Νέα

Κλασική μουσική

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Rascal26
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 569
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Πρός Hussain και Aris 63:
Φίλε Aris 63, καλή η Valentina Lisitsa , αλλά άκουσε
την Appassionata του Beethoven με Emil Gilels για να νοιώσεις
την δύναμη του έργου.Αν ρώταγες την Lisitsa και αυτή θα σου
συνιστούσε τον Gilels ,που ειρήσθω εν παρόδω,ξεκίνησε από την
Odessa.Παρεμπιπτόντως στην Odessa που έχω επισκεφθεί το καλοκαίρι έχει απίθανες γκόμενες.Εχει και κάθε μέρα τζάμπα
ρεσιτάλ στα Ωδεία,οπότε καλό θα είναι να οργανώσουμε εκδρομή
για να έχουμε το τεκνόν μετά του ωφελίμου.
Φίλε Hussain συμφωνώ για το κονσέρτο του Grieg με Curzon ,αλλά
άκουσέ το και με Lipatti.
Αν πάμε Odessa εμείς θα παίξουμε το κονσέρτο του...Greek !

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
:huh: :2funny: :headbang: :tickedoff: :think: :S :S
κι αφού σε αυτήν την κατηγορία ταιριάζει περισσότερο, το ποστάρω εδώ μαζί με τα βασικά μου βίτσια (ημερομηνιολογίακαι ύψη γυναικών γενικότερα)…σα σήμερα το 1915 γεννήθηκε κάποια Edith Giovanni Gassion γνωστότερη ως Έντιθ Πιάφ, που μπορεί να είχε φωνάρα αλλά φλέρταρε με το νανισμό (Παπαθεμελήτιδα!!!) με βέλτιστη επίδοση 1,42 διάσταση που ακόμα κι εγώ είχα από την Τρίτη δημοτικού κι αναλογικά η Γκάμοβα από τα 4 της χρόνια αφού στα 6 της ήταν ήδη 1,55 και πέθανε στα 38 της χρόνια η Έντιθ!!!

Συνημμένα

• piaf.jpg
    piaf.jpg
    42,6 KB · Εμφανίσεις: 44
  • piafcerdan.jpg
    piafcerdan.jpg
    54,9 KB · Εμφανίσεις: 19
  • 280px-Popiersie_Edith_Piaf_ssj_20060914.jpg
    280px-Popiersie_Edith_Piaf_ssj_20060914.jpg
    36,4 KB · Εμφανίσεις: 17
  • PMouseioPapathemelis02..jpg
    PMouseioPapathemelis02..jpg
    13,5 KB · Εμφανίσεις: 18

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Σήμερα & αύριο η περίφημη Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης (Vienna Mozart Orchestra) έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να μας απογειώσει με τις μελωδίες και τους ρυθμούς της βιεννέζικης μουσικής.
Οι τριάντα δεξιοτέχνες μουσικοί της Ορχήστρας θα ξεκινήσουν το μουσικό τους ταξίδι στη Βιέννη του 18ου αιώνα, ερμηνεύοντας μερικά από τα γνωστότερα και πιο αγαπημένα έργα του Μότσαρτ με αυθεντικά κοστούμια και περούκες εποχής.
Τον Μότσαρτ θα διαδεχθούν τα πασίγνωστα βαλς και οι πόλκες της οικογένειας των Στράους για να μας παρασύρουν σε ένα ρομαντικό και ονειρικό στροβιλισμό. O Ωραίος Γαλάζιος Δούναβης, το Αυτοκρατορικό Βαλς, η Εισαγωγή της Νυχτερίδας, το πασίγνωστο Εμβατήριο Radetzky είναι μερικά μόνο από τα αριστουργήματα που θα ερμηνεύσουν οι αυθεντίες του βιεννέζικου μουσικού ιδιώματος.
Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα της Αυστρίας. Η ιδιαιτερότητά της έγκειται αφενός στη μουσική ποιότητα που τη διακρίνει, αλλά και στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα κοστούμια και οι περούκες εποχής σε συνδυασμό με τον καλλιτεχνικό ενθουσιασμό και τη δεξιοτεχνία των μουσικών. Κάθε συναυλία είναι ένα μοναδικό μουσικό ακρόαμα και θέαμα, μια εμπειρία υψηλής αισθητικής.

Esther Haffner  Bιολί
Μουσική διεύθυνση: Siegfried Andraschek

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Προς συναγωνιστές Aris 63 και Hussain,
Συμφωνώ και επαυξάνω γιά Wilhelm Kempff.Εξάλλου,κατά την γνώμη μου η εκτέλεση της Tempest σονάτας του Beethoven είναι ονειρική.Υπάρχουν 2 σετ με τις 32 σονάτες του Μπετόβεν με Κεμπφφ. Οι παλαιότερες εκτελέσεις θεωρούνται καλύτερες από πολλούς.Ειδικά για την 32η σονάτα προτιμώ την ερμηνεία του
S.Richter ,υπάρχει ζωντανή στό Youtube.Οσο για τον Arrau,
συμφωνώ ότι είναι καλύτερος στον Σοπέν.
Δεν μου απαντήσατε όμως,ποιά είναι η γνώμη σας γιά εκδρομή
στην Odessa της Ουκρανίας ,απ΄όπου ξεκίνησαν Richter,Gilels
Cherkassky,Moiseiewitz ,Oistrach ,αλλά και άλλοι σύγχρονοι ?Συν το γεγονός ότι έχει τις ωραιότερες γυναίκες του πλανήτη !

hussain

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2009
Like
2
Πόντοι
6
Κορυφαίος σε όλα, αλλά νομίζω ότι στις "Εικόνες από μια έκθεση" έφτασε το ζενιθ.

dfgh

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
1

Beethoven και Ριτσος και Μερκουρη...

MR DRAMBUIE

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6

Beethoven και Ριτσος και Μερκουρη...
Η απολυτη συληση του Μπετοβεν... Η αθλια χροια και η ελεεινη εκφορα των στιχων απο την μακαριτισσα ¨¨τσεκουρωνε騨τους συμπαθεις στιχους του Ριτσου. Απλως τραγικο...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom