Νέα

Κακοποίηση παιδιών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kronos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 183
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

ingr2

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2006
Like
0
Πόντοι
1
Κατ' αρχήν να πω το εξής:

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία στον κόσμο αυτό από την πάσης φύσεως κακοποίηση παιδιών!  :tickedoff: :headbang: :uglystupid:

Όσοι το κάνουν, απλά δεν θα πρέπει να ζουν. Ή η τιμωρία τους θα πρέπει να είναι
η πιο επώδυνη που υπάρχει.  :uzi: :uzi: :hammer: :hammer: :knuppel: :s&m_3:

Απλά όσοι έχουν (δικά τους) παιδιά το καταλαβαίνουν αυτό καλύτερα.

Αλλά είναι άλλο θέμα η κακοποίηση και άλλο θέμα η τιμωρία για τους x λόγους
που μπορεί να περιλαμβάνει και κάποιο χαστούκι.

Αυτά που διαβάζω ότι μόνο με κουβεντούλα ή αλλαγές στον τόνο της φωνής μου
φαίνονται πολύ ιδεολογικά και ουτοπίες.
Ας κάνει κάτι το παιδί σας που θέτει σε άμεσο κίνδυνο όχι μόνο την σωματική του
ακεραιότητα, αλλά και τη ζωή του και θα δείτε πόσο εύκολο είναι να μην του ρίξεις
ένα χαστούκι στον ποπό ή στα χέρια.

Απλά, μην συγχέομε την απαράδεκτη πράξη μιας βλαμμένης που το παίζει καθηγήτρια-μορφωμένη
με την σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Τελειώνοντας να πω ότι οι γονείς είναι αυτοί που πρέπει να περάουν πρώτα από ψυχολόγο.

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Κατ' αρχήν να πω το εξής:

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία στον κόσμο αυτό από την πάσης φύσεως κακοποίηση παιδιών!  :tickedoff: :headbang: :uglystupid:

Όσοι το κάνουν, απλά δεν θα πρέπει να ζουν. Ή η τιμωρία τους θα πρέπει να είναι
η πιο επώδυνη που υπάρχει.  :uzi: :uzi: :hammer: :hammer: :knuppel: :s&m_3:

Απλά όσοι έχουν (δικά τους) παιδιά το καταλαβαίνουν αυτό καλύτερα.

Αλλά είναι άλλο θέμα η κακοποίηση και άλλο θέμα η τιμωρία για τους x λόγους
που μπορεί να περιλαμβάνει και κάποιο χαστούκι.

Αυτά που διαβάζω ότι μόνο με κουβεντούλα ή αλλαγές στον τόνο της φωνής μου
φαίνονται πολύ ιδεολογικά και ουτοπίες.
Ας κάνει κάτι το παιδί σας που θέτει σε άμεσο κίνδυνο όχι μόνο την σωματική του
ακεραιότητα, αλλά και τη ζωή του και θα δείτε πόσο εύκολο είναι να μην του ρίξεις
ένα χαστούκι στον ποπό ή στα χέρια.

Απλά, μην συγχέομε την απαράδεκτη πράξη μιας βλαμμένης που το παίζει καθηγήτρια-μορφωμένη
με την σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Τελειώνοντας να πω ότι οι γονείς είναι αυτοί που πρέπει να περάουν πρώτα από ψυχολόγο.
δεν είναι ουτοπικό αδελφέ. Και γω έχω ξεφύγει κανα δυο φορες και του ριξα ξυλιες στον κωλο αλλα δεν ειχαν το επιθυμητο αποτελεσμα. Αντιθέτως τον τσίτωσα πιο πολύ. Από την άλλη, τις περισσότερες φορές με την κουβέντα, καταλαβαίνει και σταματάει τις ταρζανιές.

Bull_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Like
4
Πόντοι
66
δεν είναι ουτοπικό αδελφέ. Και γω έχω ξεφύγει κανα δυο φορες και του ριξα ξυλιες στον κωλο αλλα δεν ειχαν το επιθυμιτο αποτελεσμα. Αντιθέτως τον τσίτωσα πιο πολύ. Από την άλλη, τις περισσότερες φορές με την κουβέντα, καταλαβαίνει και σταματάει τις ταρζανιές.
Ετσι,υπάρχουν χίλιοι άλλοι τρόποι για να συνετίσεις ένα παιδί,απλά το ξύλο για ορισμένους είναι η πιο "εύκολη λύση"... :jerking:

Επισκέπτης
Ετσι,υπάρχουν χίλιοι άλλοι τρόποι για να συνετίσεις ένα παιδί,

Έτσι ακριβώς.
Μόλις πεις για παράδειγμα "ξέρεις με τέτοια συμπεριφορά κομμένα τα εξτραδάκια (π.χ. εξωσχολικές δραστηριότητες,κλείδωμα ποδηλάτου στην υπόγα και για καμιά βδομάδα μπανάκι μόνο στη μπανιέρα κι όχι παραλία),μια χαρά έρχεται η συμμόρφωση..
Και φυσικά να τα πεις όλα αυτά με λιγάκι διαφορετικό ύφος από το συνηθισμένο σου..

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Αναλογα με την περιπτωση χρειαζονται και 2-3 μαπες, ειδικα στα αγορακια. Το κακο βλεμμα πιανει καποιες φορες, καποιες αλλες καθολου. Αν δεν πεσει ξυλια δεν εμπεδωνουν τα περισσοτερα πιτσιρικια. Δεν λεω φυσικα να το σαπισεις, μιλαω για ξυλο εκπαιδευτικου χαρακτηρα. Την συγκεκριμενη "μαμα" την καταλαβαινω στο βαθος, δεν το εχει το αθλημα ποσο μαλλον που το παιδι δεν ειναι δικο της και εχει και τοσα ψυχολογικα θεματα (αρα και προβληματικη συμπεριφορα?). Δεν μπορει να το καταλαβει ενας τριτος το τι πιεση ειναι ενα παιδι με ειδικες αναγκες μαζι σου για ολη σου την ζωη, δεν επρεπε ομως η συγκεκριμενη να μπει απο την αρχη σε αυτην την διαδικασια αφου δεν μπορει να το χειριστει.
Το κυριοτερο ειναι οτι αλλη εικονα της καταστασης εχεις οταν πας επισκεπτης να δεις παιδια με τετοια προβληματα και αλλη οταν ζεις συνεχεια μεσα σε αυτα. Για να μπορεις να ανταπεξελθεις με επιτυχια πρεπει να εισαι χαρισματικο ατομο και δεν υπαρχουν πολλα τετοια

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Έτσι ακριβώς.
Μόλις πεις για παράδειγμα "ξέρεις με τέτοια συμπεριφορά κομμένα τα εξτραδάκια (π.χ. εξωσχολικές δραστηριότητες,κλείδωμα ποδηλάτου στην υπόγα και για καμιά βδομάδα μπανάκι μόνο στη μπανιέρα κι όχι παραλία),μια χαρά έρχεται η συμμόρφωση..
Και φυσικά να τα πεις όλα αυτά με λιγάκι διαφορετικό ύφος από το συνηθισμένο σου..
Χαχαχα για πες τα αυτα σε ενα 5χρονο

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Χαχαχα για πες τα αυτα σε ενα 5χρονο

το βλέπω πολύ συχνά αυτό, μερικούς που δεν μπορούν να επιβληθούν στα παιδιά τους να νομίζουν ότι κανείς δεν μπορεί...
δεν ξέρω αν εσύ έχεις παιδιά, απλώς λέω  :rolleyes: :rolleyes:

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
ενα παιδι μονο με το καλο καταλαβαινει.
το ξυλο οπως και η ψυχολογικη βια(φωνες τσιριδες απειλες)μπορεις καποιες ελαχιστες φορες να εχουν αποτελεσμα αλλα μακροπροθεσμα συνηθως γινονται καταστροφικα γ ενα παιδι...
ακουγομαι υπερβολλικη αλλα δεν ειμαι.

Bull_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Like
4
Πόντοι
66
Ετσι,και αν δεν καταλαβαίνει το στέλνεις και στο δωμάτιό του για κάνα μισάωρο να δεις μετά πως συζητάει και σου λέει και "Ναι μπαμπάκα μου..."χωρίς να το αγγίξεις καν...

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
τα λεω στον δικό μου που είναι 4. Σε πληροφορώ, μια χαρά καταλαβαίνει. Έχεις παιδιά?
Εχω 2. Η κορη μου ειναι 6,5 δεν υπαρχει λογος να της ριξω ξυλια καταλαβαινει, ο γιος μου ειναι 3,5 δεν καταλαβαινει Χριστο και εχω δοκιμασει πολυ τιμωρια και μπλα μπλα πιστεψε με! Δεν τον χτυπαω γιατι θα εχω τυψεις μετα αλλα τελικα εχω καταληξει οτι ενα χερι ξυλο το θελει για να στρωσει. Τι να κανω θα περιμενω να μεγαλωσει, και αν παραμεινει ετσι και μεγαλος θα τον αρχισω κατευθειαν στα μπουνιδια

Bull_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Like
4
Πόντοι
66
ενα παιδι μονο με το καλο καταλαβαινει.
το ξυλο οπως και η ψυχολογικη βια(φωνες τσιριδες απειλες)μπορεις καποιες ελαχιστες φορες να εχουν αποτελεσμα αλλα μακροπροθεσμα συνηθως γινονται καταστροφικα γ ενα παιδι...
ακουγομαι υπερβολλικη αλλα δεν ειμαι.
Καθόλου υπερβολική...

Βέβαια όλα αυτά που λέμε προϋποθέτουν ένα πολύ απλό πράγμα...
Να αφιερώνεις χρόνο στα παιδιά σου και όχι μόνο να γεμίζεις το σπίτι με παιχνίδια και να του λες μόνο καλημέρα,καληνύχτα...
Αλλιώς το "παιχνίδι" είναι ΧΑΜΕΝΟ!!!

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
μια γειτονισσα μας το τι βρισιδι εχει ριξει στο παιδι της δεν λεγεται.
το στο διαολο και το μαλακισμενο το χει ψωμοτυρι..
συν του πτι δεν το αφηνει να παιξει το παιδακι,κλεισμενο σε ενα μπαλκονι 2 επι 2 ειναι ενω κοντα μας εχει ωραιοτατη παιδικη χαρα..

:jerking: :jerking:

ingr2

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2006
Like
0
Πόντοι
1
Αναλογα με την περιπτωση χρειαζονται και 2-3 μαπες, ειδικα στα αγορακια. Το κακο βλεμμα πιανει καποιες φορες, καποιες αλλες καθολου. Αν δεν πεσει ξυλια δεν εμπεδωνουν τα περισσοτερα πιτσιρικια. Δεν λεω φυσικα να το σαπισεις, μιλαω για ξυλο εκπαιδευτικου χαρακτηρα. Την συγκεκριμενη "μαμα" την καταλαβαινω στο βαθος, δεν το εχει το αθλημα ποσο μαλλον που το παιδι δεν ειναι δικο της και εχει και τοσα ψυχολογικα θεματα (αρα και προβληματικη συμπεριφορα?). Δεν μπορει να το καταλαβει ενας τριτος το τι πιεση ειναι ενα παιδι με ειδικες αναγκες μαζι σου για ολη σου την ζωη, δεν επρεπε ομως η συγκεκριμενη να μπει απο την αρχη σε αυτην την διαδικασια αφου δεν μπορει να το χειριστει.
Το κυριοτερο ειναι οτι αλλη εικονα της καταστασης εχεις οταν πας επισκεπτης να δεις παιδια με τετοια προβληματα και αλλη οταν ζεις συνεχεια μεσα σε αυτα. Για να μπορεις να ανταπεξελθεις με επιτυχια πρεπει να εισαι χαρισματικο ατομο και δεν υπαρχουν πολλα τετοια

+ 1000

Προφανώς το θέμα της παιδαγώγησης των παιδιών το ενάγει ο καθένας στην ειδική του περίπτωση, ή στη φιλοσοφία του, πώς ΘΑ μεγαλώσει αυτός το παιδί του.

Απλά ξεχνάτε ότι η κάθε ηλικία έχει τις ιδιοτροπίες της και θέλει διαφορετική αντιμετώπιση.
Πείτε μου πώς θα κάνετε ένα 2-3 χρόνων παιδί να καταλάβει ότι π.χ. δεν πρέπει να βάζει το χέρι στην πρίζα; Και μην αρχίσετε το καλύπτω όλες τις πρίζες του σπιτιού γιατί θα τύχει να πάτε και κάπου αλλού (επίσκεψη, βόλτα) και δεν μπορείς να υποχρεώσεις όλον τον κόσμο να καλύψει τις πρίζες τους!

Όπως είπα και ανέφερε και ο george234, μερικές φορές χρειάζεται κάποια σφαλιάρα.
Προφανώς η διαπεδαγώγηση δεν είναι ξύλο, αλλά κουβέντα - πολύ κουβέντα. Στο κάτω-κάτω, η βασική εκπαίδευση είναι μέχρι τα 4.
Και κυρίως οι γονείς να δίνουν το παράδειγμα. Δεν μπορούν να λένε ή να κάνουν κάτι και να
το απαγορεύουν στο παιδί τους.

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Εχω 2. Η κορη μου ειναι 6,5 δεν υπαρχει λογος να της ριξω ξυλια καταλαβαινει, ο γιος μου ειναι 3,5 δεν καταλαβαινει Χριστο και εχω δοκιμασει πολυ τιμωρια και μπλα μπλα πιστεψε με! Δεν τον χτυπαω γιατι θα εχω τυψεις μετα αλλα τελικα εχω καταληξει οτι ενα χερι ξυλο το θελει για να στρωσει. Τι να κανω θα περιμενω να μεγαλωσει, και αν παραμεινει ετσι και μεγαλος θα τον αρχισω κατευθειαν στα μπουνιδια
αχαχαχαχαχαααααα
πρώτον να σου ζήσουν, να είναι καλότυχα και όλο υγεία
δεύτερον, με το ξύλο δεν θα στρώσει, θα τσιτώσει πιο πολύ. Και ο δικός μου θηρίο είναι αλλά τις περισσότερες φορές με την κουβέντα στρώνει. Για λίγο βέβαια, γιατί είναι πάντα έτοιμος για την μαλακία  :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom