You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Κακοποίηση παιδιών
- Μέλος που άνοιξε το νήμα kronos
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 183
- Εμφανίσεις 6K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
george234
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Σεπ 2008
- Like
- 1
- Πόντοι
- 16
Χωρις να θελω να εξιδανικευσω την αρχαια ελληνικη παιδεια, ισως δεν γνωριζετε οτι τοτε το ξυλο στο σχολειο ηταν βασικο κομματι της εκπαιδευσης. Θα μου πεις που ζεις ρε μεγαλε εχουν περασει απο τοτε 2500 χρονια. Ομως πολλες φορες σκεφτομαι τι ανθρωποι βγαιναν τοτε απο τα σχολεια και τι τωρα.ενα παιδι μονο με το καλο καταλαβαινει.
το ξυλο οπως και η ψυχολογικη βια(φωνες τσιριδες απειλες)μπορεις καποιες ελαχιστες φορες να εχουν αποτελεσμα αλλα μακροπροθεσμα συνηθως γινονται καταστροφικα γ ενα παιδι...
ακουγομαι υπερβολλικη αλλα δεν ειμαι.
Επισκέπτης
Ετσι,και αν δεν καταλαβαίνει το στέλνεις και στο δωμάτιό του για κάνα μισάωρο να δεις μετά πως συζητάει και σου λέει και "Ναι μπαμπάκα μου..."χωρίς να το αγγίξεις καν...
Δεν έχω σηκώσει το χέρι μου ποτέ ούτε στη μεγάλή (7,5) ούτε στη μικρή (5,5).
Το θεωρώ ότι χειρότερο και δε μπορώ να το βλέπω σε καμία περίπτωση και σε άλλα παιδάκια.
Δεν υπάρχει όμως μία στο μύριο να υπερβούν τα εσκαμμένα διότι τους έχω δώσει να καταλάβουν μέχρι που τις παίρνει.
Ξέρουν επίσης ότι η τιμωρία τους θα είναι χωρίς ξύλο και φωνές,αλλά θα τους κοστίσει περισσότερο.
loukritia!
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Δεκ 2008
- Like
- 14
- Πόντοι
- 366
Καθόλου υπερβολική...
Βέβαια όλα αυτά που λέμε προϋποθέτουν ένα πολύ απλό πράγμα...
Να αφιερώνεις χρόνο στα παιδιά σου και όχι μόνο να γεμίζεις το σπίτι με παιχνίδια και να του λες μόνο καλημέρα,καληνύχτα...
Αλλιώς το "παιχνίδι" είναι ΧΑΜΕΝΟ!!!
ακριβως ετσι...ακριβως....
το κακο ειναι οτι καποιοι κανουν παιδια γ κοινωνικη καταξιωση...
γτ δε θα μπορουν να κανουν μετα να το εχουν καβαντζα...
γτ να τυλιξουν καναν μαλακα....
πφφφ....
το στανιο μου.
θα τον βαρέσεις επειδή βάζει το χέρι στην πρίζα???????????????????????????????????+ 1000
Προφανώς το θέμα της παιδαγώγησης των παιδιών το ενάγει ο καθένας στην ειδική του περίπτωση, ή στη φιλοσοφία του, πώς ΘΑ μεγαλώσει αυτός το παιδί του.
Απλά ξεχνάτε ότι η κάθε ηλικία έχει τις ιδιοτροπίες της και θέλει διαφορετική αντιμετώπιση.
Πείτε μου πώς θα κάνετε ένα 2-3 χρόνων παιδί να καταλάβει ότι π.χ. δεν πρέπει να βάζει το χέρι στην πρίζα; Και μην αρχίσετε το καλύπτω όλες τις πρίζες του σπιτιού γιατί θα τύχει να πάτε και κάπου αλλού (επίσκεψη, βόλτα) και δεν μπορείς να υποχρεώσεις όλον τον κόσμο να καλύψει τις πρίζες τους!
Όπως είπα και ανέφερε και ο george234, μερικές φορές χρειάζεται κάποια σφαλιάρα.
Προφανώς η διαπεδαγώγηση δεν είναι ξύλο, αλλά κουβέντα - πολύ κουβέντα. Στο κάτω-κάτω, η βασική εκπαίδευση είναι μέχρι τα 4.
Και κυρίως οι γονείς να δίνουν το παράδειγμα. Δεν μπορούν να λένε ή να κάνουν κάτι και να
το απαγορεύουν στο παιδί τους.
loukritia!
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Δεκ 2008
- Like
- 14
- Πόντοι
- 366
οποιος κακομεταχειριζετε παιδια και ζωα(δλδ πλασματα που δε μπορουν να ανταποδωσουν τα ισα)ειναι καριολης!!!!!!!!!!
πολυ απλοικη προταση το ξερω αλλα ετσι μου βγηκε.
πολυ απλοικη προταση το ξερω αλλα ετσι μου βγηκε.
boomb
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιαν 2009
- Like
- 18
- Πόντοι
- 166
Χωρις να θελω να εξιδανικευσω την αρχαια ελληνικη παιδεια, ισως δεν γνωριζετε οτι τοτε το ξυλο στο σχολειο ηταν βασικο κομματι της εκπαιδευσης. Θα μου πεις που ζεις ρε μεγαλε εχουν περασει απο τοτε 2500 χρονια. Ομως πολλες φορες σκεφτομαι τι ανθρωποι βγαιναν τοτε απο τα σχολεια και τι τωρα.
ε ναι, το ξύλο τους έκανε αθρώπους
πως ομως μαθαινεις στο παιδι να μην βαζει το χερι στην πριζα αν δεν παιρνει απο κουβεντα τιμωρια κλπ?
αν εστω για μια στιγμη παρεις το βλεμμα σου απο πανω του και παθει ηλεκτροπληξια θα σε βγαλουν στις ειδησεις "ασυνειδητος γονεας δεν προσεχε το παιδι του που πεθανε απο ηλεκτροπληξια"..
φυσικα και δεν ειμαι υπερ του ξυλου.
αλλα ΠΩΣ του το χωρας στο κεφαλακι του οταν δεν το καταλαβαινει με το καλο??
αν εστω για μια στιγμη παρεις το βλεμμα σου απο πανω του και παθει ηλεκτροπληξια θα σε βγαλουν στις ειδησεις "ασυνειδητος γονεας δεν προσεχε το παιδι του που πεθανε απο ηλεκτροπληξια"..
loukritia!
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Δεκ 2008
- Like
- 14
- Πόντοι
- 366
καλυπτεις τις πριζες και του μιλας....πως ομως μαθαινεις στο παιδι να μην βαζει το χερι στην πριζα αν δεν παιρνει απο κουβεντα τιμωρια κλπ?
ektor lopez
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Αυγ 2008
- Like
- 53
- Πόντοι
- 366
Χωρις να θελω να εξιδανικευσω την αρχαια ελληνικη παιδεια, ισως δεν γνωριζετε οτι τοτε το ξυλο στο σχολειο ηταν βασικο κομματι της εκπαιδευσης. Θα μου πεις που ζεις ρε μεγαλε εχουν περασει απο τοτε 2500 χρονια. Ομως πολλες φορες σκεφτομαι τι ανθρωποι βγαιναν τοτε απο τα σχολεια και τι τωρα.
σωστος ο παιχτης. εσυ θα τοθελες ενα ιδιαιτερο παλιας σχολης να ξαναθυμηθεις τα γραμματα?
τα παιδια δε μαθαινουν με ξυλο. μονο οι ενηλικες.
λεω αν δεν παιρνει απο μιλητο τι κανεις!!!καλυπτεις τις πριζες και του μιλας....
boomb
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιαν 2009
- Like
- 18
- Πόντοι
- 166
του τραβάς την προσοχή όποτε πάει προς την πρίζα, όταν του λες "όχι" και τραβιέται όταν πάει να βάλει το χέρι του δείχνεις ότι κάνει κάτι καλό (δεν παίζουν ρόλο μόνο αυτά που ΔΕΝ πρέπει να κάνει) και τεσπα άμα ανησυχείς τόσο πολύ βάλεις καλύμματα.
Εγώ και ο αδελφός μου μεγαλώσαμε χωρίς καλύμματα και χωρίς ξύλο (εκτός από 2 φορές από τον ντάντι, αλλά αυτό δε μετράει γιατί δεν ασχολιόταν και πολύ )
αν του αρέσει που του λες μπράβο όταν κάνει κάτι σωστό (να μη βάζει τα δάχτυλα στην πρίζα) θα προσπαθήσει να σε ξανακάνει τόσο περήφανο
Εγώ και ο αδελφός μου μεγαλώσαμε χωρίς καλύμματα και χωρίς ξύλο (εκτός από 2 φορές από τον ντάντι, αλλά αυτό δε μετράει γιατί δεν ασχολιόταν και πολύ )
μιλητό δε σημαίνει μόνο εξηγώ γιατί και πώς.λεω αν δεν παιρνει απο μιλητο τι κανεις!!!
αν του αρέσει που του λες μπράβο όταν κάνει κάτι σωστό (να μη βάζει τα δάχτυλα στην πρίζα) θα προσπαθήσει να σε ξανακάνει τόσο περήφανο
ektor lopez
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Αυγ 2008
- Like
- 53
- Πόντοι
- 366
καλυπτεις τις πριζες και του μιλας....
καμμενο μου παιδι με τις ακαλυπτες πριζες απο μικρη :-
οποιος κακομεταχειριζετε παιδια και ζωα(δλδ πλασματα που δε μπορουν να ανταποδωσουν τα ισα)ειναι καριολης!!!!!!!!!!
...και γυναικες, συμπληρωνω.
Τωρα καποιοι θα πουν οτι και οι γυναικες στα ζωα συγκαταλεγονται.....
loukritia!
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Δεκ 2008
- Like
- 14
- Πόντοι
- 366
καλυπτεις τις πριζες ρε αγαπη...λεω αν δεν παιρνει απο μιλητο τι κανεις!!!
δε μπορεις να κανεις κατι αλλο...
και ενα μικρο μπατσακι στο χερακι του να δωσεις θα πεισμωσει...
τα παιδια αντιλαμβανονται το απαγορευμενο σαν κατι συναρπαστικο..
αρα θα ξαναδοκιμασουν σε καποια φαση να το κανουν...
πες του καμια μαλακια...
αν βαλεις τα χερακια σου εκει δε θα ερθει η νεραιδα γ το δοντακι/ο αη βασιλης θα κλαιει/ο μπακαλης δε θα μας δωσει τα σοκολατενια αγαπημενα σου μπισκοτα κ κατι τετοια...
boomb
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιαν 2009
- Like
- 18
- Πόντοι
- 166
...και γυναικες, συμπληρωνω.
Τωρα καποιοι θα πουν οτι και οι γυναικες στα ζωα συγκαταλεγονται.....
με τις γυναίκες δεν είναι το ίδιο γιατί είναι σχέση.
και στη σχέση ποτέ δε φταίει ο ένας μόνο.
Bull_
Μέλος
- Εγγρ.
- 13 Δεκ 2005
- Like
- 4
- Πόντοι
- 66
Ενώ αν του χώσεις 2-3 κατακέφαλα θα σταματήσει να βάζει το δάχτυλο στην πρίζα...Πείτε μου πώς θα κάνετε ένα 2-3 χρόνων παιδί να καταλάβει ότι π.χ. δεν πρέπει να βάζει το χέρι στην πρίζα; Και μην αρχίσετε το καλύπτω όλες τις πρίζες του σπιτιού γιατί θα τύχει να πάτε και κάπου αλλού (επίσκεψη, βόλτα) και δεν μπορείς να υποχρεώσεις όλον τον κόσμο να καλύψει τις πρίζες τους!
Στο δικό σου το σπίτι εννοείται ότι θα καλύψεις όλες τις πρίζες,όταν πας επίσκεψη σε άλλο σπίτι εννοείται ότι το ένα σου μάτι θα είναι πάντα καρφωμένο στο παιδί σου...
Είπα και πριν το παιδί το πρώτο που χρειάζεται και έχει ανάγκη είναι να του αφιερώσεις χρόνο,να παίξεις μαζί του,να κάνεις πύργους με τουβλάκια ,να παίξεις κηνυγητό,μαξιλαροπόλεμο,να ζωγραφίσεις,να γίνεις κι ΕΣΥ ΠΑΙΔΙ...
Πιστεψέ με,όσο περισότερο χρόνο αφιερώνεις στα παιδιά σου και το κάνεις με την ψυχή σου,τόσο περισσότερο θα πέρνουν και από λόγια,δεν θα χρειάζεται καν να σηκώνεις το χέρι σου...
ΑΚΡΙΒΩΣ!!!καλυπτεις τις πριζες και του μιλας....
Οσο μικρό κι αν είναι...
loukritia!
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Δεκ 2008
- Like
- 14
- Πόντοι
- 366
δε διαφωνω...απλα μια γυναικα ενηλικη μπορει να αμυνθει με καποιους τροπους....και γυναικες, συμπληρωνω.
ενα νηπιο η ενα κουταβακι τι μπορει να κανει;! :'(
καλυπτεις τις πριζες ρε αγαπη...
δε μπορεις να κανεις κατι αλλο...
και ενα μικρο μπατσακι στο χερακι του να δωσεις θα πεισμωσει...
τα παιδια αντιλαμβανονται το απαγορευμενο σαν κατι συναρπαστικο..
αρα θα ξαναδοκιμασουν σε καποια φαση να το κανουν...
πες του καμια μαλακια...
αν βαλεις τα χερακια σου εκει δε θα ερθει η νεραιδα γ το δοντακι/ο αη βασιλης θα κλαιει/ο μπακαλης δε θα μας δωσει τα σοκολατενια αγαπημενα σου μπισκοτα κ κατι τετοια...
οχι δεν μαρεσουν αυτα.οπως επισης και με τον μπαμπουλα.
αυτος ο αδερφος μου μαφησε τραυμα με το σκοταδι και τον μπαμπουλα,τζιζους πια.