Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 244K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

• Ναι

Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 23 23,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Του Φορντ έχεις δίκιο.Γεράματα βλέπεις κ ξεχνάω.Ευχαρίστώ για την διόρθωση.Ο ίδιος έγραψε και τον ΄΄ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΑΣΙΛΙΑ΄΄ που αναφέρεται στον βασιλιά του Πόντου τον Μιθριδάτη.Μου άρεσε αρκετά.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Καλημέρα στο πιο κουλτουριάρικο θρεντ του φόρουμ.

Έχει εκδόσει αυτές τις μέρες κ κυκλοφορεί στα περίπτερα μια μονογραφία της Στρατιωτικής Ιστορίας,αναφορικά με τον Σπαρτιάτικο Στρατό.Πάρτε το είναι φανταστικό.Και απαντάει εν πολλοίς στην ψηφοφορία που παίζει πιο πάνω, σχετικά με το πιο αξιόμαχο στρατιωτικό σώμα.Μάλιστα το περιοδικό βγάζει το συμπέρασμα ότι ο Σπαρτιάτης οπλίτης ήταν ο πιο αξιόμαχος όλων των στρατών που εμφανίστηκαν στον αρχαϊκό κόσμο.Ούτε ο Ρωμαίος λεγεωνάριος μπορούσε να φτάσει σε μαχητικότητα τον Σπαρτιάτη.

Επίσης έχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στην αρχή ,για τις φυλετικές ζυμώσεις στην Πελοπόννησο σχετικά με την εγκαθίδρυσή τους.

Το ξέρατε ότι οι γνωστοί μας Φιλισταίοι από την Παλαιά Διαθήκη θεωρούνταν οι πρώτοι που εγκαταστάθηκαν στις Μυκήνες;;

Αγοράστε το.Έχει πολλές κ άγνωστες πτυχές του αρχαικού κόσμου,όπως του ότι οι Δωριείς για να επιβληθούν στην Πελοπόννησο οριστικά τους πήρε 7-8 αιώνες κ όχι πιο σύντομα,όπως πιστευόνταν.

zourpenko

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Ενδιαφέρον ακούγεται, θα το διαβάσω... Αν και δε νομίζω να αλλάξει τη γνώμη μου για το θέμα της ψηφοφορίας (ψήφησα υπέρ της λεγεώνας)..

Πάντως είχα διαβάσει πρόσφατα απο τισ εκδόσεις Περισκόπιο μια άλλη μονογραφία για τη Σπάρτη και την ιστορία της, ελπίζω να μην είναι μια απ τα ίδια..

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Εκείνη που λες Zour,καταρχάς καλημέρα σου,εκείνη που λες είχε να κάνει με την Σπάρτη ως πόλη.Τώρα ασχολείται αποκλειστικά με την οπλίτη Σπαρτιάτη.Εξοπλισμό,μάχες και μάλιστα ακταλήγει στην σύγχρονη εποχή,κάνοντας αναφορά στους Μανιάτες,θεωρώντας τους ,τους συνεχιστές του αρχαίου Σπαρτιάτη οπλίτη.

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Ενδιαφέρον ακούγεται το αφιέρωμα που λέει ο DARK...Τη μάχη του Κλειδίου τη διαβάσατε; :rockon:

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Είχα θέσει το εξής ερώτημα πριν μερικές μέρες,αλλά με τα προβλήματα του σάιτ δεν απαντήθηκε:

Μήπως ξέρετε που βρίσκεται ο τάφος του Θεμιστοκλή;

Όσοι υπηρετήσατε στο πολεμικό ναυτικό ίσως τον έχετε δει,απλά δεν το ξέρατε.Ίσως κ κάποιος μόνιμος του ΠΝ να ξέρει να μας το πει

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166

Εννοείται Flesh.Μου έκανε εντύπωση οι συσκέψεις που έκανε το επιτελείο του Βουλγαροκτόνου,σχετικά με την τύχη των αιχμαλώτων κ το ποια ΄΄λύση΄΄ έψαχναν ώστε να μείνει αξέχαστη στους Βούλγαρους,που όπως αποδείχτηκε την βρήκαν.

Φανταστείτε 15.000 τυφλοί να ψάχνουν να βρουν τον δρόμο μέσα από τα χωράφια εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις εστίες τους.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Καλημέρα φίλοι μου - λάτρεις της Ιστορίας.Χαθηκαμε πάλι ρε σεις.Μιας κ σας βρίσκω κ μιας κ είχαμε πιάσει περί μαχών ιθαγενών-δυτικών στρατών θα σας κάνω μια δύσκολη ερώτηση:
Θέλω να μου πείτε την μεγαλύτερη ήττα από πλευράς απωλειών,δυτικού ανεπτυγμένου ,από πλευράς τεχνολογίας στρατού,από ιθαγενείς σε μία μόνο μάχη μέσα σε μια ημέρα;

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Κανείς δεν το ξέρει το ερώτημα που έβαλα;;
για να βοηθήσω,έχει γίνει και ταινία.

Xristoss

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Μηπως εχει να κανει με την αγλικη εκστρατεια στο Αφγανισταν κατα τον Πρωτο Αγγλο-Αφγανικο πολεμο?

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
πάντως θέλω να αναφέρω κάτι άλλο: εχθες το βράδυ είχε ένα ωραιο ντοκυμοντερ ο Σκαι για την Κωνσταντινουπολη (βρετανικης παραγωγης)
και εκει αναφερθηκε οτι ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός ήταν Σερβικής καταγωγης.... Αυτό πρώτη φορά το ακούω, εσείς γνωρίζετε κάτι ε΄' αυτού?

Καταγόταν από τη Ναϊσσό (το πραγματικό του όνομα ήταν Πέτρος Σαββάτιος), τη σημερινή Νις της Σερβίας, στις όχθες ενός παραποτάμου του Δούναβη (νομίζω του Μοράβα)... :think:

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Μηπως εχει να κανει με την αγλικη εκστρατεια στο Αφγανισταν κατα τον Πρωτο Αγγλο-Αφγανικο πολεμο?

Στον Αφγανοαγγλικό πόλεμο,όντως είχε γίνει μαι μεγάλη σφαγή Αγγλικού στρατεύματος από Αφγανούς κατά την προσπάθεια απαγκίστρωσης τους από την Καμπούλ.περίπου 1.800 Άγγλοι εξοντώθηκαν κ μόνος ένας έζησε πάνω σε ένα κουτσό άλογο όταν επέστρεψες σε αγγλικό οχυρό.Ενώ αυτη η μάχη που λές είχε πιο πολλούς νεκρούς από αυτήν που είναι τελικά η σωστή,εντούτοις οι απώλειες δεν επήλθαν σε μία μονο ημέρα αλλά σταδιακά σε αρκετές μέρες κατά την διάρκεια της οπισθοχώρησης.Πάντως το στράτευμα που εξοντώθηκε όντως ήταν Άγγλοι,αλλά σε άλλη μάχη.Άλλος κανείς;

zourpenko

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Γεια χαρά σε όλους τους φίλους... Φαίνεται οτι τα συνεχή προβλήματα του σαιτ μας έχουν βγάλει απο το ρυθμό μας..
Σχετικά με το κουιζ του νταρκ, δε ξέρω ακριβώς, αλλά πολύ μεγάλεσ απώλειες είχαν οι Ιταλοί στην εισβολή τουσ στην αιθιοπία το τέλοσ του 1800.. Είχα διαβάσει οτι έπαθαν πραγματική συμφορά με χιλιάδεσ νεκρούσ και αιχμαλώτους..
Για καταστροφή Αγγλων θα έλεγα και εγώ την καταστροφή στο Αφγανιστάν οπού έχασαν πανω απο 15000..Για απώλειες σε μία μάχη δεν θυμάμαι..

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Φιλαράκια μου χαθήκαμε έτσι που πάει τό σαίτ !
Δυστυχώς είναι δύσκολο να απαντάς σε κουίζ όταν οι σελίδες αργούν τόσο να φορτώσουν.
Ελπίζω  σύντομα να στρώσει, και να  επανέλθουμε στα ωραία  θέματα !

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Αφου δεν το βρήκε ούτε ο Ζουρπένκο δεν θα το βρει ΚΑΝΕΙΣ.Λοιπόν άντε να το ρίξω.

Ήταν η μάχη της Ισαντλουάνα στην χώρα των Ζουλού.Η μάχη έγινε το 1872 ανάμεσα στα αυτοκρατορικά Αγγλικά στρατεύματα της βασίλισσας Βικτωρίας κ του έθνους των Ζουλού κατά την εισβολή των πρώτων στην χώρα των δεύτερων.Οι Άγγλοι είχαν χωρίσει στα 3 το μεγάλο τους στράτευμα.Το σώμα που στρατοπέδευσε στην Ισαντλουάνα κ αριθμούσε περίπου 1.200 άτομα,δέχτηκε την επίθεση 10-15.000 Ζουλού.Το μεγάλο μήκος του στρατοπέδου με την λανθασμένη αμυντική ταξινόμηση είχε ως αποτέλεσμα να μην επιζήσει κανείς Αγγλος.Η εν λόγω μάχη αποτέλεσε την μεγαλύτερη πανωλεθρία ΄΄δυτικού΄΄ στρατού μέσα σε μία ημέρα από στρατό ιθαγενων που πολεμούσαν με μη πυροβόλα όπλα.

Η ΄΄εκδίκηση΄΄ των Άγγλων ήρθε δυο-τρεις μέρες αργότερα στο Ρορκς Ντριφτ.Εκεί στρατοπέδευσαν σε 4-5 κτίρια δίχως οχύρωση 250 Άγγλοι με σκοπό να ετοιμάσουν νοσοκομείο όπου θα προσκομιζόντουσαν οι τραυματίες Άγγλοι της εκστρατείας.
4.500 Ζουλού επιτέθηκαν στο εν λόγω στρατόπεδο ,το οποίο περιτειχίσθηκε με κούτες από μπισκότα κ με αναποδογυρισμένα κάρα!!!!Η σφιχτή αμυντική ζώνη που εφάρμοσαν οι Άγγλοι είχε σαν αποτέλεσμα την πανωλεθρία των Ζουλού-περίπου 500 άτομα,έναντι μιας ντουζίνας Άγγλων.Από κείνη την στιγμή άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τους Ζουλού ,ώσπου μετά από διαδοχικές μάχες οι Άγγλοι έφτασν στην πρωτεύουσα των Ζουλού κ ανάγκασαν τον Βασιλιά τους,να συνθηκολογήσει.

Για τις 2 μάχες έχουν γίνει 2 απίστευτες πολεμικές ταινίες από τους Άγγλους που έχουν αναχθεί σε κλασσικές.
Για την πανωλεθρία στην Ισαντλουάνα έγινε η ταινία ΄΄Η επέλαση των Ζουλού΄΄ με τον Πίτερ Ο Τουλ κ για την δεύτερη μάχη έγινε η ταινία ΄΄Ζουλού΄΄ με τον Μάικλ Κέιν.

zourpenko

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Τη μαχη στην ισανλουάνα την ήξερα αλλα δε φαντάστικα οτι δε θα υπήρχε άλλη μάχη με μεγάλυτερεσ απώλειες.. Απο τις ταινίες έχω δει την 2η, μιλάμε για πολύ πόρωση..
Τώρα που έμαθα οτι υπάρχει κ άλλη θα πρέπει να τη δω οποσδήποτε...

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Γενικώς υπήρχαν πολλές σφαγές δυτικών στρατών από ιθαγενείς.Αλλά μέσα σε μια μάχη μόνο σε μία ημέρα η μεγαλύτερη σφαγή ήταν της Ισαντλουάνα.Φαντάσου ότι μέσα στην πεντάδα των μεγαλύτρων σφαγών δυτικών στρατών ήταν κ το Λιτλ Μπιγκ Χορν με τους 250 Αμερικανούς νεκρούς,που δεν ήταν δα κ κανένας μεγάλος αριθμός.

Η ταινιά ΄΄Ζουλού΄΄ που έχεις δει,που αναφέρεται στην μάχη-ήττα των Ζουλού στο Ρορκς Ντριφτ επίτηδες φαίνεται ότι νίκησαν οι Άγγλοι τόσο δύσκολα,ενώ στην πραγματικότητα η άμυνα ήταν πολύ πιο εύκολη απέναντι στους Ζουλού.Μάλιστα ΄στην ταινία φαινόνταν ότι οι Άγγλοι είχαν δεκάδες νεκρούς αλλά η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική με ελάχιστες απώλειες

Και μιας και σου αρέσει τόσο η ταινία,θα σου αναφέρω κ μερικά τιπς για αυτήν μιας κ εμένα μου άρεσε πολύ κ έψαξα ενδελεχώς μερικά στοιχεία για αυτήν.

Η ταινία γυρίστηκε σε 2 μέρη.
*Οι εξωτρικές σκηνές της έγιναν στην χώρα των Ζουλού.Οι εσωτερικές έγιναν στην Αγγλία γιατί υπήρχε ένας νόμος που έλεγε ότι αν οι ηθοποιοι βγουν για να κάνουν ταινίθα εκτός συνόρων της Αγγλίας πρέπει να πάρουν τριπλό μισθό,γεγονός που θα εκτόξευε το μικρό μπατζετ της ταινίας στα ύψη.

*Οι Ζουλού στην ταινία που παίζουν ,ήταν όντως Ζουλού κ είχαν δείξει υπέρμετρο ζήλο κ επαγγελματισμό κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.Μάλιστα ενδιαφερόντουσαν για το αν φαινόντουσαν να πολεμούν ηρωικά.

*Οι συντελεστές της ταινίας είχαν πρόβλημα εύρεσης κομπάρσων αφού βρήκαν μόνο 500 διατεθειμένους Ζουλού να παραστούν στα γυρίσματα,ενώ στην μάχη πολέμησαν 4.500.

*Ο ίδιος ο βασιλιάς των Ζουλού έπαιξε στην ταινία κ κάνει τον αρχηγό των Ζουλού στην μάχη.Μάλιστα η φιλοξενία του άφησε άφωνους τους Άγγλους ,αφού επέβλεπε ο ίδιος προσωπικά να μην λείψει τίποτα από τα συνεργεία κ οι πρωταγωνιστέ κάθε μέρα έτρωγαν μαζί του.

*Για την εν λόγω ταινία,έχει ιδρυθεί στην Αγγλία σύλλογος φίλων της ταινίας ΄΄Ζουλού΄΄,οι οποόι μανιωδώς επί δεκαετίες ψάχνουν αυθντικά αντικείμενα της ταινίας.

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
μια και μιλάμε για τους άγγλους, μνημειώδες έχει μείνει το περίφημο τετράγωνο του αγγλικού στρατού που σχεδόν ποτέ δεν διασπάστηκε,έτσι όπως ήταν δομημένο....χάρη σε αυτό οι άγγλοι κέρδισαν πολλές μάχες ειδικά εναντίων λιγ΄λοτερο εξοπλισμένων και πειθαρχημένων αντιπάλων,κυρίως αράβων ,ινδών και μαύρων.....πάντα υπήρχαν εφεδρείες που κάλυπταν τα κενά όπου χρειαζόταν,καθώς και η διπλή ή τριπλή γραμμή στρατιωτών για συνεχές πύρ,έτσι δημιουργειτο ένα φράγμα πυρός που σκότωνε όποιον πλησίαζε ...

Xristoss

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Παντως μετα τη μαχη στο Ρορκς Ντριφτ, απονεμηθηκαν 11 Σταυροι της Βικτωριας, ο μεγαλυτερος αριθμος για μια μαχη και σε ενα Συνταγμα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom