Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 246K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

• Ναι

Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 23 23,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Βάση υποβρυχίων είχαν οι Γερμανοί στη Μήλο, οπου επίσης ειχαν και μεγάλο ραντάρ ερευνας αέρος.
Επίσης στο Σκαραμαγκά ελιμενίζοντο υποβρύχια.
Ο Παπανικολής κρυβόταν και στον ορμο του Σοφικού Κορινθίας,απ' οπου καταγόταν ο κυβερνήτης του Μίλτος Ιατρίδης.

Μετέπειτα διοικητής Παλάσκα ο Ιατρίδης.

Επισκέπτης
Βάση υποβρυχίων είχαν οι Γερμανοί στη Μήλο, οπου επίσης ειχαν και μεγάλο ραντάρ ερευνας αέρος.
Επίσης στο Σκαραμαγκά ελιμενίζοντο υποβρύχια.
Ο Παπανικολής κρυβόταν και στον ορμο του Σοφικού Κορινθίας,απ' οπου καταγόταν ο κυβερνήτης του Μίλτος Ιατρίδης.
ο Παπανικολής συγκεκριμένα στον κόλπο της Σελόντα όπου το μικρότερο βάθος του είναι 60 μέτρα.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Καλησπερα και απο μενα.....Μακετα των Θεοδοσιανων τειχων εχω φτιαξει και εγω,η συγκεκριμενη ομως ειναι βραβευμενου μοντελιστη (με επαγγελμα μακετιστας..)πορωμενου και παρα πολυ ψαγμενου...Ειναι φιλος μου...Εαν δειτε παιδια το φωτογραφικο του αρχειο,θα παθετε πλακα...Και ολα αυτα για να αντλει και την τελευταια λεπτομερεια,ωστε η μακετα η το διοραμα να ειναι  οσο το δυνατον πιο αληθινο...

Οι δικες μου ακολουθησαν δικο τους δρομο...."...εχεις γεμισει τον τοπο και το γραφειο καστρα και αεροπλανακια,ασχολησου λιγο και με το παιδι..." ειπεν και ελαλησεν "το ΘΗΡΙΟ" και οι μακετουλες μου,τα διοραματακια μου και τα αερομοντελα μου μετεκομισαν εις τοπον χλοερον(...σοφιτα)για χαρην του καινουργιου μου ερωτα ,της κορης μου...βλεπετε αν και μικρο "θηλυκο" μαθαινει απο μικρο να κουλαντριζει αντρες ....με πειραματοζωο εμενα...ας ειναι...

Ειχα την εντυπωση οτι η μεγαλυτερη βαση υποβρυχιων των Γερμανων ηταν στην Λερο...

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Ρε παιδιά, άσχετο, αλλά κοιτάζοντας τις μάχες στην ψηφοφορία, μου έρχεται στο μυαλό και η Μουλβία γέφυρα...Για σκεφτείτε το λίγο :think:

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  Λοιπον,θα επανελθω επειτα με τα βυζαντινα τειχη,με πραγματικες φωτο(συγχρονες εννοω...),εικονες απο τους πυργους και τις οχυρωσεις,απο οτι σωζεται βεβαια...Ειναι σε αρχειο jpeg και πρεπει να τις μετατρεψω σε jpg για να τι ανεβασω στο σαιτ...

Τωρα αν μου επιτρεπει ο φιλος dark να θεσω και εγω μια ερωτησουλα απο την περιοδο του Β' παγκοσμιου.....

Οταν οι γερμανοι μπηκαν στην Αθηνα στις 27/4/1941 ,μια ομαδα ανεβηκε στον Ιερο Βραχο της Ακροπολεως για να αναρτησει την σβαστικα...Εκει συνεβη ενα ηρωικο,μα συναμα και τραγικο περιστατικο που μισοσβηστηκε στην ληθη...Μηπως γνωριζετε τι συνεβη στον Βραχο εκεινη την μερα....;

Vrikolakas

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
  Λοιπον,θα επανελθω επειτα με τα βυζαντινα τειχη,με πραγματικες φωτο(συγχρονες εννοω...),εικονες απο τους πυργους και τις οχυρωσεις,απο οτι σωζεται βεβαια...Ειναι σε αρχειο jpeg και πρεπει να τις μετατρεψω σε jpg για να τι ανεβασω στο σαιτ...

Τωρα αν μου επιτρεπει ο φιλος dark να θεσω και εγω μια ερωτησουλα απο την περιοδο του Β' παγκοσμιου.....

Οταν οι γερμανοι μπηκαν στην Αθηνα στις 27/4/1941 ,μια ομαδα ανεβηκε στον Ιερο Βραχο της Ακροπολεως για να αναρτησει την σβαστικα...Εκει συνεβη ενα ηρωικο,μα συναμα και τραγικο περιστατικο που μισοσβηστηκε στην ληθη...Μηπως γνωριζετε τι συνεβη στον Βραχο εκεινη την μερα....;
Ο Κωνσταντίνος Κουκίδης τυλίγεται με την γαλανόλευκη και πέφτει κάτω συναντώντας τον θάνατο.Ένδοξο το όνομά του και η πράξη του.

CHRIS1971

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Κριτικές
46
Like
548
Πόντοι
7.065
και σημερα λογω ευρωπαικης ενωσης η γερμανια πετυχε το δ ραιχ.η μηπως κανω λαθος?

Επισκέπτης

μήπως την αυτοκτονία της Πηνελόπης Δέλτα με δηλητήριο?

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
μήπως την αυτοκτονία της Πηνελόπης Δέλτα με δηλητήριο?

Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό, ήταν η Πηνελόπη Δέλτα, και αμέσως μετά ο Κουκίδης...Οι Γλέζος-Σάντας, απ' όσο θυμάμαι "έδρασαν" στις 30-5-1941 :think: Μήπως θυμάται κανείς τί έκαναν;

CHRIS1971

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Κριτικές
46
Like
548
Πόντοι
7.065
Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό, ήταν η Πηνελόπη Δέλτα, και αμέσως μετά ο Κουκίδης...Οι Γλέζος-Σάντας, απ' όσο θυμάμαι "έδρασαν" στις 30-5-1941 :think: Μήπως θυμάται κανείς τί έκαναν;
κατεβασαν τη σβαστικα απο την ακροπολη.βαλε κατι πιο δυσκολο

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Ο Τσολιάς Κωνσατντίνος Κουκίδης στο παράγγελμα των Γερμανών να κατεβάσει την Ελληνική σημαία, την κατεβάζει, τυλίγεται με αυτη και πέφτει απο τον ιερό βράχο. Οι Γερμανοι έμειναν εμβρόντητοι. Όπως και τόσοι αλλοι Έλληνες στρατιωτες και στρατιωτικοί που αυτοκτόνησαν οταν έγινε η συνθηκολόγηση.

Επισκέπτης
Πες για τη Μουλβία Γέφυρα :rockon:
Η μάχη στη Μουλβία γέφυρα διεξήχθη στα πλαίσια των πολύχρονων και αιματηρών εμφυλίων πολέμων που σηματοδοτούσαν κάθε διαδοχή στην όψιμη αυτοκρατορία της Ρώμης. Ωστόσο, οι συνέπειες της ήταν κοσμοϊστορικές, αφού άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση του χριστιανισμού.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
 Φιλε panosboss,wellcome back...

Ο Κωνσταντινος Κουκιδης ηταν Ποντιακης καταγωγης,γεννημενος στην Νικαια μαλλον το 1920.Τ ο 1940 κατεταγη και πολεμησε τους Ιταλους φασιστες στα βουνα της Ηπειρου μεχρι την καταρρευση του μετωπου.Εν συνεχεια παρουσιαστηκε στην Ανακτορικη Φρουρα ζητωντας να καταταγη σε αυητν ως Ευζωνας.
    Μεταξυ των νεων του καθηκοντων ηταν και η φυλαξη της σημαιας που κυματιζε στον Ιερο βραχο της Ακροπολεως.Στις 27/4/1941 τα γερμανικα στρατευματα εισηλθαν στην Αθηνα,και μια ομαδα μοτοσυκλετιστων υπο τον ιλαρχο Γιακομπι και τον ανθυπολοχαγο Ελσντιτς ανεβηκε στην Ακροπολη για να αναρτησει την σβαστικα.Δεν ειναι βεβαιο οτι οι γερμανοι διεταξαν τον Κουκιδη να κατεβασει την Ελληνικη σημαια.Πιθανωτατα την κατεβασαν οι ιδιοι λογω αρνησεως του φρουρου.Οηρωικος Κουκιδης μην αντεχοντας την ταπεινωση του εθνικου συμβολου τυλιχθηκε με αυτην και επεσε στο κενο...

Την πρωτη και επισημη μαρτυρια του γεγονοτος την εχουμε απο το προσωπικο ημερολογιο του τοτε αρχιεπισκοπου Αθηνων Χρυσανθου.Οπως εγινε γνωστο εκ των υστερων η θυσια του Κουκιδη εγινε η αφορμη να εκδοθει διαταγη απο τον γερμανο φρουραρχο να υψουται υποχρεωτικως και η Ελληνικη διπλα στην γερμανικη σημαια....Το συμβαν μαθευτηκε απο στομα σε στομα και στις 9/6/1941 η βρετανικη Daily Mail
ειχε εκτενες αρθρο.

Στις 27/4/1994 η Προεδρικη Φρουρα ανηγειρε μνημειο στον αυλειο χωρο της...οπως και ο δημος Αθηναιων στις 27/4/1999 ανηγειρε στην βορεια πλευρα ,οπου βρηκε τον θανατο ο ηρωας,αναθηματικη στηλη και τελεστηκε μνημοσυνο στον ιερο ναο του Αγιου Νικολαου Ραγκαβα....

Αιωνια του η μνημη...

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
16
Υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη, ότι απλόυστατα ουδεποτέ υπήρξε Στρτης(ΕΥ) Κουκίδης, αλλά επινοήθηκε ταυτόχρονα με την παράδοση της Αθήνας για την τόνωση του ηθικού και του Εθνικού φρονήματος του πληθυσμού. Δεν παίρνω θέση διαβάστε όμως και και ανατρέξτε στην βιβλιογραφία που παρατίθεται.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  von  καλησπερα φιλε...

Τι λες τωρα...με ξερανες...Και εγω ο μακακας τι ποσταριζα;

Λες να ειναι αληθεια...;

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
16
Σύντροφε ειλικρινά δεν ξέρω.  Εχε υπόψη σου όμως ότι την εποχή εκείνη υπήρχε οντως η επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης ενός ήρωα ή μιας ηρωικής στιγμής προκειμένου να διατηρηθεί ακμαίο το ηθικό. Εξίσου ενδιαφέρον είναι ότι την ιστορία αυτή την αποδέχτηκαν και την ασπάσθηκαν οι Έλληνες ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ πολιτικής παράταξης (σπανιότατο φαινόμενο) . Από την άλλη το γεγονός να μην υπάρχουν γραπτά ντοκουμέντα του ΓΕΣ για την ύπαρξη του ανθρώπου αυτού είναι τουλάχιστον παράξενη. Δεν ξέρω απλά παραθέτω το λινκ για περαιτέρω προβληματισμό μας.

Vrikolakas

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Είχα την τύχη και την τιμή να γνωρίσω απο κοντά τον Αλέξανδρο Κορδάτο.Είναι γιός του επιφανή ιστορικού και αν όχι ιδρυτή, απο τους πρωτοϊδρυτές του Κουμουνιστικού κόμματος Ελλάδος Γιάννη Κορδάτου.Είχαμε μιλήσει γι'αυτό το θέμα και μου είχε πει ότι ο Κουκίδης ήταν υπαρκτό πρόσωπο.Αυτό ότι ήταν εύζωνας τσολιάς δεν ισχύει αλλά ήταν πολίτης (κατα τα λεγόμενά του πάντα).
Πάντως η wikipedia και η αμερικανική και η ελληνική τον αναφέρουν κανονικά ως ήρωα υπαρκτό και όχι σαν θρύλο η σκεύασμα μυθοπλαστών.
Και γι'αυτό ταυτιζόμαστε με τις επίσημες απόψεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom