Νέα

Καταδικάστηκε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pisoxostis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 523
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Ωστόσο, άποψή μου είναι ότι τα τελευταία χρόνια, κάτι κινείται...
Έχουμε δει για πρώτη φορά να οδηγούνται σιδηροδέσμιοι υψηλόβαθμοι κρατικοί λειτουργοί στον εισαγγελία, να δεσμευόνται λογιαριασμοί μονών και μοναχών, εκδότες πανικόβλητους να σκούζουν στον ανακριτή, καναλάρχες να είναι υπόδικοι και μόλις σήμερα, σύμβουλοι του πρωθυπουργού να καταδικάζονται...

Ξέρω ότι αυτά δεν είναι αρκετά...Ξέρω ότι η άσκηση διώξεων δεν ισοδυναμεί με καταδίκη...Αλλά είναι ένα πρώτο βήμα...Και το μυνημα που δίνεται είναι ότι αν μπορεί να καταδικαστεί ο κεφαλογιάννης ή να ασκηθεί διωξη κατά του θέμου κανείς δεν είναι ασφαλής...
Επίσης, εκτός από τα σκάνδαλα υπάρχει η σκανδαλολογία και εκτός από εισαγγελείς υπάρχουν και καρχιμάκηδες...
Το στράβωσες ρε Ίσιε.
Αναμασάς την ύστατη γραμμή άμυνας της ΝΔ: να τώρα τα σκάνδαλα αποκαλύπτονται και η δικαιοσύνη επιβάλει ποινές.
Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό σου το ενδεχόμενο τα σκανδαλά να ήταν λιγότερα σε ποσότητα και σοβαρότητα επί ΠΑΣΟΚ; Για πες μας σκάνδαλα του βεληνεκούς:
- Υποκλοπές συνδιαλέξεων πρωθυπουργού. Συγκαλύφθηκε επί 1 χρόνο! Και οι 3 αρμόδιοι υποργοί παρέμειναν στις θέσεις τους.
- Υπουργός να κατηγορείται ευθέως και επωνύμως για χρηματισμό. Συγκαλύφθηκε επί 1,5 χρόνο και ο φάκελλος δεν έχει ακόμη πάει στη Βουλή κατά παράβαση του Συντάγματος. Ο (π)ανίσχυρος και (α)κατάλληλος δεν κατάφερε ούτε την παραίτηση του Παυλίδη να πάρει.
- Υπουργός εν ενεργεία να συστήνει εταιρείες για φοροαποφυγή. Ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί η κυβέρνηση επί του ΗΘΙΚΟΥ.
- Εν ενεργεία βουλευτής και παρολίγον Υπουργός Δημ. Τάξης μπλεγμένος σε παραδικαστικό κύκλωμα (Μαντούβαλος)
- Δομημένα ομόλογα. Ούτε ένας προφυλακισμένος, ενώ η Τσέκου...
- Βατοπέδι, η κομπίνα του αιώνα. Η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί επί της ουσίας.
- Υπουργός να αποκτά 3 βίλες σε 4 χρόνια.
- Ο Διοικητής του ΟΤΕ υπόδικος που παραμένει στη θέση του.
- Εν ενεργεία σύμβουλος του πρωθυπουργού να καταδικάζεται για υπόθαλψη εγκληματία σε θέματα του κοινού ποινικού δικαίου.
- Δύο εν ενεργεία υπουργοί με αυθαίρετα.

Αφαιρώ τα ήσσονος σημασίας (ηλιέλαιο, ζαρντινιέρες, Ρεγκούζας, Ζαχόπουλος,κλπ....)

Καθένα από όλα αυτά τα περιστατικά συνιστά πρωτιά στην μεταπολίτευση! Αυτή είναι η κληρονομιά του Μπούλη. Α, και τα περυσινά καμμένα...
Σε σχέση λοιπόν με του εύρος αυτών των ανδραγαθημάτων, η δικαιοσύνη έκανες το απολύτως ελάχιστο, και αυτό κατά λάθος.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Το στράβωσες ρε Ίσιε.
Αναμασάς την ύστατη γραμμή άμυνας της ΝΔ: να τώρα τα σκάνδαλα αποκαλύπτονται και η δικαιοσύνη επιβάλει ποινές.
Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό σου το ενδεχόμενο τα σκανδαλά να ήταν λιγότερα σε ποσότητα και σοβαρότητα επί ΠΑΣΟΚ; Για πες μας σκάνδαλα του βεληνεκούς:
- Υποκλοπές συνδιαλέξεων πρωθυπουργού. Συγκαλύφθηκε επί 1 χρόνο! Και οι 3 αρμόδιοι υποργοί παρέμειναν στις θέσεις τους.
- Υπουργός να κατηγορείται ευθέως και επωνύμως για χρηματισμό. Συγκαλύφθηκε επί 1,5 χρόνο και ο φάκελλος δεν έχει ακόμη πάει στη Βουλή κατά παράβαση του Συντάγματος. Ο (π)ανίσχυρος και (α)κατάλληλος δεν κατάφερε ούτε την παραίτηση του Παυλίδη να πάρει.
- Υπουργός εν ενεργεία να συστήνει εταιρείες για φοροαποφυγή. Ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί η κυβέρνηση επί του ΗΘΙΚΟΥ.
- Εν ενεργεία βουλευτής και παρολίγον Υπουργός Δημ. Τάξης μπλεγμένος σε παραδικαστικό κύκλωμα (Μαντούβαλος)
- Δομημένα ομόλογα. Ούτε ένας προφυλακισμένος, ενώ η Τσέκου...
- Βατοπέδι, η κομπίνα του αιώνα. Η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί επί της ουσίας.
- Υπουργός να αποκτά 3 βίλες σε 4 χρόνια.
- Ο Διοικητής του ΟΤΕ υπόδικος που παραμένει στη θέση του.
- Εν ενεργεία σύμβουλος του πρωθυπουργού να καταδικάζεται για υπόθαλψη εγκληματία σε θέματα του κοινού ποινικού δικαίου.
- Δύο εν ενεργεία υπουργοί με αυθαίρετα.

Αφαιρώ τα ήσσονος σημασίας (ηλιέλαιο, ζαρντινιέρες, Ρεγκούζας, Ζαχόπουλος,κλπ....)

Καθένα από όλα αυτά τα περιστατικά συνιστά πρωτιά στην μεταπολίτευση! Αυτή είναι η κληρονομιά του Μπούλη. Α, και τα περυσινά καμμένα...
Σε σχέση λοιπόν με του εύρος αυτών των ανδραγαθημάτων, η δικαιοσύνη έκανες το απολύτως ελάχιστο, και αυτό κατά λάθος.

Παραδόξως, το λέω σε σχέση με προηγούμενα γραπτά σου, έχεις 100% δίκιο.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Φέθρυ, ένας από τους δύο μας χρειάζεται θερμόμετρο. :2funny: :2funny: :2funny:
Εγώ λες ε... :2funny: :2funny:

Ναι.
Δεν χρειάζεται να ξαναλέω τα ίδια.
Δηλαδή οτι δεν χρειάζεται για να συζητήσουμε ψύχραιμα τα πάντα να είναι υποταγμένα στην προτεραιότητα "ψηφίστε εκείνον" (ή τον όποιον άλλον).
Είσαι μεγάλο παιδί και μπορείς να το καταλάβεις, φαντάζομαι.
Και ακόμα μεγαλύτερο ώστε να μη συμπεριφέρεσαι σαν νεοφώτιστος ινστρούχτορας.
Οι δε βεβαιότητές σου, ώρες ώρες είναι ανυπόφορες.
Γνώμη μου.

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Στην προτεραιότητα "ψηφίστε εκείνον" (ή τον όποιον άλλον).
Είσαι μεγάλο παιδί και μπορείς να το καταλάβεις, φαντάζομαι.
Και ακόμα μεγαλύτερο ώστε να μη συμπεριφέρεσαι σαν νεοφώτιστος ινστρούχτορας.
Πάλι τα ίδια...  :'( :'( :'( :'(
Για νιοστή φορά: για τον εαυτό μου μιλάω ρεεεεε...
Κατά τα άλλα σιχαίνομαι τους ινστρούχτορες και δεν ξέρω τι σημαίνει "νεοφώτιστος".

Οι δε βεβαιότητές σου, ώρες ώρες είναι ανυπόφορες.
Πράγματι, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε :2funny:

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Κατά τα άλλα σιχαίνομαι τους ινστρούχτορες και δεν ξέρω τι σημαίνει "νεοφώτιστος".

Ινστρούχτορας είναι αυτός που ξέρει -συνήθως- τα πάντα.
Και μας λέει και τι να κάνουμε.
Τι να ψηφίσουμε π.χ.
Αν θεωρείς οτι δεν εμπίπτεις στην κατηγορία, τα γραπτά σου σε διαψεύδουν, νομίζω.
Φυσικά, τη γνώμη μου λέω.
Αν σου αρέσει, είσαι ελεύθερος -απο μένα- να το κάνεις.
Πάντως είναι άλλο να μας δηλώνεις την πολιτική σου ταυτότητα και άλλο να επιμένεις (δια της λογικής "πιες γάιδαρε αγιασμό") να μας πείσεις να ψηφίσουμε το ίδιο με σένα.
Όπως και δεν σε τιμάει -πάντα κατά τη γνώμη μου- να καλύπτεις τον κάθε ανεγκέφαλο, μόνο και μόνο επειδή θα ρίξετε το ίδιο ψηφοδέλτιο στην κάλπη.
Αν με γνώριζες καλύτερα, θα ήξερες πόσο έχω γαμοσταυρίσει τύπους με αυτό το στυλ που ανήκουν στη δική μου παράταξη.

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Ινστρούχτορας είναι αυτός που ξέρει -συνήθως- τα πάντα.
Και μας λέει και τι να κάνουμε.
Τι να ψηφίσουμε π.χ.
Αν θεωρείς οτι δεν εμπίπτεις στην κατηγορία, τα γραπτά σου σε διαψεύδουν, νομίζω.
Φυσικά, τη γνώμη μου λέω.
Αν σου αρέσει, είσαι ελεύθερος -απο μένα- να το κάνεις.
Πάντως είναι άλλο να μας δηλώνεις την πολιτική σου ταυτότητα και άλλο να επιμένεις (δια της λογικής "πιες γάιδαρε αγιασμό") να μας πείσεις να ψηφίσουμε το ίδιο με σένα.
Όπως και δεν σε τιμάει -πάντα κατά τη γνώμη μου- να καλύπτεις τον κάθε ανεγκέφαλο, μόνο και μόνο επειδή θα ρίξετε το ίδιο ψηφοδέλτιο στην κάλπη.
Αν με γνώριζες καλύτερα, θα ήξερες πόσο έχω γαμοσταυρίσει τύπους με αυτό το στυλ που ανήκουν στη δική μου παράταξη.
Δεν σου ζήτησα να μπυ πεις τι σημαίνει ινστρούχτορας δεδομένου ότι σου είπα ήδη πως τους σιχαίνομαι... :2funny: :2funny: :2funny:
Περιγράφεις αυτό που δεν κάνω, αλλά δεν πειράζει... :2funny: :2funny: :2funny:
Θα μπορούσε να με πιάσει υστερία του είδους: "δείξε μου ένα ποστ μου στο οποίο είπα σε κάποιον τι να κάνει", αλλά βαριέμαι και είναι αγένεια προς τους άλλους να τους ζαλίζουμε. Για τον Κεφαλογιάννη είναι το θέμα του τόπικ...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Δεν σου ζήτησα να μπυ πεις τι σημαίνει ινστρούχτορας δεδομένου ότι σου είπα ήδη πως τους σιχαίνομαι... :2funny: :2funny: :2funny:
Περιγράφεις αυτό που δεν κάνω, αλλά δεν πειράζει... :2funny: :2funny: :2funny:
Θα μπορούσε να με πιάσει υστερία του είδους: "δείξε μου ένα ποστ μου στο οποίο είπα σε κάποιον τι να κάνει", αλλά βαριέμαι και είναι αγένεια προς τους άλλους να τους ζαλίζουμε. Για τον Κεφαλογιάννη είναι το θέμα του τόπικ...

Οκ, αφου επιμένεις οτι ποτέ δεν έγραψες ποστ όπου να μας αναλύεις την ακαταλληλότητα του Κωστάκη ως πρωθυπουργού και την -έστω και στα σημεία- καταλληλότητα του Γιωργάκη, βαριέμαι να ψάχνω ένα ένα τα ποστ σου για να σου αποδείξω το αντίθετο.
Σκρίπτα μάνεντ πάντως.
Και επιστρέφουμε στον Κεφαλογιάννη.      :cheesy:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Πράγματι ήταν γνωστό πως ο Κεφαλογιάννης ήταν υπόδικος. Και πως είχε μάλιστα αρνηθεί να καταθέσει! Αυτό κάνει ακόμη πιο εξωφρενικό το ότι ο Μπούλης κράτησε τον συγκεκριμένο άνθρωπο σύμβουλό του μέχρι το και 5. "Από που να παραιτηθεί" έλεγε ο απίθανος Αντώναρος πριν μερικούς μήνες.

Και εγώ πραγματικά απορώ: ο Ίσιος θυμήθηκε το τεκμήριο αθωότητας. Ο πρώτος που το κατάργησε όμως ήταν ο Μπούλης πριν το 2004. Κάθε μέρα ζητούσε και μια παραίτηση. Για το Σάμινα, τις βροχές, τις διακοπές ρεύματος...
Και της έπαιρνε:
- Ο Μαλέσιος έφυγε γιατί κοιμόταν στο σπίτι του Αθανασούλη. Ένοχος;
- Ο Πάχτας και άλλοι 10 έφυγαν γιατί τσίριζαν προεκλογικά ο Ζαχαρέας και ο Χ''νικολάου. Ένοχοι; Ο Πάχτας μάλιστα αποδείχθηκε πως ήταν θύμα καθαρής συκοφαντίας από μια θεότρελλη που την έβγαζε στο γυαλί ο Τριανταφυλλόπουλος.
- Ο Τσουκάτος έφυγε γιατί τον είδε ο Πάγκαλος στο κότερο του Κόκκαλη. Ένοχος;
- Ο Πανταγιάς έφυγε γιατί λένε πως τηλεφώνησε στο ΣΔΟΕ και τους ζήτησε να μην γαμήσουν τον Νταλάρα;

Πως την είδε έτσι ο Μπούλης και φαντάστηκε πως θα μπορούσε να κράτησει μέχρι τώρα τον Κεφαλογιάννη; Απορώ πραγματικά. Ειδικά το συγκεκριμένο που στη μικρή χώρα που ζούμε, όλοι ξέρουν τι καπνό φουμάρει (ντόπιο, πρώτο πράγμα).

Και αντί να βγει και να πει "άντε γειά, εγώ δεν θέλω τέτοιους στην αυλή μου" στην ουσία συνεχίζει να τον καλύπτει αφήνοντας υπονοούμενα περί εφετείου.
Ο Καραμανλής υφίσταται την εκδίκηση της δικής του γυφτιάς.

Άλλο ποινική, άλλο πολιτική ευθύνη...

Στην πρώτη περίπτωση εφαρμόζεται ο ποινικός κώδικας, ο κώδικας ποινικής δικονομίας και κάτι άλλα νομοθετήματα...
Η κατηγορούσα αρχή πρέπει να αποδείξει πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι είσαι ένοχος και εωσότου και αν συμβεί αυτό, είσαι αθώος...

Η πολιτική ευθύνη είναι κάτι πολύ πιο αόριστο και γι' αυτό πιο επικίνδυνο...
Πολλές φορές πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας ενώ δεν κρίνεσαι με συγκεκριμένους νομικούς κανόνες αλλά με ολίγον νεφελώδεις ηθικολογίες...
Το είδαμε στην περίπτωση του βουλγαράκη και του ζεύγους ζαχαρέα...
Δεν παραβιάστηκε ευθέως τουλάχιστον κανένας κανόνας δικαίου...
Παραβιάστηκαν όμως πολλοί πολιτικοί και επικοινωνιακοί κανόνες και όπως ο ένοχος στο δικαστήριο καταδικάζεται σε κάποια ποινή, ο ένοχος πολιτικά πάει σπίτι του...

Όσο ένοχος πολιτικά ήταν ο βουλγαράκης, άλλο τόσο ένοχος πολιτικά ήταν ο μαλέσιος, ο νεονάκης, ο πάχτας...

Ο Τσουκάτος είναι και ποινικά ένοχος αφού παραδέχτηκε δωροληψία..Το ίδιο και ο Μαντέλης που οι πασόκοι κάνουν ότι δεν ξέρουν τώρα...

Το στράβωσες ρε Ίσιε.
........................................................................................

Επιμένω και επίτρεψέ μου να έχω άλλη άποψη...
Το ποιος έχει κάνει μεγαλύτερα σκάνδαλα είναι ένα ζήτημα το οποίο μου είναι δύσκολο να λύσω στις 3.30 το πρωί...Συνήθως ο καθένας βλέπει την καμπούρα του άλλου...

Αυτό που εκτιμώ ότι είναι σχεδόν αντικειμενική πραγματικότητα είναι ότι η νδουλα δεν είχε τους αυτούς μηχανισμούς συγκάλυψης και εξωραϊσμού με το πασοκ...
Το πασοκ είχε την περίοδο 1996-2004 (και σε μεγάλο βαθμό έχει) τα μεγαλύτερα συγκροτήματα τύπου και ηλεκτρονικών μέσων της χώρας...
Δεξιό μέγκα δεν υπήρξε...
Όλες οι φυλλάδες της νδ δεν πουλούσαν όσο τα νέα στο νομό αττικής μόνο...
Τα παραδείγματα είναι πολλά...

Τί θέλει να πει ο έμμισθος;
Σημασία μόνο δεν έχει τί γίνεται αλλά τί φαίνεται...
Το να ξέρω εγώ  επειδή έχω inside information ένα μεγάλο σκάνδαλο που τα μέσα πνίγουν ή υποβαθμίζουν, δεν είναι τίποτα στο να ξέρει 1.000.000 ένα σκάνδαλο της αυτής βαρύτητας το οποίο διογκώνεται από τα μμε...

Τέσπα, θεωρώ τη συζήτηση ποιος είναι ο πιο βρωμιάρης υποτιμητική για το επίπεδο που έχουμε κρατήσει..

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Τέσπα, θεωρώ τη συζήτηση ποιος είναι ο πιο βρωμιάρης υποτιμητική για το επίπεδο που έχουμε κρατήσει..

Καλά, εσύ δεν έχεις καν ακούσει για τις εκλογές του 1961 που ψήφιζαν και τα δέντρα.
Και θεωρείς οτι το "πρόβλημα" σε εκείνες τις εκλογές ήτανε μερικές εκατοντάδες διπλοψηφίες και μόνον, όπως με περισσό θράσος μας έγραφες χτες.
Άσε τα επίπεδα και τις τεθλασμένες λοιπόν και ξεστραβώσου πρώτα.
(που δεν το ελπίζω, για να λέω και τη μαύρη αλήθεια)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Καλά, εσύ δεν έχεις καν ακούσει για τις εκλογές του 1961 που ψήφιζαν και τα δέντρα.
Και θεωρείς οτι το "πρόβλημα" σε εκείνες τις εκλογές ήτανε μερικές εκατοντάδες διπλοψηφίες και μόνον, όπως με περισσό θράσος μας έγραφες χτες.
Άσε τα επίπεδα και τις τεθλασμένες λοιπόν και ξεστραβώσου πρώτα.
(που δεν το ελπίζω, για να λέω και τη μαύρη αλήθεια)

Αν ομολογήσω δημόσια ότι ο κοροβέσης είναι ο μεγαλύτερος αγωνιστής της αριστεράς, ισάξιος ενός πλουμπίδη και ενός μπελογιάννη τουλάχιστον και ότι το 1961 ψήφισαν ως και τα κουνουπίδια και αν δεν γινόταν νοθεία η εδα θα ήταν πρώτο κόμμα, θα σταματήσεις να σπαμάρεις σε κάθε τί που γράφω;

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Αν ομολογήσω δημόσια ότι ο κοροβέσης είναι ο μεγαλύτερος αγωνιστής της αριστεράς, ισάξιος ενός πλουμπίδη και ενός μπελογιάννη τουλάχιστον και ότι το 1961 ψήφισαν ως και τα κουνουπίδια και αν δεν γινόταν νοθεία η εδα θα ήταν πρώτο κόμμα, θα σταματήσεις να σπαμάρεις σε κάθε τί που γράφω;

Πως το είπες εκείνο το ...μαοϊκό ρητό;
Πως αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις αναλύσεις μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα;

Θα λέω ότι γουστάρω λοιπόν, μικρέ μου θρασύτατε.
Ειδικά εφόσον σχολιάζω κάτι που γράφτηκε στο ίδιο θρεντ (ποστ 9, χτες στις 02.06) απο σένα.
Εκτός αν νομίζεις πως είσαι ο Πάπυρος Λαρούς και πως τα γραπτά σου δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Τώρα το ίσιωσες σε γενικές γραμμές :2funny: :2funny:

Άλλο ποινική, άλλο πολιτική ευθύνη...
(...)
Η πολιτική ευθύνη είναι κάτι πολύ πιο αόριστο και γι' αυτό πιο επικίνδυνο...
Πολλές φορές πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας ενώ δεν κρίνεσαι με συγκεκριμένους νομικούς κανόνες αλλά με ολίγον νεφελώδεις ηθικολογίες...
Το είδαμε στην περίπτωση του βουλγαράκη και του ζεύγους ζαχαρέα...
Δεν παραβιάστηκε ευθέως τουλάχιστον κανένας κανόνας δικαίου...
Παραβιάστηκαν όμως πολλοί πολιτικοί και επικοινωνιακοί κανόνες και όπως ο ένοχος στο δικαστήριο καταδικάζεται σε κάποια ποινή, ο ένοχος πολιτικά πάει σπίτι του...

Όσο ένοχος πολιτικά ήταν ο βουλγαράκης, άλλο τόσο ένοχος πολιτικά ήταν ο μαλέσιος, ο νεονάκης, ο πάχτας...

Ο Τσουκάτος είναι και ποινικά ένοχος αφού παραδέχτηκε δωροληψία..Το ίδιο και ο Μαντέλης που οι πασόκοι κάνουν ότι δεν ξέρουν τώρα...
Ωραίος ο παίχτης! Μόνη παρατήρηση: ο Μαντέλης δεν παραδέχθηκε τίποτα so far: άρα τεκμήριο ποινικής αθωότητας.

Επιμένω και επίτρεψέ μου να έχω άλλη άποψη...
Το ποιος έχει κάνει μεγαλύτερα σκάνδαλα είναι ένα ζήτημα το οποίο μου είναι δύσκολο να λύσω στις 3.30 το πρωί...Συνήθως ο καθένας βλέπει την καμπούρα του άλλου...

Αυτό που εκτιμώ ότι είναι σχεδόν αντικειμενική πραγματικότητα είναι ότι η νδουλα δεν είχε τους αυτούς μηχανισμούς συγκάλυψης και εξωραϊσμού με το πασοκ...
Το πασοκ είχε την περίοδο 1996-2004 (και σε μεγάλο βαθμό έχει) τα μεγαλύτερα συγκροτήματα τύπου και ηλεκτρονικών μέσων της χώρας...
Δεξιό μέγκα δεν υπήρξε...
Όλες οι φυλλάδες της νδ δεν πουλούσαν όσο τα νέα στο νομό αττικής μόνο...
Τα παραδείγματα είναι πολλά...

Τί θέλει να πει ο έμμισθος;
Σημασία μόνο δεν έχει τί γίνεται αλλά τί φαίνεται...
Το να ξέρω εγώ  επειδή έχω inside information ένα μεγάλο σκάνδαλο που τα μέσα πνίγουν ή υποβαθμίζουν, δεν είναι τίποτα στο να ξέρει 1.000.000 ένα σκάνδαλο της αυτής βαρύτητας το οποίο διογκώνεται από τα μμε...
Θεωρητικά ολόσωστος συλλογισμός. Αυτό όμως είναι εικασία. Εικάζουμε πως επί ΠΑΣΟΚ συνέβαιναν πιο σοβαρά πράγματα από αυτά που είδαμε ενώ τώρα αυτό δεν συμβαίνει. Όσο δεν μπορείς εσύ να αποδείξεις πως αυτό ισχύει, άλλο τόσο δεν μπορώ να αποδείξω πως δεν ισχύει. Γενικώς πάντως, δεν είμαι οπαδός των θεωριών συνομωσίας. Δύσκολα κάτι κουκουλώνεται σε τούτη τη χώρα. Και έχω σιχαθεί τις καχυποψίες. Γι αυτό βρίσκω πως η αντιπολίτευση (όλη η αντιπολίτευση και η εκάστοτε αντιπολίτευση) πολύ κακώς ρίχνει μπηχτές ή και ευθείες κατηγορίες για "σκοτεινά συμφέροντα" με το παραμικρό και χωρίς αποδείξεις. Αν δεν έχεις στοιχεία, βγάλε το σκασμό. Οϋτως ή άλλως αφορμές κριτικής υπάρχουν πάντα άπειρες. Προτιμώ λοιπόν το τεκμήριο αθωότητας για όλους.

Είπες την πιο οδυνηρή αλήθεια. Γι αυτό, παρά τα υπαρκτά και μεγάλα σκάνδαλα και παρά το ότι και εγώ συχνά παράσύρομαι, προτιμώ να καταλογίζω στη ΝΔ τις επί της ουσίας διαφωνίες μου παρά αυτές τις υποθέσεις σκανδάλων, υπαρκτών ή μη.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Αν δεν έχεις στοιχεία, βγάλε το σκασμό. Οϋτως ή άλλως αφορμές κριτικής υπάρχουν πάντα άπειρες. Προτιμώ λοιπόν το τεκμήριο αθωότητας για όλους.

Off topic (και ελπίζω να μην κατηγορηθώ ως συνοδοιπόρος του), αλλά πως σου φάνηκαν τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία καταδικάστηκε πολλάκις σε ισόβια ο Γιωτόπουλος της 17Ν;

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ωραίος ο παίχτης! Μόνη παρατήρηση: ο Μαντέλης δεν παραδέχθηκε τίποτα so far: άρα τεκμήριο ποινικής αθωότητας.

Ορθόν...Ποινικά είναι ακόμη αθώος...Πολιτικά βέβαια είναι πεθαμένος...

Θεωρητικά ολόσωστος συλλογισμός. Αυτό όμως είναι εικασία. Εικάζουμε πως επί ΠΑΣΟΚ συνέβαιναν πιο σοβαρά πράγματα από αυτά που είδαμε ενώ τώρα αυτό δεν συμβαίνει. Όσο δεν μπορείς εσύ να αποδείξεις πως αυτό ισχύει, άλλο τόσο δεν μπορώ να αποδείξω πως δεν ισχύει. Γενικώς πάντως, δεν είμαι οπαδός των θεωριών συνομωσίας. Δύσκολα κάτι κουκουλώνεται σε τούτη τη χώρα. Και έχω σιχαθεί τις καχυποψίες. Γι αυτό βρίσκω πως η αντιπολίτευση (όλη η αντιπολίτευση και η εκάστοτε αντιπολίτευση) πολύ κακώς ρίχνει μπηχτές ή και ευθείες κατηγορίες για "σκοτεινά συμφέροντα" με το παραμικρό και χωρίς αποδείξεις. Αν δεν έχεις στοιχεία, βγάλε το σκασμό. Οϋτως ή άλλως αφορμές κριτικής υπάρχουν πάντα άπειρες. Προτιμώ λοιπόν το τεκμήριο αθωότητας για όλους.

Δεν θα διαφωνήσω...Απλά σημειώνω ότι πρέπει να αποσυνδέουμε το μέγεθος ενός σκάνδάλο από τη μηντιακή του προβολή...Δεν είναι ευθέως ανάλογα μεγέθη...

Είπες την πιο οδυνηρή αλήθεια. Γι αυτό, παρά τα υπαρκτά και μεγάλα σκάνδαλα και παρά το ότι και εγώ συχνά παράσύρομαι, προτιμώ να καταλογίζω στη ΝΔ τις επί της ουσίας διαφωνίες μου παρά αυτές τις υποθέσεις σκανδάλων, υπαρκτών ή μη.

Πού υπογράφω;

:thumbsup:

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Off topic (και ελπίζω να μην κατηγορηθώ ως συνοδοιπόρος του), αλλά πως σου φάνηκαν τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία καταδικάστηκε πολλάκις σε ισόβια ο Γιωτόπουλος της 17Ν;
Επειδή εσένα σου αρέσει μόνο να κάνεις ερωτήσεις, θα αλλάξουμε ρόλους:
1) Πιστεύεις ή όχι πως ο Γιωτόπουλος ήταν μέλος της 17Ν?
2) Ποια η γνώμη σου για τη 17Ν?
Αν λάβω απαντήσεις (που δεν...), θα απαντήσω και εγώ...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Επειδή εσένα σου αρέσει μόνο να κάνεις ερωτήσεις, θα αλλάξουμε ρόλους:
1) Πιστεύεις ή όχι πως ο Γιωτόπουλος ήταν μέλος της 17Ν?
2) Ποια η γνώμη σου για τη 17Ν?
Αν λάβω απαντήσεις (που δεν...), θα απαντήσω και εγώ...

Αντιπαρέρχομαι το ύφος εισαγγελέα και σου απαντώ ευθέως;

1. Ναι, πιστεύω πως ήταν μέλος της 17Ν. Απο διαίσθηση και απο την όποια πολιτική μου εμπειρία.
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος όμως (για την ακρίβεια, είμαι σίγουρος για το αντίθετο) πως κάτι τέτοιο αποδείχτηκε με αδιάσειστα στοιχεία στο δικαστήριο. Οπότε περιμένω ν' ακούσω την άποψή σου για το περιβόητο τεκμήριο αθωότητος, υπέρ του οποίου επιχειρηματολογούσες λίγα λεπτά πριν.

2. Η 17Ν είναι ένα κομμάτι της Αριστεράς με το οποίο διαφωνώ βαθύτατα, συν τοις άλλοις και γιατί ποτέ δεν μου άρεσαν οι -όποιοι- Ζορρό.

Περιμένω λοιπόν τη δική σου απάντηση, όπως δεσμεύτηκες.

Και σου θυμίζω οτι η 17Ν πιάστηκε και δικάστηκε επί ΠΑΣΟΚ, πρόδρομος του οποίου ήταν -και- το ΠΑΚ, για τις διασυνδέσεις τμήματος του οποίου με την ένοπλη πάλη έχουμε πάμπολλες φορές ακούσει απο τη Δεξιά.

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Αντιπαρέρχομαι το ύφος εισαγγελέα και σου απαντώ ευθέως;

1. Ναι, πιστεύω πως ήταν μέλος της 17Ν. Απο διαίσθηση και απο την όποια πολιτική μου εμπειρία.
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος όμως (για την ακρίβεια, είμαι σίγουρος για το αντίθετο) πως κάτι τέτοιο αποδείχτηκε με αδιάσειστα στοιχεία στο δικαστήριο. Οπότε περιμένω ν' ακούσω την άποψή σου για το περιβόητο τεκμήριο αθωότητος, υπέρ του οποίου επιχειρηματολογούσες λίγα λεπτά πριν.

2. Η 17Ν είναι ένα κομμάτι της Αριστεράς με το οποίο διαφωνώ βαθύτατα, συν τοις άλλοις και γιατί ποτέ δεν μου άρεσαν οι -όποιοι- Ζορρό.

Περιμένω λοιπόν τη δική σου απάντηση, όπως δεσμεύτηκες.
Απάντησες!  :2funny: :2funny:
Απαντώ λοιπόν και εγώ: δεν γνωρίζω αν ο Γιωτόπουλος καταδικάστηκε ορθά ή όχι με βάση τους δικονομικούς κανόνες. Δεν παρακολούθησα το θέμα διότι σε αντίθεση με σένα, δεν θεωρώ πως η 17 Ν είναι "κομμάτι της Αριστεράς με το οποίο διαφωνώ βαθύτατα" αλλά μια εγκληματική οργάνωση που παρίστανε την αριστερή για να βρει συμπάθειες μεταξύ των ιθαγενών. Η αριστερά δεν μπορεί να έχει σχέση με δολοφονίες.
Αν και πιστεύω πως όλοι δικαιούνται μια δίκαιη δίκη, μεταξύ μας ψιλοχέστηκα για το αν δικάσθηκε ορθά ή όχι ο Γιωτόπουλος, άπαξ και συμφωνούμε πως ήταν μέλος της 17Ν. Εξάλου 1, 2, 3 ή 10 φορές ισόβια δεν έχει διαφορά στην πράξη. Σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ με το Γιωτόπουλο που δεν είχε καν το σθένος να πάρει πάνω του τις ευθύνες του.
Φαντάζομαι πως υπάρχουν πολλά περισσότερα και πιο συμπαθή θύματα κακής λειτουργίας της δικαιοσύνης στην Ελλάδα.
Με την ευκαιρία, βλέπω πως εντάσσεις τη 17Ν στην αριστερά αλλά ουχί το ΠΑΣΟΚ... Συνέχισε, καλά πας...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Απάντησες!  :2funny: :2funny:
Απαντώ λοιπόν και εγώ: δεν γνωρίζω αν ο Γιωτόπουλος καταδικάστηκε ορθά ή όχι με βάση τους δικονομικούς κανόνες. Δεν παρακολούθησα το θέμα διότι σε αντίθεση με σένα, δεν θεωρώ πως η 17 Ν είναι "κομμάτι της Αριστεράς με το οποίο διαφωνώ βαθύτατα" αλλά μια εγκληματική οργάνωση που παρίστανε την αριστερή για να βρει συμπάθειες μεταξύ των ιθαγενών. Η αριστερά δεν μπορεί να έχει σχέση με δολοφονίες.
Αν και πιστεύω πως όλοι δικαιούνται μια δίκαιη δίκη, μεταξύ μας ψιλοχέστηκα για το αν δικάσθηκε ορθά ή όχι ο Γιωτόπουλος, άπαξ και συμφωνούμε πως ήταν μέλος της 17Ν. Εξάλου 1, 2, 3 ή 10 φορές ισόβια δεν έχει διαφορά στην πράξη. Σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ με το Γιωτόπουλο που δεν είχε καν το σθένος να πάρει πάνω του τις ευθύνες του.
Φαντάζομαι πως υπάρχουν πολλά περισσότερα και πιο συμπαθή θύματα κακής λειτουργίας της δικαιοσύνης στην Ελλάδα.
Με την ευκαιρία, βλέπω πως εντάσσεις τη 17Ν στην αριστερά αλλά ουχί το ΠΑΣΟΚ... Συνέχισε, καλά πας...

Βλέπω οτι καταρρέει το περίφημο τεκμήριο αθωότητος υπέρ του οποίου επιχειρηματολογούσες και μάλιστα το ήθελες να ισχύει για όλους, δηλαδή ακόμα και για τους μη συμπαθείς (sic)
Και με έκπληξη βλέπω έναν οπαδό της δημοκρατίας και των θεσμών να δηλώνει οτι ...χέστηκε για το αν έγινε δίκαιη δίκη στο Γιωτόπουλο, εφόσον και εμείς οι δύο (αλλά όχι και η ακροαματική διαδικασία, η οποία βασίζεται στα στοιχεία και όχι στις ενδείξεις) είμαστε πεπεισμένοι οτι ο εν λόγω κύριος ήταν μέλος της 17Ν.
Να υποθέσω οτι με το ίδιο σκεπτικό (ότι ..χέστηκες) θα αντιμετώπιζες και τις χιλιάδες καταδίκες σε θάνατο αγωνιστών της Αριστεράς την περίοδο του εμφυλίου, σωστά; Πάνω- κάτω, στα ίδια στοιχεία βασίστηκαν κι αυτές.
Σαν το 1984 του Όργουελ δηλαδή, όπου όλα τα ζώα είναι ίσα εκτός από κάποια που είναι πιο ίσα απο τα άλλα.
Και μετά θες και να τοποθετήσω το ΠΑΣΟΚ στην ...Αριστερά, λες και ο λόγος (αλλά κυρίως η νεοφιλελεύθερη πρακτική του) έχει οτιδήποτε που να παραπέμπει στην παράδοση της Αριστεράς.
Άσε που εσύ δεν θέλεις να ανατραπεί ο καπιταλισμός, όπως μας έχεις πει. Αν και ψηφίζεις ένα κόμμα που επιμένει -ψευδεπίγραφα έστω- να έχει τη λέξη "σοσιαλισμός" στον τίτλο του.
Τι διάολο ...αριστερός είσαι, αδυνατώ να το παρακολουθήσω λοιπόν.        :think:

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Όσο για το αν η 17Ν ήταν τμήμα της Αριστεράς ή εγκληματική οργάνωση (ή και τα δύο μαζί), κράτα την άποψή σου και κρατάω τη δική μου.
Δεν είσαι δα και ο πάνσοφος που η γνώμη του δεν επιδέχεται καμμιά αμφισβήτηση.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom