Νέα

Κλασική μουσική

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Rascal26
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 569
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

poulopaixtis

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Φιλε πουλοπαιχτη ,ακουσε το πρελουντιο του Ραχμανινοφ op.23
no.5  στο Youtube και το Vocalise για πιανο ,με Εμιλ Γκιλελς.
Ο Ραχμανινοφ εχει γραψει πολλα εκπληκτικα κομματια .
Μην κοντραρεσαι ,εδω δεν κανουμε διαγωνισμο ,γιατι τα κομματια δεν τα εχουμε γραψει εμεις ,αλλα οι μεγαλοι μουσουργοι .Ουτε
κανουμε διαγωνισμο ποιος ξερει τα περισσοτερα .Εχω φιλο μαεστρο
κλασσικης μουσικης ,μεγαλο σε ηλικια και ποτε δεν εχει το στυλ ,οτι ειναι"ανωτερος".Εδω ειμαστε χρυσοθηρες ,αλλα τον χρυσο που βρισκουμε ειναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ .
Εγω δεν κοντραρομαι, ειπα μόνο τη γνωμη μου, αλλος προσπαθησε να κοντραριστει και με ακομψο τροπο
και βλεπω οτι συνεχιζεις στο ιδιο στυλ. Μηπως νευριασες που δεν προσκυνησα τον Ραχμανινωφ? :)
Το εργο που ειπες το ακουσα μολις, οχι κατι ιδιαιτερο μια απλη πιανοσονατα ειναι 4 λεπτων... και φυσικα δε συγκρινεται με τα κονσ. Νο2&3 που ειναι masterpieces.
Δεν καναμε συγκριση μεταξυ μας ποιος ξερει τα περισσοτερα, δεν καταλαβες. Συγκριση ποιος ειναι ο μεγαλυτερος μουσουργος καναμε.
Καταλαβαινω οτι εσυ εισαι του πιανου και θαυμαζεις αποκλειστικα πιανοσυνθετες, εγω ομως εχω μεγαλυτερη γκαμα οποτε κρινω πιο σωστα ;)

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Φιλε πουλοπαιχτη ,στο ξαναλεω.Στην κλασσικη μουσικη ειμαστε
χρυσοθηρες .Αλλα ο χρυσος που βισκουμε ειναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !ΚΑΙ
ΑΦΘΑΡΤΟΣ.
Χθες ειδα το εργο "στραβινσκι και κοκο σανελ" .Το νοικιασα
απο το βιντεο κλαμπ.Ειναι ενδιαφερον και το συνιστω .Δεν μπορει να φθασει το "Αμαντεους ",αλλα δεδομενου οτι ειναι λιγα τα φιλμ
σχετικα με κλασσικη μουσικη ,ειναι καλη επιλογη για θεαση.

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Που θα βρουμε το φιλμ  "Antonio Vivaldi ,um prince a Venise " ?
Το αμαζον δεν το εχει.

poulopaixtis

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Φιλε πουλοπαιχτη ,στο ξαναλεω.Στην κλασσικη μουσικη ειμαστε
χρυσοθηρες .Αλλα ο χρυσος που βισκουμε ειναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !ΚΑΙ
ΑΦΘΑΡΤΟΣ.
Ναι αλλα εγω σου ζητησα να μου υποδειξεις καποια καλα εργα του Ρ/νωφ κι εσυ μου ειπες μόνο ενα 4λεπτο πιανο. Αν εμενα μου ζητησεις για Μπετο, Σουμπερτ ή Τσαικοφσκι μπορω αμεσως να σου αναφερω δεκαδες εξοχα εργα τους.

ολοκληρο εχει διαρκεια πανω απο 2 ωρες!

το'χω δει αυτο που λες,πανω απο 10 φορες...χεχε,το'χω σε DVD
ας βαλω και μια πολυ δυνατη σκηνη απο την ταινια που ανεφερες erevniti

Η πιο δυνατη σκηνη σαν συγκινηση ειναι η τελευταια. Ολο το εργο ειναι συγκινητικο για τους Beetho fans αλλα η τελευταια οπου αποκαλυπτεται η παρεξηγηση ραγιζει καρδιες... :'(
(δυστυχως δεν το βρηκα στα αγγλικα)

Μια αλλη δυνατη σκηνη ειναι η παρακατω, με φοντο τη σονατα του kreutzer(κοβει τα τελευταια δευτ/πτα)

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Φιλε πουλοπαιχτη ,σου υπεδειξα 2 κομματια του Ραχμανινοφ μονο,
για αρχη ,για να μην σε κουρασω. Το επομενο εργο που θα σου
προτεινω και θα σου αρεσει ,πιστευω ,ειναι το λεγομενο πεμπτο κονσερτο του ,που ειναι η προσφατη  μεταγραφη της δευτερης συμφωνιας του .Ακουσε το με Matsuev στο Youtube.Ο ραχ. εχει γραψει την 2η συμφωνια ,η μεταγραφη ειναι προσφατη ,αλλα ειναι αριστουργηματικη.Επισης μπορει να ακουσεις τις παραλλαγες
σε ενα θεμα του παγκανινι ,του ραχ.
Ακουσε αυτα ,και αν θελεις σου προτεινω και αλλα .
Μπετοβεν,Σουμπερτ και Τσαϊκοφσκι :Εχω ακουσει ολα τα εργα τους
και συζητω για ερμηνειες .Ακουσε Μπετοβεν ,σονατα Tempest σε Youtube ,τελευταιο μερος ,με Wilhelm kempff.

poulopaixtis

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Εχεις ακουσει ολα τα εργα των Μπ-Σουμπ-Τσ. και παρολ αυτα θεωρεις τον Ραχ/νωφ καλυτερο?!
Μαλλον τοτε κατι δεν παει καλα  :think:

Το "παραλλαγες σε ενα θεμα του Παγκανινι" το ξερω, ειναι γνωστο.

Επισκέπτης
ρε δεν ξεκολλατε λιγο :jerking:

κι αφου ξερετε τοσα πολλα βαλτε μας τιποτα καλο ν ακουσουμε

poulopaixtis

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Αυτο ημουν ετοιμος να πω στον φιλο, δεν κουραζει αν αναφερει εργα, αρκει να ειναι ετοιμο το βιντεο ωστε να μην ψαχνουμε :)

(Ηδη εβαλα αποσπασματα απο 2 εργα και με εικονα, τα ειδες?...)

Reggae23

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
Αυτο ημουν ετοιμος να πω στον φιλο, δεν κουραζει αν αναφερει εργα, αρκει να ειναι ετοιμο το βιντεο ωστε να μην ψαχνουμε :)

(Ηδη εβαλα αποσπασματα απο 2 εργα και με εικονα, τα ειδες?...)
Νομίζω ότι κάνεις άδικες συγκρίσεις,καθένας συνθέτης κρίνεται για το έργο της εποχής του,είναι εντελώς άκυρο να συγκρίνουμε συνθέτες απο άλλες εποχές χρονικά.Και όπως όλα στην τέχνη είναι θέμα γούστου.

Είχα γράψει απο την πρώτη στιγμή ότι η σειρά που έβαλα ήτανε ένας χαβαλές και μόνο.

Όσο για το "πείραγμα" των μεγάλων καλλιτεχνών θα επιμείνω,αρκετοί απο αυτούς αν και ιδιοφυίες έιχανε μια δυνατή τάση αποξένωσης απο το κοινωνικό σύνολο.Και στην τελική δεν είναι κακό,αφιερώθηκαν στο έργο τους.

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Φιλε αρις 63 ,πολυ καλο ιδιως η "μουσικη στιγμη "!

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Συνακροατη φιλε Αρις63 ,καλη ερμηνεια και ωραια γκομενα !
Ποια η γνωμη σου για το 3ο κονσερτο για πιανο του Προκοφιεφ ?
Προτιμω  τις ερμηνειες BYRON JANIS  και Αργκεριχ με DUTOIT.
Κομματι ονειρικο .

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Ο Ραχμανινοφ? Μα αυτος μόνο 2 καλα εργα εχει γραψει τα κοντσερτα Νο2&3.

poulopaixtis φαίνεται έχεις ταλέντο στο :cheesy: παίξιμο. Τα πιανιστικά του έργα είναι από τα δυσκολότερα και αρτιότερα

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
poulopaixtis φαίνεται έχεις ταλέντο στο :cheesy: παίξιμο. Τα πιανιστικά του έργα είναι από τα δυσκολότερα και αρτιότερα
Και πρεπει να πουμε οτι το πρελουντιο
οπ.23 νο.5 ,επαιξε ο Εμιλ Γκιλελς για να εμψυχωσει
τον ρωσσικο στρατο το 1943.( Βλεπε DVD The Art of Piano )

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Ωραία σειρά είχε πολύ ενδιαφέροντα documentaries. poulopaixtis no.. offence dear

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Ωραία σειρά είχε πολύ ενδιαφέροντα documentaries. poulopaixtis no offence dear
Ενταξει ,ειπαμε να μην κακοκαρδισουμε τον πουλοπαιχτη .
Η αναζητηση μας στην Κλασσικη ,ειναι αναζητηση χρυσου .Ειμαστε ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ .Αλλα αυτο το χρυσο τον μοιραζομαστε ΜΕ ΟΛΟΥΣ ,οπως αλλωστε καθε αριστουργημα σε καθε μορφη τεχνης απευθυνεται προς ολους.
Απλως ,αυτο που ειπε ο πουλοπαιχτης ,οτι ο Ραχ .εγραψε ΜΟΝΟ δυο καλα εργα ,τα οποια ονομασε
αριστουργηματα ,ουτε θεωρητικα δεν μπορει να συμβαινει.Δεν υπαρχει συνθετης που να εχει γραψει  δυο ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ και κατα τα λοιπα τιποτα !

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Απλως ,αυτο που ειπε ο πουλοπαιχτης ,οτι ο Ραχ .εγραψε ΜΟΝΟ δυο καλα εργα ,τα οποια ονομασε
αριστουργηματα ,ουτε θεωρητικα δεν μπορει να συμβαινει.Δεν υπαρχει συνθετης που να εχει γραψει  δυο ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ και κατα τα λοιπα τιποτα !

O Mussorgsky μάλλον

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom