Νέα

Και μαζί και μόνος, πάλι νοιώθω μόνος.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 165
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

rebelos1

Μέλος
Εγγρ.
3 Αυγ 2019
Κριτικές
2
Like
117
Πόντοι
1
Οι επιστήμες φίλε δεν διακρίνονται σε του κώλου και μή του κώλου.
Eπιμένω. Του κώλου είναι διότι η ψυχολογία ΔΕΝ είναι επιστήμη. Οι ψυχολόγοι είναι ψευδοσωτήρες που ορμάν σαν γύπες στα ταλαιπωρημένα ανθρωπάκια, για έξτρα κέρδος.

Η ψυχολογία είναι η επιστήμη της ανάλυσης της ανθρώπινης συμπεριφοράς και των αιτίων της.
Αυτό ακριβώς. Από εκεί και πέρα δεν προσφέρει τίποτα σε όποιον υποτίθεται ότι έχει πρόβλημα.

Γνώρισα κάποτε μία, μέσω κοινής παρέας, που είπε ότι ήταν ψυχολόγος. Της είπα μπροστά στα μούτρα της και άκουγαν όλοι, ότι είναι τεμπέλα, το αντικείμενό της ΔΕΝ έχει καμία σχέση με την επιστήμη  και ζει από την άγνοια του κάθε βασανισμένου φουκαρά. Όχι μόνο δεν με αντέκρουσε, αλλά έφυγε και απέφυγε κάθε μελλοντική επαφή μαζί μου. Ούτε το επάγγελμά της δεν μπήκε στον κόπο να υποστηρίξει.

Όσο για την μοναξιά που το αναλύουν όλοι εδώ κι έξι σελίδες και μόνο ο Σαββίδης το έπιασε το θέμα λέγοντας ότι η μοναξιά είναι ο αιώνιος τρομοκράτης, θα σου πω εγώ ποιοι τρομοκρατούνται και δεν την αντέχουν.

Δεν αντέχουν τη μοναξιά κάτι μπούληδες, που από τη φροντίδα και την περιποίηση της μάνας τους, πηγαίνουν κατευθείαν στην φροντίδα και περιποίηση μιας νύφης. Όπως και αυτοί που πηδάν από σχέση σε σχέση. Αυτοί λοιπόν ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. Και γι αυτό κάτι τέτοιοι ευαισθητούληδες, όταν παίρνουν διαζύγιο, ή χωρίζουν από μια σχέση, δεν μπορούν να συνέλθουν με τίποτα. Επειδή το θηλυκό ήταν όλος τους ο κόσμος. Αυτοί φοβούνται τη μοναξιά.

Όλα τα άλλα εδώ, αναλύσεις περί αναλύσεων και παραθέσεις και παραπομπές σε αυθεντίες είναι να 'χαμε να λέγαμε.

Υ.Γ. Όποιος έχει ανάγκη από ψυχολόγο ας έρθει σε μένα. Με τα μισά λεφτά θα τον βοηθήσω περισσότερο, από ότι ένας "επαγγελματίας"

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
φυγαμε απο τον mindέλιο
και πηγαμε στον Mindτουστρα
με την επιφοιτηση του χανουρα μαζντα

Βρε τι κανει η μοναξια ε;
(Αχ βρε μονιαξα
πιο καλη η μοναξια
και παμε λεγοντας)

οι φιλοσοφοι και οι ψυχαναγκαστικοι στο να εχουν κοινο και αναγνωρισει καναν μια ακομα φορα το θαυμα τους

σε φορουμ που ασχολειτε με μπουρδελα και πασης φυσεως πληρωμενου σεξ πιασαμε κοινωνικο θεμα
για την μοναξια
μαλιστα

βασικα στο φορουμ(μπουρδελα) η εννοια του μονάχου ειναι συνώνυμη του μαλάκα
Αντε βρε το επομενο νημα που να ανοξεις ειναι η επιδραση του Επικουρου στον Καρλ Μαρξ και η λανθανουσα εφαρμογη του απο το Λενιν και τον Σταλιν στον υπαρκτο σοσιαλισμο οπου ειχαν σαν συνεπεια ολες οι πρωην σοβιετικες να γινουν πουτανες ανα τον κοσμο (σου βρηκα δοκιμιο σεντονι να γραψεις βρε τυχερουλη)

Αν καποιος εχει την αναγκη να τον διαβασουν και να ειναι αρεστος τι κανει ρε παιδι μου

ΠΑΝΤΩΣΕΠΙΣΤΙΤΟΥΤΟΛΟΓΟΣ

και ψυχολογια εχουμε παρε παρε παρε
οτι παρεις 1 ευρω

Βέβαια !! Σωστά !!! :grin: :grin:

Μόνο που σε κάποια άλλα παρεμφερή site αυτά τα θέματα σου αρεσαν.

Εδώ δεν σου αρέσουν. :grin:

Γιατί άραγε ??? :grin: :grin: :grin:

Εγγρ.
8 Ιουν 2016
Like
7.121
Πόντοι
1.206
Αμα έχεις παρέα γκομενάκια ποτέ δεν είσαι μόνος.Αρκούνε οι συγγενείς.
Εκτός αν έχεις φίλο το Τάλισκερ όπως ο Σαββίδης.Τότε η μοναξιά πάει περίπατο.

Καλά,εσύ κοίτα να βρεις μια ΧΩΡΙΣ να την πληρώσεις.

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
823
Πόντοι
146
Αλάνι Σαββίδη μιλάς σωστά για μία ακόμη φορά. Η μοναξιά δεν είναι για όλους. Συμφωνώ ότι από μικρά μας συνήθισαν στις μαθητικές παρέες τύπου "Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι" και τον καναπέ από τα Φιλαράκια ,προσπαθώντας να μας πείσουν ότι αυτούς τους φίλους θα βρούμε και εμείς στη ζωή. Είναι όμως έτσι ή μήπως τελικά οι κολλητοί σου είναι ακριβώς αυτοί που χαίρονται με τις αποτυχίες σου; Οι υποτιθέμενοι φίλοι από τα φοιτητικά χρόνια θα με καλούσαν για να μου μοστράρουν το μουνί που γαμάνε και μετά δεν μου γνώριζαν καμία, μάλλον τους σηκωνόταν περισσότερο με τη σκέψη ότι στην παρέα γαμάει μόνο ένας. Και μετά αρχίζουν τα "να σου γνωρίσω ένα κομοδίνο-φίλη της γυναίκας μου που ψάχνεται για σοβαρή σχέση" επειδή οι ίδιοι ξενέρωσαν με το γάμο και δεν αντέχουν να ξέρουν ότι υπάρχουν άλλοι φίλοι που περνάνε καλύτερα.
Στα επαγγελματικά μια από τα ίδια, να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα και το σπίτι να του πέσει στο κεφάλι. Πολύ περισσότερη κατανόηση και αναγνώριση βρήκα από απλούς γνωστούς παρά από συγγενείς και υποτιθέμενους φίλους. Βαθιά μέσα τους θα γελούν αν πεθάνεις γιατί μισούν αυτό που είσαι και αυτό που κάνεις ,φαντάζομαι Σαββίδη ξέρεις από που είναι αυτός ο στίχος.

Και τελικά τι κάνεις; Προσωπικά έμαθα με τον καιρό να μη βασίζομαι σε άλλους, να ζω με τα μυστικά μου, να αξιολογώ τις προθέσεις των ανθρώπων. Έφαγα πολλές σφαλιάρες τουλάχιστον έστω και αργά μπορώ να πω ότι έχω δίπλα μου μόνο όσους αξίζουν τον κόπο. Μονάχος μου συνήθισα και δε με πολυνοιάζει.

:hi:

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
τι σημαινει αυτο;
καποτε οταν σου την επεφταν εν τη απουσια σου το θεωρησα πουστικο και σε υπερασπιστηκα μεχρι παρεξηγησεως

οπως ολοι που αλλα λενε και στο τελος αλλαζουν γνωμη και αλλα κανουν το ιδιο εκανα κι εγω
κακο ειναι;
αλλοι δινουν το λογο τους πολλες φορες  και δεν το κρατανε

δικαιωμα μου

αντε κανε ακομα διατριβη μπουρδολογιας
εχεις κοινο εισαι ο μεγας κοελιο του μπου
ο ζαρατρουστρα του μπου
απο εδω και περα θα ισχυει το ταδε εφη mindreader ο μεγαλος φιλοσοφος ΠΑΝΤΟΣΕΠΙΣΤΙΤΟΥΤΟΛΟΓΟΣ 
Ο ΤΑ ΞΕΡΩ ΟΛΑ
Ο ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ
Ο Ο ΚΜΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ (ο εμμονικος στον εμμονικο θα κανει πολεμο)
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΤΟ ΧΑΟΣ
ΚΟΙΝΟ ΜΟΥ ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ
Ο ΠΗΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΙΜ
ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ

Ε κάτι θα σημαίνει και αυτό. Και το ξέρεις.  :grin: :grin:

Οσο για τα υπόλοιπα τραμπουκίσματα.

Τα λόγια σου με καιν γιατί είσαι μανεκέν. :grin: :grin:

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.710
Πόντοι
736
Ενα σχετικό βίντεο με το θέμα , βασικά αναφέρεται στην μοναχικότητα εξ'ου και ο τίτλος.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 186072

Επισκέπτης
Το γνωστό άσμα λέει συνοπτικά κάποια πράγματα. Καλό το σέξ, πληρωμένο η όχι. Αλλά αρκεί ??

Δεν αρκει.

Η ανθρωπινη καρδια χρειαζεται 2 πραγματα. Να λαμβανει και να δινει αγαπη - με το δευτερο να ειναι πιο ελεγξιμο απο μερους μας. Ειναι σαν ...κυκλωμα, οπου η καρδια ειναι η γεννητρια αγαπης και χρειαζεται ενα φορτιο για να κλεισει το κυκλωμα και να κινηθει το ρευμα. Η αγαπη πρεπει να ρεει ωστε ο ανθρωπος να λειτουργει σωστα. Αν η αγαπη δεν ρεει, γιατι δεν υπαρχει καποιος ή κατι, τοτε η καρδια σταδιακα απονεκρωνεται και ο ανθρωπος πεθαινει προωρα. Απο καρδια.

Δεν εχει σημασια προς τι να ρεει. Σημασια εχει να ρεει. Οι γυναικες το αντιλαμβανονται καλυτερα απ'τους αντρες και γι'αυτο οταν ειναι μονες φροντιζουν εστω να εχουν τιποτα γατες.

Η στατιστικη ειναι ξεκαθαρη στα παραπανω... οσοι ειναι μονοι κινδυνευουν απο προωρο θανατο (προβληματα καρδιας). Απ'την αλλη ακομα και αυτοι που εχουν ενα σκυλο ή μια γατα, εχουν αυξημενο προσδοκιμο και μειωμενο κινδυνο θνησιμοτητας απο προβλημα καρδιας.

Το να εισαι με καποιον απλα για να "μην εισαι μονος", χωρις ομως να ρεει η αγαπη, δε λυνει απαραιτητα το προβλημα. Στις σχεσεις που εχουν καταληξει ψυχρες/κυνικες δε ρεει αγαπη και η καρδια δεν εκτελει το ρολο της (περα απ'το να κυκλοφορει αιμα πρεπει να κυκλοφορει και αγαπη - αν σταματησει η δευτερη κυκλοφορια θα σταματησει και η πρωτη).

Προσωπικα προσπαθω να διοχετευω αγαπη οπου μπορω. Απ'το pet μεχρι το call girl θα κλεισω το κυκλωμα ωστε να υπαρχει ροη και να δουλεψει σωστα η καρδια. Οταν η καρδια δουλευει σωστα, το σωμα δουλευει σωστα ενω αποτρεπεται η προωρη γηρανση (δειτε το και ως αντιγηραντικο) καθως και τα σχετικα προβληματα υγειας.

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Δεν αρκει.

Η ανθρωπινη καρδια χρειαζεται 2 πραγματα. Να λαμβανει και να δινει αγαπη - με το δευτερο να ειναι πιο ελεγξιμο απο μερους μας. Ειναι σαν ...κυκλωμα, οπου η καρδια ειναι η γεννητρια αγαπης και χρειαζεται ενα φορτιο για να κλεισει το κυκλωμα και να κινηθει το ρευμα. Η αγαπη πρεπει να ρεει ωστε ο ανθρωπος να λειτουργει σωστα. Αν η αγαπη δεν ρεει, γιατι δεν υπαρχει καποιος ή κατι, τοτε η καρδια σταδιακα απονεκρωνεται και ο ανθρωπος πεθαινει προωρα. Απο καρδια.

Δεν εχει σημασια προς τι να ρεει. Σημασια εχει να ρεει. Οι γυναικες το αντιλαμβανονται καλυτερα απ'τους αντρες και γι'αυτο οταν ειναι μονες φροντιζουν εστω να εχουν τιποτα γατες.

Η στατιστικη ειναι ξεκαθαρη στα παραπανω... οσοι ειναι μονοι κινδυνευουν απο προωρο θανατο (προβληματα καρδιας). Απ'την αλλη ακομα και αυτοι που εχουν ενα σκυλο ή μια γατα, εχουν αυξημενο προσδοκιμο και μειωμενο κινδυνο θνησιμοτητας απο προβλημα καρδιας.

Το να εισαι με καποιον απλα για να "μην εισαι μονος", χωρις ομως να ρεει η αγαπη, δε λυνει απαραιτητα το προβλημα. Στις σχεσεις που εχουν καταληξει ψυχρες/κυνικες δε ρεει αγαπη και η καρδια δεν εκτελει το ρολο της (περα απ'το να κυκλοφορει αιμα πρεπει να κυκλοφορει και αγαπη - αν σταματησει η δευτερη κυκλοφορια θα σταματησει και η πρωτη).

Προσωπικα προσπαθω να διοχετευω αγαπη οπου μπορω. Απ'το pet μεχρι το call girl θα κλεισω το κυκλωμα ωστε να υπαρχει ροη και να δουλεψει σωστα η καρδια. Οταν η καρδια δουλευει σωστα, το σωμα δουλευει σωστα ενω αποτρεπεται η προωρη γηρανση (δειτε το και ως αντιγηραντικο) καθως και τα σχετικα προβληματα υγειας.

Ωραία και συγκροτημένη άποψη επί του θέματος, που δεν πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Τα λέω αυτά γιατί η ματιά μας έχει θαμπωθεί τελευταία από τη λογιοσύνη ορισμένων που αναφέρονται στον "Χαίγκελ" (τον Hegel εννοούσαν άραγε, ελληνιστί Έγελο,ο οποίος θα γραφόταν με δασεία στο πολυτονικό, για να το τραβήξουμε από τα μαλλιά όσο δεν πάει;) και σε πλείστους άλλους φιλοσόφους ώστε τα φώτα από το τηλεοπτικό πλατώ του πρωινάδικου να μας έχουν στραβώσει.

Όλα μεταξωτά λέμε, πουθενά κάποιο λινό, κανένα βαμβακερό, άντε και κάνα συνθετικό βρε αδερφέ.

Η ψυχή Kabourdidis επενδύει με αγάπη τα πράγματα του έξω κόσμου γιατί αν περιοριστεί στον εαυτό της πνίγεται, όπως ο νάρκισσος, σε μια κουταλιά νερό, κι ενώ βλέπει ότι πνίγεται δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να σώσει τον εαυτό της.

Εκεί ακριβώς, στην καρδιά του ναρκισσισμού είναι που θεμελιώνονται οι new age πρακτικές της ενδοσκόπησης των ποικίλων παραδόσεων, αποκλίσεων και τάσεων, που αποσκοπούν στο να αποκαταστήσουν τη χαμένη ισορροπία μεταξύ εσωτερικού κι εξωτερικού κόσμου πλάθοντας αναίσθητα όντα στην καθημερινή αλληλεπίδραση με τα πράγματα και τους ανθρώπους.

Η αγάπη για τα πράγματα έχει υποπέσει στη φροντίδα και τη μέριμνα ενός καταναλωτικού τύπου και η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ μας, ελλείψει ενός κοινού ορίζοντα προσδοκιών, έχει υποβαθμιστεί στον λόγο και την τιμή που διέπουν τις εμπορικές μας σχέσεις.

Οπότε, έναντι του διαδεδομένου και τόσο προφανούς ώστε να καθίσταται άδηλος πραγματισμού, η αγάπη στην οποία αναφέρεσαι περνιέται αναγκαστικά για κάτι ξεπερασμένο, αφού στο επίπεδο της καθημερινής βιοτής δεν συμφέρει.

Αυτό θα στο εξηγήσουν καλύτερα τα σαΐνια που διενεργούν τις ασύλληπτες τρόπον τινά πτήσεις τους εδώ μέσα, με το κατάλληλο λεξιλόγιο και τις ασύγκριτες αρχές που τα διέπουν.

Εγώ προς το παρόν σιωπώ, κρατώντας την ανάσα μου γεμάτος προσδοκία για όσα σπουδαία θ' ακολουθήσουν.

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
823
Πόντοι
146
Eπιμένω. Του κώλου είναι διότι η ψυχολογία ΔΕΝ είναι επιστήμη. Οι ψυχολόγοι είναι ψευδοσωτήρες που ορμάν σαν γύπες στα ταλαιπωρημένα ανθρωπάκια, για έξτρα κέρδος.
Αυτό ακριβώς. Από εκεί και πέρα δεν προσφέρει τίποτα σε όποιον υποτίθεται ότι έχει πρόβλημα.

Γνώρισα κάποτε μία, μέσω κοινής παρέας, που είπε ότι ήταν ψυχολόγος. Της είπα μπροστά στα μούτρα της και άκουγαν όλοι, ότι είναι τεμπέλα, το αντικείμενό της ΔΕΝ έχει καμία σχέση με την επιστήμη  και ζει από την άγνοια του κάθε βασανισμένου φουκαρά. Όχι μόνο δεν με αντέκρουσε, αλλά έφυγε και απέφυγε κάθε μελλοντική επαφή μαζί μου. Ούτε το επάγγελμά της δεν μπήκε στον κόπο να υποστηρίξει.

Όσο για την μοναξιά που το αναλύουν όλοι εδώ κι έξι σελίδες και μόνο ο Σαββίδης το έπιασε το θέμα λέγοντας ότι η μοναξιά είναι ο αιώνιος τρομοκράτης, θα σου πω εγώ ποιοι τρομοκρατούνται και δεν την αντέχουν.

Δεν αντέχουν τη μοναξιά κάτι μπούληδες, που από τη φροντίδα και την περιποίηση της μάνας τους, πηγαίνουν κατευθείαν στην φροντίδα και περιποίηση μιας νύφης. Όπως και αυτοί που πηδάν από σχέση σε σχέση. Αυτοί λοιπόν ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. Και γι αυτό κάτι τέτοιοι ευαισθητούληδες, όταν παίρνουν διαζύγιο, ή χωρίζουν από μια σχέση, δεν μπορούν να συνέλθουν με τίποτα. Επειδή το θηλυκό ήταν όλος τους ο κόσμος. Αυτοί φοβούνται τη μοναξιά.

Όλα τα άλλα εδώ, αναλύσεις περί αναλύσεων και παραθέσεις και παραπομπές σε αυθεντίες είναι να 'χαμε να λέγαμε.

Υ.Γ. Όποιος έχει ανάγκη από ψυχολόγο ας έρθει σε μένα. Με τα μισά λεφτά θα τον βοηθήσω περισσότερο, από ότι ένας "επαγγελματίας"

:hi:

mounoeilotas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2013
Like
1.454
Πόντοι
216
ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΤΣΑΠΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΝΑ ΣΚΑΒΟΥΝ να φτιαξουν μποστανι. Η πιο φτηνη θεραπεια. Ψυχολογοι και μαλακιες...

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Ναι, την ώρα που κλάνει ο άνθρωπος ξαλαφρώνει, συμφωνώ λοιπόν και με τον ρέμπελο και με τον γιάννη50χχχ.

Αλλά εδώ συζητάμε, δεν κλάνουμε.

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.451
Πόντοι
366
ετοιμαζω σεντονι...ετοιμαστειτε  :)

(εχω βαλει τη γραμματεα μου και το γραφει  :pipa1:    )  :grin:

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
ετοιμαζω σεντονι...ετοιμαστειτε  :)

(εχω βαλει τη γραμματεα μου και το γραφει  :pipa1:    )  :grin:

Λάβε υπόψη σου ότι απευθύνεσαι σε ενημερωμένο κοινό που είναι έτοιμο ν' ανταποκριθεί σ' οποιαδήποτε πρόκληση.

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.451
Πόντοι
366
ΓΙΑΤΙ καποιος μπορει να φοβαται τη μοναξια ή το αντιθετο, να μη φοβαται (και να φοβαται για παραδειγμα τη συνυπαρξη με αλλα ατομα);

Μια ενδιαφερουσα και εμβριθης ψυχολογικη μελετη παρουσιαζει ο γερμανος ψυχολογος και ψυχαναλυτης Fritz Riemann μεσα απ το βιβλιο του «Τετραλογια του φοβου»
Στη μελετη του ξακινα από τους βασικους φοβους του ανθρωπου για να καταληξει σε μια αναλυτικη περιγραφη του χαρακτηρα και της προσωπικοτητας του εκαστοτε τυπου ανθρωπου…

Ο Φριτζ μιλαει για τεσσερις βασικες μορφες φοβου (τεσσερις βασικες ωθησεις) οι οποιες σε υπερισχυση ή σε αποδυναμωσή τους δημιουργουν 4 βασικες δομες προσωπικοτητας (οπου προκειται για τεσσερεις διαφορετικους τροπους υπαρξης)

Οι τεσσερις βασικες μορφες φοβου:
1) Ο φοβος της αφοσιωσης: βιωνεται ως απωλεια του Εγω και εξαρτηση

2) Ο φοβος της αυτονομιας: βιωνεται ως απομονωση και ελλειψη προστασιας. Ο φοβος να εξελιχθουμε σ ένα αυτονομο Εγω.

3) Ο φοβος της αλλαγης: βιωνεται ως παροδικότητα και ανασφαλεια

4) Ο φοβος της αναγκαιοτητας-σταθεροτητας: βιωνεται ως οριστικότητα και απωλεια της ελευθερίας

Οι πρωτοι δυο φοβοι μας κανουν την πρωτη 1η αντινομια:
Δηλαδη απαιτηση για αυτονομια και μοναδικοτητα εναντι της απαιτησης υποταγης σ’ ένα συνολο, και του περιορισμου προσωπικων επιθυμιων και θεσεων προς χαριν καταστασεων που είναι εξω από εμας
Ενώ ο τριτος και τεταρτος φοβος μας κανουν τη δςυτερη 2η αντινομια:
Δηλαδη την ταση για διαρκεια και σταθεροτητα εναντι της τασης για αλλαγη, μεταβολή

Όπως αναφερθη, οι τεσσερις βασικες μορφες φοβου δημιουργουν αντιστοιχα τεσσερεις βασικες δομες προσωπικοτητας οι οποιες και είναι αντιθετικες αλλα και συμπληρωματικες ματαξυ τους (επισης, μεταλλάσεται κι ο βαθμος έντασής τους, κατι που ουσιατικα αποτελει και το βαθμο νευρωσης, αφου περι αυτου προκειται όταν και εφοσον ξεπεραστουν τα φυσιολογικα ορια):
(θα αναφερθώ λιγο αναλυτικα στην πρώτη {στην οποία θεωρω ότι προσωπικα τείνω πιο πολύ) ενώ στις υπολοιπες θα αναφερθω μονο επιγραματικα….αντε και λιγο στη δευτερη, για να κατανοηθει συγκριτικά με την πρωτη)

1) Σχιζοειδείς προσωπικοτητες: ατομα με αναγκη αυτοπροστασιας και οριοθετησης του Εγω. Τα ατομα αυτά λογω των χαλαρων δεσμων τους με τους ανθρωπους, αναπτύσσουν ιδιαιτερα δυνατοτητες που θα τους βοηθησουν να προσανατολιστουν καλυτερα στον κοσμο (αντιληψη, λογικη, διανοια, συνείδηση). Σε αυτους υπερισχυει η αποστασιοποιηση από συναισθηματισμους, ενώ στηριζονται περισσοτερο στη γνωση που παρεχει σιγουρια και ελεγχο. Εχουμε δηλαδη περιορισμενη εξελιξη του συναισθηματικου τους κοσμου, εν αντιθεση με την αναπτυγμένη ευφυια (ή τουλαχιστον την προσπαθεια αναπτυξής της).

2) Καταθληπτικες προσωπικοτητες:  ο φοβος που κυριαρχει εδώ, είναι ο φοβος της απωλειας, ο φοβος της αποστασης,του αποχωρισμου,της μοναξιας και της εγκαταλειψης. Ως εκ τουτου αναζητουν τον ισχυροτερο δυνατο δεσμο με τον άλλο, σε αντιθεση με τον σχιδοειδη που επιζητει τη μεγαλυτερη δυνατη αποσταση για να διαφυλαχτει από το δικο του φοβο. Αν η προσεγγιση στον καταθληπτικο/η σημαινει ασφαλεια και τρυφεροτητα, στον σχιζοειδη σημαινει απειλη και περιορισμο της αυταρκειας του. Αντιθετα αν η αποσταση σημαινει στον σχιζοειδη ασφαλεια και ανεξαρτησια, στον καταθληπτικο σημαινει απειλη και εγκαταλειψη.

3) Ψυχαναγκαστικες προσωπικοτητες

4) Υστερικες προσωπικοτητες

(στις καταθληπτικες προσωπικοτητες αναφερθηκα πολύ επιδερμικα και συνοπτικα (στο βιβλιο αναφερονται πολλα περισσοτερα ενδιαφεροντα, όπως και για τις υπολοιπες δυο προσωπικοτητες)
Αυτά τα ολιγα.  :)

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Ωραία και συγκροτημένη άποψη επί του θέματος, που δεν πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Τα λέω αυτά γιατί η ματιά μας έχει θαμπωθεί τελευταία από τη λογιοσύνη ορισμένων που αναφέρονται στον "Χαίγκελ" (τον Hegel εννοούσαν άραγε, ελληνιστί Έγελο,ο οποίος θα γραφόταν με δασεία στο πολυτονικό, για να το τραβήξουμε από τα μαλλιά όσο δεν πάει;) και σε πλείστους άλλους φιλοσόφους ώστε τα φώτα από το τηλεοπτικό πλατώ του πρωινάδικου να μας έχουν στραβώσει.

Όλα μεταξωτά λέμε, πουθενά κάποιο λινό, κανένα βαμβακερό, άντε και κάνα συνθετικό βρε αδερφέ.

Η ψυχή Kabourdidis επενδύει με αγάπη τα πράγματα του έξω κόσμου γιατί αν περιοριστεί στον εαυτό της πνίγεται, όπως ο νάρκισσος, σε μια κουταλιά νερό, κι ενώ βλέπει ότι πνίγεται δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να σώσει τον εαυτό της.

Εκεί ακριβώς, στην καρδιά του ναρκισσισμού είναι που θεμελιώνονται οι new age πρακτικές της ενδοσκόπησης των ποικίλων παραδόσεων, αποκλίσεων και τάσεων, που αποσκοπούν στο να αποκαταστήσουν τη χαμένη ισορροπία μεταξύ εσωτερικού κι εξωτερικού κόσμου πλάθοντας αναίσθητα όντα στην καθημερινή αλληλεπίδραση με τα πράγματα και τους ανθρώπους.

Η αγάπη για τα πράγματα έχει υποπέσει στη φροντίδα και τη μέριμνα ενός καταναλωτικού τύπου και η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ μας, ελλείψει ενός κοινού ορίζοντα προσδοκιών, έχει υποβαθμιστεί στον λόγο και την τιμή που διέπουν τις εμπορικές μας σχέσεις.

Οπότε, έναντι του διαδεδομένου και τόσο προφανούς ώστε να καθίσταται άδηλος πραγματισμού, η αγάπη στην οποία αναφέρεσαι περνιέται αναγκαστικά για κάτι ξεπερασμένο, αφού στο επίπεδο της καθημερινής βιοτής δεν συμφέρει.

Αυτό θα στο εξηγήσουν καλύτερα τα σαΐνια που διενεργούν τις ασύλληπτες τρόπον τινά πτήσεις τους εδώ μέσα, με το κατάλληλο λεξιλόγιο και τις ασύγκριτες αρχές που τα διέπουν.

Εγώ προς το παρόν σιωπώ, κρατώντας την ανάσα μου γεμάτος προσδοκία για όσα σπουδαία θ' ακολουθήσουν.

Ο Γκέοργκ Βίλχελμ Φρήντριχ Χέγκελ (Georg Wilhelm Friedrich Hegel ) συναντάτε στην ελληνική βιβλιογραφία είτε ως Χαίγκελ είτε ως Χέγκελ. Ψάξε κείμενα στο διαδύκτιο και θα το διαπιστώσεις.

Και ασφαλώς δεν τον ανέφερα για να μοστράρω γνώσεις όπως υπαινίσεσαι αλλά γιατί ρωτήθηκα απο τον φίλο stardust για τον υλισμό. Σε ερώτηση απαντούσα.

Βέβαια ήρθες εσύ, που παρεμπιπτόντως δεν μοστράρεις γνώσεις, να μας ενημερώσεις ότι το σωστό είναι Εγγελος με δασία στο πολυτονικό.Ευχαριστούμε για την συνεισφορά.

Ούτε βέβαια μοστράρεις γνώσεις όταν χρησιμοποιείς λέξεις όπως'' της διοτής  '' ( γενική του η διοτή που σημαίνει βίος ). Με περισπωμένη στο ης αφού είσαι λάτρης του πολυτονικού.

Και βέβαια οι χαρακτηρισμοί του τύπου οι καμένοι, τα σαίνια κλπ δείχνουν και άλλα πράγματα.

Αντίθετα με εσένα που προφανώς είσαι εδώ για να τρολάρεις ( άλλωστε το υπαινίχθηκες κιόλας με τα ''είμαι εδώ για να γαμάω τσάμπα'' ), προσπαθώ να δώσω όσο πιο απλά μπορώ κάποια τροφή για σκέψη.

Επιτυχημένα η αποτυχημένα είναι αλλο θέμα. Η πρόθεση ομως δεν είναι ούτε να ειρωνευτώ, ούτε να... "γαμάω τσάμπα".

Βέβαια τις τρολιές και τις ειρωνίες τις βαριέμαι οπότε για μένα το θέμα εδώ τελειώνει. Τα σπουδαία που ειρωνικά αναφερόμενος περιμένεις θα στα δώσουν άλλοι.

Linemaker

Μέλος
Εγγρ.
16 Φεβ 2020
Like
10
Πόντοι
1

Γνώρισα κάποτε μία, μέσω κοινής παρέας, που είπε ότι ήταν ψυχολόγος. Της είπα μπροστά στα μούτρα της και άκουγαν όλοι, ότι είναι τεμπέλα, το αντικείμενό της ΔΕΝ έχει καμία σχέση με την επιστήμη  και ζει από την άγνοια του κάθε βασανισμένου φουκαρά. Όχι μόνο δεν με αντέκρουσε, αλλά έφυγε και απέφυγε κάθε μελλοντική επαφή μαζί μου. Ούτε το επάγγελμά της δεν μπήκε στον κόπο να υποστηρίξει.

Τι λες ρε ? Δεν πας καλα νομιζω.

Ψυχολογια δεν ειναι επιστημη ???

και ποιος το λεει αυτο?

εσυ?

και εσυ τι δουλεια κανεις??

τι γνωσης εχεις??

τι εμπειρια εχεις?

τι διαβασες απο ψυχολογια?

η μηπως διαβαζεις αυτα τα new age βιβλια υποτιθεμενα ψυχολογιας που δεν γραφτηκαν απο ψυχολογους και εχεις αυτου του ειδους αποψεις?
και τι ειδους ατυχες παραδειγματα εχεις δωσει?  

Υπαρχουν ατομα που εχουν αφιερωση ολοκληρη την ζωη τους, για να βρεθει ξαφνικα καποιος απτο μπου να πει την χαζομαρα του. Το ξερεις πως χωρις ψυχολογια για παραδειγμα δεν θα υπηρχε η εγκληματολογια η μηπως ουτε και η εγκληματολογια ειναι επιστημη ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ??

Εχετε ξεπερασει καθε ανθρωπινο οριο λογικης , μολονοτι σας ευχομαι καλη επιτυχια και η ανοησιες σας να υποστηριζονται απο αληθινα ΣΤΟΙΧΕΙΑ και οχι βασισμενα στην βλακεια.

Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
16.678
Πόντοι
3.936
Ρε συ bdsm1988 τι σε'χει πιάσει με τον mind?
Εντάξει και εγώ για ψωνισμένο μπουρδολόγο τον έχω, αλλά εσύ τον έχεις υπερασπιστεί με πάθος παλιότερα.
Τι έχει παίξει?

ΥΓ.Να ξέρεις,μπροστά στον Γιωρίκα σαββίδη δεν πιάνει μία!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom