Νέα

Κλασική μουσική

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Rascal26
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 569
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Pierrot Lunaire

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2009
Κριτικές
2
Like
26
Πόντοι
1
Φυσικά!!!
Δεν "απαγορεύεται" η παραγωγή χαρισματικών ιδιοφυιών..Το θέμα είναι να έχεις όρεξη να την ψάξεις και να τους ανακαλύψεις...
Το ότι υπάρχουν χαρισματικοί μουσικοί, φαίνεται , εκλαϊκευμένα, και σε πολλά soundtracks ταινιών, όπου υπάρχει υψηλό επίπεδο αισθητικής...
Το ότι δεν υπάρχει Mozart στις μέρες μας, δε σημαίνει ότι η εποχή μας είναι φτωχή σε ταλέντα, αλλά ότι ο Amadeus ήταν ΠΟΛΥ μεγάλος...
και στα χρόνια μας υπάρχουν συνθέτες αντιστοίχου μεγέθους...και σιγουρα η συγχρονη δημιουργία δεν φαίνεται στα soundtracks. (εν ζωή) Penderecki, Kurtag, Carter, Andriessen, Furrer, Rihm, Part, Ferneyhough...κ.ά....όπως και οι πρόσφατα αποαποβιώσαντες Ligeti, Stockhausen, Xenakis, Grisey....  και πολλοί άλλοι

Reggae23

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
και στα χρόνια μας υπάρχουν συνθέτες αντιστοίχου μεγέθους...και σιγουρα η συγχρονη δημιουργία δεν φαίνεται στα soundtracks. (εν ζωή) Penderecki, Kurtag, Carter, Andriessen, Furrer, Rihm, Part, Ferneyhough...κ.ά....όπως και οι πρόσφατα αποαποβιώσαντες Ligeti, Stockhausen, Xenakis, Grisey....  και πολλοί άλλοι

Και κάτι απο την εξωγήινη Argerich

Υ.Γ Σίγουρα είναι γυναίκα ???

Pierrot Lunaire

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2009
Κριτικές
2
Like
26
Πόντοι
1
Και κάτι απο την εξωγήινη Argerich

Υ.Γ Σίγουρα είναι γυναίκα ???

Φοβερή πιανίστα...αλλά δε μου αρέσει αυτό το ρομαντικό, υστερορομαντικό ρεπερτόριο :- :-

Υ.Γ δεν έχω ακούσει καμία φήμη  ;)

Reggae23

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
Φοβερή πιανίστα...αλλά δε μου αρέσει αυτό το ρομαντικό, υστερορομαντικό ρεπερτόριο :- :-

Υ.Γ δεν έχω ακούσει καμία φήμη  ;)

Την αποκάλεσα εξωγήινη βάζει αυτού που ερμηνεύει..

Κάτι έχω ακούσει ότι εκτιμάει ιδιαίτερα το γυναικείο φύλο,αλλα τι σημασία έχει ?

Pierrot Lunaire

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2009
Κριτικές
2
Like
26
Πόντοι
1
Την αποκάλεσα εξωγήινη βάζει αυτού που ερμηνεύει..

Κάτι έχω ακούσει ότι εκτιμάει ιδιαίτερα το γυναικείο φύλο,αλλα τι σημασία έχει ?

Αντε; δεν το ξερα...λεσβία η Martha? Οντως ομως δεν εχει καμια σημασία...

Reggae23

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
Αντε; δεν το ξερα...λεσβία η Martha? Οντως ομως δεν εχει καμια σημασία...

Φίλε μου,όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες έχουνε ένα "πείραγμα" είναι το τίμημα που πληρώνεις για να είσαι ψηλά στην τέχνη και όχι μόνο.

Προσωπικά δεν θα το άντεχα αυτό το τίμημα.

Pierrot Lunaire

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2009
Κριτικές
2
Like
26
Πόντοι
1
Φίλε μου,όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες έχουνε ένα "πείραγμα" είναι το τίμημα που πληρώνεις για να είσαι ψηλά στην τέχνη και όχι μόνο.

Προσωπικά δεν θα το άντεχα αυτό το τίμημα.

ετσι είναι έχεις δίκαιο...και αν το τίμημα είναι απλώς η ομοφυλοφιλία δεν έγινε κ τίποτα. έχω πολλούς φίλους καλλιτέχνες ομοφυλόφιλους (και μουσικούς και ζωγράφους κτλ) και είναι μια χαρά με τον εαυτό τους. Όταν το τίμημα όμως είναι ψυχολογικό, τέτοιο που σε δυσκολεύει να προσαρμοστείς στην πραγματικότητα τότε είναι χειρότερο..
(μιλώ εξ ιδίων :cheesy: :cheesy:)

poulopaixtis

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Ταραγμένη προσωπικότητα,ίσως και λίγο παρανοική,αλλα μια μεγάλη ιδιοφυία,θα έλεγα ο Einstein της μουσικής.
Δεν ειχε ταραγμενη προσωπικοτητα ουτε και παρανοικη... κουφος ηταν :)
Για το opus61 τι γνωμη εχεις?
Προσωπικά θεωρώ την 9η μια πρωτη (αποτυχημένη) προσπάθεια εισαγωγής χορωδιακού μέρους σε συμφωνία.
Τι εννοεις αποτυχημενο, η χορωδια σε αυτη τη συμφωνια ή γενικα η αποπειρα προσθηκης χορωδιας σε συμφωνιες?
Δε νομιζω οτι ο Μπ. στο τελος της ζωης του θελησε να ξεκινησει καινοτομια, απλα θεωρησε οτι θα ειναι καλυτερο να υπαρχει χορωδια στην 9η.
Υ.Γ Την δεύτερη θέση δίνω στον Μπαχ και την τρίτη στον Ραχμάνινωφ..όντας πιανίστας ( πλάκα κάνω,δεν κάνω κάποιου είδους σύγκριση,ήταν όλοι τους τεράστιοι μουσικοί,αν και πιστεύω ότι τους βοήθησε η εποχή τους )
Ο Ραχμανινοφ? Μα αυτος μόνο 2 καλα εργα εχει γραψει τα κοντσερτα Νο2&3.
Kαλα, δεν ειναι απαραιτητο οτι για να εισαι μεγαλοφυια πρεπει να εχεις καποιο πειραγμα, αυτο το "πειραγμα"(ομοφυλοφιλια) ομως υπηρχε οντως στον Τσαικοφσκυ(που μαζι με τον Μπ. ειναι οι αγαπημενοι μου συνθετες) και τον οδηγησε σε προωρο θανατο στα 58 του. Φαντασου τι θα μπορουσε να γραψει ακομα αν ζουσε περισσοτερο. Αληθεια, γνωριζεις καθολου το εργο του Τσ.?

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Αρης63 ,πολυ καλο ντοκυμαντερ ! Εχεις δει το εργο για τον Μπετοβεν με τον Γκαρυ Ολντμαν ?

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Ευχαριστω Αρης63 για το ποστ.Εχεις δει ενα φιλμ πολωνικο για την ζωη του Σοπεν ,που γυριστηκε σχετικα προσφατα ?

Reggae23

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
Δεν ειχε ταραγμενη προσωπικοτητα ουτε και παρανοικη... κουφος ηταν :)
Για το opus61 τι γνωμη εχεις?Τι εννοεις αποτυχημενο, η χορωδια σε αυτη τη συμφωνια ή γενικα η αποπειρα προσθηκης χορωδιας σε συμφωνιες?
Δε νομιζω οτι ο Μπ. στο τελος της ζωης του θελησε να ξεκινησει καινοτομια, απλα θεωρησε οτι θα ειναι καλυτερο να υπαρχει χορωδια στην 9η.Ο Ραχμανινοφ? Μα αυτος μόνο 2 καλα εργα εχει γραψει τα κοντσερτα Νο2&3.Kαλα, δεν ειναι απαραιτητο οτι για να εισαι μεγαλοφυια πρεπει να εχεις καποιο πειραγμα, αυτο το "πειραγμα"(ομοφυλοφιλια) ομως υπηρχε οντως στον Τσαικοφσκυ(που μαζι με τον Μπ. ειναι οι αγαπημενοι μου συνθετες) και τον οδηγησε σε προωρο θανατο στα 58 του. Φαντασου τι θα μπορουσε να γραψει ακομα αν ζουσε περισσοτερο. Αληθεια, γνωριζεις καθολου το εργο του Τσ.?

Φυσικά και γνωρίζω το έργο του Τσ.Έχω παίξει και το πρώτο του Κοντσέρτο για Πιάνο και Ορχήστρα. :)
Όταν μιλούσα για "πείραγμα" δεν ενοούσα μόνο την ομοφυλοφιλία,ενοούσα μια εν γένει γενικότερη προβληματική συμπεριφορά,λόγω υπερβολικής ενασχόλησης με το αντικείμενο.Όλες οι μεγάλες προσωπικότητες το είχανε.

Όσο για τον ραχμάνινωφ,δεν έχει γράψει μόνο 2 καλά έργα,καλύτερα να το ψάξεις περισσότερο αυτό.

Σχετικά με τον μεγάλο Μπετόβεν,δεν ήταν παρανοικός,αλλα είχε παράξενη συμπεριφορά σε ορισμένα πράγματα ( όπως πχ άλλαζε συνέχεια σπίτια κλπ ήταν απότομα οξύθυμος και κλπ κλπ.)

Διαφωνείς ?

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Φυσικά και γνωρίζω το έργο του Τσ.Έχω παίξει και το πρώτο του Κοντσέρτο για Πιάνο και Ορχήστρα. :)
Όταν μιλούσα για "πείραγμα" δεν ενοούσα μόνο την ομοφυλοφιλία,ενοούσα μια εν γένει γενικότερη προβληματική συμπεριφορά,λόγω υπερβολικής ενασχόλησης με το αντικείμενο.Όλες οι μεγάλες προσωπικότητες το είχανε.

Όσο για τον ραχμάνινωφ,δεν έχει γράψει μόνο 2 καλά έργα,καλύτερα να το ψάξεις περισσότερο αυτό.

Σχετικά με τον μεγάλο Μπετόβεν,δεν ήταν παρανοικός,αλλα είχε παράξενη συμπεριφορά σε ορισμένα πράγματα ( όπως πχ άλλαζε συνέχεια σπίτια κλπ ήταν απότομα οξύθυμος και κλπ κλπ.)

Διαφωνείς ?
Αρχηγε ρεγγε 23 ,και μονο που λεει οτι
ο Ραχμανινοφ εχει γραψει μονο...2 καλα εργα (!),
ο τυπος προφανως ακουει περιστασιακα κλασσικη
μουσικη .Αυτο ειναι καλυτερο απο το τιποτε .
Φιλε πουλοπαιχτη ,υπαρχουν ακομα παμπολλα ομορφα κομματια κλασσικης μουσικης ,για να τα απολαυσεις
και μην ακους τι λενε οι αλλοι .Σιγα -σιγα θα τα ανακαλυψεις μονο σου.
Οσον αφορα τον Τσαϊκοφσκυ ,ηταν ομοφυλόφιλος
και ειχε προβλημα γι'αυτο ,οπως και ο Σβιατοσλαβ
Ριχτερ .Παρεμπιπτοντως προτιμω την ερμηνεια του
Ριχτερ ,οσον αφορα το πρωτο κοντσερτο για πιανο και
ορχηστρα ,ενω για το δευτερο την ερμηνεια του τσερκασκυ.

poulopaixtis

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Αρχηγε ρεγγε 23 ,και μονο που λεει οτι
ο Ραχμανινοφ εχει γραψει μονο...2 καλα εργα (!),
ο τυπος προφανως ακουει περιστασιακα κλασσικη
μουσικη .Αυτο ειναι καλυτερο απο το τιποτε .
Φιλε πουλοπαιχτη ,υπαρχουν ακομα παμπολλα ομορφα κομματια κλασσικης μουσικης ,για να τα απολαυσεις
και μην ακους τι λενε οι αλλοι .Σιγα -σιγα θα τα ανακαλυψεις μονο σου.
Οσον αφορα τον Τσαϊκοφσκυ ,ηταν ομοφυλόφιλος
και ειχε προβλημα γι'αυτο ,οπως και ο Σβιατοσλαβ
Ριχτερ .Παρεμπιπτοντως προτιμω την ερμηνεια του
Ριχτερ ,οσον αφορα το πρωτο κοντσερτο για πιανο και
ορχηστρα ,ενω για το δευτερο την ερμηνεια του τσερκασκυ.
Καλα, μην αρχιζεις να κατεβαζεις το επιπεδο. Δεν ακουω περιστασιακα, ακουω καθε μερα. Απο πολυ μικρος και για δεκαετιες. Αυτο ομως δεν εχει σημασια. Μπορει καποιος να ακουει ολο τα ιδια εργα. Αν ξερεις καποιο καλο εργο ισαξιο με τα κονσ.2&3 μου λες. Αληθεια, εσυ γνωριζεις πχ.το εργο του Σουμπερτ? Εχεις ακουσει ολες τις συμφωνιες του? Συγκρινεται αραγε ο Σουμπερτ(πεθ.31 χρονων) με το Ραχμανινοφ?
Ο Τσαικοφσκυ συμφωνα με νεωτερες ερευνες δεν πεθανε απο χολερα αλλα αναγκαστηκε να αυτοκτονησει οταν εγινε γνωστος ο εκλυτος βιος του.

Εχεις δει το εργο για τον Μπετοβεν με τον Γκαρυ Ολντμαν ?
Επισης εξοχο ειναι το "Copying Beethoven"
με τον Εντ Χαρις. Εκει υπαρχει εμφαση στην 9η,

poulopaixtis

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Περα απ αυτο, γνωριζεις τα υπολοιπα? και πλην πιανου?
To ξερω οτι δεν εννοουσες μονο την ομοφ/λια. Το οτι ολες οι μεγαλες προσωπικοτητες εχουν "πειραγμα" ειναι μυθος. Οι περισσοτεροι ειναι φυσιολογικοι ανθρωποι.
Εκτος απ τα δυο εργα που ανεφερα, τα υπολοιπα δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, γιαυτο και δεν ακουγονται συχνα. Αν μπορεις να μου υποδειξεις καποια που θεωρεις καλα να ακουσω, αναμενω. Ο Ραχμ/φ ηταν της συγχρονης εποχης(πεθ.το 1943) και εκτος απο συνθετης ηταν βιρτουοζος πιανιστας και δ/ντης ορχηστας. Το 3ο κονσερτο θεωρειται το δυσκολοτερο εργο ολων(βλ.ταινια "Shine"), αληθεια μπορεις να το παιξεις?
Kι εγω ειμαι οξυθυμος και εχω κανει πολλες μετακομισεις... :)

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Φιλε πουλοπαιχτη ,ακουσε το πρελουντιο του Ραχμανινοφ op.23
no.5  στο Youtube και το Vocalise για πιανο ,με Εμιλ Γκιλελς.
Ο Ραχμανινοφ εχει γραψει πολλα εκπληκτικα κομματια .
Μην κοντραρεσαι ,εδω δεν κανουμε διαγωνισμο ,γιατι τα κομματια δεν τα εχουμε γραψει εμεις ,αλλα οι μεγαλοι μουσουργοι .Ουτε
κανουμε διαγωνισμο ποιος ξερει τα περισσοτερα .Εχω φιλο μαεστρο
κλασσικης μουσικης ,μεγαλο σε ηλικια και ποτε δεν εχει το στυλ ,οτι ειναι"ανωτερος".Εδω ειμαστε χρυσοθηρες ,αλλα τον χρυσο που βρισκουμε ειναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ .

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom