Νέα

Κοίμησις Χριστόδουλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα χχχχχ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 39K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ποια τα συναισθήματα σας από την είδηση θανάτου του Χριστόδουλου

• Λύπη

Ψήφοι: 3 50,0%
  • Συντριβή

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Απλή Στενοχώρια

• Αδιαφορία

Ψήφοι: 2 33,3%
  • Χαρά

• Ευτυχία

Ψήφοι: 1 16,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    6

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Είναι η τελευταία φορά που ποστάρω σε αυτό το θέμα. Θα ποστάρω με ένα άρθρο από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ με μεγάλη κυκλοφορία. Ερωτώ λοιπόν όλους τους επικριτές. Μπορεί ένας δημοσιογράφος ενυπόγραφα να λέει την άποψή του δημόσια μια μέρα μετά το θάνατο δημοσίου προσώπου και δεν μπορούμε εμείς; Και κάθε φορά που κάποιος θα λέει άποψη διαφορετική από τη δικη μας είναι αμόρφωτος, απαίδευτος, ανήθικος, αλήτης, ξιπασμένος, τελειωμένος, ξεπουλημένος, βλάκας κλπ. Καμμιά φορά βέβαια αυτός τυγχάνει να είναι δημοσιογράφος χρόνια σε μεγάλες και έγκριτες εφημερίδες και εμείς οι μορφωμένοι, ηθικοί, σωστοί κλπ να ποστάρουμε τη μαλακία μας στο μπουρδέλατελείακομ και να αυνανιζόμαστε στον καθρέπτη με τον καθωσπρεπισμό μας.

[ ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ ]
Καιροσκόποι

Δημήτρης Δανίκας ddanikas@dolnet.gr
ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα το βιώσω και πραγματικά. Η τραγωδία ενός θνητού, το μάννα εξ ουρανού. Ο αναμενόμενος θάνατος του Αρχιεπισκόπου, η μεγάλη, ανέλπιστη ευκαιρία για προστασία κάθε σατανικού και αδίστακτου καιροσκόπου. Δηλαδή από ακόλαστος να μεταμφιέζεσαι σε σεμνό, θρησκευόμενο, πιστό ορθόδοξο χριστιανό. Έτσι, από τη μια η αμαρτωλή παρέα της εξουσίας αρπάζει και εκμεταλλεύεται μια τραγική, προσωπική, ιστορία, και από την άλλη- και προκειμένου αυτή η προσωπική τραγωδία κάθε αμαρτία να καλύψει και να διαγράψει- αναγορεύεται ο θανών σε άγιο όλων των αγίων σχεδόν. Δηλαδή μια αμφιλεγόμενη ιερατική προσωπικότητα μεταμορφώνεται σε ύψιστο ιεράρχη και σε κορυφαίο Έλληνα σοφό. Οπότε και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος. Συνηθισμένη υποκρισία, συνηθισμένη σκηνοθεσία, συνηθισμένη καραδεξιά ιστορία. Κόρακας κοράκου όχι μόνο μάτι δεν βγάζει, αλλά από πάνω και για να κρύψει τις πομπές του, τον καθαγιάζει!

1) ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος (αμφιλεγόμενης δημοσιογραφικής προσωπικότητας) δεν γράφει ότι ο θανών ψόφησε, ήταν σκουλήκι, έπρεπε να του ρίξουν πίσσα και πούπουλα, κ.λπ. που έγραψαν κάποιοι εδώ μέσα. Και το πνεύμα του νίκου και του βαλεντίνο, νομίζω ήταν αυτό: κάντε κριτική, αλλά σε πολιτισμένα πλαίσια.
2) το ότι κάποιος είναι μορφωμένος και έχει λάβει και σωστή παιδεία, δεν του στερεί καθόλου το ''δικαίωμα'' να επιλέξει την ''κάφρικη'' οδό (εδώ λοιπόν διαφωνώ κάπως με νίκο και βαλεντίνο)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
1) ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος (αμφιλεγόμενης δημοσιογραφικής προσωπικότητας) δεν γράφει ότι ο θανών ψόφησε, ήταν σκουλήκι, έπρεπε να του ρίξουν πίσσα και πούπουλα, κ.λπ. που έγραψαν κάποιοι εδώ μέσα. Και το πνεύμα του νίκου και του βαλεντίνο, νομίζω ήταν αυτό: κάντε κριτική, αλλά σε πολιτισμένα πλαίσια.
2) το ότι κάποιος είναι μορφωμένος και έχει λάβει και σωστή παιδεία, δεν του στερεί καθόλου το ''δικαίωμα'' να επιλέξει την ''κάφρικη'' οδό (εδώ λοιπόν διαφωνώ κάπως με νίκο και βαλεντίνο)

"Δηλαδή μια αμφιλεγόμενη ιερατική προσωπικότητα μεταμορφώνεται σε ύψιστο ιεράρχη "
"Κόρακας κοράκου όχι μόνο μάτι δεν βγάζει, αλλά από πάνω και για να κρύψει τις πομπές του, τον καθαγιάζει!"
Εσύ λοιπόν κατάλαβες από τα παραπάνω ότι:
"δεν γράφει ότι ο θανών ψόφησε, ήταν σκουλήκι, έπρεπε να του ρίξουν πίσσα και πούπουλα,"
:hammer:
Εγώ λοιπόν ακριβώς αυτό καταλαβαίνω. Αν μάλιστα ρωτήσεις τον Δανίκα θα σου πει το ίδιο. Βάζω και στοίχημα. Απλά ενυπόγραφα οι "καθωσπρέπηδες" θα του έκαναν μήνυση εάν έγραφε "σκουλήκι", αντί "σερνόταν στο χώμα ως πρωτόζωος οργανισμός......"

Επισκέπτης
Απορια......Κοιμηθηκε η πεθανε; Δεν ηταν ενας ανθρωπος οπως ολοι μας; Εμεισς δηλαδη θα πεθανουμε χωρις ελπιδα να.....ξυπνησουμε;

Εμεις οι κοινοι θνητοι πεθενουμε ή ψοφαμε. Ο αλλοι, αυτοι που εχουν και το μαχαιρι και το πεπονι, κοιμουνται ή πανε στη γειτονια των αγγελων ή ...ή .....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Εμεις οι κοινοι θνητοι πεθενουμε ή ψοφαμε. Ο αλλοι, αυτοι που εχουν και το μαχαιρι και το πεπονι, κοιμουνται ή πανε στη γειτονια των αγγελων ή ...ή .....
ή είναι άγαμοιθύται

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Like
33
Πόντοι
16
Είπα δε θα ξαναποστάρω αλλά εσείς θα με τρελλάνετε.....
λες.....
"μπορεί να είναι ποιό διαβασμένοι,να έχουν σπουδάσει αλλά ποιό άνθρωποι δεν θα γίνουν ποτέ...."
αλλά πιο πάνω άλλος διαφωνούντας με εμένα λέγει:
"και ερχομαι να συμφωνησω οτι ειναι θεμα παιδειας"
Οταν αποφασίσετε που γέρνει το καράβι πείτε μου να κάτσω απ την άλλη να μην μπατάρει.
Μάλλον εσύ θα με τρελλάνεις...τί με νοίαζει εμένα τί λέει ο κάθε ένας εδώ μέσα...ο καθένας έχει μία άποψη....το γενικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι ένα:Το να βρίζεις κάποιον που ΔΕΝ μπορεί να σου απαντήσει είναι απλά δειλία....βρίσε κάποιον που μπορεί να σου απαντήσει....
ΥΓ1--->Μάθετε να χτυπάτε κάποιον που είναι όρθιος....όχι όταν είναι αδύναμος...ή ακόμα χειρότερα...νεκρός.....
ΥΓ2--->Εδώ ο άλλος μου σύγκρινε τον Χριστόδουλο με τον...Μπιν Λάντεν....

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
"Δηλαδή μια αμφιλεγόμενη ιερατική προσωπικότητα μεταμορφώνεται σε ύψιστο ιεράρχη "
"Κόρακας κοράκου όχι μόνο μάτι δεν βγάζει, αλλά από πάνω και για να κρύψει τις πομπές του, τον καθαγιάζει!"
Εσύ λοιπόν κατάλαβες από τα παραπάνω ότι:
"δεν γράφει ότι ο θανών ψόφησε, ήταν σκουλήκι, έπρεπε να του ρίξουν πίσσα και πούπουλα,"
:hammer:
Εγώ λοιπόν ακριβώς αυτό καταλαβαίνω. Αν μάλιστα ρωτήσεις τον Δανίκα θα σου πει το ίδιο. Βάζω και στοίχημα. Απλά ενυπόγραφα οι "καθωσπρέπηδες" θα του έκαναν μήνυση εάν έγραφε "σκουλήκι", αντί "σερνόταν στο χώμα ως πρωτόζωος οργανισμός......"

Καλά, άμα εσύ αυτό καταλαβαίνεις, τότε θεώρησε ότι το είπε κιόλας. Με την ίδια έννοια, όταν εγώ λέω σε ένα συνάδελφό μου ''εδώ έκανες λάθος'', αυτός μπορεί να καταλαβαίνει ''τι μαλάκας είσαι, τα έκανες σκατά''.

Επισκέπτης
Μάλλον εσύ θα με τρελλάνεις...τί με νοίαζει εμένα τί λέει ο κάθε ένας εδώ μέσα...ο καθένας έχει μία άποψη....το γενικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι ένα:Το να βρίζεις κάποιον που ΔΕΝ μπορεί να σου απαντήσει είναι απλά δειλία....βρίσε κάποιον που μπορεί να σου απαντήσει....
ΥΓ1--->Μάθετε να χτυπάτε κάποιον που είναι όρθιος....όχι όταν είναι αδύναμος...ή ακόμα χειρότερα...νεκρός.....

+1000 απο εμενα σωστος

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  Καλο ταξιδι Φιλε.....

Σε ευχαριστω για οσα μου εδωσες,χωρις να το ξερεις......

.....και επανερχομαι στην σιωπη μου.

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Αμαν ρε παιδια! Ορεξη που εχετε βραδιατικα ... :idiot:
Πεθανε ο ανθρωπος οπως ολοι καποτε θα πεθανουμε. Τι να κανουμε τωρα ;  :-

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Like
33
Πόντοι
16

Ζητώ συγνώμη απο το...πάνελ που υπερασπίζομαι κάποιον που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Και το χειρότερο είναι ότι και όταν ήταν ζωντανός πάλι τίποτα δε μπορούσαμε να κάνουμε......

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Ζητώ συγνώμη απο το...πάνελ που υπερασπίζομαι κάποιον που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.....
Δεν λεω αυτο Ποδολαγνε, απλα ειναι ανουσιοι οι τσακωμοι. Κανενας δε θα αλλαξει τα μυαλα του αλλου !

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Κοίτα αγάπη για τον τέως αρχιεπίσκοπο...
:idiot: :idiot:
Πού ζω εγώ και δεν κατάλαβα το καλό που έκανε στην ανθρωπότητα όσο ζούσε;

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366

Ρε φίλε, δίκιο έχεις. Αλλά είναι και λίγο μαλακία να βλέπεις να γράφουν κάποιοι χαρακτηρισμούς αχαρακτήριστους για έναν νεκρό τη στιγμή που κάποιοι τον συμπαθούσαν, με όποια μαλακία κι αν είχε κάνει όταν ζούσε.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Μιλάς όμορφα και γι αυτό όμορφα θα σου μιλήσω. Εγώ δεν τον έβρισα, ούτε και θα το κάνω δημοσίως. Για το 2 έχεις δίκιο. Για το 1 δεν χτυπάω κανένα, απλά λέω την άποψή μου. Επίσης να σε ρωτήσω:
Αναρωτιέσαι μήπως όοοοοοοολοι αυτοί που τον "χτυπάνε" πεθαμένο το κάνουν γιατί ενώ ήθελαν όσο ήταν ζωντανός να το κάνουν δε μπορούσαν λόγω εξουσίας του συγκεκριμένου; Μια απορία κάνω.
Εγώ δεν έχω ανάγκη να τον χτυπήσω πεθαμένο γιατί έχουν προτεραιότητα άλλοι που είναι ακόμα ζωντανοί και καταδυναστεύουν τον απλό κοσμάκη.......

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Like
33
Πόντοι
16
Δεν λεω αυτο Ποδολαγνε, απλα ειναι ανουσιοι οι τσακωμοι. Κανενας δε θα αλλαξει τα μυαλα του αλλου !
Σε αυτό δεν διαφωνώ....δεν μπορεί να αλλάξει κανείς το μυαλό του άλλου....απλά εγώ δεν θα έβριζα ποτέ κάποιον που έχει πεθάνει και ας ήταν εν ζωή ο μεγαλύτερος εχθρός μου....αυτή είναι η διαφορά.....

Εσύ ζείς σε δικό σου κόσμο.... :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:
Εγώ δεν μιλάω για τον Χριστόδουλο...μιλάω για αυτούς που απλά βρίζουν νεκρό..... σιχαίνομαι να ακούω ανθρώπους να βρίζουν νεκρούς.... :idiot: :idiot: :idiot:

Μιλάς όμορφα και γι αυτό όμορφα θα σου μιλήσω. Εγώ δεν τον έβρισα, ούτε και θα το κάνω δημοσίως. Για το 2 έχεις δίκιο. Για το 1 δεν χτυπάω κανένα, απλά λέω την άποψή μου. Επίσης να σε ρωτήσω:
Αναρωτιέσαι μήπως όοοοοοοολοι αυτοί που τον "χτυπάνε" πεθαμένο το κάνουν γιατί ενώ ήθελαν όσο ήταν ζωντανός να το κάνουν δε μπορούσαν λόγω εξουσίας του συγκεκριμένου; Μια απορία κάνω.
Εγώ δεν έχω ανάγκη να τον χτυπήσω πεθαμένο γιατί έχουν προτεραιότητα άλλοι που είναι ακόμα ζωντανοί και καταδυναστεύουν τον απλό κοσμάκη.......

Δεν είπα ότι εσύ τον έβρισες...απλά μιλάμε για κάποιους που το κάνουν....θές να μου πείς πως εδώ αυτοί που τον βρίζουν τους έκανε τοοοοσο μεγάλο κακό όταν ήταν ζωντανός και απλά εδώ βγάζουν την χολή τους????Γιατί δεν το έκαναν(δεν μπορούσαν) όταν ήταν στην εξουσία???Εγώ δεν το πιστεύω...απλά αυτοί που βρίζουν το κάνουν χωρίς να ξέρουν...γιατί....ρώτησε κάποιον γιατί τον βρίζει....δεν θα ξέρει....θα συμφωνήσω στην τελευταία σου πρόταση....αν βρίζουν τον Χριστόδουλο τότε τί πρέπει να κάνουν για τους διαχρονικούς ηγέτες μας που έχουν καταστρέψει την Ελλάδα???

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Εσύ ζείς σε δικό σου κόσμο.... :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:
Εγώ δεν μιλάω για τον Χριστόδουλο...μιλάω για αυτούς που απλά βρίζουν νεκρό..... σιχαίνομαι να ακούω ανθρώπους να βρίζουν νεκρούς.... :idiot: :idiot: :idiot:
Προφανώς διότι ας μην ξεχνάμε ότι οι οχιές πέφτουν και σε χειμερία νάρκη για αρκετούς μήνες..

Δεν είπα ότι εσύ τον έβρισες...απλά μιλάμε για κάποιους που το κάνουν....θές να μου πείς πως εδώ αυτοί που τον βρίζουν τους έκανε τοοοοσο μεγάλο κακό όταν ήταν ζωντανός και απλά εδώ βγάζουν την χολή τους????Γιατί δεν το έκαναν(δεν μπορούσαν) όταν ήταν στην εξουσία???Εγώ δεν το πιστεύω...απλά αυτοί που βρίζουν το κάνουν χωρίς να ξέρουν...γιατί....ρώτησε κάποιον γιατί τον βρίζει....δεν θα ξέρει....θα συμφωνήσω στην τελευταία σου πρόταση....αν βρίζουν τον Χριστόδουλο τότε τί πρέπει να κάνουν για τους διαχρονικούς ηγέτες μας που έχουν καταστρέψει την Ελλάδα???
ΕΠίσης αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι αυτοί που βρίζουν τώρα προφανώς τον έβριζαν και τότε που ήταν ζωντανός. Όμως τότε κανείς δεν έδινε σημασία, γιατί απλά ήταν ζωντανός. Και συμφωνώ με τον περσόνα που λέει ότι ενώ μπορεί να ήθελαν να τον βρίσουν δεν μπορούσαν να το κάνουν λόγω εξουσίας του.

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Like
33
Πόντοι
16
Προφανώς διότι ας μην ξεχνάμε ότι οι οχιές πέφτουν και σε χειμερία νάρκη για αρκετούς μήνες..
Με έπιασες..... :grin: :grin: :grin:

ΕΠίσης αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι αυτοί που βρίζουν τώρα προφανώς τον έβριζαν και τότε που ήταν ζωντανός. Όμως τότε κανείς δεν έδινε σημασία, γιατί απλά ήταν ζωντανός. Και συμφωνώ με τον περσόνα που λέει ότι ενώ μπορεί να ήθελαν να τον βρίσουν δεν μπορούσαν να το κάνουν λόγω εξουσίας του.
Εσύ γιατί θες να το βρίσεις????Τί σου έκανε???Βρές μου ένα λόγο.....
ΥΓ--->Ξέρεις...έχει τεράστια διαφορά....άλλο ζωντανός και άλλο νεκρός...σκέψου το λίγο και φέρε αγαπημένα σου πρόσωπα που έχουν φύγει απο την ζωή...και θα καταλάβεις.....

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Με έπιασες..... :grin: :grin: :grin:
Εσύ γιατί θες να το βρίσεις????Τί σου έκανε???Βρές μου ένα λόγο.....
ΥΓ--->Ξέρεις...έχει τεράστια διαφορά....άλλο ζωντανός και άλλο νεκρός...σκέψου το λίγο και φέρε αγαπημένα σου πρόσωπα που έχουν φύγει απο την ζωή...και θα καταλάβεις.....

Νιώθω αδιαφορία ως προς το πρόσωπό του. Δε θέλω να τον βρίσω, απλά τον αντιπαθούσα όσο ζούσε και αυτό μου το συναίσθημα δεν άλλαξε ούτε και τώρα. Επίσης νευριάζω που πάνε όλοι να τον ανακυρήξουν άγιο γιατί δεν έχω καταλάβει ποιο ήταν το τόσο μεγάλο καλό που έκανε. Από κει και πέρα ούτε πρόκειται να πω τι ήταν και τι δεν ήταν. Αυτό το έγραψε η Ιστορία..... ο νοών νοείτω. :uglystupid:

PA_2007

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
6
Like
2.645
Πόντοι
456
36 σελιδες σε 2 περιπου μερες,νομιζω οτι ειναι το θεμα με το μεγαλυτερο ρυθμο υποβολης μηνυματων.
Τυχαιο? Οχι βεβαια.Αληθεια ποσοι απο τους επικριτες του θα ειχαν προσελκυσει αναλογο ενδιαφερον (αρνητικο και θετικο) σε ενα σαιτ (οποιοδηποτε σαιτ).
Δεν θα τον κρινω σαν αρχιεπισκοπο μιας και η θρησκευτικη ιδιοτητα ισως να μην αφορα πολλους,σιγουρα ομως ηταν ενας ανθρωπος που αγαπουσε αυτο το τοπο και για μενα αυτο μετραει πιο πολυ απο ολα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom