Νέα

Καταδικάστηκε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pisoxostis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 523
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Τη σχέση που μπορεί να έχουν οι λόγοι υγείας με το τεκμήριο αθωότητας μόνο εσύ μπορεί να τους αντιληφθείς...

Και επαναλαμβάνω...Δεν δικάστηκε η 17Ν όπως κάποτε δεν δικάστηκε η 21η Απριλίου...Δικάστηκαν συγκεκριμένα πρόσωπα για συγκεκριμένες πράξεις..

Α ναι, ε;
Δηλαδή δεν δικάστηκε όλη η χούντα εν σώματι και δικάστηκε ο Παπαδόπουλος, ο Παττακός, ο Μακαρέζος κλπ μεμονωμένα;
Και στην ίδια δίκη;
Τα νομικά σου είναι ΓΤΠ, στο ξαναλέω.

Όπως σου ξαναλέω οτι το τεκμήριο αθωότητας ΔΕΝ ίσχυσε για τον Γιωτόπουλο. Κατά τη γνώμη μου, έστω. Οι λόγοι υγείας για την αποφυλάκιση του Ξηρού είναι τελείως άλλο πράγμα. Εσύ φυσικά επιμένεις να τα συσχετίζεις, σκόπιμα.

Μ' αρέσει όμως το στυλάκι του δημόσιου κατήγορου που έχεις, σαν τους βασιλικούς επίτροπους στα έκτακτα στρατοδικεία του εμφυλίου. Μόνο κάνε κράτει στις θανατικές ποινές που μοιράζεις σαν ασπιρίνες, μπορεί στη βιασύνη σου να καταδικάσεις και τον παππού σου.

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
191
Πόντοι
6.055
Α ναι, ε;
Δηλαδή δεν δικάστηκε όλη η χούντα εν σώματι και δικάστηκε ο Παπαδόπουλος, ο Παττακός, ο Μακαρέζος κλπ μεμονωμένα;
Και στην ίδια δίκη;

Όπως σου ξαναλέω οτι το τεκμήριο αθωότητας ΔΕΝ ίσχυσε για τον Γιωτόπουλο. Κατά τη γνώμη μου, έστω. Οι λόγοι υγείας για την αποφυλάκιση του Ξηρού είναι τελείως άλλο πράγμα. Εσύ φυσικά επιμένεις να τα συσχετίζεις, σκόπιμα.

Μ' αρέσει όμως το στυλάκι του δημόσιου κατήγορου που έχεις, σαν τους βασιλικούς επίτροπους στα έκτακτα στρατοδικεία του εμφυλίου. Μόνο κάνε κράτει στις θανατικές ποινές που μοιράζεις σαν ασπιρίνες, μπορεί στη βιασύνη σου να καταδικάσεις και τον παππού σου.

Τι εννοείς "τεκμήριο αθωότητας"?  :think: :think: :think:

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Όχι, πρωτόδικα η δίκη έγινε με τις ίδιες διαδικασίες και σκεπτικό όπως της 17Ν. Εγώ λέω για το δευτεροβάθμιο δικαστήριο που τους αθώωσε.
Και δεν καταλαβαίνω την φιλολογία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Δηλαδή επειδή καταδικάστηκε ο Τζωρτζάτος και ο Αγγελέτος Κανάς ησύχασαν οι Αμερικάνοι; Και στείλανε τους τουρίστες τους;

Το θέμα που θέτω εγώ είναι ευρύτερο. Δεν μπορείς να λες ότι το αστικό κράτος διοργανώνει δίκες - παρωδία για να εξοντώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και μετά να τους αθωώνει. Ή το ένα θα ισχύει ή το άλλο.

Ο Γιωτόπουλος κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία. Ο ίδιος λέει ότι είναι αθώος γιατί δεν ήταν παρών σε καμία ενέργεια.
Νομίζω πάντως ότι βρέθηκε πάνω του ή στο σπίτι του κλειδιά από γιάφκα. Δεν ξέρω τι τα ήθελε τα κλειδιά. Ως αρχηγό τον έδειξε ο Σάββας στην τηλεφωνική συνέντευξη στον Τριανταφυλλόπουλο.

Αλλά αν ήταν αθώος γιατί κανένας από τους συγκατηγορουμένους του, του Κουφοντίνα συμπεριλαμβανομένου, δεν βγήκε στο δικαστήριο ή στις εφημερίδες ή στο indy media να το πει ξεκάθαρα;
Ότι δηλαδή τραβολογάτε έναν παντελώς αθώο και άσχετο με την υπόθεση άνθρωπο. Ο οποίος ζούσε ήσυχα από τις μεταφράσεις του (ποιές αλήθεια;) και ασχολούνταν με το χρώμα του εξοχικού του στους Λειψούς;
Ο οποίος λέει ότι ζούσε παράνομα επειδή τον καταδιώκουν οι Αμερικάνοι γιατί έβαλε βόμπα στην πρεσβεία στην Χούντα. Παρακαλώ;
Θυμάται κανένας αυτή την βόμπα; Γιατί ποτέ από την μεταπολίτευση μέχρι τώρα δεν ήξερε κανένας για την βόμπα και τώρα μας αποκάλυψε την αλήθεια ο Γιωτόπουλος; Και αν είναι έτσι, γιατί οι Αμερικάνοι δεν κυνηγάνε αυτούς που οργάνωσαν την βομβιστική ενέργεια που σκοτώθηκαν ο Τσικουρής και η Αντζελόνι;

Μπορεί βέβαια να ισχύει αυτό που λέει ο ίδιος σε επιστολή του:
Μαζί μ' αυτούς (τους Αμερικάνους) και ορισμένοι ντόπιοι, που με εκδικούνται γιατί είμαι απ' τους ελάχιστους πραγματικούς αντιστασιακούς που δεν εξαργύρωσε τη δράση του, δεν συμβιβάστηκε με το σύστημα, δεν πουλήθηκε.

Άσε. Το άτομο πάσχει από μεγαλομανία. Νομίζει τον εαυτό του Θεό πράγμα που του δίνει την δυνατότητα να κρίνει δικαίους και αδίκους και να τιμωρεί σκορπώντας απλόχερα τον θάνατο.

Και έχασα πάσα ιδέα για την 17Ν όταν άρχισαν να πλακώνονται μεταξύ τους. 10 νοματαίοι στην φυλακή και χωρισμένοι σε 2 στρατόπεδα. Από αυτή την άποψη γνήσιοι αριστεροί είναι. Ρεζίλι των σκυλιών.

Το ίδιο ισχύει βέβαια και με τον ΕΛΑ. Μεσά στο δικαστήριο ο Κανάς είπε τον Τσιγαρίδα πράχτορα:
Εμ, εμένα κάτι μου θυμίζουν αυτά. Άξιοι οι αγώνες τους και αυτωνών.

Για το αίτημα του Σάββα δεν ξέρω. Δεν έχουμε αρκετή πληροφόρηση για το αν κινδυνεύει η όραση του και από τι. Δεν έχει πει ότι του στερούν ιατρικη περίθαλψη. Τα υπόλοιπα που έχει μάλλον δεν τον εμποδίζουν να εκτίσει την ποινή του.
Όπως λέει και ο περσόνας: "Don't do the crime if you can't do the time".

Διαφωνώ με το σκεπτικό σου.
Σε πρώτη ευκαιρία, θα σου γράψω συνολικά τις απόψεις μου γι' αυτό που συζητάμε.
Αποσπασματικά μάλλον δεν γίνεται, μιας και ανοίχτηκαν αρκετά θέματα.
Αλλά δεν μπορώ να μην εξάρω τον τρόπο που εκφέρεις την άποψή σου.
Μπορεί να μου φαίνεται δεξιό το σκεπτικό σου (και είναι εδώ που τα λέμε), δεν έχει όμως το χωροφυλακίστικο υφάκι άλλων αστέρων του φόρουμ.

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
191
Πόντοι
6.055
Διαφωνώ με το σκεπτικό σου.
Σε πρώτη ευκαιρία, θα σου γράψω συνολικά τις απόψεις μου γι' αυτό που συζητάμε.
Αποσπασματικά μάλλον δεν γίνεται, μιας και ανοίχτηκαν αρκετά θέματα.
Αλλά δεν μπορώ να μην εξάρω τον τρόπο που εκφέρεις την άποψή σου.
Μπορεί να μου φαίνεται δεξιό το σκεπτικό σου (και είναι εδώ που τα λέμε), δεν έχει όμως το χωροφυλακίστικο υφάκι άλλων αστέρων του φόρουμ.

Τι εννοείς λέγοντας "φαίνεται δεξιό"? :think:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Α ναι, ε;
Και στην ίδια δίκη;

Ενδιαφέρουσες απόψεις...
Ποια ακριβώς ποινή έφαγε η 17Ν ή χούντα θα μας πεις;
Γιατί όσο και αν έχω ψάξει, κρατούμενο με το όνομα 17Ν ή 21/4 δεν έχω βρει ακόμη...

Ή ακόμη καλύτερα, σε ποιο πρωτοδικείο υπάρχει δημοσιευμένο το καταστατικό της 17Ν, της 21/4 ή της μαφίας;

Οι γνώμες είναι ελεύθερες και όλοι έχουν από μία...Το ότι έχεις τη γνώμη εσύ, ότι δεν αναγνωρίστηκε το τεκμήριο αθωότητας στο γιωτόπουλο ή τα εγκλήματά του ήταν πολιτικά, δεν σημαίνει ότι ισχύει κιόλας ή ότι είναι αντικειμενικώς παραδεκτό...

Όσο για το τελευταίο σχολιάκι, το αντιπαρέρχομαι...
Στην τελική εγώ δεν έχω σκοτώσει ούτε καταδικάσει σε θάνατο κανέναν..
Τα συντρόφια πάλι της 17Ν σχεδόν 30 νοματαίους, χωρίς καν έστω μια δίκη για το τυπικό...
Και σε περιόδο κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και όχι σε ανώμαλη πολιτειακά περίοδο, όπου οι χειριστές κονσερβοκουτίων του δσε συναγωνίζονταν επάξια και τον πιο πορωμένο στρατοδίκη...

Και όσο για τον παππού μου, είχε το μεγαλείο παρά τα όσα τράβηξε από τη δεξξξά, να μη μεταδόσει στα παιδιά του το δηλητήριο του διχασμού και να μην τα μεγαλώσει με φοβικά σύνδρομα προς το δεξξξό μπαμπούλα, σύνδρομα με τα οποία καταφενέστατα μεγάλωσες εσύ...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Και όσο για τον παππού μου, είχε το μεγαλείο παρά τα όσα τράβηξε από τη δεξξξά, να μη μεταδόσει στα παιδιά του το δηλητήριο του διχασμού και να μην τα μεγαλώσει με φοβικά σύνδρομα προς το δεξξξό μπαμπούλα, σύνδρομα με τα οποία καταφενέστατα μεγάλωσες εσύ...

Εσύ ειδικά, με τις συνεχείς αναφορές σε κονσερβοκούτια, εμαοβούλγαρους και Βουλγαρίες (που θα γινόμασταν αν είχε επικρατήσει ο ΔΣΕ) ισχυρίζεσαι οτι δεν κραδαίνεις τον μπαμπούλα της Αριστεράς και οτι δεν έχεις φοβικό σύνδρομο απέναντί της;

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Τα νομικά σου παραμένουν ΓΤΠ πάντως.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Όπως λέει και ο περσόνας: "Don't do the crime if you can't do the time".

χε χε ....
Σε τσάκωσα μπλάνκε.....
ο περσόνας λέει (έτσι του το μαθαν στο ΝιούΟρλίνς)

DO THE CRIME DO THE TIME......... :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
όσο για το τι λέγανε ο εις για τον έτερο οι κατηγορούμενοι ισχύει άρθρο του ΚΠΔ aka
reus reum non facit

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Εσύ ειδικά, με τις συνεχείς αναφορές σε κονσερβοκούτια, εμαοβούλγαρους και Βουλγαρίες (που θα γινόμασταν αν είχε επικρατήσει ο ΔΣΕ) ισχυρίζεσαι οτι δεν κραδαίνεις τον μπαμπούλα της Αριστεράς και οτι δεν έχεις φοβικό σύνδρομο απέναντί της;

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Φοβικό σύνδρομο έχω απέναντι σε εγκληματικές ενέργειες...
Το αν τις κάνουν κάποιοι που αυτοχαρακτηρίζονται αριστεροί ή δεξιοί, μικρή σημασία έχει...

Στην τελική, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι η κομμουνιστική αριστερά εκείνης της περιόδου είχε περισσότερη σχέση με τον εθνικοσοσιαλισμό παρά πχ με τη σοσιαλδημοκρατία ή τη δημοκρατική αριστερά που στην ελλάδα προέκυψε αρκετά μετά τον εμφύλιο και με αφορμή τα αίσχη στην Τσεχοσλοβακία...

Και μου είναι δύσκολο να καταλάβω πώς ένας σύγχρονος αριστερός, που πιστεύει στη δημοκρατία και στους δημοκρατικούς θεσμούς και στην καλώς εννοούμενη νομιμότητα,  μπορεί να ταυτίζεται με κολιγιάννηδες και ζαχαριάδηδες του 1946...

Κάι όχι Φέθρυ..Όταν λέω συγχρονος αριστερός ΔΕΝ εννοώ εσένα..

Στην ελλάδα βέβαια όπου η επιλογή πολιτικής τοποθέτησης γινόταν και σε μεγάλο βαθμό γίνεται με βιωματικά- οικογενεικά κριτήρια, μπορούμε να δούμε ακόμη και καπιταλόπουστα όπου μέσα στην καγιέν ακούει το "αστράφτει ο όλυμπος, βροντάει η γκιώνα" τη στιγμή που απολύει εργαζομένους από την επιχείρησή του επειδή αρνήθηκαν να δουλέψουν απλήρωτες υπερωρίες...

Τα νομικά σου παραμένουν ΓΤΠ πάντως.

Ίσως και να είναι...
Δεν διεκδίκησα ποτέ δάφνες ειδικού...
Αλλά στο επισκεπτήριο του κορυδαλλού, όταν ζήτησα να δω την κρατούμενη 17Ν, δεν ήξεραν που να με στείλουν...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Καπιταλόπουστα;
Μιλάς υβριστικά για τους στυλοβάτες της ελεύθερης οικονομίας;
(που μας έσωσε απο τα κονσερβοκούτια κλπ)              :think:

Όσο για τους σύγχρονους αριστερούς, αυτή την ιδιότητα την αναγνωρίζεις μόνο στον Μάνο και τον Ανδιανόπουλο, κατά πως φαίνεται.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Αλλά στο επισκεπτήριο του κορυδαλλού, όταν ζήτησα να δω την κρατούμενη 17Ν, δεν ήξεραν που να με στείλουν...

Τι μονάδα μέτρησης είναι στο SI το Ν; Να δω δλδ πόσα κελλιά έχει ο Κορυνταλλός..........

Για τα λοιπά που είπες απλά είμαι σύμφωνος...
αλλωστε σήμερα πληρώθηκα από την Τοπική......
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Τι μονάδα μέτρησης είναι στο SI το Ν; Να δω δλδ πόσα κελλιά έχει ο Κορυνταλλός..........

Για τα λοιπά που είπες απλά είμαι σύμφωνος...
αλλωστε σήμερα πληρώθηκα από την Τοπική......
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Χτες πάντως μας έλεγες πως τα εγκλήματα της 17Μ έχουν δυικό χαρακτήρα.
Και πολιτικό, και ποινικό.
Τώρα μας τα αλλάζεις πάλι.
Μωρέ όχι μόνο αυγά, αλλά και σνίτσελ τηγανίζονται πάνω στον εγκέφαλό σου.      :dancing:

akatanomastos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουν 2008
Like
4
Πόντοι
1
Να παρέμβω και εγω.
Στην περίοδο του εμφυλίου εγιναν ολέθρια σφάλματα και απο τους μεν και απο τους δε.
Οσον αφορα τη 17Ν λυπαμε αλλά και αυτη απεδειχθη ιμιτασιον οπως τα παντα στην Ελλάδα.
Ποιος τολμά να συγκρίνει τη 17Ν με τις ενοπλες οργανώσεις της Ευρώπης? με τη ROTE FRAXION  π.χ. στη Γερμανία. Εδω απεδείχθησαν φλούδες και μικροαπατεώνες...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Να παρέμβω και εγω.
Στην περίοδο του εμφυλίου εγιναν ολέθρια σφάλματα και απο τους μεν και απο τους δε.
Οσον αφορα τη 17Ν λυπαμε αλλά και αυτη απεδειχθη ιμιτασιον οπως τα παντα στην Ελλάδα.
Ποιος τολμά να συγκρίνει τη 17Ν με τις ενοπλες οργανώσεις της Ευρώπης? με τη ROTE FRAXION  π.χ. στη Γερμανία. Εδω απεδείχθησαν φλούδες και μικροαπατεώνες...

Δεν ξέρω αν η 17Ν ήταν ερυθρές ταξιαρχίες ή μπάαντερ μάινχοφ ιμιτασιόν, αλλά τα θύματά της ήταν πραγματικά...Και δεν ήταν και λίγα...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Χτες πάντως μας έλεγες πως τα εγκλήματα της 17Μ έχουν δυικό χαρακτήρα.
Και πολιτικό, και ποινικό.
Τώρα μας τα αλλάζεις πάλι.
Μωρέ όχι μόνο αυγά, αλλά και σνίτσελ τηγανίζονται πάνω στον εγκέφαλό σου.       :dancing:

είχες από μικρός ένα πρόβλημα δυικότητας.........
Δεν καταλαβαίνω γιατί τσακώνεστε από ψες....
Καποιοι το λένε αμιγώς ποινικό, κάποιοι το λένε αμιγώς πολιτικό.
Ε εγώ λεω και τα δύο... Οπότε συμφωνώ με όλους....
Που το πρόβλημα;
Με το σνίτσελ θέλεις καμμιά πατατούλα;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Δεν ξέρω αν η 17Ν ήταν ερυθρές ταξιαρχίες ή μπάαντερ μάινχοφ ιμιτασιόν, αλλά τα θύματά της ήταν πραγματικά...Και δεν ήταν και λίγα...
και κάποια ήταν και παντελώς άσχετα με τον πολιτικό αγώνα........

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
είχες από μικρός ένα πρόβλημα δυικότητας.........
Δεν καταλαβαίνω γιατί τσακώνεστε από ψες....
Καποιοι το λένε αμιγώς ποινικό, κάποιοι το λένε αμιγώς πολιτικό.
Ε εγώ λεω και τα δύο... Οπότε συμφωνώ με όλους....
Που το πρόβλημα;
Με το σνίτσελ θέλεις καμμιά πατατούλα;

Ναι, αλλά και ρυζάκι.
Είμαι ευρωπαϊστας βλέπεις.        :boobies:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
άκου τώρα τι συζητάμε στο θρεντ του Κεφαλοτύρη.....
:think: :think: :think: :think: :think: :think: :think:

Ντούραααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom