Νέα

Καύση Νεκρών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 238
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.098
Πόντοι
6.515
παππάδες όπως όλοι οι άνθρωποι γυρω μας υπάρχουν καλοί και κακοί
Όποιος θέλει παει, να παντρευτεί, να κηδευτει
Σήμερα υπάρχουν εναλλακτικές και για τα δυο
Η εκκλησία δεν τραβάει κανέναν με το ζόρι
Καποιοι πανε να παντρευτουν με νυφικά 2χιλ και δεξιώσεις 10χιλ και γκρινιάζουν για το 100ρικο του παππα...

kiss-my-feet

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2023
Like
1.559
Πόντοι
206
Aν.δεν πειράζεις ανθρώπους ,είσαι ελεημων και ηθικός αλλά επιλέγεις να γίνεις στάχτη δηλαδή λίγο πολυ σκουπίδι απλά δεν είσαι χριστιανός και έχεις πετάξει στον κάλαθο των απορριμμάτων τον μέχρι τότε καλό αγώνα σου.
ε ναι προφανώς για σενα δεν είμαι "καλος χριστιανος" . τωρα κατά πόσο εσυ και άλλοι είστε "καλοι χριστιανοι¨ μονο επειδη θα λιώσετε μέσα στη γη ( γιατι αυτή ειναι η πραγματικότητα) σηκώνει πολύ συζητηση.η θρησκεία μας επιτρεπει όλο αυτό το εμπόριο στην κηδεία τον γάμο τη βαφτιση ολα οκ. ειναι ηθικό ολο αυτο; αν είναι να κριθω μόνο για αυτό την καυση μου δηλαδη και όλη η υπόλοιπη ζωή μου να μην μετρήσει τι να πω. ο καθηγητής μου των θρησκευτικων ελεγε "εκκλησία μέτα την εκκλησία" δεν έχει τόσο σήμασία αν πηγαίνετε κάθε κυριακή στην εκκλησία αλλά τι κάνετε εξω από αυτην. αν εγω πάω κάθε κυριακή στην εκκλησία ανάβω κεριά , και το βράδυ γλυστράω από το σπίτι -και την οικογενεια- κρυφά για να γαμήσω επί χρημασι οκ , θα κριθω μέτα , θα είμαι ησυχός επειδη θα κάνω την καθωσπρέπει χριστιανική κηδεία μου με ξυλο τικ, και ωραίο ακριβο μαρμαρο. και να μην ξεχάσω τον καφε στην αίθουσα. που η οικογένεια μου μέσα στο πενθος της να ακούει τα κουτσομπολιά της πόλης. οχι ευχαριστω δεν θα πάρω.

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.767
Πόντοι
2.816
παππάδες όπως όλοι οι άνθρωποι γυρω μας υπάρχουν καλοί και κακοί
Όποιος θέλει παει, να παντρευτεί, να κηδευτει
Σήμερα υπάρχουν εναλλακτικές και για τα δυο
Η εκκλησία δεν τραβάει κανέναν με το ζόρι
Καποιοι πανε να παντρευτουν με νυφικά 2χιλ και δεξιώσεις 10χιλ και γκρινιάζουν για το 100ρικο του παππα...
Κανονικά έπρεπε να πριμοδοτεί η εκκλησία
100€ ο γάμος
500€ το πρώτο παιδί
1000€ το δεύτερο κ το τρίτο
2000€ κάθε επόμενο

Αλλά που .. όλοι νοιάζονται στα λόγια για την υπογεννητικότητα

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.038
Πόντοι
9.297
Πλάκα κάνεις έτσι; Εδώ είχαν βγάλει φυλλάδιο οι παπάδες που έκαναν προπαγάνδα ωσαν ιαχωβαδες που εγώ από περιέργεια το διάβασα και έφριξα.Αυτο ήταν ένα φασιστικό κείμενο τύπου χρυσής αυγής όπου ουσιαστικά αποτύπωνε μια κατάσταση σχεδόν ξυλοδαρμού από την ιεροσύνη και έριχνε κατάρες στον πεθαμένο και στους συγγενείς του.Ουσιαστικα περιυβριζε το νεκρό που είναι και μηνυσιμο αυτό αν το καταγγείλει κάποιος.
Άλλο να εκφραστεί ο ιερέας με τρόπο ευγενικό κατά της καύσης και άλλο να απειλεί.
Το τι λαμόγια είναι δεν περιγράφεται.Απατεωνες σκέτοι.
Κάποια εποχή ο Τσίπρας θυμάμαι ήθελε να τους εξαφανίσει αλλά έπεσαν να τον φάνε.Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ ποτέ αλλά σε αυτό συμφωνούσα μαζί του.

Και μιας και είμαστε στο μπουρδέλα μην ξεχνάς ότι πριν λίγο διάστημα βγήκε ένας παπάς και αναφέρθηκε ότι και αυτοί πάνε στις πουτανες.Δεν θυμάμαι τον λόγο που το είπε,κάποια διαμάχη είχε γίνει.

Εγώ πάντως γνωρίζω παπά ετών 65 που έχει χτίσει δύο πολυκατοικίες.Τα νοικιάζει όλα.Εχει τρία σπίτια εξοχικά.Ενα στο Σούνιο και άλλα δύο σε νησιά.
Αν νομίζεις ότι τα λεφτά τα έκανε με το μισθό του και ότι πήρε από κηδείες και γάμους είσαι γελασμένος.

Θυμάμαι πέρυσι βρέθηκα καλεσμένος σε βάπτιση φίλου.Τι να κάνω πήγα γιατί τον εκτιμώ.Στην εκκλησία καθώς περιμέναμε να έρθουν όλοι καμια ώρα να ξεκινήσει η διαδικασία μιλούσαν δύο παπάδες νέοι ηλικιακα ούτε 40 ετών.

Έλεγε ο ένας λοιπόν.Ααα αγόρασα μια εικόνα για το σπίτι ενός αγίου δεν θυμάμαι όνομα κλπ και πόσο μου ζήτησε λέει στον άλλον παπά.Του λέει 3500 ευρώ! Όχι ρε του απαντάει λίγο παραπάνω 4800!! Και του λέει ο άλλος.Ρε συ πολλά έδωσες.Και του απαντάει ο πρώτος.Σαμπως δικά μου είναι τα λεφτά.Εδω ότι ρίξουν οι πιστοί ,της εκκλησίας είναι τα λεφτά.Δηλ αυτός τι έκανε.Αγορασε κάτι για το σπίτι του να κοσμισει αξίας σχεδόν 5000 χιλιάρικα με λεφτά των πιστών!

Επίσης μιλούσαν με τέτοια ευκολία για λεφτά σαν να ήταν χαρτομάντιλα.Στο δε τηλέφωνο που έγινε σε κάποιον που μιλούσε του έλεγε μην ανησυχείς για τα λεφτά όσο κάνουν θα στα δώσω.και 7 και 8 χιλιαρικα να πάει μην αγχώνεσαι του έλεγε.
Έμεινα εγώ.Μα από χρυσάφι ήταν η εικόνα;Δεν έχω ιδέα πόσο πάνε αυτά αλλά ο κόσμος τώρα τρομάζει να αγοράσει δύο λίτρα λάδι και αυτοί αγοράζουν εικόνες!

Λες και την ζωγράφισε ο Πικάσο την εικόνα!

Στην δε κυριακάτικη λειτουργία που έχω πάει σε μνημόσυνο όταν ήρθε μια γριούλα κουτσαίνει πάμπτωχη βγαίνοντας από το γραφείο του την ρώτησα.Σε βοήθησε ο παπάς; Αχ παιδάκι μου μου λέει πεινάω και μου έδωσε ένα ευρώ και είκοσι λεπτά!!

Τα συμπεράσματα δικά σας.
Εγώ πάντως μου ανέβηκε η πίεση.Πραγματικα αυτοί όλοι τους κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή.

Όπως είπε και πιο πάνω ο φίλος πιο πολύ σεβομαι μια πουτανα ακόμα και αν είναι κακοτροπη παρά έναν ιερέα.

Αν και εγώ μόνο τις πουτανες σέβομαι γιατί αυτό που κάνουν είναι ηρωικό.Το να δέχεσαι τον καθένα δηλ που μπορεί να βρωμάει,να κουβαλάει αρρώστιες,ψυχικά νοσήματα κλπ.
Οι ιερωμένοι που αμαρτάνουν συνήθως αμαρτάνουν βαρύτερα από τους λα'ι'κους...όλοι θα κριθούμε,πλην όμως η μη συμμόρφωση μας με τα χριστιανικά ήθη και έθιμα ταφής μας κάνει μη χριστιανούς και δεν μας δίνει ευκαιρία μεταμέλειας και μετανοίας.
Είναι κρίμα να χάνουμε τον αγώνα με αυτογκόλ στην τελευταία φάση του.

• Like
Αντιδράσεις: c79t

kiss-my-feet

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2023
Like
1.559
Πόντοι
206
η συμορφωση ειναι μονο για την ταφη; πίο πίσω δεν υπαρχουν ήθη που πρέπει να ακολουθησουμε; μόνο η ταφη είναι;

professor x

Ανώτατος
Εγγρ.
22 Ιαν 2017
Κριτικές
40
Like
27.140
Πόντοι
11.096
Τά κοιμητήρια γενικά και ειδικά τόν Αθηνών είναι χρηματιστήριο κανονικό με πολύ χρήμα μέσα αλλά καί έξω σε λουλούδια κλπ... είναι ολοι τούς μια κλίκα οργανωμένη, από τόν σερβιτόρο τού καφέ μέχρι τούς παπάδες που στέκονται σάν κοράκια για να τους φωνάξει κάποιος για ένα τρισάγιο πού και αυτό πάνω από 1 λεπτό δεν κρατάει, άσε που ό καθένας παπάς έχει την δική του περιοχή στο κοιμητήριο, άλλος δεν πάει σε μέρος άλλου καί αν τύχει να φωνάξεις παπά από έξω δικό σου εκεί έχει πανηγύρι....

Σεβασμός στον αποθανόντα δεν υπάρχει απολύτως καμία από την πρώτη εκταφή πού τόν περιφέρουν με καρότσι κυριολεκτικά μέχρι καί την δεύτερη αν χρειαστεί νά μπει σέ άλλο χώρο τά λεγόμενα αδιαλιτα αν δεν έχει λιώσει πού στα περισσότερα κοιμητήρια ό χώρος είναι σκουπιδαριο σκέτο.
Αν πει κάποιος για τό λεγόμενο χωνευτήρι άλλο χαλί μαύρο εκεί με τά οστά σε κοινή θέα κλπ....

Όπως είπα είναι ένα οργανωμένο χρηματιστήριο μέσα έξω με καμία σωστή υποδομή από τό μνήμα πού θά φτιάξει κάποιος μέχρι τό αναμα στα καντήλια.
Για νά γίνει σωστά ολόκληρη ή τελετουργία από κηδεία,ταφή, εκκλησία, εκταφή πλυντήριο, οστεοφυλάκιο πρέπει νά είσαι με τό χέρι στην τσέπη συνεχώς όπου αν δεν λαδωσεις κιόλας ούτε που σε κοιτάνε.
Οπότε σεβασμός κανένας στον αποθανόντα πού ή εκκλησία δεν παίρνει θέση εδώ και χρόνια, καλύτερα καύση νά μήν ταλαιπωρούνται καί όι οικείοι.

sonixxx11

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
806
Πόντοι
86
Οι ιερωμένοι που αμαρτάνουν συνήθως αμαρτάνουν βαρύτερα από τους λα'ι'κους...όλοι θα κριθούμε,πλην όμως η μη συμμόρφωση μας με τα χριστιανικά ήθη και έθιμα ταφής μας κάνει μη χριστιανούς και δεν μας δίνει ευκαιρία μεταμέλειας και μετανοίας.
Είναι κρίμα να χάνουμε τον αγώνα με αυτογκόλ στην τελευταία φάση του.
Ούτε αυτογκόλ,ούτε φάσεις.
Δεν πιστεύω απλά φίλε σε θεούς και δαίμονες.Τα θεωρώ γελοία όλα αυτά.
Τόσο απλά.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.038
Πόντοι
9.297
Ούτε αυτογκόλ,ούτε φάσεις.
Δεν πιστεύω απλά φίλε σε θεούς και δαίμονες.Τα θεωρώ γελοία όλα αυτά.
Τόσο απλά.
Eσυ έχεις ακολουθήσει τον δρόμο της απώλειας...
Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί που πιστεύουν πάνε για αποτέφρωση για "πρακτικούς λόγους"...

sonixxx11

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
806
Πόντοι
86
Eσυ έχεις ακολουθήσει τον δρόμο της απώλειας...
Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί που πιστεύουν πάνε για αποτέφρωση για "πρακτικούς λόγους"...
Μια χαρά είμαι εγώ.Μηπως εσύ έχει απολέσει κάτι και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι;

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.641
Πόντοι
1.706
Αποτεφρωτήριο εδώ κάτω δεν υπάρχει, αναγκαστικά νεκροταφείο.
Και λέμε.......
Η μάνα μου πέθανε σχετικά νέα. Για να βρούμε τάφο τότε βάλαμε ολόκληρο βουλευτή να τηλεφωνεί σε παπάδες κλπ. Βρήκε.
Η εκκλησία της γειτονιάς μου που ήταν τακτικότατη επισκέπτρια η συγχωρεμένη την ημέρα της κηδείας της γιόρταζε και δεν ήθελαν να γίνει η κηδεία εκεί. Πάλι τηλέφωνα, πιο εύκολα αυτή τη φορά, για να βρεθεί άλλη εκκλησία.
Το τότε νεκροταφείο ήταν περιτριγυρισμένο από τα διάφορα εργολαβικά γραφεία και σου κατασκεύαζαν ότι τάφο ήθελες.
Φυσικά πλήρωνες τα κέρατα σου. Στην τριετία πάνω έγινε η εκταφή, αφού λέμε πως δεν υπήρχαν τάφοι......

Μετά από λίγα χρόνια άνοιξαν νέο δημοτικό κοιμητήριο.
Πεθαίνει ο πατέρας μου και ούτε που κατάλαβα πότε και πως έγινε η κηδεία.
Τα έκανε όλα το γραφείο και άμεσα μάλιστα, εμένα με έστειλαν σπίτι μου και μου είπαν αύριο τάδε ώρα στην εκκλησία.
Το νεκροταφείο επιτρέπει μόνο 2 στυλ διακόσμησης, είτε όλο μάρμαρο είτε μάρμαρο με άσπρο βότσαλο.
Εσύ επιλέγεις και το κατασκευάζουν αυτοί, δημοτικοί υπάλληλοι, αφού βέβαια (λογικότατο) πληρώσεις πρώτα τον δήμο.

Ακόμα καθόμαστε στο σωτήριο έτος 2023 και ασχολούμαστε με ταφές και ταφικά μνημεία??????
Στην πυρά όλοι προτού εφαρμοστεί η υδρόλυση ή όπωςστομπουτσοονομαζεται.....

• Like
Αντιδράσεις: obi1

sonixxx11

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
806
Πόντοι
86
Eχω απολέσει την διάθεση να σώσω οσους δεν το επιθυμούν.
Μήπως να σε εσωνα εγώ μπας και βρεις το φως σου;
Διότι όπως είπα γενικώς και παραπάνω σέβομαι όποιον πιστεύει σε θεούς και δαίμονες αλλά δεν σέβομαι και όσους προσπαθούν να επιβάλλουν με τροπους υπουλους μια δήθεν σωτηρία.

VaR22

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2016
Κριτικές
1
Like
1.219
Πόντοι
201
Καλά,
όσοι είστε υπέρ των νεκροταφείων, βρεθείτε μία φορά σε εκταφή και το ξανασυζητάμε.
Να δείτε τον δικό σας άνθρωπο να μη λιώνει (είτε λόγω φαρμάκων, είτε λόγω κορεσμένου χώματος-εδάφους) και ελάτε να το ξανασυζητήσουμε.
Γιατί όταν είδα τον άνθρωπο που αναλάμβανε την εκταφή, να βγάζει χέρια, πόδια και κεφάλια που δεν είχαν λιώσει και να τα φορτώνει στο καρότσι των εργατών για να αδειάσει τον τάφο.
Ποια θρησκεία και ποια ήθη και παραδόσεις - έθιμα.
Κάψιμο και ξανά κάψιμο. Για να μη τραβάνε οι συγγενείς που μένουν πίσω τη στεναχώρια πόσα χρόνια μετά. Και να τους μένουν μακάβριες εικόνες που δε πρόκειται να φύγουν ποτέ από το μυαλό τους.

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.767
Πόντοι
2.816
Καλά,
όσοι είστε υπέρ των νεκροταφείων, βρεθείτε μία φορά σε εκταφή και το ξανασυζητάμε.
Να δείτε τον δικό σας άνθρωπο να μη λιώνει (είτε λόγω φαρμάκων, είτε λόγω κορεσμένου χώματος-εδάφους) και ελάτε να το ξανασυζητήσουμε.
Γιατί όταν είδα τον άνθρωπο που αναλάμβανε την εκταφή, να βγάζει χέρια, πόδια και κεφάλια που δεν είχαν λιώσει και να τα φορτώνει στο καρότσι των εργατών για να αδειάσει τον τάφο.
Ποια θρησκεία και ποια ήθη και παραδόσεις - έθιμα.
Κάψιμο και ξανά κάψιμο. Για να μη τραβάνε οι συγγενείς που μένουν πίσω τη στεναχώρια πόσα χρόνια μετά. Και να τους μένουν μακάβριες εικόνες που δε πρόκειται να φύγουν ποτέ από το μυαλό τους.
Τύπε τα ήθελε κ εσένα ο οργανισμός σου...
Δεν είναι απαραίτητο να είσαι παρών.. οι άνθρωποι εκεί ξέρουν και κάνουν τη δουλειά τους.. για αυτό έχουν Κ καλό μεροκάματο.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.038
Πόντοι
9.297
Μήπως να σε εσωνα εγώ μπας και βρεις το φως σου;
Διότι όπως είπα γενικώς και παραπάνω σέβομαι όποιον πιστεύει σε θεούς και δαίμονες αλλά δεν σέβομαι και όσους προσπαθούν να επιβάλλουν με τροπους υπουλους μια δήθεν σωτηρία.
Δεν προσπαθώ να επιβάλλω κάτι.
Απλώς οσοι δεν πιστεύουν σε ιερά και όσια της Αιώνιας Ελληνικής Φυλής έχουν έλλειμμα ελληνικότητας...είναι πιο πιθανό να είναι τύποι που πιστεύουν ότι όλη η γη είναι μια πατρίδα,να είναι λαθρολαγνοι ,να μην θέλουν να πάνε στον Στρατό ,να μην είναι πειθαρχημένοι παρά μόνο στον εαυτουλη τους η το πολύ σε κάποιον αρχικαταληψια η σε κάναν τραπερ.
Κάνω λάθος;

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.038
Πόντοι
9.297
η συμορφωση ειναι μονο για την ταφη; πίο πίσω δεν υπαρχουν ήθη που πρέπει να ακολουθησουμε; μόνο η ταφη είναι;
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ...εστιάζω όμως στα στέρνα γιατί από εκεί και μετά δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.Ειναι η τελευταία πράξη επί γης.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.056
Πόντοι
3.656
Δεν προσπαθώ να επιβάλλω κάτι.
Απλώς οσοι δεν πιστεύουν σε ιερά και όσια της Αιώνιας Ελληνικής Φυλής έχουν έλλειμμα ελληνικότητας...είναι πιο πιθανό να είναι τύποι που πιστεύουν ότι όλη η γη είναι μια πατρίδα,να είναι λαθρολαγνοι ,να μην θέλουν να πάνε στον Στρατό ,να μην είναι πειθαρχημένοι παρά μόνο στον εαυτουλη τους η το πολύ σε κάποιον αρχικαταληψια η σε κάναν τραπερ.
Κάνω λάθος;

:tooth::tooth::tooth::tooth:

Le Blanc

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Νοε 2018
Κριτικές
27
Like
4.320
Πόντοι
1.446
Η μονη λυση ειναι ταφη στην επαρχια,αμα εισαι απο μικρο χωριο για να γλυτωσουν τις εκταφες οι συγγενεις σου

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.038
Πόντοι
9.297
Η μονη λυση ειναι ταφη στην επαρχια,αμα εισαι απο μικρο χωριο για να γλυτωσουν τις εκταφες οι συγγενεις σου
Ισχύει,το έχουν κάνει πολλοί και πραγματικά γλύτωσαν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom