Εγώ δεν φοράω κομματικές παρωπίδες και φαντάζομαι πως η αριστερή σου συνείδηση δεν σου επιτρέπει να τσουβαλιάζεις το 38% των Ελλήνων που ψήφισε ΠΑΣΟΚ.
Σκέψου και να φορούσες δηλαδή τι θα μας περίμενε.
Εγώ δεν φοράω κομματικές παρωπίδες και φαντάζομαι πως η αριστερή σου συνείδηση δεν σου επιτρέπει να τσουβαλιάζεις το 38% των Ελλήνων που ψήφισε ΠΑΣΟΚ.
1) Όχι φίλε μου μόλις πέρασα τα 40... Εσύ?Επεσα μεσα οταν εγραψα οτι εισαι κατω των 25,ναι η οχι?
Τωρα,γιατι ψηφιζει το 38% ΠΑΣΟΚ?Μερικοι απο αυτους εχουν εικονισμα τον Ανδρεα,μερικοι εχουν πελατειακη σχεση(ποικιλου ειδους)οπως γινεται παραδοσιακα στην Ελλαδα με τα κομματα εξουσιας.
Λιγο πολυ για τους αντιστοιχους λογους που ενα αλλο 38% ψηφιζει ΝΔ,δλδ.
Ειπα,μερικοι εχουν τον Ανδρεα εικονισμα(για τους ΠΑΣΟΚους παλαιας κοπης,και αρα μεγαλυτερης ηλικιας).εχεις φανταστη οτι μπορει να υπαρχουν και αλλοι λογοι ,ιστορικοι καποιοι να ψυφιζουνε γιατι οι αλλοι τους εσφαξαν .
1)κλεινω τα 36 προσεχως.1) Όχι φίλε μου μόλις πέρασα τα 40... Εσύ?
2) Δεν σε ρώτησα για ποιο λόγο πιστεύεις ότι το 38% των Ελλήνων ψήφισε ΠΑΣΟΚ, αλλά το αν τους τσουβαλιάζεις θεωρώντας τους όλους κομματόσκυλα...
Εμμέσως μου απάντησες καθώς θεωρείς πως για να ψηφίσει κανείς ΠΑΣΟΚ πρέπει είτε να είναι ηλίθιος και να θεωρεί πως ο Αντρέας ήταν ημίθεος ή να επιδιώκει πελατειακή σχέση με το κράτος.
Την άποψή μου για το άθλιο πελατειακό καθεστώς των 2 κομμάτων εξουσίας την έχω επίσης γράψει. Άρα και σ' αυτό έπεσες έξω.
Ελπιζω το παραπανω σχολιο μου να απαντα στην απορια σου,και εχω ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗ μνημη πιστεψε με.φιλε σουπερ μουσε εχεις ασθενεστατη μνημη η στην μνημη σου γραφει μονο οτι σε συμφερει
Εισαι ανιστορητος,αλλα δεν περιμενω και τιποτε καλυτερο απο ενα ΠΑΣΟΚο κατω των 25 ετων.
ΠΑΣΟΚε,δεν καταλαβες τι εγραψα...αλλα αμα εισαι κατω των 25 και δινεις υπερ παντων αγωνα για το παιντι αυτα συμβαινουν.
Εγραψα οτι συγκρινιτικα με τους νεκρους απο σφαιρες,τα 700 Ευρω και το αντιασφαλιστικο εχουν σκοτωσει πολυ περισσοτερο κοσμο.
Καταλαβες τωρα?
Μην ξεχνας ομως τους δυο μεγιστους πρωτεργατες της AΣΤΙΚΗΣ τρομοκρατιας,που στο ονομα τους καθε καλος αστοδημοκρατης πρεπει να πινει νερο...Σωστά, ιστορικά η τρομοκρατία που αυτοαποκαλείται αριστερή είναι ένα μια μακριά παράδοση που αρχίζει από τον Μπακούνιν και τον Νετσάγιεφ και καταλήγει στον Πολ Ποτ.
Κάπου εκεί ανάμεσα, πάνω σε αυτή την κόκκινη κλωστή που διατρέχει την Ιστορία, στέκεται ο "φαρμακοχέρης" της 17Ν.
Και δίπλα του, τιμητική φρουρά, ο Χριστόδουλος, ο Τζωρτζάτος και ο Σάββας.
1)Εχουν σκοτωσει αρκετους,και εξαθλιωσει πολυ περισσοτερους.Υπάρχει κάποια τεκμηρίωση για το πόσους έχουν σκοτώσει τα €700;
Και αν ναι, στα πόσα θύματα των €700 δικαιολογείται η κάθε 17Ν να δολοφονεί;
Σωστά, ιστορικά η τρομοκρατία που αυτοαποκαλείται αριστερή είναι ένα μια μακριά παράδοση που αρχίζει από τον Μπακούνιν και τον Νετσάγιεφ και καταλήγει στον Πολ Ποτ.
Κάπου εκεί ανάμεσα, πάνω σε αυτή την κόκκινη κλωστή που διατρέχει την Ιστορία, στέκεται ο "φαρμακοχέρης" της 17Ν.
Και δίπλα του, τιμητική φρουρά, ο Χριστόδουλος, ο Τζωρτζάτος και ο Σάββας.
Ναι, σιγά μην είχες πάει Νέα Ορλεάνη για να ακούσεις jazz.
Στο Mardi Gras είχες πάει και πετούσες χάντρες στις γκόμενες να σου δείξουν τα βυζιά τους:
Άσε που στο Bourbon Street έχει πολύ καλά strip.
Άσε να μην σου πω εγώ που το άκουσα και τι καλά παιδάκια μου το είπανε.
Ειπα,μερικοι εχουν τον Ανδρεα εικονισμα(για τους ΠΑΣΟΚους παλαιας κοπης,και αρα μεγαλυτερης ηλικιας).
2)Δεν ειναι καθολου ηλιθιοι,τουλαχιστον οι πρωτοι που εχουν τον Ανδρεα εικονισμα.Ρομαντικοι ειναι...
Και η πελατειακη σχεση με το κρατος,ειναι ΚΛΑΣΣΙΚΗ στην νεωτερη Ελληνικη Ιστορια,και εχει πολλων ειδων μορφες.
Το ΠΑΣΟΚ στην πρωτη(και αξεχαστη...)περιοδο του στην εξουσια φροντισε να οικοδομησει την δικη του"πελατεια".
με αυτή την πρόταση απέδειξες τον προηγούμενο ισχυρισμό μου.Αυτους που θα τα ακουμπουσανε χοντρα,και θα εξασφαλιζαν και ενα σπεσιαλ weekend για τον Στρατηγο και την Ποπαρα σε καποιο κοσμικο νησι,αντι των παραδοσιακων τενεκεδων με λαδι.
Φάε εσύ βιενέζικο σνίτσελ με λιωμένο τυρί από πάνω, σε καλό εστιατόριο της βιέννης
Σε συνθήκες εμφυλίου και χούντας εκτέθηκαν εκατομμύρια ελλήνων...
Η 17Ν είχε μόνο μερικές δεκάδες μέλη, εκ των οποίων κανείς δεν έχει σοβαρή αντιστασιακή δράση ή διώχθηκε από χουντικές αρχές ή στον εμφύλιο...
Οι περισσότεροι μάλιστα δεν προέρχονταν από πολιτικοποιημένες οικογένειες, δεν είχαν γεννηθεί καν στον εμφύλιο και στη χούντα, αν είχαν γεννηεθί, ήταν μάλλον πιτσιρίκια...
Όπως και σήμερα, οι περισσότεροι αντιεξουσιαστές δεν είναι παιδά της γενιάς G700 αλλά τέκνα ευκατάστατων αστών που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν εργαστεί ή έχουν εργαστεί υπό ευνόϊκες συνθήκες σε σχέση με άλλους συνομίληκούς τους...
Να θυμίζω ότι τα περί δράσης - αντίδρασης και μαχόμενης ένοπλης αριστεράς τα χρησιμοποίησε η υπεράσπιση, κυρίως του κουφοντίνα, προκαλώντας θυμηδία σε πραγματικούς αγωνιστές της ευρύτερης αριστεράς...
Μην ξεχνας ομως τους δυο μεγιστους πρωτεργατες της AΣΤΙΚΗΣ τρομοκρατιας,που στο ονομα τους καθε καλος αστοδημοκρατης πρεπει να πινει νερο...
Όσες φορές βέβαια έκανε η αστυνομία τη δουλειά της και συνέλαβε κάποιον, έστω κατά λάθος, όλοι μαζί από όλες τις σέχτες της "αριστεράς" έσκουζαν έξω από τα δικαστήρια για συμπαράσταση...
Και όσα χρόνια παρακολουθώ τα γεγονότα, ποτέ δεν απομονώθηκε κάποιος "μπάτσος" που έκανε προβοκατόρικα επεισόδια από τους αγνούς διαδηλωτές...
Δυσκολεύομαι πάντως να παρακολουθήσω την όποια συνάφεια ανάμεσα στον Μπακούνιν και τον Πολ Ποτ.
Για τον ίδιο λόγο που δεν χρεώνω και τον Στάλιν στον Μαρξ.
Και εσύ ειδικά Βολταίρε δεν μας είχες συνηθίσει σε υπεραπλουστεύσεις του τύπου "όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη" κλπ.
θα συμφωνησω μαζι σου... τι σχεση εχει ο μεγας συνομωτης νετσαγιεφ με τον μπακουνιν... μηπως εχει σχεση και ο μπλανκι (αλλος μεγαλος θεωρητικος της συνομωσιας) που προδωσε ολους τους συντροφους του για να βγει απο τη φυλακη...
ειπαμε να εχει η 'επανασταση' την αγιογραφια της αλλα οχι και ετσι...
υγ. αληθεια ατομα σαν τον μαλατεστα ή τον ανρι οπου εισεβαλαν σε αστυνομικα τμηματα και σκοτωναν 'μπατσους' ή ανατιναζαν καφετεριες που ανηκουν;
παντως αλλη η ιστορικη πραγματικοτητα του μπακουνιν και αλλη η δικη μας ετσι... μην προσπαθουμε να την φερουμε στα μετρα μας για να την καταλαβουμε... η προκρουστεια κλινη δεν εχει θεση εδω. η ιστορικη αναγνωση που κανεις σε καθε εποχη εξαρταται απο τα συγκεκριμενα ιστορικα γεγονοτα.