Πατησε τυπε μποτα πεζικαριου δυτικου στο Ιρακ και το Αφγανισταν. Ειδες το αποτελεσμα. Παταει μποτα δυτικου τακτικα στην Τουρκια, Ιορδανια, Σ.Αραβια. Ε, και? Μπαζει η τακτικη σας, στρατηγε μου.
Κι εγώ δεν νομίζω πως οι ΗΠΑ θα επέμβουν στρατιωτικά. Πιθανότατα να μην έχουν διάθεση να επέμβουν στρατιωτικά σε κανένα σημείο το πλανήτη στο μέλλον, διότι η ιστορία τους δίδαξε πως από τον ΒΠΠ και μετά κάθε πόλεμο που κερδίζουν στο πεδίο της μάχης τον χάνουν μετά στην ειρήνη. Το παράδοξο δε είναι ότι τον μοναδικό πόλεμο που έχασαν στο πεδίο της μάχης (Βιετνάμ) τον κέρδισαν στην ειρήνη, διότι το Βιετνάμ είναι πλέον μια χώρα με άριστες σχέσεις με τις ΗΠΑ.
Στην περιοχή Συρίας-Ιράκ, αν έχω καταλάβει καλά, η στρατηγική τους είναι όχι μόνο να μην επέμβουν οι ίδιοι αλλά να φροντίζουν να μην λήξει ποτέ ει δυνατόν, απλά βοηθώντας την πλευρά των αντιπάλων των Ισλαμιστών όταν αυτοί έχουν επιτυχίες και αποσυρόμενοι όταν οι αντιισλαμιστές σημειώνουν νίκες.
Προφανώς δεν υπάρχει ασφαλές σχέδιο για την επόμενη μέρα, όταν δηλαδή οι τζιχαντιστές θα χάσουν τον πόλεμο, γι αυτό και την μεταθέτουν στο μέλλον. Το ακόμα πιο μεγάλο πρόβλημα δε θα είναι τί θα γίνουν όλοι αυτοί οι φανατικοί του ISIS, όταν ηττηθούν. Επειδή οι δυτικές "ηθικές" μας αξίες δεν μας επιτρέπουν να προτρέψουμε τους (νικητές τότε) αντιπάλους τους να τους εξοντώσουν φυσικά όλους μέχρις ενός θα μας κουβαληθούν σύσσωμοι στην Δύση, αναζητώντας αυτοί τότε πολιτικό άσυλο το οποίο με τα μυαλά που κουβαλάμε στην Ε.Ε. μάλλον και θα τους το χορηγήσουμε...