Το φιλικό του Ηρακλή με την Κατάνια δεν τελείωσε ποτέ. Ένα βίαιο χτύπημα του Μπαριέντος στον Κανακούδη ήταν η αφρομή και η γενική σύρραξη δεν άργησε να έρθει. Μετά την αποβολή του Αργεντίνου, κάποιοι οπαδοί της ιταλικής ομάδας διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητήμε αποτέλεσμα να διακόψει οριστικά τον αγώνα. Οι κυανόλευκοι γνώρισαν την ήττα με 1-0, αλλά πραγματοποίησαν την καλύτερη εμφάνισή τους στα φιλικά που έχουν δώσει από το ξεκίνημα της προετοιμασίας.
Μπουμπένκο: «Η υπομονή έχει τα όρια της»
Στο μεταξύ αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιόζεφ Μπουμπένκο αμέσως μετά τον αγώνα: «Έχω, ως άνθρωπος, ως άντρας και ως προπονητής τεράστια υπομονή, αλλά και αυτή έχει όρια. Τέσσερις εβδομάδες πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό έχουμε πρόβλημα στις θέσεις του τερματοφύλακα, των στόπερ και του αντικαταστάτη του Γιάκομπ και δεν κάνουμε κινήσεις για αυτά τα θέματα. Αντί για αυτές τις θέσεις δοκιμάζουμε παίκτες στον χώρο του κέντρου. Τον Κυριαζή δεν τον ξέρω, ούτε ποιος τον έφερε, ούτε με αφορά ο παίκτης. Λένε ότι ο Μπουμπένκο και ο Καπαγιαννίδης κάνουν κακές μεταγραφές. Είμαι Σλοβάκος και δεν έχω ούτε έναν Σλοβάκο στην ομάδα. Αν μου βρείτε έναν φθηνό Μαϊκόν να τον πάρουμε. Εισηγήθηκα παίκτες, αλλά προφανώς δεν υπάρχουν χρήματα για να τους αποκτήσουμε. Ο Σκέντερ μας ικανοποίησε, αλλά δεν τον πήραν. Έχουμε πολλά προβλήματα. Το αρχικό ξενοδοχείο ήταν απαράδεκτο για τα δεδομένα επαγγελματικής ομάδας. Βρέθηκε άλλο αλλά είναι 40 λεπτά μακριά από το γήπεδο και κάνουμε αποθεραπεία στο λεωφορείο», ήταν κάποια από τα λόγια του Σλοβάκου τεχνικού.
Πλήγμα με Αλετσένβου!
Στο μεταξύ πολύ σοβαρός αποδείχθηκε ο τραυματισμός του Άμπραχαμ Αλετσένβου. Ο Νιγηριανός αμυντικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Διαγνώσθηκε ότι υπέστη κάταγμα περόνης στο πόδι και η εκτίμηση είναι ότι θα τεθεί εκτός μάχης για τους επόμενους τρεις μήνες.