Όχι, πρωτόδικα η δίκη έγινε με τις ίδιες διαδικασίες και σκεπτικό όπως της 17Ν. Εγώ λέω για το δευτεροβάθμιο δικαστήριο που τους αθώωσε.
Και δεν καταλαβαίνω την φιλολογία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Δηλαδή επειδή καταδικάστηκε ο Τζωρτζάτος και ο Αγγελέτος Κανάς ησύχασαν οι Αμερικάνοι; Και στείλανε τους τουρίστες τους;
Το θέμα που θέτω εγώ είναι ευρύτερο. Δεν μπορείς να λες ότι το αστικό κράτος διοργανώνει δίκες - παρωδία για να εξοντώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και μετά να τους αθωώνει. Ή το ένα θα ισχύει ή το άλλο.
Ο Γιωτόπουλος κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία. Ο ίδιος λέει ότι είναι αθώος γιατί δεν ήταν παρών σε καμία ενέργεια.
Νομίζω πάντως ότι βρέθηκε πάνω του ή στο σπίτι του κλειδιά από γιάφκα. Δεν ξέρω τι τα ήθελε τα κλειδιά. Ως αρχηγό τον έδειξε ο Σάββας στην τηλεφωνική συνέντευξη στον Τριανταφυλλόπουλο.
Αλλά αν ήταν αθώος γιατί κανένας από τους συγκατηγορουμένους του, του Κουφοντίνα συμπεριλαμβανομένου, δεν βγήκε στο δικαστήριο ή στις εφημερίδες ή στο indy media να το πει ξεκάθαρα;
Ότι δηλαδή τραβολογάτε έναν παντελώς αθώο και άσχετο με την υπόθεση άνθρωπο. Ο οποίος ζούσε ήσυχα από τις μεταφράσεις του (ποιές αλήθεια;) και ασχολούνταν με το χρώμα του εξοχικού του στους Λειψούς;
Ο οποίος λέει ότι ζούσε παράνομα επειδή τον καταδιώκουν οι Αμερικάνοι γιατί έβαλε βόμπα στην πρεσβεία στην Χούντα. Παρακαλώ;
Θυμάται κανένας αυτή την βόμπα; Γιατί ποτέ από την μεταπολίτευση μέχρι τώρα δεν ήξερε κανένας για την βόμπα και τώρα μας αποκάλυψε την αλήθεια ο Γιωτόπουλος; Και αν είναι έτσι, γιατί οι Αμερικάνοι δεν κυνηγάνε αυτούς που οργάνωσαν την βομβιστική ενέργεια που σκοτώθηκαν ο Τσικουρής και η Αντζελόνι;
Μπορεί βέβαια να ισχύει αυτό που λέει ο ίδιος σε επιστολή του:
Μαζί μ' αυτούς (τους Αμερικάνους) και ορισμένοι ντόπιοι, που με εκδικούνται γιατί είμαι απ' τους ελάχιστους πραγματικούς αντιστασιακούς που δεν εξαργύρωσε τη δράση του, δεν συμβιβάστηκε με το σύστημα, δεν πουλήθηκε.
Άσε. Το άτομο πάσχει από μεγαλομανία. Νομίζει τον εαυτό του Θεό πράγμα που του δίνει την δυνατότητα να κρίνει δικαίους και αδίκους και να τιμωρεί σκορπώντας απλόχερα τον θάνατο.
Και έχασα πάσα ιδέα για την 17Ν όταν άρχισαν να πλακώνονται μεταξύ τους. 10 νοματαίοι στην φυλακή και χωρισμένοι σε 2 στρατόπεδα. Από αυτή την άποψη γνήσιοι αριστεροί είναι. Ρεζίλι των σκυλιών.
Το ίδιο ισχύει βέβαια και με τον ΕΛΑ. Μεσά στο δικαστήριο ο Κανάς είπε τον Τσιγαρίδα πράχτορα:
Εμ, εμένα κάτι μου θυμίζουν αυτά. Άξιοι οι αγώνες τους και αυτωνών.
Για το αίτημα του Σάββα δεν ξέρω. Δεν έχουμε αρκετή πληροφόρηση για το αν κινδυνεύει η όραση του και από τι. Δεν έχει πει ότι του στερούν ιατρικη περίθαλψη. Τα υπόλοιπα που έχει μάλλον δεν τον εμποδίζουν να εκτίσει την ποινή του.
Όπως λέει και ο περσόνας: "Don't do the crime if you can't do the time".