boomb
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιαν 2009
- Like
- 18
- Πόντοι
- 166
(δεν έβαλα όλο το ποστ γιατί ήταν τεράστιο )Αγαπητή μου μπουμπ,
Νομίζω ότι θα διαφωνήσω μαζί σου.
Δεν εξηγήθηκα καλά σε αυτά που έλεγα.
Κατ'αρχάς δεν εννοούσα όποια θέλει να κάνει παιδιά να βρει πλούσιο. Είπα πως αν θέλει πραγματικά να αφοσιωθεί στα παιδιά της και να μην τα αφήνει σε γιαγιάδες/νταντάδες κτλ πρέπει να κάνει τις επιλογές της. Αυτό το είπα για αυτό που είπε κάποιος ότι δε μεγαλώνουν τα παιδιά οι μητέρες λόγω δουλειάς, και έως ένα βαθμό ισχύει. Νομίζω πως σε ενόχλησε πιο πολύ η φράση "η λογική του εφόσον η γυναίκα έχει να φροντίζει σπίτι και παιδιά πρέπει να δουλεύει και λιγότερο είναι προσβλητική, όποια θέλει να αναλάβει σπίτι και παιδιά και να δουλεύει να το σκεφτεί καλύτερα". Ναι, εδώ καταλαβαίνω ότι δεν το είπα πολύ ξεκάθαρα τι σκεφτόμουν. Εννοούσα τις γυναίκες που ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ μόνες τους όλη την ευθύνη του σπιτιού και των παιδιών, μη ζητώντας από το σύζυγό τους να βοηθήσει (ή επιλέγοντας σύζυγο που δεν είναι της λογικής ότι ο άντρας βοηθάει στο σπίτι-είναι ο "κουβαλητής"). Χωρίς βοήθεια είναι πάααρα πολύ δύσκολο να τα βγάλεις πέρα.
Τα προνόμια στα οποία αναφέρθηκα ήταν η συνταξιοδότηση σε πιο μικρή ηλικία, κάτι που θεωρώ ούτως ή άλλως περιττό (βλέπε προηγούμενα ποστ μου) και βασικά άδικο γιατί πρόκειται μόνο για τις γυναίκες. Αυτό ήθελα να πω στο ποστ που παραθέτεις, ίσως δεν ήμουν ξεκάθαρη.
Σε καμία περίπτωση δεν καταδικάζω αυτούς που θέλουν να κάνουν οικογένεια και να δουλεύουν παράλληλα, καταλαβαίνω ότι αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο και κουραστικό. Όμως επιμένω ότι διαφωνώ με όσους συνδέουν τη δημιουργία οικογένειας μόνο με τη γυναίκα. Η οικογένεια χρειάζεται και τους δύο, και είναι καλό αυτό να αντικατοπτρίζεται και στην αντιμετώπιση όσων έχουν οικογένεια από το κράτος/από τις επιχειρήσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έχει μόνο η γυναίκα ευθύνες για τα παιδιά και για το σπίτι, και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί ισάξια και για τα δύο φύλα.
Επειδή θέλω και προσπαθώ να είμαι όσο πιο ξεκάθαρη μπορώ, αν δε σε κάλυψα ευχαρίστως να εξηγηθώ καλύτερα