Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 243K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

  • Ναι

    Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

    Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 23 23,7%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97

NAFHAL

Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2007
Μηνύματα
11
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Λοξή φάλαγγα
Τρόπος ανάπτυξης του στρατιωτικού σχηματισμού, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από το διάσημο στρατηγό των Θηβαίων, Επαμεινώνδα, στη μάχη των Λεύκτρων, κατά των Σπαρτιατών, υπό τον Κλεόμβροτο. Το 371 π.Χ. η αριθμητική δύναμη των δύο αντιπάλων ήταν δύο προς ένα υπέρ των Σπαρτιατών. Για να αντιμετωπίσει τη σε βάρος τους ανισότητα, παρεξέκλινε της κλασικής μέχρι τότε παράταξης των αντίπαλων στρατευμάτων και καινοτομώντας, σχημάτισε εις ανομοιόμορφον βάθος ζυγών τη διάταξη μάχης, ενώ συγχρόνως έδωσε σε αυτήν κατεύθυνση λοξή ως προς την αντίπαλη διάταξη.
Ο Επαμεινώνδας ενίσχυσε την αριστερή πτέρυγά του (γραμμή). Σχημάτισε φάλαγγα με βάθος 50 ασπίδων, γιατί ήξερε πως το δεξιό μέρος των αντιπάλων κατείχε ο Κλεόμβροτος με τους Σπαρτιάτες οπλίτες, ενώ στις άλλες γραμμές ήταν σύμμαχοι των Σπαρτιατών.

Πίστευε ότι αν σπάσουν οι Σπαρτιάτες, οι άλλοι θα διαλυθούν.

Μπροστά έβαλε τον Ιερό Λόχο, που τον διοικούσε ο Πελοπίδας. Στο κέντρο και στη δεξιά πτέρυγα παράταξε κλιμακωτά λίγους οπλίτες. Μπροστά από όλη την παράταξη έβαλε το άριστο Θηβαϊκό ιππικό. Έτσι η όλη παράταξη είχε λοξό σχηματισμό. Ήταν τολμηρή και ριψοκίνδυνη, αλλά επαναστατική και μεγαλοφυής.

Η μάχη ήταν φοβερή και, παρά τη γενναιότητα των Σπαρτιατών, η γραμμή τους έσπασε κι άτακτα πια εγκατέλειψαν το πεδίο της μάχης. Σκοτώθηκαν ο Κλεόμβροτος, ο Δείνονας, ο Σφοδρίας κι ο γιος του Κλεώνυμος, 400 συνολικά Σπαρτιάτες και 1.000 άλλοι Λακεδαιμόνιοι. Οι Σπαρτιάτες ζήτησαν ανακωχή για να θάψουν τους νεκρούς τους. Η πρωτοφανής τακτική του Επαμεινώνδα έφερε την ήττα στο δυνατότερο και καλύτερα οργανωμένο στρατό της αρχαίας Ελλάδας. Όλη η Ελλάδα θαύμασε το θρίαμβο του Επαμεινώνδα. Η λοξή φάλαγγα εφαρμόστηκε σαν ταχτική και στα επόμενα χρόνια με τα ίδια αποτελέσματα. Εκτός απ' τους άλλους, την εφάρμοσε ο βασιλιάς Φρειδερίκος ο Μέγας, της Πρωσίας κι ο Μέγας Ναπολέοντας.
 
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
Κ πάντα στο δεξί της τιμητικό άκρο ήταν παρατεταγμένος ο Ιερός Λόχος,το καλύτερο στρατιωτικό Θηβαίικο τμήμα.
Ο Ιερός Λόχος αποτελούνταν από 300 Θηβαίους-τους γενναιότερους.Μάλιστα πολλοί ιστορικοί αναφέρουν ότι ήταν 150 ζευγάρια που συνδεόντουσαν ερωτικά!!!!Πολεμούσαν κατά δυάδες ,τα 2 ταίρια το ένα δίπλα στο άλλο.Το γεγονός ότι πολεμούσαν τα ζευγάρια μαζί,τους έκανε πιο αξιόμαχους γιατί πρόσεχαν κ το ταίρι τους πέραν από τον εαυτό τους ο καθένας.Το γεγονός αυτό αύξανε στο μέγιστο την μαχητικότητα του Ιερού Λόχου.
Το στρατιωτικό αυτό τμήμα έληξε άδοξα ,στην μεγαλύτερη μάχη της Αρχαία Ελλάδας ,στην Χαιρώνεια.Οι Μακεδόνες τους σκότωσαν μέχρι τον τελαυταίο.Λέγεται οτι ο Μ.Αλέξανδρος 17 χρονών τότε,που πολέμησε γενναιότατα στην Χαιρώνεια,έκλαψε πάνω από τις σωρούς των Ιερολοχιτών,συγκινημένος από την ομορφιά που αντίκρυσε κ από την αγάπη που είχαν τα ζευγάρια μεταξύ τους.

Σε ανάμνηση αυτού του σπουδαίου στρατιωτικού τμήματος,εμφανίστηκαν άλλες 2 φορές στην Ιστορία στρατιωτικά τμήματα υπό αυτή την ονομασία.Το πρώτο ήταν τοτμήμα των Ελλήνων φοιτητών που δημιουργήθηκε υπό τον Αλ.Υψηλάντη που επανάστάτησε στην Μολδοβλαχία το οποίο εξοντώθηκε στην Μάχη του Δραγατσανίου.Το άλλο εμφανίστηκε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο υπό τον στρατηγό Θρασύμβουλο Τσακαλώτο που πολέμησε στο Ελ Αλαμέιν κ στο Ρίμινι.Ειδικά στο Ρίμινι ήταν το σώμα που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη των Συμμάχων εναντίον των Γερμανών.
 

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Μηνύματα
4.073
Like
1
Πόντοι
16
Η πολιορκία της Κωνσταντινούπολης άρχισε επίσημα στις 7 Απριλίου του 1453. Όμως οι προετοιμασίες είχαν αρχίσει τον Ιανουάριο του ίδιου έτους με την μεταφορά των κανονιών και τον Μάρτιο με την έλευση του οθωμανικού στρατού κάτω από τα τείχη της Πόλης.

Οι πολιορκητές ανέρχονταν σε 150.000 στρατιώτες και πλαισιώνονταν από τεχνίτες, εργάτες, υπηρέτες, κλπ. και μεγάλο πλήθος ατάκτων. Ηταν άριστα οργανωμένος και εκπαιδευμένος και φανατισμένος από τους δερβίσηδες (Τούρκους μοναχούς), που κυκλοφορούσαν στο στρατόπεδο και τόνωναν την πολεμική ορμή του πλήθους. Ο πολεμικός στόλος αποτελούμενος από 400 πλοία έφθασε στο Βόσπορο στις 12 Απριλίου.

Ο Μωάμεθ έστησε τη σκηνή του απέναντι από την Πύλη του Αγίου Ρωμανού. Για τον αποκλεισμό της πόλης χρησιμοποίησαν τα κάστρα που είχαν χτίσει στις δυο πλευρές του Βοσπόρου, το Ανατολού και το Ρούμελη.

Μέσα από τα τείχη η κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική. Η Κωνσταντινούπολη είχε χάσει όλη τη λάμψη του παρελθόντος. Ηταν μια ερειπωμένη πόλη, που μόνο το Παλάτι, ο Ιππόδρομος, και οι μεγάλες εκκλησίες θύμιζαν το λαμπρό παρελθόν. Ο πληθυσμός της δεν ξεπερνούσε τα 50.000 άτομα. Οι Βυζαντινοί στρατιώτες ανέρχονταν σε 5.000 και 2.000 οι ξένοι, κυρίως Γενουάτες και Βενετοί. Μάλιστα 700 Γενουάτες είχαν φθάσει με δυο καράβια στις 26 Ιανουαρίου 1453 και αρχηγό τον έμπειρο Ιωάννη Ιουστινιάνη. Τα τείχη είχαν επισκευαστεί βιαστικά, και εκβαθύνθηκε η τάφρος. Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, ενώ τα κειμήλια των εκκλησιών δόθηκαν για να κοπούν νομίσματα και να πληρωθούν οι στρατιώτες. Επίσης είχαν σταλεί επιστολές βοήθειας σε όλους τους χριστιανούς ηγεμόνες. Οι Γενουάτες στα τείχη του Γαλατά έμειναν ουδέτεροι και δεν βοήθησαν καθόλου στην άμυνα της πολης.

Η τουρκική επίθεση άρχισε με βολές πυροβολικού, που άνοιγαν τρύπες στα τείχη, τις οποίες όμως κατάφερναν να κλείσουν οι αμυνόμενοι. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να σπάσουν την αλυσίδα του Κερατίου κόλπου, αλλά δεν τα κατάφεραν . Μάλιστα στις 20 Απριλίου κατόρθωσαν να περάσουν ένα βυζαντινό και τρία γενουατικά καράβια με αρχηγό τον Φλαντανελλά διαλύοντας την αντίσταση των Τούρκων. Δυο μέρες αργότερα οι Οθωμανοί κατασκεύασαν διόλκο δώδεκα χλμ. από τον Βόσπορο στον Κεράτιο και πέρασαν με αυτό τον τρόπο 70 πλοία στον Κεράτιο κόλπο.

Στις 21 Μαίου ο Μωάμεθ ζήτησε την παράδοση της πόλης και υπόσχονταν στον Κωνσταντίνο και σε όσους ήθελαν ότι θα μπορούσαν να φύγουν ελεύθεροι από την πόλη. Ο Κωνσταντίνος πρότεινε να πληρώσει υψηλότερους φόρους υποτέλειας -πλήρωνε 300.000 ασημένια νομίσματα ετησίως-, αλλά να κρατήσει υπό την κατοχή του την Κωνσταντινούπολη: "Το δε την πόλιν σοι δούναι, ούτ' εμόν έστιν ούτ' άλλου των κατοικούντων εν ταύτη. Κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών".

Στις 27 Μαίου άρχισε σφοδρός βομβαρδισμός. Δυο μέρες αργότερα ξεκίνησε η τελική επίθεση σε πολλά μέρη των τειχών, αλλά με επίκεντρο την Πύλη του Αγίου Ρωμανού, διότι εκεί το τείχος είχε σχεδόν καταπέσει. Στην τρίτη τουρκική έφοδο, ο Ιουστινιάνης τραυματίστηκε και αποσύρθηκε από τη μάχη. Η αποχώρησή του έφερε σύγχυση στους αμυνόμενους και οι Τούρκοι μπήκαν στην Πόλη. Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ΙΑ', ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου, έπεσε στα τείχη σαν απλός στρατιώτης.

Η Πόλις εάλω!

 
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
Μια λεπτομέρεια που εσκεμμένα μάλλον αποκρύπτεται από τυος ιστορικούς ήταν ότι στον στρατό του Μωάμεθ υπήρχαν πολλοι Χριστιανοί Σερβικής κ Ελληνικής καταγωγής που δεν ήταν απαραίτητο ότι πήγαν εξαναγκαστικά.Επίσης είχε φτιαχτεί το μεγαλύτερο κανόνι  που φτιάχτηκε μέχρι τότε κ αυτό ήταν κατασκεύασμα Χριστιανού,του Ούγγρου Ουρβανού.Αλλά η μοίρα του επεφύλασσε άσχημη τύχη.όταν πηγαίνανε το κανόνι να το τοποθετήσουν αυτό ξέφυγες κ πλάκωσε τον κατασκευαστή του.ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ.

''Μην κλαις κυρά Δέσποινα κ μην πικροδακρύζεις,πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ναι'' :'( :'( :'(
 

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Μηνύματα
4.073
Like
1
Πόντοι
16
ο κατασκευαστης του κανονιου ειχε προτεινει να το πουλησει στους βυζαντινους αλλα αυτοι αρνηθεικαν....
 

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
4.446
Like
0
Πόντοι
16
πολυ ωραιο θεμα.....
ας κανουμε λογο κουβεντα γι αυτο....
η Γνωμη σας ποια ειναι επρεπε ο Αυτοκρατορας Κωνσταντινος να ζητησει επισημα Ενωση των εκλησιων (δηλαδη και βοηθεια της Δυσης) η επρεπε να επιμενει στην Ορθοδοξια με τα γνωστα αποτελεσματα...???
 

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Μηνύματα
21.134
Κριτικές
491
Like
37.461
Πόντοι
41.447
ο κατασκευαστης του κανονιου ειχε προτεινει να το πουλησει στους βυζαντινους αλλα αυτοι αρνηθεικαν....

σωστό πήγε να το πουλήσει στους Βυζαντινους και δεν το δέχθηκαν....

πάντως θέλω να αναφέρω κάτι άλλο: εχθες το βράδυ είχε ένα ωραιο ντοκυμοντερ ο Σκαι για την Κωνσταντινουπολη (βρετανικης παραγωγης)
και εκει αναφερθηκε οτι ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός ήταν Σερβικής καταγωγης.... Αυτό πρώτη φορά το ακούω, εσείς γνωρίζετε κάτι ε΄' αυτού?
 
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
Προφανώς κ έπρεπε.Ο σημαντικότερος λόγος της πτώσης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ήταν η Εκκλησία.Η ορθόδοξη εκκλησία διαποτισμένη από τον κοντοφθαλμισμό της προτιμούσε όπως έλεγε χαρακτηριστικά το τουρμπάνι του Τούρκου από την τιάρα του Πάπα.Επίσης με τον αλόγιστο προσυλητισμό των νέων σε μοναστήρια από τους καλόγερους το ανδρικό φύλο που μπορούσε να πολεμήσει κ να αντισταθεί είχε μειωθεί σημαντικά.Όμως η επίπονη άρνηση των Ορθοδόξων να ενωθούν με την Δυτική εκκλησία κατέλυσε το Βυζάντιο.Βέβαια από την άλλη κ η Δύση κοντοφθαλμούσε κ σε πέίσμα του πείσματος των Ορθοδόξων αρνήθηκε να στείλει βοήθεια στην μεγάλη αυτή πόλη της Χριστιανοσύνης κάτι που μερικά χρόνια το έκανε στην πολιορκιά της Βιέννης,όπου συγκεντρώθηκε τεράστιος στρατός ο ποοίος έφτασε την κυριολεκτικά τελευταια στιγμή κ γλίτωσε την Βιέννη από τους Οθωμανούς.Από κείνη την στιγμή άρχισε κ η παρακμή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.Αν η Δύση είχε βοηθήσει τότε την Πόλη να σωθεί,ίσως η ΑΕΚ έπαιζε τώρα στην φυσική της έδρα. :'(
 
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
σωστό πήγε να το πουλήσει στους Βυζαντινους και δεν το δέχθηκαν....

πάντως θέλω να αναφέρω κάτι άλλο: εχθες το βράδυ είχε ένα ωραιο ντοκυμοντερ ο Σκαι για την Κωνσταντινουπολη (βρετανικης παραγωγης)
και εκει αναφερθηκε οτι ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός ήταν Σερβικής καταγωγης.... Αυτό πρώτη φορά το ακούω, εσείς γνωρίζετε κάτι ε΄' αυτού?


Ακριβώς.Δεν ήξερε καν Ελληνικά να μιλάει.Απλώς ήταν ο μοναδικός απόγονος του προηγούμενου αυτοκράτορα του Ιουστινιάνη,του οποίου ήταν ανηψιός.
 

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Μηνύματα
4.073
Like
1
Πόντοι
16
η εκκλησια ειχε κανει συμφωνια με τον σουλτανο οτι ο σουλτανος αμα παρει την πολη ΔΕΝ θα σκοτωσει κανενα παπα.....και οι περισσοτεροι νεοι της εποχης αντι να πολεμησουν τους τουρκους πηγανε σε μοναστηρια.........
 
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
Κ για να 'μαστε κ μέσα στο κλίμα του site ο Ιουστινιανός παντρεύτηκε την Θεοδώρα,η οποία ήτνα η πιο γνωστή στρίπερ της εποχής.Την είδε να χορεύει γυμνη πάνω σε τραπέζι μέσα σε ένα καπηλειό κ την ερωτεύτηκε.Τώρα θα μου πείτε τι ήθελε ολόκληρος αυτοκράτορας στο καπηλειό;;;Συνήθιζε ο Ιουστινιανός να βγαίνει κρυφά μόνος του στους δρόμους της Βασιλεύουσας μεταμφιεσμένος για να μπορεί να βλέπει ''ιδίοις όμασοι'' τα προβλήματα του λαού.Έτσι σε μια του έξοδο ανακάλυψε κ την Θεοδώρα η οποία έγινε κ γυναίκα του κ στάθηκε δυναμικά δίπλα του.Ήταν αυτή που με την στάση της έσωσε τον Ιουστινιανό κ την Κωνσταντινούπολη από την Στάση του Νίκα
 

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Μηνύματα
4.073
Like
1
Πόντοι
16
σωστό πήγε να το πουλήσει στους Βυζαντινους και δεν το δέχθηκαν....

πάντως θέλω να αναφέρω κάτι άλλο: εχθες το βράδυ είχε ένα ωραιο ντοκυμοντερ ο Σκαι για την Κωνσταντινουπολη (βρετανικης παραγωγης)
και εκει αναφερθηκε οτι ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός ήταν Σερβικής καταγωγης.... Αυτό πρώτη φορά το ακούω, εσείς γνωρίζετε κάτι ε΄' αυτού?
επισης (αν ειναι αυτο που εχω δει και εγω παλαιοτερα....)ελεγαν οτι δεν υπηρχε κανενας προδοτης που ανοιξε την κερκοπορτα....
 
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
Η Πόλη έπεσε απλά γιατί ξέμεινε από στρατιώτες.Κομβικό σημείο της πτώσης ήταν η απόσυρση του Γενουάτη Ιουστινιάνη με τους στρατιώτες του όταν αυτός τραυματίστηκε.Από κείνη την στιγμή ουσιαστικά η Πόλη έμενε ανυπεράσπιστη.Αλλή μια σημαντική λεπτομέρεια όσο κ εντυπωσιακή ήταν τα λαγούμια που άνοιγαν οι Οθωμανοί τα οποία ανακάλυπταν οι Βυζαντινοί κ τα αντίναζαν καταβαθρόνωντας τους άτυχους λαγουμιτζήδες.
 
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
Διαβάστε το ιστορικό μυθιστόρημα ''Πήραν την Πόλιν,Πήραν την'' της Μαίρης Λαμπαδαρίδου Πόθου.Θα διαβάζετε κ θα κλαίτε.
 

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Μηνύματα
4.073
Like
1
Πόντοι
16
Προφανώς κ έπρεπε.Ο σημαντικότερος λόγος της πτώσης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ήταν η Εκκλησία.Η ορθόδοξη εκκλησία διαποτισμένη από τον κοντοφθαλμισμό της προτιμούσε όπως έλεγε χαρακτηριστικά το τουρμπάνι του Τούρκου από την τιάρα του Πάπα.Επίσης με τον αλόγιστο προσυλητισμό των νέων σε μοναστήρια από τους καλόγερους το ανδρικό φύλο που μπορούσε να πολεμήσει κ να αντισταθεί είχε μειωθεί σημαντικά.Όμως η επίπονη άρνηση των Ορθοδόξων να ενωθούν με την Δυτική εκκλησία κατέλυσε το Βυζάντιο.Βέβαια από την άλλη κ η Δύση κοντοφθαλμούσε κ σε πέίσμα του πείσματος των Ορθοδόξων αρνήθηκε να στείλει βοήθεια στην μεγάλη αυτή πόλη της Χριστιανοσύνης κάτι που μερικά χρόνια το έκανε στην πολιορκιά της Βιέννης,όπου συγκεντρώθηκε τεράστιος στρατός ο ποοίος έφτασε την κυριολεκτικά τελευταια στιγμή κ γλίτωσε την Βιέννη από τους Οθωμανούς.Από κείνη την στιγμή άρχισε κ η παρακμή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.Αν η Δύση είχε βοηθήσει τότε την Πόλη να σωθεί,ίσως η ΑΕΚ έπαιζε τώρα στην φυσική της έδρα. :'(
στειλανε στρατο στην βιεννη διοτι ξερανε οτι αμα επεφτε και η βιεννη τοτε το τελος της ρωμης εφτανε......οι αιτιες της πτωσης του βυζαντιου ειναι ιδιες με τις αιτιες των ελληνων που οποτε κανουνε ενα δυο βηματα παρπανω  "ζαλιζονται" και τα κανουνε ......σκατα....μας πειανει η επαρση και η αλαζωνια και ολα τα αρνητικα χαρακτηριστικα που εχουμε ως λαος....
 

NAFHAL

Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2007
Μηνύματα
11
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Κ για να 'μαστε κ μέσα στο κλίμα του site ο Ιουστινιανός παντρεύτηκε την Θεοδώρα,η οποία ήτνα η πιο γνωστή στρίπερ της εποχής.Την είδε να χορεύει γυμνη πάνω σε τραπέζι μέσα σε ένα καπηλειό κ την ερωτεύτηκε.Τώρα θα μου πείτε τι ήθελε ολόκληρος αυτοκράτορας στο καπηλειό;;;Συνήθιζε ο Ιουστινιανός να βγαίνει κρυφά μόνος του στους δρόμους της Βασιλεύουσας μεταμφιεσμένος για να μπορεί να βλέπει ''ιδίοις όμασοι'' τα προβλήματα του λαού.Έτσι σε μια του έξοδο ανακάλυψε κ την Θεοδώρα η οποία έγινε κ γυναίκα του κ στάθηκε δυναμικά δίπλα του.Ήταν αυτή που με την στάση της έσωσε τον Ιουστινιανό κ την Κωνσταντινούπολη από την Στάση του Νίκα
Φίλε μου η Θεοδώρα ήταν μια από της ποιο γνωστές πόρνες στο Βυζάντιο και όχι πόρνη πολυτελείας αλλά από αυτές που αποκαλούσαν «πεζην» δηλαδή από αυτές που πήγαιναν με τους πεζικάριους  :grin:. Ήταν γνωστή και από τα σοου που έδινε σύμφωνα με τους χρονικογράφους της εποχής «έβαζε στάρι στο αιδοίο της και έπειτα ένα κοπάδι  χήνες το τσιμπολογούσαν μέχρι τέλους» :rockon: επίσης στη Θεοδώρα αποδίδετε και η φράση «Ο Θεός μου έδωσε λίγες τρύπες στο κορμί μου»  :idiot:……..Παρόλα ταύτα υπηρξε πολύ καλή σαν Αυτοκράτειρα και μην ξεχνάμε ότι αυτή κράτησε τον Ιουστινιανό στον θρόνο παρακινώντας τον να αντιδράσει κατά τη στάση του Νίκα.
 
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
Η Θεοδώρα πέθανε από καρκίνο γύρω στα 40-45.Ίσως να ήταν κ καμμιά πρόωρη μορφή ΕΙΤΖ. :idiot: :idiot: :idiot:

Ήταν μικρόσωμη,απαράμιλλης ομορφιάς κ ο πατέρας της ήταν αρκουδιάρης στον Ιππόδρομο.
 

NAFHAL

Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2007
Μηνύματα
11
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Η Θεοδώρα πέθανε από καρκίνο γύρω στα 40-45.Ίσως να ήταν κ καμμιά πρόωρη μορφή ΕΙΤΖ. :idiot: :idiot: :idiot:

Η Θεοδώρα πέθανε σε ηλικία 48 ετών στις 28/09 του 548μχ  από καρκίνο στο μαστό.
Για οποίον ενδιαφέρεται μοναδική πηγή πληροφόρησης για την προσωπική ζωή του Ιουστινιανού και της Θεοδώρας μπορεί να βρει στο βιβλίο του χρονικογράφου Προκόπιου «Ανέκδοτα ή Απόκρυφη ιστορία» (νομίζω εκδόσεις ΑΓΡΑ).
 
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
Ο Προκόπιος ως ιστορικός ελέγχεται για πολλές ανακρίβειες.Επειδή ήταν πολύ πορωμένος με το Βυζάντιο παρέθετε τα γεγονότα με κάποια μη αντικειμενική προσέγγιση.Δυστυχώς ήταν η μοναδική σχεδόν πηγή της τότε εποχής.
 

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Μηνύματα
3.289
Like
3
Πόντοι
16
Ο Προκόπιος ως ιστορικός ελέγχεται για πολλές ανακρίβειες.Επειδή ήταν πολύ πορωμένος με το Βυζάντιο παρέθετε τα γεγονότα με κάποια μη αντικειμενική προσέγγιση.Δυστυχώς ήταν η μοναδική σχεδόν πηγή της τότε εποχής.
Yπαρχει και το '' κΟΜΗς ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ " του Γκρειβς.
Ο Προκοπιος δεν ηταν καθολου αωτικειμενικος, ο Γκρειβς ομως προσεγκιζει οσο πιο αληθινα γινεται το αντικειμενο βαση Προκοπιου. Καμια σχεση με Πρεσφιλντ και αλλα φεδρα. Μιλαμε για πραγματικη επιστημη.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom