Νέα

Καταδικάστηκε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pisoxostis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 523
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

XPHSTOS

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Η ΝΔ  ολο και καλυτερα......μονο η Κουτσικου θα μινει εκτος στενης........ :2funny:

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Ο παππούς μου δεν έζησε δυστυχώς για να δει την πτώση του (αν)ύπαρκτου ούτε και την εξαθλίωση των ανθρώπων πίσω από το σιδηρούν παραπέτασμα..
Επίσης, δεν αγωνίστηκε ούτε για το διαλεκτικό υλισμό, ούτε για το προλεταριάτο, ούτε για την καράφλα του λένιν και το μουστάκι του στάλιν ούτε και για να περάσει η μακεδονία στους βούλγαρους και η θεσπρωτία στους τσάμηδες...
Πίστευε ότι αγωνιζόταν για μια δικαιότερη κοινωνία όπου δε θα χρειαζόταν να χρεωθεί για να πάνε τα παιδιά του σχολείο ούτε να είναι στο έλεος κάποιου τσιφλικά...

Όταν κατάλαβε σε τί είχε μπλέξει, ήταν πια αργά...Όπως και για χιλιάδες άλλους έλληνες που μπήκαν στην αντίσταση για να πολεμήσουν τους γερμανούς και κάποια στιγμή διαπίστωσαν ότι πολεμούσαν πλάι- πλάι με βουλγάρια και αλβανά για μια ιδεολογία που μετά βίας καταλάβαιναν...

Το θέμα μας όμως δεν είναι γιατί έγινε ο εμφύλιος aka συμμοριτοπόλεμος αλλά κατά πόσο η 17Ν είναι κομμάτι της σύγχρονης αριστεράς...

Εσύ λες ότι είναι...

Και αυτό έχει μείνει.
Φίλε μου, δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα.
Εμένα ο παππούς μου δεν ζει. Πέθανε στην Ουγγαρία εξόριστος. Ο πατέρας μου ζει ακόμη υπερήλικας. Παρά τους αγώνες του, διαγράφηκε από το ΚΚΕ μετά το 1989, διότι όταν κατέρρευσε ο υπαρκτός, όπως όλοι οι έντιμοι άνθρωποι αναρωτήθηκε τι λάθος είχε κάνει. Και αυτό δεν του το συγχώρεσαν.
Δηλώνει ακόμη κομμουνιστής, διότι αρνείται να πιστέψει πως ο καπιταλισμός είναι η μόνη λύση. Αλλά νιώθει ενοχές που η πρακτική εφαρμογή του δικού του ιδανικού μεταφράτηκε σε τόσο καταπίεση και τόση εξαθλίωση.
Και η γνώμη του για τη 17Ν ήταν και είναι πως είναι κοινοί ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, όμοιοι με τους γκρίζους λύκους και όλες τις ακροδεξιές ένοπλές οργανώσεις. Αυτοί οι αδίστακτοι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου που λήστευαν τράπεζες, δολοφονούσαν περαστικούς, όλος αυτός ο υπόκοσμος των Ξηρών και των παπαδοπαίδιων δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με τα ιδανικά καμίας εκδοχής της αριστεράς.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Είναι μια βολική εκδοχή η παραπάνω, ούτως ώστε να μην αναγνωριστεί η πολιτική φύση των εγκλημάτων της 17Ν.
Και να μην ανοίξει ποτέ η συζήτηση για το ποια ήταν στην πραγματικότητα αυτή η οργάνωση, ποιοι την αποτελούσαν, αν έχουν συλληφθεί όλα τα μέλη της και -κυρίως- αν της έγινε μια δίκαιη δίκη.
Γιατί αν κάποιος ισχυριστεί οτι αυτά που έκανε ο Κουφοντίνας τα έκανε με ιδιοτελή κίνητρα (για πλουτισμό π.χ.) και όχι ορμώμενος απο μια πολιτική ιδεολογία (όποια κι αν είναι αυτή), απλώς θα λέει ψέματα.

Θα είχα να ξανασυστήσω δε στους γράφοντες στο θρεντ να μην χρησιμοποιούν τους παππούδες τους για να δικαιολογήσουν τη σημερινή πολιτική τους άποψη. Είναι ανήθικο κατά τη γνώμη μου.

Κατά τα άλλα, η ομοψυχία των δύο άσπονδων εταίρων του δικομματισμού (που δεν ....αντέχει ο ένας τον άλλον) καλά κρατεί.
Κάντε μια συγκυβέρνηση, λεβέντες μου, να τελειώνουμε.

Επισκέπτης
Η 17Ν ειχε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ειτε αρεσει σε μερικους ειτε οχι,και τα περι κοινων δολοφονων ειναι αστειοτητες.

Και μην μας τριβετε στην μουρη τις δαφνες αλλων μπας και ψαρωσουμε,ΕΛΕΟΣ δηλαδη.

Επισκέπτης
Ναι,ολα τα χρονια.

Για να προλαβω τους εξυπνακηδες,αυτο δεν σημαινει οτι συμφωνω με την δραση της.

Απλα αναγνωριζω το ΠΡΟΦΑΝΕΣ.

Επισκέπτης
Αμα εχεις στοιχεια για το αντιθετο εδω ειμαστε.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Αμα εχεις στοιχεια για το αντιθετο εδω ειμαστε.

το μόνο μου στοιχείο είναι η κοινή λογική.

Αγώνας όταν είχε νόημα ήταν λογικός....
Αγώνας επί ΠΑΣΟΚ ήταν τουλάχιστον ηλίθιος.
Ασε που οι κλοπές τραπεζών δεν αποτελούν πολιτικό αγώνα.
Εάν θες να έχεις χρήμα, οργάνωσε ένα ντου στην κεντρική τράπεζα της ελλάδος να το θυμούνται για χρόνια και τέλος.......

Από τη στιγμή που μπλέκεις εγκλήματα του ΚΠΔ δεν έχεις πλέον κανένα λόγο πολιτικής ύπαρξης

Επισκέπτης
Οπως παρατηρεις και ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ συμφωνω,απο ενα σημειο και μετα η 17Ν ειχε"παροπλιστει"ιστορικα,να μην αναπτυξουμε τους λογους τωρα...

ΑΛΛΑ...Αλλο πραγμα να συμφωνουμε και να θεωρουμε"λογικη"την δραση της 17Ν και αλλο πραγμα να αρνουμαστε οτι ειχε πολιτικα κινητρα ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ.

Για τις ληστειες ειναι μια ΚΛΑΣΣΙΚΗ μεθοδος χρηματοδοτησης ανταρτων,μεχρι και ο ΔΣΕ σηκωνε ταμεια απο Τραπεζες.(για να μεινουμε στα δικα μας).

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
ΑΛΛΑ...Αλλο πραγμα να συμφωνουμε και να θεωρουμε"λογικη"την δραση της 17Ν και αλλο πραγμα να αρνουμαστε οτι ειχε πολιτικα κινητρα ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ.

Όχι μόνο επειδή έτσι γουστάρουμε, αλλά και για να δικαιολογήσουμε την παρωδία δίκης που έγινε.
Κατά τα άλλα, υποστηρίζουμε οτι το τεκμήριο αθωότητας πρέπει να ισχύει για όλους.
Ε ρε υποκρισία....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Όχι μόνο επειδή έτσι γουστάρουμε, αλλά και για να δικαιολογήσουμε την παρωδία δίκης που έγινε.
Κατά τα άλλα, υποστηρίζουμε οτι το τεκμήριο αθωότητας πρέπει να ισχύει για όλους.
Ε ρε υποκρισία....
τώρα για να χουμε καλό ερώτημα.
Κανείς από αυτούς που δικάστηκαν ήταν αθώος;

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Από τη στιγμή που μπλέκεις εγκλήματα του ΚΠΔ δεν έχεις πλέον κανένα λόγο πολιτικής ύπαρξης

Δεν είδα όμως να προτείνεις να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
Εκτός αν δεν παρέβησαν ποτέ τον ΚΠΔ δια των σκανδάλων.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
τώρα για να χουμε καλό ερώτημα.
Κανείς από αυτούς που δικάστηκαν ήταν αθώος;

Αυτό δεν το κρίνω εγώ κι εσύ στο καφενείο, αλλά πρέπει να το αποδείξει η ακροαματική διαδικασία.
Και δεν το απέδειξε στην περίπτωση Γιωτόπουλου.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
εχει σκοτώσει κανέναν το ΠΑΣΟΚ, ή η ΝΔ;

Δια της πείνας, χιλιάδες.
Και δια της άρσης του ασφαλιστικού συστήματος επίσης.
Αλλά περίεργο, είχα την εντύπωση οτι ο ΚΠΔ δεν αναφέρεται μόνο σε φόνους.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Αυτό δεν το κρίνω εγώ κι εσύ στο καφενείο, αλλά πρέπει να το αποδείξει η ακροαματική διαδικασία.
Και δεν το απέδειξε στην περίπτωση Γιωτόπουλου.
δεν ξέρω λεπτομέρειες....
Αλλά νομίζω ότι κάτι άλλοι που δεν έπρεπε να είναι μέσα πήγαν σπίτι τους......
Η μήπως εξαιτίας του ονόματος τους άφησαν ελεύθερους;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Δια της πείνας, χιλιάδες.
Και δια της άρσης του ασφαλιστικού συστήματος επίσης.
Αλλά περίεργο, είχα την εντύπωση οτι ο ΚΠΔ δεν αναφέρεται μόνο σε φόνους.
ελα κατάλαβες ασε τις παπαριές....

Η 17Ν ξεφτιλίστηκε από τότε που δολοφόνησε τον Αξαρλιάν.
Τελεία.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom