Νέα

Καταδικαστική απόφαση για τις συντάξεις των γυναικών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Chevalier Fidèle
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Αγαπητή μου μπουμπ,
Νομίζω ότι θα διαφωνήσω μαζί σου.
(δεν έβαλα όλο το ποστ γιατί ήταν τεράστιο  :grin:)
Δεν εξηγήθηκα καλά σε αυτά που έλεγα.
Κατ'αρχάς δεν εννοούσα όποια θέλει να κάνει παιδιά να βρει πλούσιο. Είπα πως αν θέλει πραγματικά να αφοσιωθεί στα παιδιά της και να μην τα αφήνει σε γιαγιάδες/νταντάδες κτλ πρέπει να κάνει τις επιλογές της. Αυτό το είπα για αυτό που είπε κάποιος ότι δε μεγαλώνουν τα παιδιά οι μητέρες λόγω δουλειάς, και έως ένα βαθμό ισχύει. Νομίζω πως σε ενόχλησε πιο πολύ η φράση "η λογική του εφόσον η γυναίκα έχει να φροντίζει σπίτι και παιδιά πρέπει να δουλεύει και λιγότερο είναι προσβλητική, όποια θέλει να αναλάβει σπίτι και παιδιά και να δουλεύει να το σκεφτεί καλύτερα". Ναι, εδώ καταλαβαίνω ότι δεν το είπα πολύ ξεκάθαρα τι σκεφτόμουν. Εννοούσα τις γυναίκες που ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ μόνες τους όλη την ευθύνη του σπιτιού και των παιδιών, μη ζητώντας από το σύζυγό τους να βοηθήσει (ή επιλέγοντας σύζυγο που δεν είναι της λογικής ότι ο άντρας βοηθάει στο σπίτι-είναι ο "κουβαλητής"). Χωρίς βοήθεια είναι πάααρα πολύ δύσκολο να τα βγάλεις πέρα.
Τα προνόμια στα οποία αναφέρθηκα ήταν η συνταξιοδότηση σε πιο μικρή ηλικία, κάτι που θεωρώ ούτως ή άλλως περιττό (βλέπε προηγούμενα ποστ μου) και βασικά άδικο γιατί πρόκειται μόνο για τις γυναίκες. Αυτό ήθελα να πω στο ποστ που παραθέτεις, ίσως δεν ήμουν ξεκάθαρη.
Σε καμία περίπτωση δεν καταδικάζω αυτούς που θέλουν να κάνουν οικογένεια και να δουλεύουν παράλληλα, καταλαβαίνω ότι αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο και κουραστικό. Όμως επιμένω ότι διαφωνώ με όσους συνδέουν τη δημιουργία οικογένειας μόνο με τη γυναίκα. Η οικογένεια χρειάζεται και τους δύο, και είναι καλό αυτό να αντικατοπτρίζεται και στην αντιμετώπιση όσων έχουν οικογένεια από το κράτος/από τις επιχειρήσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έχει μόνο η γυναίκα ευθύνες για τα παιδιά και για το σπίτι, και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί ισάξια και για τα δύο φύλα.
Επειδή θέλω και προσπαθώ να είμαι όσο πιο ξεκάθαρη μπορώ, αν δε σε κάλυψα ευχαρίστως να εξηγηθώ καλύτερα  :grin:

giorgos58

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2008
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
166
^^^^^^^ Να σου ζήσουν και καλό κουράγιο!!  :grin:
Ασχετα με το αν είναι δίκαιο ή όχι να βγαίνουν στη σύνταξη οι άνθρωποι σε μικρότερη ηλικία, το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δίκαιο θα είναι να ισχύει και για τα δύο φύλα. Δηλαδή, αν είναι δίκαιο η μητέρα να βγαίνει πιο νέα στη σύνταξη λόγω παιδιών, πρέπει το ίδιο να ισχύει και για τον πατέρα κατά τη γνώμη μου. Το μεγάλωμα των παιδιών δεν είναι αποκλειστικά ευθύνη της μητέρας. Εκτός από το θηλασμό, που τον κάνει μόνο αυτή, περιλαμβάνει πολλά περισσότερα. Δηλαδή ο πατέρας δεν κουράζεται εξίσου όταν τα τρέχει σε φροντιστήρια, γυμναστήρια κτλ; Ακόμα και με τη δική σου λογική, εγώ πάλι θεωρώ δίκαιο το να εξισώνονται τα όρια ηλικίας σύνταξης, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω (όπως είπε πριν κάποιος, να μειώνεται το όριο ηλικίας ανάλογα με τα παιδιά, μόνο που θα πρόσθετα και για τα δύο φύλα).
Εχεις οικογενεια η οχι εαν εχεις και δυο παιδια αυτα τα λιγα που λες δεν φτανουνε οπως λες ο πατερας θα παη τα παιδια φροντιστηριο-γυμναστηριο και μετα θα την αραξη ενω εσυ η ΜΑΝΑ γυρνωντας απο την δουλεια δεν ξερης κατα που να κανης φαγητο-πλυσιμο-καθαρισμα και οτι αλλο θελη ενα σπιτι ποτε να προλαβης και εσυ λιγο να περιποιηθης τον εαυτο σου γιατι και ο αντρας παντα εχη απαιτησεις και με το δικιο του θελη την γυναικα του περιποιημενη

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Εχεις οικογενεια η οχι εαν εχεις και δυο παιδια αυτα τα λιγα που λες δεν φτανουνε οπως λες ο πατερας θα παη τα παιδια φροντιστηριο-γυμναστηριο και μετα θα την αραξη ενω εσυ η ΜΑΝΑ γυρνωντας απο την δουλεια δεν ξερης κατα που να κανης φαγητο-πλυσιμο-καθαρισμα και οτι αλλο θελη ενα σπιτι ποτε να προλαβης και εσυ λιγο να περιποιηθης τον εαυτο σου γιατι και ο αντρας παντα εχη απαιτησεις και με το δικιο του θελη την γυναικα του περιποιημενη
Ένα παράδειγμα έδωσα, δεν εννοώ ότι ο ρόλος του πατέρα στην οικογένεια περιορίζεται στα φροντιστήρια. Καλώς ή κακώς εφόσον εργάζονται και οι δύο γονείς πρέπει να μοιράσουν και τις υποχρεώσεις τους μέσα στο σπίτι. Αν η μάνα που λες επιλέγει άντρα που θέλει να αράζει (όπως έκανε η δική μου μάνα π.χ.) δικαίωμά της είναι, αλλά μετά μην παραπονιέται που κουράζεται. Εκείνη μόνη της τον επέλεξε και εκείνη ανέλαβε να τρέχει να πλύνει/να σιδερώσει/να μαγειρέψει και στο τέλος να είναι και περιποιημένη. Αν δεν της αρέσει αυτό, να του ζητήσει να ασχοληθεί περισσότερο. Αν δεν του το ζητάει, να μην παραπονιέται κιόλας.

giorgos58

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2008
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
166
Ένα παράδειγμα έδωσα, δεν εννοώ ότι ο ρόλος του πατέρα στην οικογένεια περιορίζεται στα φροντιστήρια. Καλώς ή κακώς εφόσον εργάζονται και οι δύο γονείς πρέπει να μοιράσουν και τις υποχρεώσεις τους μέσα στο σπίτι. Αν η μάνα που λες επιλέγει άντρα που θέλει να αράζει (όπως έκανε η δική μου μάνα π.χ.) δικαίωμά της είναι, αλλά μετά μην παραπονιέται που κουράζεται. Εκείνη μόνη της τον επέλεξε και εκείνη ανέλαβε να τρέχει να πλύνει/να σιδερώσει/να μαγειρέψει και στο τέλος να είναι και περιποιημένη. Αν δεν της αρέσει αυτό, να του ζητήσει να ασχοληθεί περισσότερο. Αν δεν του το ζητάει, να μην παραπονιέται κιόλας.
Με δυο λογια,οπως και να μοιραστουνε οι δουλειες του σπιτιου παλι η γυναικα εχει το περισσοτερο βαρος

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Με δυο λογια,οπως και να μοιραστουνε οι δουλειες του σπιτιου παλι η γυναικα εχει το περισσοτερο βαρος
Ίσα ίσα, αν μοιραστούν οι δουλειές δεν θα έχει το περισσότερο βάρος κανείς. Πριν μίλησα για τις οικογένειες που δεν μοιράζονται τα βάρη.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
(δεν έβαλα όλο το ποστ γιατί ήταν τεράστιο  :grin:)
Δεν εξηγήθηκα καλά σε αυτά που έλεγα.
Κατ'αρχάς δεν εννοούσα όποια θέλει να κάνει παιδιά να βρει πλούσιο. Είπα πως αν θέλει πραγματικά να αφοσιωθεί στα παιδιά της και να μην τα αφήνει σε γιαγιάδες/νταντάδες κτλ πρέπει να κάνει τις επιλογές της. Αυτό το είπα για αυτό που είπε κάποιος ότι δε μεγαλώνουν τα παιδιά οι μητέρες λόγω δουλειάς, και έως ένα βαθμό ισχύει. Νομίζω πως σε ενόχλησε πιο πολύ η φράση "η λογική του εφόσον η γυναίκα έχει να φροντίζει σπίτι και παιδιά πρέπει να δουλεύει και λιγότερο είναι προσβλητική, όποια θέλει να αναλάβει σπίτι και παιδιά και να δουλεύει να το σκεφτεί καλύτερα". Ναι, εδώ καταλαβαίνω ότι δεν το είπα πολύ ξεκάθαρα τι σκεφτόμουν. Εννοούσα τις γυναίκες που ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ μόνες τους όλη την ευθύνη του σπιτιού και των παιδιών, μη ζητώντας από το σύζυγό τους να βοηθήσει (ή επιλέγοντας σύζυγο που δεν είναι της λογικής ότι ο άντρας βοηθάει στο σπίτι-είναι ο "κουβαλητής"). Χωρίς βοήθεια είναι πάααρα πολύ δύσκολο να τα βγάλεις πέρα.
Τα προνόμια στα οποία αναφέρθηκα ήταν η συνταξιοδότηση σε πιο μικρή ηλικία, κάτι που θεωρώ ούτως ή άλλως περιττό (βλέπε προηγούμενα ποστ μου) και βασικά άδικο γιατί πρόκειται μόνο για τις γυναίκες. Αυτό ήθελα να πω στο ποστ που παραθέτεις, ίσως δεν ήμουν ξεκάθαρη.
Σε καμία περίπτωση δεν καταδικάζω αυτούς που θέλουν να κάνουν οικογένεια και να δουλεύουν παράλληλα, καταλαβαίνω ότι αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο και κουραστικό. Όμως επιμένω ότι διαφωνώ με όσους συνδέουν τη δημιουργία οικογένειας μόνο με τη γυναίκα. Η οικογένεια χρειάζεται και τους δύο, και είναι καλό αυτό να αντικατοπτρίζεται και στην αντιμετώπιση όσων έχουν δουλειά από το κράτος/από τις επιχειρήσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έχει μόνο η γυναίκα ευθύνες για τα παιδιά και για το σπίτι, και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί ισάξια και για τα δύο φύλα.
Επειδή θέλω και προσπαθώ να είμαι όσο πιο ξεκάθαρη μπορώ, αν δε σε κάλυψα ευχαρίστως να εξηγηθώ καλύτερα  :grin:

Είναι γεγονός ότι ελάχιστοι άνθρωποι κατανοούν τι σημαίνει οικογένεια, είτε είναι άντρες είτε γυναίκες και το επάγουν σε μια διεκπαιρεωτική διαδικασία. Οπως είναι γεγονός ότι οι μητέρες δυστυχώς η ευτυχώς ειναι αυτές που αναθρέφουν τα παιδία και σε πολύ μικρότερο βαθμό οι πατεράδες, εξού και τα καλομαθημένα παιδάκια που εμφανίζονται στις μέρες μας ασυνάρτητα φερόμενα. Διότι η μανούλα πιεσμένη και ζορισμένη έβγαλε όλη της της πίκρα στους καρπούς της ..
Αναρωτιέμαι πόσοι πατεράδες που ανάθρεψαν παιδί, το διάβασαν, ξενύχτησαν, το ξεσκάτισαν και έφτιαξαν την τροφή του για να να το πείσουν να φάει, δεν εκτιμούν την μητέρα τους και τους κόπους της και την δύναμή της και πόσοι απο αυτούς πιστεύουν ότι πράγματι πρέπει να εργάζεται χωρίς προνόμια κυησης..άδειες ή μια πιο ευνοική μεταχείρηση στην συνταξιοδότηση.
Η αποψή σου ήταν κατανοητή και σε πολλά σημεία θα συμφωνήσω.

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
Είναι γεγονός ότι ελάχιστοι άνθρωποι κατανοούν τι σημαίνει οικογένεια, είτε είναι άντρες είτε γυναίκες και το επάγουν σε μια διεκπαιρεωτική διαδικασία. Οπως είναι γεγονός ότι οι μητέρες δυστυχώς η ευτυχώς ειναι αυτές που αναθρέφουν τα παιδία και σε πολύ μικρότερο βαθμό οι πατεράδες, εξού και τα καλομαθημένα παιδάκια που εμφανίζονται στις μέρες μας ασυνάρτητα φερόμενα. Διότι η μανούλα πιεσμένη και ζορισμένη έβγαλε όλη της της πίκρα στους καρπούς της ..
Αναρωτιέμαι πόσοι πατεράδες που ανάθρεψαν παιδί, το διάβασαν, ξενύχτησαν, το ξεσκάτισαν και έφτιαξαν την τροφή του για να να το πείσουν να φάει, δεν εκτιμούν την μητέρα τους και τους κόπους της και την δύναμή της και πόσοι απο αυτούς πιστεύουν ότι πράγματι πρέπει να εργάζεται χωρίς προνόμια κυησης..άδειες ή μια πιο ευνοική μεταχείρηση στην συνταξιοδότηση.
Η αποψή σου ήταν κατανοητή και σε πολλά σημεία θα συμφωνήσω.
βρε ερι, τί πας να κανεις ? να ξαναζωντανεψεις το φεμινισμο απο τις σταχτες του ?  :tooth:

ετσι που τα κανατε φάτε τα τωρα..  :boobies: :boobies:

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Ακριβώς αυτό θεωρώ εγώ το ρόλο του πατέρα στην οικογένεια, και γι'αυτό πιστεύω πως είναι δίκαιη η εξίσωση του συντάξιμου ορίου ηλικίας. Είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.
Κατ' αρχάς όπως είπα πριν θεωρώ άσχετο το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης από τα παιδιά και το ιδανικό θα είναι να δίνονται τα προνόμια, οι άδειες, όταν έχει σημασία για την οικογένεια, δηλαδή όταν τα παιδιά είναι μικρά, όχι κατόπιν εορτής.
Απο κει και πέρα, επειδή θεωρώ πως και οι δύο κουράζονται εξίσου, η άποψή μου είναι απλώς ότι πρέπει τα "προνόμια" να ισχύουν και για τους δύο. Δηλαδή, αν λόγω μητρότητας η μητέρα πρέπει να βγαίνει πιο νέα στη σύνταξη, το ίδιο πρέπει και ο πατέρας, γιατί δεν κουράζεται αυτός λιγότερο. (εντάξει, η άδεια κύησης ας είναι ένα προνόμιο παραπάνω των γυναικών  :grin: )

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Kαλά η Ερι ειναι άγαμη το ξέρουμε
Η boomb τι είναι- ανηπανδρη ή μάνα;;;;
Γιατί αλλιός να μιλάς για τέτοια θέματα θεωρητικός αλλιός να τα βιόνεις ;) καθημερινά.

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
θεσμος τις οικογενειας θα ξαναερθει οταν φυγουν οι ρωσσιδες απο την ελλαδα.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
βρε ερι, τί πας να κανεις ? να ξαναζωντανεψεις το φεμινισμο απο τις σταχτες του ?  :tooth:

ετσι που τα κανατε φάτε τα τωρα..  :boobies: :boobies:

Αν η εκδίκηση είναι το κομμάτι που σε εξιτάρει στην κουβέντα μας δεν νομίζω ότι βρήκες τον κατάλληλο άνθρωπο..Και για να γίνω σαφέστερη για όσους αδυνατούν να ξεκολλήσουν απο στείρες ατάκες σε ένα διάλογο, το να συνεργάζεσαι με τον άνθρωπο σου δεν αποτελεί φεμινισμό, και το να διεκδικείς στην ζωή δικαιώματα που αξίζεις σαν άνθρωπος αποτελεί προνόμιο σε μια δημοκρατία. Δεν θα αντιμετώπιζα ποτέ ένα άστεγο που έφαγε τα λεφτά του στο καζίνο και πτώχευσε με την λογική σου. (καλά έπαθες..ας πρόσεχες) Αυτό με κάνει άνθρωπο.

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
Αν η εκδίκηση είναι το κομμάτι που σε εξιτάρει στην κουβέντα μας δεν νομίζω ότι βρήκες τον κατάλληλο άνθρωπο..Και για να γίνω σαφέστερη για όσους αδυνατούν να ξεκολλήσουν απο στείρες ατάκες σε ένα διάλογο, το να συνεργάζεσαι με τον άνθρωπο σου δεν αποτελεί φεμινισμό, και το να διεκδικείς στην ζωή δικαιώματα που αξίζεις σαν άνθρωπος αποτελεί προνόμιο σε μια δημοκρατία. Δεν θα αντιμετώπιζα ποτέ ένα άστεγο που έφαγε τα λεφτά του στο καζίνο και πτώχευσε με την λογική σου. (καλά έπαθες..ας πρόσεχες) Αυτό με κάνει άνθρωπο.
καλα καλα ενταξει..

ξερεις κανεναν τρελλο που να το παραδεχεται ????  :P

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Kαλά η Ερι ειναι άγαμη το ξέρουμε
Η boomb τι είναι- ανηπανδρη ή μάνα;;;;
Γιατί αλλιός να μιλάς για τέτοια θέματα θεωρητικός αλλιός να τα βιόνεις ;) καθημερινά.
Ανύπανδρη,αλλά έχω δύο παραδείγματα οικογενειών, τη δική μου και της αδελφής της μάνας μου.
Στη δική μου οικογένεια ο πατέρας μου μόνο δουλεύει, δεν κάνει τίποτα άλλο στο σπίτι παρά μόνο αράζει. Η μητέρα μου δουλεύει (όχι τόσες ώρες όσο ο πατέρας μου βεβαια) και κάνει τις δουλειές του σπιτιού, και μας είχε αναλάβει εξολοκλήρου εκείνη όταν ήμασταν μικρά με τον αδελφό μου. Η κλασική ελληνική οικογένεια. Αν δεν της αρέσει αυτή η κατάσταση ας προσπαθήσει να την αλλάξει ζητώντας του να κάνει κάτι στο σπίτι, αλλιώς ας μην τον επέλεγε για άντρα της.
Στην άλλη οικογένεια δουλεύουν και οι δύο τις ίδιες ώρες, όμως έχουν μοιρασμένες τις δουλειές. Η μάνα έχει αναλάβει την καθαριότητα στο σπίτι π.χ. και ο πατέρας το μαγείρεμα (είναι το βίτσιο του, τι να κάνουμε;) και όλα τα ψώνια της εβδομάδας. Ξεσκάτιζαν και οι δύο τα παιδιά, τα φρόντιζαν εξίσου όταν ήταν μικρά (δύο παιδιά είναι επίσης), τα τάιζαν, τα πήγαιναν βόλτα και οι δύο (δεν εννοώ μαζί, εννοώ ότι τα μοίραζαν αυτά μεταξύ τους).
Αυτά είναι θέμα επιλογών του καθενός και του τι οικογένεια θέλει να κάνει. Το κράτος δε φταίει να πληρώνει τις επιλογές του κάθε ατόμου, αν αυτό θέλει να κουράζεται παραπάνω στην προσωπική του ζωή. Το πόσες δουλειές θα αναλάβεις στο σπίτι είναι θέμα χαρακτήρα, όχι φύλου, γι' αυτό και δε θεωρώ δίκαιο να διαχωρίζεται η συντάξιμη ηλικία λόγω φύλου.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά, μια εργαζόμενη μητέρα μια καλή νοικοκυρά.
Δεν είμαι τίποτα το σπέσιαλ, το καταπληκτικό, είμαι αυτό που λέμε δείγμα τυπικό.
Μόλις ξυπνήσω το πρωί, πολύ πρωί, πριν ξημερώσει δηλαδή καλά-καλά,
λέω από μέσα μου μουλάρι σήκω ντύσου γιατί εδώ σε περιμένουνε πολλά
και τότε τρέχω να ξυπνήσω, να ταΐσω, να ποτίσω και να ντύσω τα παιδιά
ενώ παράλληλα ετοιμάζω πρωινό για τον πασά.
Του το πηγαίνω στο κρεβάτι κι αυτομάτως κατεβάζω τα παιδιά στο σχολικό,
πάω γραμμή για να ψωνίσω κι ο χασάπης μες στη φούρια να μου πιάνει και τον κω...
να 'χω το νου μου κάθε μέρα για πουκάμισο και σώβρακο καινούριο καθαρό
κι αλίμονο μου αν το ξεχάσω και δεν βρει ζεστό νερό.
Να συγυρίζω τα κρεβάτια και το σπίτι να ετοιμάζω φαγητό για τα παιδιά
κι εγώ να φύγω νηστική και σαν τρελή για την δουλειά.
Ντάπα, ντάπα, ντάπα, νταμ...
Και μόλις φτάσω αλαφιασμένη στη δουλειά να 'χω να κάνω και καφέ στ' αφεντικό
να 'χω κι αυτόν που του τη δίνει κάθε τόσο και που θέλει να μου πιάνει και τον κω...
να 'χω το ντρουν του τηλεφώνου μες στ' αυτί μου κι από πάνω τις δικές του τις φωνές
και να με στέλνει έξω να κάνω και του κόσμου τις δουλειές.
Μόλις σχολάσω τρέχω αμέσως να προφτάσω να ετοιμάσω το τραπέζι για φαΐ
να τηγανίζω, να ετοιμάζω τη σαλάτα, να σερβίρω και να κόβω και ψωμί
να 'μαι ένα ράκος που να σέρνεται στα πόδια του απ' την πείνα κι από το τρεχαλητό
κι αυτοί να βρίζουν πως δεν ήτανε καλό το φαγητό.
Να πλένω πιάτα και πιρουνιά και μαχαίρια και να μου 'ρχεται να κάνω φονικό
κι αυτός ο κύριος να θέλει να μου πιάνει και τον κω...
Ντάπα, ντάπα, ντάπα, νταμ...
Μόλις ξαπλώσει και φωνάξει "ησυχία" μην ακούσω μες στο σπίτι τσιμουδιά,
είναι η ώρα που τελειώνω εγώ τα πιάτα και που πρέπει να διαβάσω τα παιδιά,
είναι η ώρα να διαβάσουν οι διαβόλοι για ν' αρχίσουμε να τρέχουμε μετά
στα ιδιαίτερα του ενός και στ' αλλουνού τα γαλλικά.
Κι αφού μου βγάλουνε καλά-καλά την πίστη και γυρίσουμε στο σπίτι τελικά
τότε θα φάνε, θα πλυθούνε, θα δαρθούνε και θα παν να κοιμηθούν κανονικά
κι ενώ εγώ θα σιδερώνω και θα πλένω, ό,τι κάνει μια γυναίκα δηλαδή,
αυτός ο κύριος θα είναι αραγμένος στην ΤV.
Κι αν γίνω έξαλλη σαν πέσω στο κρεβάτι και τον δω πως είν' ο νους του στο κακό,
"είναι καθήκον σου" γυρίζει και μου λέει, συζυγικό.
Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά μια εργαζόμενη μητέρα μια καλή νοικοκυρά.
Δεν είμαι τίποτα το σπέσιαλ, το καταπληκτικό, είμαι ένα ζώον δηλαδή κανονικό.

:2funny: :2funny: :2funny:

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
αυτά ίσχυαν δεκαετίες πριν. Γ[size=12pt]ια πάρε τώρα μια 30 ή 25 χρονών. Κάθεται και μεγαλώνει τίποτα παιδιά? [/size]Μόνη της ? Εξάλλου το λέει ο νόμος ότι η γυναίκα μεγαλώνει τα παιδιά?

Σε αυτό δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω...Πριν λίγες δεκαετίες ίσως...Σήμερα, δεν παίζει με τίποτα....

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
η αποφαση για το θέμα είναι προαποφασισμενη εδω και πολύ καιρο, το μόνο που καταφερνει η όποια Ελληνική κυβερνηση είναι η καθυστερηση στην εφαρμογή της.Δεν τίθεται καν θεμα εφαρμογης της ή σχολιασμου της. Ισα ισα που η χωρα μας κινδυνευει με νέα πρόστιμα απο την Ε.Ε. για τις συνεχεις καθυστερησεις στην εφαρμογη.
Θελει εργασια η γυναικα στο δημόσιο? πλεον δεν το συζηταμε καν...και μπαινει και προνομιουχος είναι .Τελος.
Ξυπνηστε ανδρες το συστημα στηριζει τις γυναικες παντου.

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
η αποφαση για το θέμα είναι προαποφασισμενη εδω και πολύ καιρο, το μόνο που καταφερνει η όποια Ελληνική κυβερνηση είναι η καθυστερηση στην εφαρμογή της.Δεν τίθεται καν θεμα εφαρμογης της ή σχολιασμου της. Ισα ισα που η χωρα μας κινδυνευει με νέα πρόστιμα απο την Ε.Ε. για τις συνεχεις καθυστερησεις στην εφαρμογη.
Θελει εργασια η γυναικα στο δημόσιο? πλεον δεν το συζηταμε καν...και μπαινει και προνομιουχος είναι .Τελος.
Ξυπνηστε ανδρες το συστημα στηριζει τις γυναικες παντου.

Φυσικά, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί πριν καν δημιουργηθεί...
Με το να μην τις παντρευτούμε βέβαια :2funny:

OP
OP
Chevalier Fidèle

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Σε όλες τις χώρες του πολιτισμένου κόσμου που ισχύει ισότητα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ο θεσμός της οικογένειας έχει πληγεί ανεπανόθρωτα και οι κοινωνίες βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Μόνο εδώ φυλάμε με νύχια και με δόντια τα ιερά και τα όσια.

Για τα επιχειρήματα περί ισορροπίας του ασφαλιστικού συστήματος : Η ισορροπία θα επέλθει όταν αυξηθεί ο αριθμός του ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ πλυθησμού και όχι του πληθυσμού γενικώς. Γιατί ως γνωστόν ο εργαζόμενος πληρώνει εισφορές. Ο πλυθησμός γενικώς και αορίστως άμα αυξηθεί, κανείς και τίποτα δεν προκαθορίζει ότι θα εισέλθει και στην αγορά εργασίας. Πόσο μάλλον σε μια κοινωνία με ήδη γύρω στο 15 % ανεργία.
Επομένως η υπογεννητικότητα ουδεμία σχέση έχει με τις όποιες ασφαλιστικές ανισορροπίες. Για αυτές ευθύνονται, πρώτον η ανεργία ( και γενικότερα αργία παραγωγικών συντελεστών- κάτι που εν πολλοίς έχει ως αιτία και τα υψηλά φορολογικά βάρη που απαιτεί η μισθοδοσία και συνταξιοδότηση τόσων δημοσίων υπαλλήλων...) και δεύτερον η καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων κατά καιρούς.

Αλλά έστω ότι ευθύνεται ( η υπογεννητικότητα). Το μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης γυναικών κατά πόσο συμβάλλει άραγε σε αυτό? Ήδη υφίσταται τόσο καιρό, όμως δεν υπάρχουν αποτελέσματα. Όχι μόνο αυτό,αλλά η ίδια η υποτίθεται επίλυση του προβλήματος επιδεινώνει απλά το πρόβλημα! Δηλαδή με το να συνταξιοδοτείς πρόωρα τις γυναίκες απλά επιβαρύνεις το ασφαλιστικό σύστημα στα σίγουρα και τώρα για μια αμφίβολη επίλυση στο μακρινό και αβέβαιο μέλλον.

Στο κάτω κάτω, αν το πρόβλημά σου είναι το ασφαλιστικό, είτε νομιμοποιείς κάποιους μετανάστες ή τους ελληνοποιείς, ή στην τελική κάνε το κεφαλαιοποιητικό, ώστε να είναι εντελώς ανεξάρτητο από οποιεσδήποτε πλυθησμιακές διακυμάνσεις. Επομένως η πρόωρη συνταξιοδότηση των γυναικών δεν δικαιολογείται κατά κανένα τρόπο με πρόσχημα το ασφαλιστικό- ίσα ίσα απλά το επιδεινώνει.

Για αυτούς που είπαν ότι " η γυναίκα αναλαμβάνει τις δουλειές του σπιτιού". Δηλαδή εσείς είστε μέσα σε κάθε σπίτι και βλέπετε τι γίνεται ε? Την προσωπική σας πεποίθηση ή εμπειρία προσπαθείτε να τη θέσετε ως γενική και ισχύουσα αλήθεια. Δεν είναι έτσι όμως. Αλλά και έστω ότι είναι έτσι. Από που προκύπτει αυτό? Από καθιερωμένη πρακτική στην οποία το κράτος ουδεμία ανάμιξη έχει. Αντίθετα το κράτος δίνει κάθε δυνατότητα και υπάρχει το νομικό οπλοστάσιο στη γυναίκα να διεκδικήσει πλήρη ισότητα στην κατανομή των οικογενειακών βαρών. ΑΠό τη στιγμή που το κράτος τα παρέχει όλα αυτά, μετά δεν υπάρχει δικαιολογία " η γυναίκα έχει πιο πολλά οικογενειακά βάρη" . Στο χέρι της είναι και έχει όλη την άνεση και δυνατότητα να μη τα επωμίζεται. Και τη δυνατότητα την έχει και υλικά έχει τέτοια δυνατότητα και στα διαζύγια ευνοείται. Ξεχνάτε μερικοί ότι πλησιάζουμε τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα και κάποια πράγματα δεν είναι όπως σε προηγούμενες δεκαετίες. Η γιαγιά μου να πω ναι, η μάνα μου λιγότερο η αδερφή μου όμως σήμερα έχει κάθε δυνατότητα και πλήρη ισότητα.

Το μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης γυναικών είναι αναχρονιστικό και πλέον δε δικαιολογείται κατά κανένα τρόπο. Ίσα ίσα επιβαρύνει τον εργαζόμενο και το δημόσιο προυπολογισμό και προκαλεί δύο ειδών απαράδεκτες ανισότητες. Αφενός ανάμεσα στη γυναίκα και τον άντρα συνάδελφό της ( ας [προσπαθήσει κάποιος να με πείσει γιατί ένας δημόσιος υπάλληλος άντρας που μόλις διορίζεται στα 27 π.χ. πρέπει να πάρει σύνταξη αργότερα από την ίδιας ηλικίας συνάδελφό του. 'Ισα ίσα αυτός λόγω στρατού θα έπρεπε να πάρει ένα χρόνο νωρίτερα σύνταξη). αφετέρου με τις λοιπές γυναίκες του ιδιωτικού τομέα.

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
^^^^^ όοου γιες
Συμφωνώ απόλυτα μεσιέ  :sunglasses:

Stories

Νέο!