You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Κλασική μουσική
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Rascal26
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 569
- Εμφανίσεις 34K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Πρός Hussain και Aris 63:
Φίλε Aris 63, καλή η Valentina Lisitsa , αλλά άκουσε
την Appassionata του Beethoven με Emil Gilels για να νοιώσεις
την δύναμη του έργου.Αν ρώταγες την Lisitsa και αυτή θα σου
συνιστούσε τον Gilels ,που ειρήσθω εν παρόδω,ξεκίνησε από την
Odessa.Παρεμπιπτόντως στην Odessa που έχω επισκεφθεί το καλοκαίρι έχει απίθανες γκόμενες.Εχει και κάθε μέρα τζάμπα
ρεσιτάλ στα Ωδεία,οπότε καλό θα είναι να οργανώσουμε εκδρομή
για να έχουμε το τεκνόν μετά του ωφελίμου.
Φίλε Hussain συμφωνώ για το κονσέρτο του Grieg με Curzon ,αλλά
άκουσέ το και με Lipatti.
Αν πάμε Odessa εμείς θα παίξουμε το κονσέρτο του...Greek !
Φίλε Aris 63, καλή η Valentina Lisitsa , αλλά άκουσε
την Appassionata του Beethoven με Emil Gilels για να νοιώσεις
την δύναμη του έργου.Αν ρώταγες την Lisitsa και αυτή θα σου
συνιστούσε τον Gilels ,που ειρήσθω εν παρόδω,ξεκίνησε από την
Odessa.Παρεμπιπτόντως στην Odessa που έχω επισκεφθεί το καλοκαίρι έχει απίθανες γκόμενες.Εχει και κάθε μέρα τζάμπα
ρεσιτάλ στα Ωδεία,οπότε καλό θα είναι να οργανώσουμε εκδρομή
για να έχουμε το τεκνόν μετά του ωφελίμου.
Φίλε Hussain συμφωνώ για το κονσέρτο του Grieg με Curzon ,αλλά
άκουσέ το και με Lipatti.
Αν πάμε Odessa εμείς θα παίξουμε το κονσέρτο του...Greek !
talladmirer
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Δεκ 2007
- Like
- 19
- Πόντοι
- 16
:S :S
κι αφού σε αυτήν την κατηγορία ταιριάζει περισσότερο, το ποστάρω εδώ μαζί με τα βασικά μου βίτσια (ημερομηνιολογίακαι ύψη γυναικών γενικότερα)…σα σήμερα το 1915 γεννήθηκε κάποια Edith Giovanni Gassion γνωστότερη ως Έντιθ Πιάφ, που μπορεί να είχε φωνάρα αλλά φλέρταρε με το νανισμό (Παπαθεμελήτιδα!!!) με βέλτιστη επίδοση 1,42 διάσταση που ακόμα κι εγώ είχα από την Τρίτη δημοτικού κι αναλογικά η Γκάμοβα από τα 4 της χρόνια αφού στα 6 της ήταν ήδη 1,55 και πέθανε στα 38 της χρόνια η Έντιθ!!!
κι αφού σε αυτήν την κατηγορία ταιριάζει περισσότερο, το ποστάρω εδώ μαζί με τα βασικά μου βίτσια (ημερομηνιολογίακαι ύψη γυναικών γενικότερα)…σα σήμερα το 1915 γεννήθηκε κάποια Edith Giovanni Gassion γνωστότερη ως Έντιθ Πιάφ, που μπορεί να είχε φωνάρα αλλά φλέρταρε με το νανισμό (Παπαθεμελήτιδα!!!) με βέλτιστη επίδοση 1,42 διάσταση που ακόμα κι εγώ είχα από την Τρίτη δημοτικού κι αναλογικά η Γκάμοβα από τα 4 της χρόνια αφού στα 6 της ήταν ήδη 1,55 και πέθανε στα 38 της χρόνια η Έντιθ!!!
Συνημμένα
Σήμερα & αύριο η περίφημη Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης (Vienna Mozart Orchestra) έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να μας απογειώσει με τις μελωδίες και τους ρυθμούς της βιεννέζικης μουσικής.
Οι τριάντα δεξιοτέχνες μουσικοί της Ορχήστρας θα ξεκινήσουν το μουσικό τους ταξίδι στη Βιέννη του 18ου αιώνα, ερμηνεύοντας μερικά από τα γνωστότερα και πιο αγαπημένα έργα του Μότσαρτ με αυθεντικά κοστούμια και περούκες εποχής.
Τον Μότσαρτ θα διαδεχθούν τα πασίγνωστα βαλς και οι πόλκες της οικογένειας των Στράους για να μας παρασύρουν σε ένα ρομαντικό και ονειρικό στροβιλισμό. O Ωραίος Γαλάζιος Δούναβης, το Αυτοκρατορικό Βαλς, η Εισαγωγή της Νυχτερίδας, το πασίγνωστο Εμβατήριο Radetzky είναι μερικά μόνο από τα αριστουργήματα που θα ερμηνεύσουν οι αυθεντίες του βιεννέζικου μουσικού ιδιώματος.
Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα της Αυστρίας. Η ιδιαιτερότητά της έγκειται αφενός στη μουσική ποιότητα που τη διακρίνει, αλλά και στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα κοστούμια και οι περούκες εποχής σε συνδυασμό με τον καλλιτεχνικό ενθουσιασμό και τη δεξιοτεχνία των μουσικών. Κάθε συναυλία είναι ένα μοναδικό μουσικό ακρόαμα και θέαμα, μια εμπειρία υψηλής αισθητικής.
Esther Haffner Bιολί
Μουσική διεύθυνση: Siegfried Andraschek
Οι τριάντα δεξιοτέχνες μουσικοί της Ορχήστρας θα ξεκινήσουν το μουσικό τους ταξίδι στη Βιέννη του 18ου αιώνα, ερμηνεύοντας μερικά από τα γνωστότερα και πιο αγαπημένα έργα του Μότσαρτ με αυθεντικά κοστούμια και περούκες εποχής.
Τον Μότσαρτ θα διαδεχθούν τα πασίγνωστα βαλς και οι πόλκες της οικογένειας των Στράους για να μας παρασύρουν σε ένα ρομαντικό και ονειρικό στροβιλισμό. O Ωραίος Γαλάζιος Δούναβης, το Αυτοκρατορικό Βαλς, η Εισαγωγή της Νυχτερίδας, το πασίγνωστο Εμβατήριο Radetzky είναι μερικά μόνο από τα αριστουργήματα που θα ερμηνεύσουν οι αυθεντίες του βιεννέζικου μουσικού ιδιώματος.
Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα της Αυστρίας. Η ιδιαιτερότητά της έγκειται αφενός στη μουσική ποιότητα που τη διακρίνει, αλλά και στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα κοστούμια και οι περούκες εποχής σε συνδυασμό με τον καλλιτεχνικό ενθουσιασμό και τη δεξιοτεχνία των μουσικών. Κάθε συναυλία είναι ένα μοναδικό μουσικό ακρόαμα και θέαμα, μια εμπειρία υψηλής αισθητικής.
Esther Haffner Bιολί
Μουσική διεύθυνση: Siegfried Andraschek
Προς συναγωνιστές Aris 63 και Hussain,
Συμφωνώ και επαυξάνω γιά Wilhelm Kempff.Εξάλλου,κατά την γνώμη μου η εκτέλεση της Tempest σονάτας του Beethoven είναι ονειρική.Υπάρχουν 2 σετ με τις 32 σονάτες του Μπετόβεν με Κεμπφφ. Οι παλαιότερες εκτελέσεις θεωρούνται καλύτερες από πολλούς.Ειδικά για την 32η σονάτα προτιμώ την ερμηνεία του
S.Richter ,υπάρχει ζωντανή στό Youtube.Οσο για τον Arrau,
συμφωνώ ότι είναι καλύτερος στον Σοπέν.
Δεν μου απαντήσατε όμως,ποιά είναι η γνώμη σας γιά εκδρομή
στην Odessa της Ουκρανίας ,απ΄όπου ξεκίνησαν Richter,Gilels
Cherkassky,Moiseiewitz ,Oistrach ,αλλά και άλλοι σύγχρονοι ?Συν το γεγονός ότι έχει τις ωραιότερες γυναίκες του πλανήτη !
Συμφωνώ και επαυξάνω γιά Wilhelm Kempff.Εξάλλου,κατά την γνώμη μου η εκτέλεση της Tempest σονάτας του Beethoven είναι ονειρική.Υπάρχουν 2 σετ με τις 32 σονάτες του Μπετόβεν με Κεμπφφ. Οι παλαιότερες εκτελέσεις θεωρούνται καλύτερες από πολλούς.Ειδικά για την 32η σονάτα προτιμώ την ερμηνεία του
S.Richter ,υπάρχει ζωντανή στό Youtube.Οσο για τον Arrau,
συμφωνώ ότι είναι καλύτερος στον Σοπέν.
Δεν μου απαντήσατε όμως,ποιά είναι η γνώμη σας γιά εκδρομή
στην Odessa της Ουκρανίας ,απ΄όπου ξεκίνησαν Richter,Gilels
Cherkassky,Moiseiewitz ,Oistrach ,αλλά και άλλοι σύγχρονοι ?Συν το γεγονός ότι έχει τις ωραιότερες γυναίκες του πλανήτη !
Επισκέπτης
MR DRAMBUIE
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Αυγ 2007
- Like
- 3
- Πόντοι
- 6
Η απολυτη συληση του Μπετοβεν... Η αθλια χροια και η ελεεινη εκφορα των στιχων απο την μακαριτισσα ¨¨τσεκουρωνε騨τους συμπαθεις στιχους του Ριτσου. Απλως τραγικο...
Beethoven και Ριτσος και Μερκουρη...