Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 246K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

• Ναι

Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 23 23,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Μα καλά ρε παιδιά,αυτοκτόνησε η Πηνελόπη Δέλτα όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα;;;Και πώς έγραψε ΄΄τον μεγάλο περίπατο του Πέτρου΄΄ που αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα της Κατοχής;;; :think: :think:

ΒΡΑΣΙΔΑΣ2

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Μα καλά ρε παιδιά,αυτοκτόνησε η Πηνελόπη Δέλτα όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα;;;Και πώς έγραψε ΄΄τον μεγάλο περίπατο του Πέτρου΄΄ που αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα της Κατοχής;;; :think: :think:
Δεν το ηξερα για να πω την αληθεια αλλα με ενα γρηγορο  ψαξιμο βρηκα οτι το βιβλιο το εγραψε η Αλκη Ζεη οχι η Πηνελοπη Δελτα.

Τωρα ποια ειναι η Αλκη Ζεη δεν εχω ιδεα.

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
74.547
Πόντοι
12.056
Αλκη Ζεη

Κοντα στις ραγες.. :rockon: :rockon:

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Παίδες καλα Χριστούγεννα σε ολους, χρονια πολλα με υγεία. Την κανω για λιγες μερούλες, τα λέμε!!

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Η Πηνελοπη Δελτα πρεπει να ειναι η " Γυναικα απο βελουδο " που εγραψε ο Φρεντυ Γερμανος

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Η Πηνελοπη Δελτα πρεπει να ειναι η " Γυναικα απο βελουδο " που εγραψε ο Φρεντυ Γερμανος

Οχι εχεις λαθος φιλαρακι....Το βιβλιο του Φρεντυ Γερμανου αναφερεται στην Σοφια Τρικουπη,την αδελφη του Χαριλαου....Εξιστορει την ζωη της και τα παθη της με τον Θεοδωρο Δεληγιαννη,αλλα δινει και μια ακριβοτατη περιγραφη της εποχης...

Επισης και το "Ακριβη μου Σοφια" αναφερεται στην ζωη της Σοφιας Μινεικο....

Αξιολογα και τα δυο...

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Καλημέρα φίλοι μου -λάτρεις της Ιστορίας.Κεσάτια βλέπω στο θρεντάκι μας ,αλλά δεν πειράζει.Γύρισα για να συνεχίσουμε με τα μαθήματα μας. :2funny: :2funny:
...παρόλο που τα σχολεία έχουν ακόμα να ανοίξουν

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Και για να ξεκινάμε,επειδή νομίζω ότι η προηγούμενη ψηφοφορία έφτασε στα όρια της,την άλλαξα βάζοντας μια νέα.Στην προηγούμενη,με 40% οι φίλοι του φόρουμ αποφάσισαν ότι η σπουδαιότερη μάχη ως προς την σημασία που έαπιξε διαχρονικά ήταν η Άλωση της Πόλης με 40% ενώ ακολούθησε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας με 33%.

Τώρα ένα ωαραίο θεματάκι που τέθηκε στην νέα ψηφοφορία,είναι το ποιον θεωρείται τον μεγαλύτερο στρατηλάτη όλων των εποχών.

Και με την ευκαιρία,επί των ονομάτων που έθεσα,θέλω να μου πειτε ποιοι ήταν οι Κλάιβ και Ογκαμούντα.

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Καλημέρα και από μένα.
Νομίζω ότι το μέγιστο στρατιωτικό επίτευγμα, ήταν αυτό του Αλέξανδρου.
Δεδεμένου πάντα του μεγέθους των αντιπάλων που αντιμετώπισε....και του μεγέθους του στρατού του.
Αποτέλεσμα των επιτυχιών του ήταν μια τεράστια Ελληνική αυτοκρατορία....που πέτυχε καταλύοντας σαφώς ανώτερες δυνάμεις.
Αριθμητικά τουλάχιστον....γιατί από στρατηγική και ηθικό, απείχαν παρασσάγγας οι Μακεδόνες από τους υπόλοιπους.
Κανείς δεν ξέρει ποιά θα ήταν σήμερα η πραγματικότητα μας....αν δεν πέθαινε τόσο νέος.

Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να ομολογήσω ότι τους δύο που αναφέρεις, δεν τους γνωρίζω καν.

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Καλημερούδια δάσκαλε, χρόνια πολλά σε ολους και καλες γιορτές. Κι εγω επέστρεψα στο θρανίο μου σήμερα. Ψήφισα Μέγα Αλέξανδρο. Ομως με βρίσκεις αδιάβαστο στην ερώτηση σου, λογω ολιγοήμερων διακοπών που μου πήραν λιγο τα μυαλά :rockon:

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Καλημέρα φίλοι.Οι 2 που αναφέρω(Ογκαμούντα,Κλάιβ) θεωρούνται από τα μεγαλύτερα στρατηγικά μυαλά,άσχετα αν δεν έχουν κυριάρχη θέση στα βιβλία της Ιστορίας.
Και εξηγώ.Πρωτίστως πιάνω τον Ογκαμούντα.Πρόκειται για τον Ιάπωνα Σαμουράι που στα μέσα του 16ου αιώνα,με τους αγώνες του,έκανε το πλέον ακατόρθωτο για τα δεδομένα της εποχής,να ενώσει την Ιαπωνία σε ένα κράτος,που μέχρι τότε αποτελούνταν από πολυάριθμα κράτη διοικούμενα απο οικογένειες-φατρίες.Ο Ογκαμούντα με εκστρατείες κ μάχες κατάφερε να ενώσει την Ιαπωνία σε ένα κράτος κ ουσιαστικά θεωρείται ο πατέρας της σημερινής Ιαπωνίας.Από πολλούς ειδικούς κατατάσσεται μέσα στην δεκάδα των μεγαλύτερων στρατηλατών της Ιστορίας.

Ο Κλάιβ,πρόκειτο για Άγγλο στρατηγό ο οποίος υποδούλωσε για χάρη της Βρεττανικής αυτοκρατορίας την ινδία με ελάχιστους άντρες.Ήταν αρχικά υπάλληλος της εταιρείας των Ανατολικών Ινδιών και στην ουσία πρόκειτο για έναν τυχοδιώκτη ο οποίος όμως με ελάχιστους άντρες κατάφερε τον 18ο αιώνα ,να κατακτήσει ολόκληρη την Ινδία για χάρη της Βρεττανικής αυτοκρατορίας.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Και γω Μέγα Αλέξανδρο ψήφισα παρόλο που ο Τζένγκις ΧΑΝ κατέκτησε μεγαλύτερες εκτάσεις αλλά αυτό το κατάφερε με εκατοντάδες χιλιάδες άντρες κάτι που ο Μ.Αλέξανδρος το έκανε με μερικές δεκάδες.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Πάντως πολλοί θεωρούν ότι το μεγαλύτερο μυαλό,όχι από πλευράς επιτευγμάτων αλλά από πλευράς γνώσεων,τακτικών και οξυδέρκειας,που είδε ποτέ ο πλάνήτης ήταν ο Πρώσσος Φρειδερίκος ο Μέγας.

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Και γω Μέγα Αλέξανδρο ψήφισα παρόλο που ο Τζένγκις ΧΑΝ κατέκτησε μεγαλύτερες εκτάσεις αλλά αυτό το κατάφερε με εκατοντάδες χιλιάδες άντρες κάτι που ο Μ.Αλέξανδρος το έκανε με μερικές δεκάδες.

Σωστά....αλλά μεγάλο μέρος των εκτάσεων αυτών ήταν πολύ αραιοκατοικημένες...σχεδόν ακατοίκητες.
Ενώ ο Αλέξανδρος τα έβαλε με τεράστιους στρατούς....με αυτοκρατορίες πάμπλουτες...στην ακμή τους.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Οι Πέρσες ,ο κύριος εχθρός του Αλέξανδρου έπνεε τα λοίσθια τότε,μάλλον απο καιρό.Πιο πολύ τον δυσκόλεψαν οι Ινδοί κ κάτι φυλές στην Σογδιανή(Αφγανιστάν).

Παρεπιπτόντως βγήκαν νέας στοιχεία για τον θάνατο του Αλέξανδρου.Πολλοί ερευνητές συμφώνησαν ότι ο θάνατος του Αλέξανδρου οφειλόνταν κυρίως σε μετατραυματικές χρόνιες επιπλοκές από το σοβαρό τραύμα που δέχτηκε στην χώρα των Μάλλων ,που ουσιαστικά του κατέστρεψε τον ένα του πνεύμονα.Αποδεικνύεται θανάσιμο αν κ μεταγενέστρα επήλθε ο θάνατός του,μιας κ ο οργανισμός του δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις δυσκολιες που δημιουργήθηκαν.Μάλιστα πολλοί θεωρούσαν ότι δεν θα την έβγαζε καθαρή μιας κ το χτύπημα ήταν πολύ οριακό,αλλά κ τότε ο μέγας στρατηλάτης έστω κ προσωρινά τους κορόιδεψε.

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Βασικά ο Μέγας Αλέξανδρος επέφερε μια πολιτιστική αλλαγή στις περιοχές που κατέκτησε, δημιούργησε πολιτισμο. Οι μογγόλοι ηταν επιδρομεις, δεν ειχαν σχέση με ολα αυτα. Στρατιωτικά κατάφερε με τρεις μεγαλες μαχες να πετύχει αποφασιστικό αποτέλεσμα και να καταλύσει τον Περσικό στρατό. Σαν τακτική εφήρμοσε δογματα ανώτερα και κυρίως μη αντιμετωπίσιμα απο τους εχθρους του και νικησε πολυαριθμοτερους αντιπάλους. Προσαρμοζόταν στις συνθήκες και αντιμετώπιζε έκτακτες καταστάσεις επιτυχώς. Η έκταση την οποία κατέλαβε δεν ηταν καθόλου μικρη, για την εποχή εκείνη. Αρα για ολα αυτα, πιστεύω μπορει να θεωρηθεί και ο μεγαλύτερος στρατηλάτης και ο ανθρωπος που επηρέασε καταλυτηκα την εποχή του και διαμόρφωσε τον κόσμο του.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom