα που να πιάνει πιο εύκολα το βαθύτερο νόημα?

latex

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Πριν μάθεις πως ξέρεις θυμόσουν πως δεν γνωρίζεις. Χμμμμ  :think: ... κομματάκι δυσνόητος ο paka strniets. Μαλακία μού φαίνεται αυτή φράση. Κανείς πιο μορφωμένος από μένα που να πιάνει πιο εύκολα το βαθύτερο νόημα?
το παραποίησες αλλά δεν πειράζει δεν περίμενα και ιδιαίτερη σκέψη απο σένα  :2funny: για ξαναδές το όμως γιατί δεν τα διαβάζεις και σωστά  :2funny:

'Πρίν μάθεις ότι ξέρεις θυμόσουν ότι δεν γνωρίζεις'  :)
Δεν το είπε άθεος κουμουνιστής.paka strniets  :)

nikos fkr

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Like
24
Πόντοι
1
Ο Χριστόδουλος ήταν πάρα πολύ καλός και δέχθηκε μεγάλο πόλεμο ακόμα και απο τα πουσταριά τους ίδιους τους αυλικούς του. Απο εμένα τον πλέον αμαρτωλό ίσως και μέσα εδώ ο θεός να αναπαύση την ψυχή του και να λυπηθεί την δική μας. Χριστόδουλο άλλο δεν βλέπουμε.

Νίκος

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
το παραποίησες αλλά δεν πειράζει δεν περίμενα και ιδιαίτερη σκέψη απο σένα  :2funny: για ξαναδές το όμως γιατί δεν τα διαβάζεις και σωστά  :2funny:

Εντάξει. Καλά το κατάλαβα από την αρχή ότι δεν ξέρεις να ξεχωρίζεις τους συνδέσμους από τις αντωνυμίες.
Κακία θα πω πάλι, αλλά κάτι σε fethry μου θυμίζει αυτό.

latex

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Εντάξει. Καλά το κατάλαβα από την αρχή ότι δεν ξέρεις να ξεχωρίζεις τους συνδέσμους από τις αντωνυμίες.
Εσύ δεν μπορείς να ξεχωρίσεις μια φράση διαβάζοντάς την  :2funny: Άσε τις αντωνυμίες,τους συνδέσμους και τις κλητικές προσφωνήσεις γιατί είσαι αναρμόδιος  :) Ποιός είναι ο fethry?  :think:

latex

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Όχι κακία αλλά μαλακία έγραψες.Τώρα είδα τα post του fethry.Μήπως είσαι αναρμόδιος να βγάζεις συμπεράσματα για κλώνους? Αυτή την δουλειά απ'όσο ξέρω την κάνουν οι mods.Είμαι αρκετούς μήνες εδώ και άτομα σαν τον str8τ1977 και τον arion1955 με γνωρίζουνε απο το forum ιντερνετικά πάντα.Η φράση του Πλάτωνα που διάβασες πέρασε απαρατήρητη στο οπτικό σου πεδίο απο τις προσωπικές σου εμπάθειες εδώ μέσα.Να σε αποκαλέσω και γω κλώνο ας πούμε για παράδειγμα ότι είσαι ο lakis33.θα σου άρεσε?

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Εσύ δεν μπορείς να ξεχωρίσεις μια φράση διαβάζοντάς την  :2funny: Άσε τις αντωνυμίες,τους συνδέσμους και τις κλητικές προσφωνήσεις γιατί είσαι αναρμόδιος  :) Ποιός είναι ο fethry?  :think:

χαχαχαχα. Tον fethry θα τον δεις που θα απαντήσει κάποια στιγμή. Μ' αρέσει που (στην ουσία) γελάς με την άγνοιά σου και δεν πρόκειται να σε διαφωτίσω εγώ. Αν κάποιος άλλος δει τη στιχομυθία μας και καταλάβει και θελήσει να σου πει, καλό θα σου κάνει. Ευτυχώς που δεν μετέφρασες και το ''Πόλεμος και Ειρήνη''.  :tooth:

latex

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Like
0
Πόντοι
1
χαχαχαχα. Tον fethry θα τον δεις που θα απαντήσει κάποια στιγμή. Μ' αρέσει που (στην ουσία) γελάς με την άγνοιά σου και δεν πρόκειται να σε διαφωτίσω εγώ. Αν κάποιος άλλος δει τη στιχομυθία μας και καταλάβει και θελήσει να σου πει, καλό θα σου κάνει. Ευτυχώς που δεν μετέφρασες και το ''Πόλεμος και Ειρήνη''.  :tooth:
Έγινε κατάλαβα αγόρι μου  :jerking: :jerking: :jerking: ότι πεις  :jerking:

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Όχι κακία αλλά μαλακία έγραψες.Τώρα είδα τα post του fethry.Μήπως είσαι αναρμόδιος να βγάζεις συμπεράσματα για κλώνους? Αυτή την δουλειά απ'όσο ξέρω την κάνουν οι mods.Είμαι αρκετούς μήνες εδώ και άτομα σαν τον str8τ1977 και τον arion1955 με γνωρίζουνε απο το forum ιντερνετικά πάντα.Η φράση του Πλάτωνα που διάβασες πέρασε απαρατήρητη στο οπτικό σου πεδίο απο τις προσωπικές σου εμπάθειες εδώ μέσα.Να σε αποκαλέσω και γω κλώνο ας πούμε για παράδειγμα ότι είσαι ο lakis33.θα σου άρεσε?

'Οπα! Δεν ήθελα να σε αναγάγω σε κλώνο του. Λάθος μου που σε παραλλήλισα με αυτόν, γιατί γενικά, καλά χειρίζεται το γραπτό λόγο. Απλώς, κάποτε παιδευόμουν και μ' αυτόν γιατί είχε κάνει ένα λάθος που δεν το έβλεπε (όπως εσύ τώρα) όσο κι αν πλαγίως του το εξηγούσα. Anyway, δεν σας ταυτίζω, μη φοβάσαι.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Η φράση του Πλάτωνα που διάβασες πέρασε απαρατήρητη στο οπτικό σου πεδίο απο τις προσωπικές σου εμπάθειες εδώ μέσα.Να σε αποκαλέσω και γω κλώνο ας πούμε για παράδειγμα ότι είσαι ο lakis33.θα σου άρεσε?

Με κανέναν δεν έχω εμπάθειες, κι εσύ καλό παιδί μου φαίνεσαι, αλλά λιγάκι παρορμητικός. Κι αυτό μάλλον σε οδηγεί σε μικρά ''ατοπήματα''. Όπως αυτό που λες ότι η φράση πέρασε απαρατήρητη από το οπτικό μου πεδίο, παρόλο που είδες ότι προσπάθησα να την καταλάβω, αλλά μου φάνηκε μαλακία (έτσι όπως την έγραψες).

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
'Οπα! Δεν ήθελα να σε αναγάγω σε κλώνο του. Λάθος μου που σε παραλλήλισα με αυτόν, γιατί γενικά, καλά χειρίζεται το γραπτό λόγο. Απλώς, κάποτε παιδευόμουν και μ' αυτόν γιατί είχε κάνει ένα λάθος που δεν το έβλεπε (όπως εσύ τώρα) όσο κι αν πλαγίως του το εξηγούσα. Anyway, δεν σας ταυτίζω, μη φοβάσαι.
Μπα, μπα!
Άκουσα και κομπλιμέντο απο σένα;    :dancing:
Το μικραίνεις βέβαια, αμέσως μετά, που με βγάζεις να είμαι βραδύνους, αλλά μάζευε κι ας είναι και ρούγες, που λένε.
Εγώ δεν μπορώ να επικαλεστώ τα ωραία σου ελληνικά, αν και θα το ήθελα, γιατί δεν τα είδα να υπερασπίζονται καμμία άποψη, παρά μόνον να εγκαλούν διάφορους κατά καιρούς. (Και να προσπερνάνε τα διάφορα εμετικά που κατά καιρούς έχω ακούσει, και όχι μόνον εγώ δυστυχώς, για τα οποία δεν είδες, δεν ξέρεις). Είμαι σίγουρος πως απόψεις έχεις, άσχετα αν διαφωνούμε. Θα ήθελα λοιπόν και να τις ακούσω. Μην ανησυχείς, οι πάπιες δεν δαγκώνουν.
Για να σε διαβεβαιώσω εν τέλει και για την μη εχθρική μου διάθεση (αν υπήρξε κάποια κόντρα ανάμεσά μας εσύ την ξεκίνησες), να σου δηλώσω πως αν κάπου κάνω λάθος στους συλλογισμούς μου, θα χαρώ να μου το επισημάνεις. Μόνο οι ηλίθιοι δεν κάνουν ποτέ λάθη. Και πάντα αυτοί είναι που χτυπάνε κάτω απο τη ζώνη, να το θυμάσαι. (Φυσικά και δεν το λέω για σένα, ξέρεις σε ποιους αναφέρομαι).
Εν πάση περιπτώσει, για το θέμα του θρεντ έχουμε να πούμε τίποτα (ομιλώ προς όλους) η το "εξαντλήσαμε" κι αυτό;

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
εγω ειδα οτι η οχια εκανε μουγκα μολις ελαβε απαντηση για τις βλακειες που ελεγε περι υποχρεωτικων ορκων,θρησκευτικων κτλ....

Πάμε...

www.iospress.gr/mikro1997/mikro19971206.htm]http://www.iospress.gr/mikro1997/mikro19971206.htm [/url]
www.e-tipos.com/newsitem?id=23488]http://www.e-tipos.com/newsitem?id=23488 [/url]
http://atheoi.org/2007/11/08/prosvoli_anexithriskias_isotimias/] [/url]
www.migrants.gr/news.asp?categ=14&chkEN=1&chkGR=on&page=3]http://www.migrants.gr/news.asp?categ=14&chkEN=1&chkGR=on&page=3 [/url]

Δεν υπάρχει λόγος να βάλω κι άλλα. Το google βγάζει άπειρα. Και από παλιότερα κείμενα μέχρι πιο πρόσφατα η κατάσταση είναι η ίδια.
Διάβασέ τα όλα και έλα να τα πούμε μετά...
ή μάλλον μην κάνεις τον κόπο. Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι σοβαρά μαζί σου. Στο εξής μόνο χαβαλέ θα κάνουμε.
Ισχυρίζεσαι ότι το κράτος που ζούμε σέβεται το δικαίωμα στη θρησκευτική ελευθερία και υποστηρίζει τη διαφορετικότητα όπου/όπως κι αν αυτή εκφράζεται.
Εγώ νομίζω ότι είναι ντροπή το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδας να ξεκινάει έχοντας ως πρώτη πρόταση την:

"Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος"

και μόλις στο άρθρο 3

Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας
Άρθρο 3
1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού. Τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ' (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.

μούμπλε μούμπλε μούμπλε μούμπλε...............

Δε με νοιάζει αν τη βαφτίζει "επικρατούσα" ή "ισχύουσα" ή "μοναδική" ή "ενδεικτική" με νοιάζει μόνο που κατευθύνει με αθέμιτα μέσα το θρησκευτικό προσανατολισμό ενός αγαθού πολίτη και τον χειραγωγεί. Δε σχολιάζω τίποτε άλλο.......

Μπορείς να ψάξεις και να βρεις τις υποσχέσεις, τα σχέδια νόμων, τις τροπολογίες, τις συμφωνίες καθώς επίσης και τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών (;) στο τέλος του 2007 - αρχές 2008. Ενδεικτικά και για ένα από αυτά:
www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=07.11.2007,id=12795960]http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=07.11.2007,id=12795960 [/url] Δες και την ημερομηνία από το link αν θες. 07/11/2007.

Το κρεματόριο ακόμα συζητάνε αν θα φτιαχτεί πού θα φτιαχτεί και πώς θα γίνει. Στα δικαστήρια, στο στρατό, όπου πρέπει να δώσεις όρκο, ο default είναι ο θρησκευτικός και ΑΝ ΘΕΣ μπορείς να ζητήσεις να ΜΗ δώσεις θρησκευτικό. Λοιπόν; Αυτή είναι η συνταγματική μου ελευθερία; Να ζητήσω να ΜΗ δώσω θρησκευτικό όρκο και να μου το "επιτρέψουν", ή a priori θα έπρεπε να μην υποβληθώ καν σε τέτοιου είδους διαδικασία;

Από το Λεξικό Τριανταφυλλίδης:

ανεξιθρησκία, η : η αναγνώριση της ελευθερίας της θρησκευτικής πίστης και της ισοτιμίας των θρησκειών απέναντι στο νόμο.

Από το Λεξικό  Τεγόπουλου-Φυτράκη :

ανεξιθρησκία (η) ουσ. ανεκτική στάση απέναντι στις ξένες θρησκείες | (ειδ.) η νομική προστασία του κράτους προς κάθε θρησκεία, πέρα από την επίσημα αναγνωριζόμενη, ο συνταγματικά κατοχυρωμένος σεβασμός της θρησκευτικής συνείδησης του ατόμου

Μήπως θεωρείται αναγνώριση της ελευθερίας της θρησκευτικής πίστης & ισοτιμίας των θρησκειών απέναντι στο νόμο να μην παραχωρείς το δυνατότητα στους μουσουλμάνους π.χ. που ζουν στην Αθήνα, να ιδρύσουν ένα τέμενος για να προσεύχονται; Ξέρω, ξέρω, το φτιάχνουν. Εδώ και χρόνια... Μας πειράζει μόνο λιγάκι αν θα φαίνεται από την Ακρόπολη και μας χαλάει την αισθητική και ψάχνουμε να βρούμε τη σωστή οπτική γωνία.....

Για τον αγιασμό σε κάθε νέο κτίριο, έργο, γέφυρα, νοσοκομείο, στρατό, σχολείο, σκατό; Έχεις να μου πεις τίποτα;

Ρε ου ρε b******a

Ή μήπως θες να μου πεις ότι οι παπάδες γουστάρουν με χίλια τον πολιτικό γάμο και μετά αν θελήσει το ζευγάρι να κάνει θρησκευτικό ο παπάς τους περιμένει με το κόκκινο χαλί στρωμένο; Επίσης υπάρχουν ένα σωρό περιπτώσεις που ο παπάς έχει αρνηθεί να τελέσει θρησκευτική κηδεία επειδή ο εκλιπώντας είχε τελέσει πολιτικό γάμο.
Εξακολουθείς να μου μιλάς για σεβασμό των δικαιωμάτων μου ελευθερίας θρησκευτικής πίστης; Τι με νοιάζει αν οι περιπτώσεις είναι 3, 5 ή 15, ή 1115;

Όσο για την ηλικία μου, μπορεί να μην είμαι μαθουσάλας σαν κι εσένα, αλλά τουλάχιστον διαβάζω και δεν είμαι στόκος.......
Σε κάλυψα ή θες κι άλλα;
Στη δεύτερη περίπτωση ένα απλό search στο γούγλη θα σου φέρει όσα αποτελέσματα θες. Εγώ παύω να ασχολούμαι.

Υ.Γ. 1 Αμα θεωρείτε εσύ κι ο φίλος σου που συμφωνήσατε, πως οι συνταγματικές μου ελευθερίες γενικότερα, κατοχυρώνονται με το να διεκδικώ τα αυτονόητα, τότε κακώς έκανα και απάντησα.
Υ.Γ.2 Παρατήρησες ότι έκανα μούγκα εχτές μόλις μου "την είπες", ε;........ (Ας μη βάλω το πράσινο εικονίδιο εδώ.......)
Ετσι.. γιατί δεν ήμουν σίγουρη εχτές ότι το πρόσεξες και είχα μια ανησυχία........
Δεν αξίζει να ασχοληθώ περαιτέρω. Έχω να πάω να παρακολουθήσω ενδελεχώς όλα τα πρωινατζίδικα και μεσημεριατζίδικα όπως προείπα. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ
Υ.Γ. 3 Λέγοντας ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ έκανα ένα συνειρμό που με παρέπεμψε στο φίλτατο Τσουκαλά, ας παραθέσω και ένα βιντεάκι σχετικό.
[youtube=425,350]muRN7KERiC4 [/youtube]

Υ.Γ. 4 Περαστικά.........

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom