You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Κλασική μουσική
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Rascal26
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 569
- Εμφανίσεις 34K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
poulopaixtis
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Μαρ 2010
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Mπουρδελιαρηδες μεν αλλα ακουτε και κλασικη?... Μπραβοοο, δεν το περιμενα
Εμενα αγαπημενοι συνθετες ειναι ο Τσαικοφσκυ και ο Μπετοβεν, καλυτερο εργο το op.61 του τελευταιου, το εχει ακουσει κανεις?
Εμενα αγαπημενοι συνθετες ειναι ο Τσαικοφσκυ και ο Μπετοβεν, καλυτερο εργο το op.61 του τελευταιου, το εχει ακουσει κανεις?
Pierrot Lunaire
Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Δεκ 2009
- Κριτικές
- 2
- Like
- 26
- Πόντοι
- 1
αυτό το σαιτ συνεχίζει να με εκπλησσει...το εχω ακουσει το opus 61 του beethoven
poulopaixtis
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Μαρ 2010
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
και?... ουτε κρυο ουτε ζεστη?
Pierrot Lunaire
Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Δεκ 2009
- Κριτικές
- 2
- Like
- 26
- Πόντοι
- 1
και?... ουτε κρυο ουτε ζεστη?
ενδιαφέρον αλλά τυπικός Beethoven. γενικά από τους κλασσικους δεν μου αρεσει και πολύ ο beethoven (αισθητικά). Προτιμώ mozart. Χωρίς βέβαια να παραβλέπω τη μεγαλοφυία του και την προσφορά του.
poulopaixtis
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Μαρ 2010
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
και ποιο ειναι το αγαπημενο σου εργο του Μοτσαρτ?
Έχοντας ασχοληθεί 15 + χρόνια με την κλασσική μουσική και παίζοντας μουσικά ΄οργανα,μπορώ να πω ότι μουσική με το βάθος του Beethoven δεν συνάντησα ποτέ.
Βαριά μεν ώρες ώρες,αλλα ειδικά οι συμφωνίες του με ανατριχιάζουνε.
Ταραγμένη προσωπικότητα,ίσως και λίγο παρανοική,αλλα μια μεγάλη ιδιοφυία,θα έλεγα ο Einstein της μουσικής.
Ταραγμένη προσωπικότητα,ίσως και λίγο παρανοική,αλλα μια μεγάλη ιδιοφυία,θα έλεγα ο Einstein της μουσικής.
Pierrot Lunaire
Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Δεκ 2009
- Κριτικές
- 2
- Like
- 26
- Πόντοι
- 1
Pierrot Lunaire
Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Δεκ 2009
- Κριτικές
- 2
- Like
- 26
- Πόντοι
- 1
Έχοντας ασχοληθεί 15 + χρόνια με την κλασσική μουσική και παίζοντας μουσικά ΄οργανα,μπορώ να πω ότι μουσική με το βάθος του Beethoven δεν συνάντησα ποτέ.
επίσης έχοντας ασχοληθεί 15+ χρόνια με μουσική συμφωνώ μεν για το βάθος των έργων του Beethoven όμως διαφωνώ για την εικόνα που έχει δημιουργηθεί γι αυτόν ως του απόλυτου συνθέτη-μεγαλοφυία όλων των εποχών. Η εντυπωση αυτή οφείλεται πρωτίστως στην εξιδανίκευσή του κατά τον ρομαντισμό
επίσης έχοντας ασχοληθεί 15+ χρόνια με μουσική συμφωνώ μεν για το βάθος των έργων του Beethoven όμως διαφωνώ για την εικόνα που έχει δημιουργηθεί γι αυτόν ως του απόλυτου συνθέτη-μεγαλοφυία όλων των εποχών. Η εντυπωση αυτή οφείλεται πρωτίστως στην εξιδανίκευσή του κατά τον ρομαντισμό
Αν αυτό για την κώφωση του δεν ήταν ένα μεγάλο ψέμα της ιστορίας,τότε είναι η απόλυτα μουσική ιδιοφυία.
Ακούγοντας την 9η δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ένας κουφός έγραψε αυτό το πράγμα.Δεν νομίζω ότι είναι θέμα εξιδανίκευσης.
Με κάθε σεβασμό στην άποψη σου.
Pierrot Lunaire
Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Δεκ 2009
- Κριτικές
- 2
- Like
- 26
- Πόντοι
- 1
Αν αυτό για την κώφωση του δεν ήταν ένα μεγάλο ψέμα της ιστορίας,τότε είναι η απόλυτα μουσική ιδιοφυία.
Ακούγοντας την 9η δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ένας κουφός έγραψε αυτό το πράγμα.Δεν νομίζω ότι είναι θέμα εξιδανίκευσης.
Με κάθε σεβασμό στην άποψη σου.
Η κώφωσή του είναι αληθινό γεγονός. Δεν γεννήθηκε κουφός όμως είχε αρχίζει να παρουσιάζει προβλήματα ακοής ήδη από τα 20-22 του. Σε μεγάλη ηλικία ήταν πλέον εντελώς κωφός. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δε χρειάζεται κανείς απαραιτήτως να ακούει για να γράφει γιατί όταν γράφει ακούει εσωτερικά αυτά που γράφει.
Προσωπικά θεωρώ την 9η μια πρωτη (αποτυχημένη) προσπάθεια εισαγωγής χορωδιακού μέρους σε συμφωνία.
Επίσης προσωπική άποψή μου (αλλά και πολλών άλλων) είναι ότι τα καλύτερα έργα του τα έγραψε όντας πια εντελώς κουφός. Δες τα τελευταία κουαρτέτα εγχόρδων...μ'αυτά τα έργα ο Beethoven πηγε τη μουσική 50 χρονια μπροστά
Η κώφωσή του είναι αληθινό γεγονός. Δεν γεννήθηκε κουφός όμως είχε αρχίζει να παρουσιάζει προβλήματα ακοής ήδη από τα 20-22 του. Σε μεγάλη ηλικία ήταν πλέον εντελώς κωφός. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δε χρειάζεται κανείς απαραιτήτως να ακούει για να γράφει γιατί όταν γράφει ακούει εσωτερικά αυτά που γράφει.
Προσωπικά θεωρώ την 9η μια πρωτη (αποτυχημένη) προσπάθεια εισαγωγής χορωδιακού μέρους σε συμφωνία.
Επίσης προσωπική άποψή μου (αλλά και πολλών άλλων) είναι ότι τα καλύτερα έργα του τα έγραψε όντας πια εντελώς κουφός. Δες τα τελευταία κουαρτέτα εγχόρδων...μ'αυτά τα έργα ο Beethoven πηγε τη μουσική 50 χρονια μπροστά
Σε κάποια συμφωνώ μαζί σου,σε κάποια διαφωνώ εντελώς (όπως για την 9η πιστεύω είναι ένα καταπληκτικό αριστούργημα με εκπληκτικό πάθος και βάθος,σχεδόν αδύνατο για έναν κωφό να το συνθέσει ),και βέβαια η θεία μελωδία του Ode to Joy.
Σε κάθε περίπτωση,ότι και να ΄λέμε οι δύο μας,τον Μπετόβεν τον έκρινε η ιστορία και του έδωσε την θέση που του αξίζει.
Πάντως χαίρομαι που σε ένα φορουμ άλλης θεματολογίας,υπάρχουν άτομα που εκτιμάνε την καλή μουσική.
Υ.Γ Την δεύτερη θέση δίνω στον Μπαχ και την τρίτη στον Ραχμάνινωφ..όντας πιανίστας ( πλάκα κάνω,δεν κάνω κάποιου είδους σύγκριση,ήταν όλοι τους τεράστιοι μουσικοί,αν και πιστεύω ότι τους βοήθησε η εποχή τους )
Pierrot Lunaire
Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Δεκ 2009
- Κριτικές
- 2
- Like
- 26
- Πόντοι
- 1
Και εγώ χαίρομαι και εκλπήσσομαι ταυτόχρονα...βέβαια πολλές φορές έχω βρεθεί μπροστα σε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις σ'αυτο το σαιτ.
Συμφωνώ απολύτως σ'αυτό που είπες...η ιστορία έχει αποφανθεί για το Beethoven και τον έχει δικαια καταξιώσει. Τα υπόλοιπα είναι οι διαφορετικές κρίσεις του καθενός.
Εγώ πάλι είμαι πιο κοντά στη "σύγχρονη μουσική" (μετά το 1945) και επισης μ ενδιαφέρει αρκετά και η παλια μουσική (μεσαίωνας, αναγέννηση)
Συμφωνώ απολύτως σ'αυτό που είπες...η ιστορία έχει αποφανθεί για το Beethoven και τον έχει δικαια καταξιώσει. Τα υπόλοιπα είναι οι διαφορετικές κρίσεις του καθενός.
Εγώ πάλι είμαι πιο κοντά στη "σύγχρονη μουσική" (μετά το 1945) και επισης μ ενδιαφέρει αρκετά και η παλια μουσική (μεσαίωνας, αναγέννηση)
Προσωπικά, θα έδινα στον κάντορα, έστω και με βραχεία κεφαλή, την πρώτη θέση, ελάχιστα μπροστά από τον Αμαντέους...
Δεν παραγνωρίζω καμία μουσική μεγαλοφυία βέβαια, είτε λέγεται Μπετόβεν, είτε Χαίντελ, είτε Βάγκνερ κλπ...
Άλλο ιερό τέρας αυτός..
Εχω αναρωτηθεί πολλές φορές για ποιό λόγο είναι αδύνατο πλέον να παραχθεί τέτοια μουσική,και δεν έχω βρει την απάντηση.
Pierrot Lunaire
Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Δεκ 2009
- Κριτικές
- 2
- Like
- 26
- Πόντοι
- 1
πολύ μεγάλος συνθέτης ο Bach...τον "ανακαλύπτεις" ξανά και ξανά
έχει γραφτεί πολλή και πολύ σημαντική μουσική απο τότε και μετά...και σήμερα γράφεται σημαντική μουσική
έχει γραφτεί πολλή και πολύ σημαντική μουσική απο τότε και μετά...και σήμερα γράφεται σημαντική μουσική
πολύ μεγάλος συνθέτης ο Bach...τον "ανακαλύπτεις" ξανά και ξανά
Δες αυτό....Τρελό γέλιο ειδικά εκεί που σηκώνεται !!
Pierrot Lunaire
Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Δεκ 2009
- Κριτικές
- 2
- Like
- 26
- Πόντοι
- 1
Δες αυτό....Τρελό γέλιο ειδικά εκεί που σηκώνεται !!
χαχα ναι το 'χω δει...τρελός ο Γκουλντ!
μου είχαν στείλει ένα βίντεο από έναν πιανίστα που παρουσίαζε μια παρωδία του Μπετόβεν, κάτσε να το βρω και το δημοσιεύω
Pierrot Lunaire
Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Δεκ 2009
- Κριτικές
- 2
- Like
- 26
- Πόντοι
- 1
να το...όποιος έχει παίξει-ακούσει μπετόβεν θα καταλάβει
V-I-V-I-V-I-V-I-V-I-V-I-V......I