You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Κλασική μουσική
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Rascal26
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 569
- Εμφανίσεις 34K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Pierrot Lunaire
Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Δεκ 2009
- Κριτικές
- 2
- Like
- 26
- Πόντοι
- 1
για να τροφοδοτήσω τη συζήτηση...
φευγοντας λίγο από κλασσικισμό κ ρομαντισμό
φευγοντας λίγο από κλασσικισμό κ ρομαντισμό
poulopaixtis
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Μαρ 2010
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Mα δεν λεει κανεις οχι σε αυτο. Αν ειναι αρτια ή δυσκολα θα το εκτιμησουν οι πιανιστες. Ο πολυς κοσμος ομως δεν ειναι εχει τετοιου ειδους πιανιστικη ευαισθησια ουτε και ειναι υποχρεωτικο να εχει.poulopaixtis φαίνεται έχεις ταλέντο στο παίξιμο. Τα πιανιστικά του έργα είναι από τα δυσκολότερα και αρτιότερα
Οι Μπ-Τσ.Σουμπ. που ειπαμε αλλα και αλλοι εχουν μια μεγαλή γκαμα με εργα για πολλα οργανα, δημοφιλη και ευχαριστα σε καθε μουσικο αυτι.
Ο Ραχ. ειναι γνωστος βασικα μονο για τα 2 κοντσερτα με τον ιδιο τροπο που ο Βιβαλντι ειναι γνωστος βασικα μονο για τις 4 Εποχες του
Offence για ποιο λογο για τη σειρα?Ωραία σειρά είχε πολύ ενδιαφέροντα documentaries. poulopaixtis no.. offence dear
Mα δεν τα ονομασα εγω αριστουργηματα... ειναι. Εσυ αμφιβαλεις οτι ειναι?Ενταξει ,ειπαμε να μην κακοκαρδισουμε τον πουλοπαιχτη .
Η αναζητηση μας στην Κλασσικη ,ειναι αναζητηση χρυσου .Ειμαστε ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ .Αλλα αυτο το χρυσο τον μοιραζομαστε ΜΕ ΟΛΟΥΣ ,οπως αλλωστε καθε αριστουργημα σε καθε μορφη τεχνης απευθυνεται προς ολους.
Απλως ,αυτο που ειπε ο πουλοπαιχτης ,οτι ο Ραχ .εγραψε ΜΟΝΟ δυο καλα εργα ,τα οποια ονομασε
αριστουργηματα ,ουτε θεωρητικα δεν μπορει να συμβαινει.Δεν υπαρχει συνθετης που να εχει γραψει δυο ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ και κατα τα λοιπα τιποτα !
Επειδη ακριβως ειμαστε "χρυσοθηρες " και κανουμε αναζητηση, γιαυτο κι εγω σας προτεινα κι αλλους συνθετες για να διευρυνετε τον οριζοντα σας και να μην εισαστε αποκλειστικα κολλημενοι στο πιανο. Εσεις ειχατε την εντυπωση οτι το παν ειναι το πιανο και οι πιανοσυνθετες.
Οσο για το Ραχ. προφανως και εχει γραψει πολλα εργα αλλα κανενα στο ιδιο επιπεδο με αυτα τα 2 κονσερτα που τα ξερουν ολοι.
Nαι, τις Εικονες απο μια Εκθεση (απιστευτο αριστουργημα)O Mussorgsky μάλλον
και τη Νυχτα στο Φαλακρο Βουνο
KARALIAKOURAS
Μέλος
- Εγγρ.
- 15 Δεκ 2006
- Κριτικές
- 1
- Like
- 6
- Πόντοι
- 6
το αγαπημενο για πιανο..
Το αγαπημενο μου γενικα(δεν ειναι κλασικη,ορχηστρικο αλλα ειναι εκπληκτικο)
Και φυσικα τιτανομεγιστοτεραστιος Gershwin
Και φυσικα τιτανομεγιστοτεραστιος Gershwin
poulopaixtis
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Μαρ 2010
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Μανια μ αυτο το πιανο...
Δε μου λετε, οι ουγγρικες ραψωδιες του Λιστ πως ειναι καλυτερα, στο πιανο που αρχικα γραφτηκαν ή στην ορχηστρικη τους διασκευη που εγινε αργοτερα?
Δε μου λετε, οι ουγγρικες ραψωδιες του Λιστ πως ειναι καλυτερα, στο πιανο που αρχικα γραφτηκαν ή στην ορχηστρικη τους διασκευη που εγινε αργοτερα?
]
Το "Χαμογελο της Τζοκοντας" του Χατζηδακη ειναι ο ελληνικος δισκος με τις μεγαλυτερες πωλησεις, αν δε κανω λαθος.
Ωστοσο ο Μανος ειχε γραψει και καλυτερα εργα, οπως αυτο εδω: Το Καταραμενο Φιδι(1951) και ναιαι!! ειναι πιανο!
poulopaixtis
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Μαρ 2010
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Α, αυτο ακουγε ο Σταλιν και επαθε το εγκεφαλικο?...
Το ακουσα αλλα δεν μου λεει κατι ιδιαιτερο.
Υπαρχουν πολυ καλυτερα εργα του Μοτζαρτ, οπως αυτη εδω η Συμφωνια Νο36-Λιντζ, που ακους και σου ανοιγει η ψυχη(1ο μερος-allegro)
ή η Νο 38 "Prague"
[video] [video]http://www.youtube.com/watch?v=IulPPkoU03k&feature=related[/video[/video]]
Το ακουσα αλλα δεν μου λεει κατι ιδιαιτερο.
Υπαρχουν πολυ καλυτερα εργα του Μοτζαρτ, οπως αυτη εδω η Συμφωνια Νο36-Λιντζ, που ακους και σου ανοιγει η ψυχη(1ο μερος-allegro)
[video] [video]http://www.youtube.com/watch?v=IulPPkoU03k&feature=related[/video[/video]]
poulopaixtis
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Μαρ 2010
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Εβαλες το βιντεακι αυτο σε 2 διαφορετικα threads...
Τελικα συμφωνουμε οτι δεν ειναι το πιανο το παν.
Το 3ο μερος της συμφωνιας αυτης μηπως σου θυμιζει καποιο πολυ γνωστο παλιο ελληνικο τραγουδι?
Το 3ο μερος της συμφωνιας αυτης μηπως σου θυμιζει καποιο πολυ γνωστο παλιο ελληνικο τραγουδι?
Το τριτο μερος ειναι βασισμενο σε γνωστο ΕΒΡΑΪΚΟ λαϊκο σκοπο/ τραγουδι .Εβαλες το βιντεακι αυτο σε 2 διαφορετικα threads...
Οι τραγουδοποιοι στην ελλαδα κλεβουν συστηματικα τη μουσικη ,αλλα και τη σημασια των στιχων απο εβραϊκα και αραβικα τραγουδια.
poulopaixtis
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Μαρ 2010
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Eγω δεν σε ρωτησα που ειναι βασισμενο το 3ο μερος, σε ρωτησα ποιο ελληνικο τραγουδι σου θυμιζει.Το τριτο μερος ειναι βασισμενο σε γνωστο ΕΒΡΑΪΚΟ λαϊκο σκοπο/ τραγουδι .
Οι τραγουδοποιοι στην ελλαδα κλεβουν συστηματικα τη μουσικη ,αλλα και τη σημασια των στιχων απο εβραϊκα και αραβικα τραγουδια.
Δεν ειναι μονο απ την Ελλαδα που κλεβουν απ τη κλασικη μουσικη, συμβαινει σε ολο το κοσμο. Ακομα και το μουσικο σημα του... Ιπποτη της Ασφαλτου με τον Μαικλ Ναιτ απο κει ειναι.
Πηγαμε στο βιολι και τον Μεντελσον τωρα?Το ιδιο κονσερτο με Καβακο ,δεν υπαρχει στο youtube ,παρα μονο
στα δισκοπωλεια ! Ειναι ομως εκπληκτικη ερμηνεια !
Τι το διαφορετικο εχει η εκτελεση του Καβακου? Αν την εχεις παντως εσυ, γιατι δεν την ανεβαζεις?
Απο το κοντσερτο αυτο του Μεντελσον ειναι απιστευτο το 3ο μερος, θα αρεσει ακομα και στους ασχετους.
Καποιος το ταιριαξε με το Pacman Junior
poulopaixtis
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Μαρ 2010
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Και τι ακριβως σου εκανε εντυπωση στο 378 post, φιλε μου?
Upogeios
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Μαρ 2008
- Κριτικές
- 1
- Like
- 779
- Πόντοι
- 96
Και τι ακριβως σου εκανε εντυπωση στο 378 post, φιλε μου?
Χωρις παρεξηγηση αλλα τα ονοματα Μπετόβεν-Μότσαρτ-Βιβάλντι-poulopaixtis στη σειρα ειναι το λιγο λιγοτερο αστεια...
poulopaixtis
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Μαρ 2010
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Χωρις παρεξηγηση αλλα τα ονοματα Μπετόβεν-Μότσαρτ-Βιβάλντι-poulopaixtis στη σειρα ειναι το λιγο λιγοτερο αστεια...