Νέα

Ίμια και ΠΝ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 954
  • Εμφανίσεις 53K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
φίλε savalas το πυροβολικό και τα τεθωρακισμένα είχαν ήδη βγεί όταν το δικό μου steyer βγήκε από το στρατόπεδο και πήραν πολύ πιο προχωρημένες θέσεις σε σχέση με τη δική μας θέση. Ακόμα πιο μεγάλοι μάγκες.

Όσον αφορά την πιθανότητα θερμού επεισοδίου με τουρκία, αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τόσους πολλούς παράγοντες που κάθε εκτίμηση περιέχει μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας.

Για να μην κουράσω - Πράγματι ο πολεμος δε συμφέρει καμμία από τις 2 χώρες, με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες. ένας ενδεχόμενος πόλεμος στο βόρειο Ιράκ σίγουρα θα αλλάξει τις ισορροπιες. Όπως και ένα ενδεχόμενο πραξικόπημα. Ή κάποιος θερμοκέφαλος που θα καταρρίψει αεροσκάφος.

Δεν υπάρχει βέβαιο σενάριο. Υπάρχουν πιθάνα σενάρια - πάνω από ένα. Και σίγουρα περιέχουν και την πιθανότητα θερμού επεισοδίου.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ο τελευταίος που θα ήθελε να υπερασπιστεί τους πολιτικούς είμαι εγώ. Ειδικά τον Σημίτη. Αλλά πριν τους στήσουμε στον τοίχο , καλό θα ήταν να βρεθούμε για λίγο στη θέση τους. Η αντίδραση των πολιτικών αντανακλά  τα θέλω της ελληνικής κοινωνίας. Κακά τα ψέματα η σκληρή και υπερήφανη εξωτερική πολιτική απαιτεί σκληρό και υπερήφανο κόσμο. Το να ασκήσεις υπερήφανη εξωτερική πολιτική σημαίνει ότι είσαι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα. Πόλεμο με αμέτρητα φέρετρα νέων παλικαριών,  δυσαρέσκεια στους μεγάλους και κλείσιμο της κάνουλας(άρα οικονομική κατάρρευση). Ποιός από εμάς που φωνάζει για υπερήφανη εξωτερική πολιτική θα μπορούσε να ζήσει χωρίς σύνταξη ή με 100 ευρώ μηνιάτικο? Ποιός θα στείλει τα παιδιά του στη Πρώτη Γραμμή του Πολέμου? Φαντάζομαι οι πιο πολλοί , ωρύονται για τις ταπεινώσεις από τους Τούρκους αλλά αν κηρυχθεί πόλεμος θα τρέχουν στα γραφεία των βουλευτών για καλές μεταθέσεις.
Όταν έχεις την Τουρκία να έχει εγείρει ένα casus belli στο Αιγαίο και να απειλεί με πόλεμο για την παραμικρή βραχονησίδα τί κάνεις? Έτσι εύκολα πας σε πόλεμο? Ποιός δέχεται να πολεμήσει? Ποιό από τα καλομαθημένα και αγύμναστα νεοελληνόπουλα πάει να πολεμήσει? Και να πάει τί θα καταφέρει? Λοιπόν , επειδή οι πολιτικοί το πρώτο που κοιτάνε είναι οι δημοσκοπήσεις και το πώς θα χαϊδέψουν τα αφτιά του ...λαού, συμπεραίνω ότι η προδοσία στα Ίμια είναι πρωτίστως προδοσία ΑΠΟ το λαό. Ας σταματήσουμε επιτέλους να χαϊδεύουμε τον ... «δύσμοιρο» ελληνικό λαό που όλο ...πέφτει θύμα των κακών ηγετών του. Καλά τους τα έφαγε ο Σημίτης στο Χρηματιστήριο!!!!! 

+1..

Διότι αυτό που αποδεικνύεται έιναι ότι οι (περισσότεροι) πολιτικοί δεν είναι ..εθνικοί μειοδότες..Είναι ρεαλιστές- ξέρουν τί χαλβάδες είμαστε, ξέρουν το γενικότερο μπάχαλο του κρατικού μηχανισμού και της κοινωνίας και απλά προσπαθούν κα κερδίσουν χρόνο (ώστε η όποια βόμβα να σκάσει στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης- κατά προτίμηση του άλλου κόμματος)..

Ωστόσο δεν μπορώ να παραβλέψω ότι οι πολιτικοί έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης τόσο στη... χαλβαδοποίηση όσο και στο ξεχαρβάλωμα του κρατικού- στρατιωτικού μηχανισμού- με τη δική μας συνενοχή- ψήφο εννοείται.

Τιμή και Δόξα σε όσα παλικάρια έπεσαν για να μπορούμε εμείς να είμαστε αγύμναστοι, μαμόθρεφτοι τεμπέληδες.

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Θα ήθελα με τη σειρά μου να επιβεβαιώσω την τεράστια φθορά που έχουν υποστεί οι ένοπλες δυνάμεις από κομματικές και δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία.

Όντας λοχίας την περίοδο εκείνη στην αλεξανδρούπολη και ένας από τους πολλούς που ξεκίνησαν 3 η 4 το πρωί για να πάρουν θέση μάχης, έχοντας 2 γεμιστήρες συν 1 στο όπλο, θέλω να σας πω 2 πράγματα.

Το ένα είναι ότι σχεδόν κανείς από τους κοιλαράδες τεμπέληδες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς δεν ήθελε να πολεμήσει. Όλοι εκτός απο τους πολύ παλιούς. Οι οποίοι και κοιμήθηκαν όπως όλοι σε σάκο, ενώ οι άλλοι κοιμήθηκαν στα steyer για να μην κρυώσουν. Και δεν άφησαν κανένα φαντάρο να πλησιάσει.

Φανταστείτε την ψυχολογία των στρατιωτών, παιδιών όπως εσείς και εγώ που έβλεπαν κάποιους που έχουν επιλέξει να κάνουν αυτό σαν επάγγελμα να συμπεριφέρονται έτσι. Αν γινόταν κάτι, πιθανόν να το βάζανε και στα πόδια. Αντιπαραβολή με Ρόμελ για όσους γνωρίζουν.

Το δεύτερο είναι ότι από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν υπήρχε περίπτωση να επιβληθούν τα πηθήκια αυτά στους στρατιώτες οι οποίοι συσπειρώθηκαν πίσω από τον υποδιοικητή και όσους κοιμήθηκαν έξω το προηγούμενο βράδυ. Και μέχρι που έφυγε η σειρά μου από Αλεξ/πολη, κανείς πίθηκος από αυτούς δεν μπόρεσε να επιβληθεί - όσο ζελέ και αν είχε στο μαλί, όσο ray ban και αν φόραγε, όση αμερικάνικη παραλαγή και αν κουβαλούσε, όσο δυνατά και αν φώναζε.

Ο στρατός δεν πρέπει να έχει σχέση με το κράτος. Δεκτό. Αλλά και το κράτος θα πρέπει να αφήσει τις κομματικές μεθόδους στο στράτευμα. Δυστυχώς ο στρατός μας δεν είναι αξιόμαχος στο σύνολό του. Σίγουρα, υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά δεν αλλάζουν τη συνολική εικόνα φθοράς και κομματικής σήψης.

Θα μπορύσα να γράφω και άλλα μιας και όταν θυμάμαι εκείνο το βράδυ εκνευρίζομαι αφάνταστα που ικανοί ούτε για να μου πλύνουν τα τζάμια στο φανάρι δεν είναι, αποκαλούνται "στρατιωτικοί"

Έξω οι ξεφτυλισμένοι.

+1000000. Συμφωνώ απόλυτα.

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.614
Πόντοι
3.506
Η ημέρα εκείνη αμαύρωσε τις (ακόμη υπό διάλυση) ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και την (ακόμη ανεκδιήγητη) ελληνική πολιτεία. Το "φιάσκο" έρχεται ακόμη στη μνήμη - και πονάει.
Καλό είναι, λοιπόν, να μην τη θυμόμαστε με τόση περηφάνια.

Ας μου επιτραπεί να αναφέρω μια προσωπική εμπειρία που είχα από την νύκτα με τα Ιμια, έτσι απλά σαν ιστορική μαρτυρία πιθανά χρήσιμη για το μέλλον.
Την νύχτα εκείνη ήμουνα σαν επιστρατευμένος εθνοφύλακας μαζί με έναν άλλο συνάδελφο σε μια ακατοίκητη βραχονησίδα (δεν μπορώ να πω σε ποια), πολύ βόρεια από τα Ιμια, και πολύ κοντά στα Τουρκικά παράλια. Είχαμε αποστολή να κτυπήσουμε, τουρκικά πλοία που θα περνούσαν από τη περιοχή, όταν θα είχαμε τη σχετική εντολή.
Στις 2,15 μετά τα μεσάνυχτα μας ειδοποίησαν να προσέχουμε γιατί είχαν τη πληροφορία ότι οι Τούρκοι σίγουρα θα κτυπούσαν κάποιο νησί αλλά δεν ήξεραν ποιο. Όταν τα ξημερώματα μάθαμε τι είχε γίνει καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Πως μπορεί κάποιοι στο Στρατό δυο ώρες πριν να είχαν τόσο σημαντική και σίγουρη πληροφορία και κάποιοι άλλοι στο Ναυτικό να μην ήξεραν τίποτα για αυτό.
Ήταν η γνωστή ανικανότητα μερικών άκαπνων χαρτογιακάδων στα επιτελεία που ταχασαν σε μια δύσκολη κατασταση,η ήταν κάτι βαθύτερο;.
Εγώ πάντως το πρωί δεν ένοιωσα ηττημένος. Ήμουνα εκεί έτοιμος (όπως πιστεύω και κάθε άλλος απλός Έλληνας) Ηττημένοι και με βαριά συνείδηση θα πρέπει να ήταν εκείνοι που με ασφάλεια στα υπόγεια επιτελεία τους δεν έκαναν το καθήκον τους και τα έκαναν θάλασσα, ρίχνοντας ο ένας στον άλλο τις ευθύνες.

Επισκέπτης
1)Ποιός ηλίθιος απόφάσισε να στείλει το ΑΒ ;Να κάνει τι; Σίγουρα ήταν κάποιος σκατάς πολιτικός και όχι Στρατιωτικός. Δεν έχω σε καμία ιδιαίτερη εκτίμηση το Λυμπέρη, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν αποφάσισε αυτός τέτοια μαλακία. Γιατί όσο κι αν τον αντιπαθώ ως πρασινοφρουρό είναι Στρατιωτικός και αποκλείεται να διέταζε τέτοια μαλακία.
2)Αμφιβάλει κανείς σήμερα ότι το ΑΒ καταρρίφθηκε από τους Τούρκους;
3)Αν υποθέσουμε ότι ένα θωρηκτό σαν τον ... Αβέρωφ του 1912 άρχισε κανονιοβολισμό στο βράχο, ποιά θα ήταν η θέση των κωλό-Τούρκων; Η βλακεία να σταλεί το ΑΒ είναι απίστευτη ...

arcturus

Μέλος
Εγγρ.
11 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Θα ήθελα με τη σειρά μου να επιβεβαιώσω την τεράστια φθορά που έχουν υποστεί οι ένοπλες δυνάμεις από κομματικές και δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία.

Όντας λοχίας την περίοδο εκείνη στην αλεξανδρούπολη και ένας από τους πολλούς που ξεκίνησαν 3 η 4 το πρωί για να πάρουν θέση μάχης, έχοντας 2 γεμιστήρες συν 1 στο όπλο, θέλω να σας πω 2 πράγματα.

Το ένα είναι ότι σχεδόν κανείς από τους κοιλαράδες τεμπέληδες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς δεν ήθελε να πολεμήσει. Όλοι εκτός απο τους πολύ παλιούς. Οι οποίοι και κοιμήθηκαν όπως όλοι σε σάκο, ενώ οι άλλοι κοιμήθηκαν στα steyer για να μην κρυώσουν. Και δεν άφησαν κανένα φαντάρο να πλησιάσει.

Φανταστείτε την ψυχολογία των στρατιωτών, παιδιών όπως εσείς και εγώ που έβλεπαν κάποιους που έχουν επιλέξει να κάνουν αυτό σαν επάγγελμα να συμπεριφέρονται έτσι. Αν γινόταν κάτι, πιθανόν να το βάζανε και στα πόδια. Αντιπαραβολή με Ρόμελ για όσους γνωρίζουν.

Το δεύτερο είναι ότι από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν υπήρχε περίπτωση να επιβληθούν τα πηθήκια αυτά στους στρατιώτες οι οποίοι συσπειρώθηκαν πίσω από τον υποδιοικητή και όσους κοιμήθηκαν έξω το προηγούμενο βράδυ. Και μέχρι που έφυγε η σειρά μου από Αλεξ/πολη, κανείς πίθηκος από αυτούς δεν μπόρεσε να επιβληθεί - όσο ζελέ και αν είχε στο μαλί, όσο ray ban και αν φόραγε, όση αμερικάνικη παραλαγή και αν κουβαλούσε, όσο δυνατά και αν φώναζε.

Ο στρατός δεν πρέπει να έχει σχέση με το κράτος. Δεκτό. Αλλά και το κράτος θα πρέπει να αφήσει τις κομματικές μεθόδους στο στράτευμα. Δυστυχώς ο στρατός μας δεν είναι αξιόμαχος στο σύνολό του. Σίγουρα, υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά δεν αλλάζουν τη συνολική εικόνα φθοράς και κομματικής σήψης.

Θα μπορύσα να γράφω και άλλα μιας και όταν θυμάμαι εκείνο το βράδυ εκνευρίζομαι αφάνταστα όταν κάποιοι που ικανοί ούτε για να μου πλύνουν τα τζάμια στο φανάρι δεν είναι, αποκαλούνται "στρατιωτικοί"

Έξω οι ξεφτυλισμένοι.

Συμφωνώ.

Έτσι είναι δυστυχώς και τα πράγματα δε διαφέρουν στο ΠΝ όπου υπηρέτησα προ Ιμιων,  όλοι οι μονιμαδες κοίταζαν πως θα γλιτώσουν καμία βάρδια για να κολλήσουν αργιες ΠΣΚΔ. Ουδέν ενδιαφέρον για υπηρεσία εκπαίδευση ναυτών και κακά τα ψέματα τους είχαν μόνο για τις αγκαριες όπλο πιάσανε μόνο στην προπαίδευση που κάνανε μερικές βολές με Μ1 που αλλού σκόπευες και απλούν βάραγε. Και σε ερώτημα που έκανα στους αξιωματικούς γιατί ακόμα υπάρχουν αυτά τα όπλα πήρα την απάντηση ότι υπάρχουν πολύ πλεόνασμα σε σφαίρες γιαυτο δεν τα αποσυρουν.

Το παρακάτω είναι από εδώ για οποίον θέλει περισσότερες λεπτομέρειες

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ: Κοιτάσματα σε πολλές περιοχές - Σύμπτωση τα ΙΜΙΑ;

Γύρω στο 1996 οι Τούρκοι στρέφουν την προσοχή τους στη περιοχή της Δωδεκανήσου όπου Αμερικανικοί δορυφόροι είχαν εντοπίσει κηλίδες λαδιού κοντά σε 14 περιοχές που εκτείνονταν από την Ρόδο ως την Κω. Παράλληλα έκανε την εμφάνισή του ένας χάρτης με άλλες 20 περιοχές από τη Λήμνο ως την Σάμο που εμπλέκονταν σε διάφορα σενάρια ύπαρξης πετρελαίου. Την ίδια περίοδο αρχίζει να γίνεται λόγος για αντίστοιχες περιοχές στην ελεύθερη Κύπρο.
Η κυβέρνηση Σημίτη βάζει τότε στο παιχνίδι τους Γερμανούς, αφού είχε αρχίσει ήδη να διαφαίνεται η πρόθεση Σημίτη-Παπαντωνίου να απευθυνθούν σε ειδικούς συμβούλους από την Γερμανία στις έρευνες στον υποθαλάσσιο χώρο της Θάσου.
Είναι αρκετά τρομακτικό Π για να είναι σύμπτωση Π η συγκυρία της κρίσης των Ιμίων - αφού πριν την κρίση και πάλι οι τούρκοι είχαν δυσανασχετήσει με την καθυστέρηση της μελέτης κατασκευής του πετρελαϊκού αγωγού Μπακού Π Τσειχάν και έψαχναν τρόπους για να βάλουν στο παιχνίδι Αμερικανικών συμφερόντων πετρελαϊκές εταιρίες. Ενας χάρτης που είχαν δημοσιεύσει οι Aegean Times σε ανύποπτο χρόνο καταδείκνυε ότι όλο το Ανατολικό Αιγαίο αποτελεί μια τεράστια πηγή υδρογονανθράκων και μάλιστα σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τον τύπο. Ο χάρτης αυτός έκανε την εμφάνισή του λίγο πριν την κρίση των Ιμιων. Η κρίση αυτή δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η επισφράγιση της 30ετούς πολιτικής των Τούρκων στο Αιγαίο. Οι «γκρίζες ζώνες» δεν είναι τίποτε άλλο από περιοχές της Ελληνικής επικράτειας που στην συντριπτική τους πλειοψηφίας ενέχονται σε έρευνες ή συζητήσεις περί ύπαρξης κοιτασμάτων πετρελαίου. Πάνω απ΄ όλα όμως τα Ιμια ήταν η απέλπιδα προσπάθεια των Τούρκων να παζαρέψουν κομμάτι της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας όπως αποδείχτηκε στα χρόνια που ακολούθησαν.

POLYATAKTOS

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Τιμη και δοξα αρμοζει σε αυτα τα παλληκαρια και σ ολα τα στρατευμενα παιδια που φυλαττουν Θερμοπυλες!!!
Μακαρι να μπορουσα να πω και το ιδιο για καποιους μονιμους καραβαναδες , οσφυοκαμπτες του καθε πολιτικαντη  , που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι μια καλη προαγωγη και μια καλη μεταθεση!!!
Οσο για τους πολιτικους επιβητορες μας.καλυτερα να μην εκφρασθω ..αλα ρε παιδια αυτο το thank you του Σημιτη προς τους Αμερικανους ακομα δεν μπορω να το χωνεψω!!!!!!

julian73

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2005
Κριτικές
4
Like
73
Πόντοι
1
Να πω ότι το Σάββατο έγινε πορεία Τιμής και Μνήμης στην Αθήνα (πλ. Κολοκοτρώνη) για τους 3 Ήρωες. Τα δελτία των καναλιών το ίδιο βράδυ την αγνόησαν μεγαλοπρεπώς, εν αντιθέσει με τις τελετές για το ''ολοκαύτωμα'' των Εβραίων..
Η πορεία είχε αρκετό κόσμο (2.000 ίσως) κυρίως νεολαία. Οργανωτές (ουσιαστικά) Χρυσή Αυγή & Στόχος. Υπήρχε και κόσμος του ΛΑΟΣ βέβαια.
Αυτά επιβεβαιώνουν τα παιδιά που έγραψαν παραπάνω, για την ποιότητα και τις προτεραιότητες της πλειοψηφίας του λαού. Όταν μόνο οι "ακροδεξιοί" θυμούνται τους αξιωματικούς μας, όντως δεν χρειάζεται να γίνει πόλεμος με την Τουρκία, αφού συμπεριφερόμαστε σαν να τον έχουμε ήδη χάσει...

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
1)Ποιός ηλίθιος απόφάσισε να στείλει το ΑΒ ;Να κάνει τι; Σίγουρα ήταν κάποιος σκατάς πολιτικός και όχι Στρατιωτικός. Δεν έχω σε καμία ιδιαίτερη εκτίμηση το Λυμπέρη, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν αποφάσισε αυτός τέτοια μαλακία. Γιατί όσο κι αν τον αντιπαθώ ως πρασινοφρουρό είναι Στρατιωτικός και αποκλείεται να διέταζε τέτοια μαλακία.
3)Αν υποθέσουμε ότι ένα θωρηκτό σαν τον ... Αβέρωφ του 1912 άρχισε κανονιοβολισμό στο βράχο, ποιά θα ήταν η θέση των κωλό-Τούρκων; Η βλακεία να σταλεί το ΑΒ είναι απίστευτη ...

Αυτό το δόγμα ότι οι στρατιωτικοί είναι καλοί και οι πολιτικοί κακοί δεν το καταλαβαίνω. Δεν ξέρω αν ίσχυε κάποτε, αλλά σίγουρα δεν ισχύει τα τελευταία χρόνια. Οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουμε υπηρετήσει την θητεία μας. Έχουμε λοιπόν εμπειρίες από μόνιμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς. Θα μεταφέρω εδώ τις δικές μου εμπειρίες από ΠΝ το 93-94. Με το κυάλι έβρισκες αξιωματικό να μπορείς να συζητήσεις 5 πράγματα πάνω στην δουλειά τους. Οι περισσότεροι σου έλεγαν κοινοτοπίες στην καλύτερη περίπτωση και αρλούμπες στην χειρότερη. Τι να πω, για πλοία που τα οπλικά τους συστήματα λειτουργούσαν όταν τα παρέλαβαν στην Αμερική (με τον Αμερικάνο εκπαιδευτή από πάνω τους) κι όταν ήρθαν στην Ελλάδα στην πρώτη άσκηση δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν τίποτα; Για άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου που τα ραντάρ δεν λειτουργούσαν και έκαναν άσκηση με την φαντασία τους; ότι όλες τους οι συζητήσεις, όπως όλων των δημοσίων υπαλλήλων ήταν για τον μισθό, τις υπερωρίες, τα έξτρα, την σύνταξη κλπ τέτοια;

Όταν έγινε ο πόλεμος στον Κόλπο το 91 ήμουν στην Αγγλία και είχα γνωρίσει κάποιους αξιωματικούς του στρατού και της αεροπορίας που έκαναν μεταπτυχιακά εκεί. Κατά τεκμήριο λοιπόν ήταν από τους καλύτερους αξιωματικούς καριέρας αφού η πατρίδα τους έστειλε για μεταπτυχιακά. Ε λοιπόν, με εξαίρεση έναν αξιωματικό της αεροπορίας που ήταν εκαπαιδευτής στα F16, οι υπόλοιποι δεν ήξεραν τι τους γινόταν. Δεν μπορούσαν να σχολιάσουν ένα ζήτημα στρατηγικής και τακτικής πολέμου. Δεν μιλάω για οπλικά συστήματα που είχαν πλήρη άγνοια, αλλά σε αυτό μπορείς να πεις ότι δεν τα είχαν δουλέψει. Αλλά στρατηγική και τακτική; Δεν καταλάβαιναν Χριστό.

Όσον αφορά τον Λυμπέρη, συγγνώμη για την έκφραση, αλλά μεγαλύτερος μαλάκας δεν έχει περάσει από το ΠΝ. Έβγαλε όλο τον στόλο στο Αιγαίο για τα Ίμια, έβαλε σε επιφυλακή στρατό και αεροπορία και την κρίσιμη στιγμή δεν ήξερε τι να κάνει. Φταίνε βέβαια και οι πολιτικοί (Σημίτης, Πάγκαλος, Αρσένης) που τον εμπιστεύτηκαν σε όλες τις κινήσεις του, αφού ήταν ο δικός τους, και την κρίσιμη στιγμή έτρεχαν πανικόβλητοι. Διότι όλες τις κρίσεις τις αντιμετωπίζουν με όρους τηλεόρασης και όχι με όρους διπλωματίας και στρατηγικής.

Βασική αρχή του πολέμου από την εποχή του Σουν Τζου. Δεν αναπτύσσεις ποτέ όλες τις δυνάμεις σου.

"All warfare is based on deception. Hence, when able to attack, we must seem unable; when using our forces, we must seem inactive; when we are near, we must make the enemy believe we are far away; when far away, we must make him believe we are near. Hold out baits to entice the enemy. Feign disorder, and crush him." - Sun Tzu, the Art of War.

Ετοιμάστηκε για πόλεμο ο αρχιμαλάκας χωρίς να ξέρει αν η πολιτική ηγεσία ήθελε να πάει σε πόλεμο. Μην πω για τα λάθη τακτικής στην φύλαξη των βραχονησίδων, που πλέον είναι παγκίνως γνωστά και μόνο αυτός δεν έχει τα αρχίδια είτε να σιωπήσει ή να τα παραδεχτεί και ως μονιμάς υπαξιωματικός αναπτύσσει θεωρίες περί στραταίων που δεν ήταν καλοί ενώ το ναυτικό ήταν έτοιμο.

Βέβαια στο τέλος καλά έκαναν οι πολιτικοί και έκαναν πίσω. Αν και προσωπικά είμαι της άποψης ότι "όποιος ημπορεί να αποθάνει δεν ημπορεί να βιασθεί". Δεν πειράζει. Μας τον ακουμπήσανε λίγο, πήγαν σαν το σκυλί στ' αμπέλι και τα τρία παλληκάρια, αλλά γλυτώσαμε τα χειρότερα. Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ εμπλοκή σε πόλεμο με αυτούς στη διοίκηση του στρατού και της πολιτείας. όταν έχεις γαμήσει τον δημόσιο τομέα και έχεις ένα κράτος που δεν ασχολείται με την ασφάλεια και την άμυνα αλλά με το χρηματιστήριο και την οικονομία (ασχολίες που είναι της αγοράς για να μην ξεχνιώμαστε), έχεις έναν δημόσιο τομέα σαν τον δικό μας, με δημοσίους υπαλλήλους σαν τους δικούς μας. γιατί και ο στρατόςείναι δημόσιο και οι στρατιωτικοί δημόσιοι υπάλληλοι. Μην περιμένουμε λοιπόν να διαφέρουν από τους υπόλοιπους.

όσον αφορά αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας ότι το ελικόπτερο το έριξαν οι Τούρκοι (διότι ως γνωστόν ο Έλληνας δεν κάνει λάθη -εννοώντας τα λάθη αυτών που τους έστειλαν στον θάνατο) ξέρω κι εγώ κάτι ωραίες θεωρίες για τους λευκούς αλιγάτορες στους υπονόμους της Νέας Υόρκης.

λαγαρος

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2006
Like
4
Πόντοι
16
Να μη σας κακοφαινεται το "θενκ γιου" του Σημιτη γιατι απλα ηταν το λιγοτερο που μπορουσε να κανει, οταν καταλαβε τι ειχε γινει, πως οι "αξιοι στρατιωτικοι"ειχαν διαχειριστι τη κριση και απο τι καταστροφη ειχαμε γλυτωσει.
Να ξερετε οτι το χαλι μας για το οποιο καθε τοσο μοιρολογαμε, πρωτοι το γνωριζουν οι πολικοι και τη μαλακια του Λυμπερη που εμεις "ανακαληψαμε"μετα τα Ιμια μεσα (αν ειναι δυνατο)απο τις δηλωσεις του, αυτοι που τον συναντουσαν και τον γνωριζαν σιγουρα την ηξεραν και φανταστητε τη πλακα που θα επαθαν εκεινη την ωρα!
Εγω λεω οτι ενα τετοιο θενκ γιου χρωσταει και ο Καραμανλης προς τους απανταχου τρομοκρατες,βομβιστες,ρουκετοβολους για την μεγαλοψυχια τους κατα τους Ολυμπιακους γιατι οπως αποδειχτηκε μολις 1 2 χρονια μετα (Συνταγμα-πρεσβεια)η ανικανοτιτα ειναι το σημαντικοτερο προσον για τις "υπηρεσιες και  την ξεφτυλα την αποφευγουμε χαρις στην καλη διαθεση της "αλλης πλευρας"και οχι απο δικο μας σχεδιασμο η παρεμβαση.Καλο λοιπον ειναι να λεμε καθε τοσο και ενα ευχαριστω!!!!!!!!

antonis_p

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
[quote author=POLYATAKTOS]
αλλα ρε παιδια αυτο το thank you του Σημιτη προς τους Αμερικανους ακομα δεν μπορω να το χωνεψω!!!!!![/quote]δεν σκεφτονται ολοι σαν εσενα, σκεψου οτι τον πρωθυπουργο των Ιμιων και του χρηματιστηριου, τον ψηφισαν και 2η φορα!!!! Δεν φανταζομαι τι ειχαν στο μυαλο τους οτι επρεπε να φερει σε περας... ισως το στεγαστρο του Καλατραβα!

Επισκέπτης
Μαλακία το "Ευχαριστώ" του Σημίτη,και μεγάλη.Όμως κανείς πολιτικός δε θέλει να συνδεθεί το όνομά του με ένα χαμένο πόλεμο,χαμένα εδάφη,κατεστραμμένη οικονομία και χάος.Και αν μπαίναμε σε πόλεμο,δυστυχώς θα τον χάναμε.Όταν το 1987 ο Παπανδρέου είπε στους τούρκους Μολόν λαβέ,ήξερε την υπεροχή της Ελλάδας.Όμως μετά,τη χάσαμε.Είμαστε πίσω σε ισχύ.Δυστυχώς...

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Μεγαλύτεροι φιλέλληνες από τους Τούρκους δεν υπάρχουν

Τέτοια μπάχαλο που είμαστε απορώ πως μας ανέχονται ακόμη

Μάλλον θα φταίει το ρητό Ο Καλός ο Στρατηγός Κερδίζει την Μάχη ΧΩΡΙΣ να την Δώσει

Σε καμμιά 50αριά χρονάκια αυτοί θα είναι 120εκ και έμεις 4-5.

Μερικές παρτίδες σκάκι κρατάνε πολλαααά χρόνια...

Milfakias

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2006
Like
505
Πόντοι
21
ʼφησα όλη τη μέρα να περάσει περιμένοντας. Κανείς δεν τους θυμήθηκε. Και γιατί άλλωστε? Έχουμε το μυαλό μας σε "σπουδαιότερα" θέματα: ʼρθρο 16, αντιεξουσιαστές "ήρωες" με molotov, ρουκέτες κι αριστεροί εθνοσωτήρες, σε ποιό μπουζουκοσκυλάδικο τραγουδάει ο Πλούταρχος, ποιός μη-Έλληνας θα εκπροσωπήσει την μπανανοχώρα στη Eurovision...

[size=10pt]"Σηκωθείτε παιδιά, μας πήραν το νησί..."[/size]

M' αυτήν ακριβώς τη φράση στις 03.55 ξημερώνοντας η 31η Iανουαρίου 1996 στη Φρεγάτα "Nαυαρίνο" ξύπνησαν το πλήρωμα του ελικοπτέρου ΑΒ-212ASW με σειριακό αριθμό ΠN21.

Mόλις μία ώρα πριν, είχαν αποσυρθεί στις καμπίνες τους, κατάκοποι, αφού ήταν σχεδόν 30 ώρες άυπνοι. H διαταγή "Σηκωθείτε παιδιά, οι Tούρκοι μας πήρανε το νησί να σηκωθεί το ελικόπτερο και να πάει να τους φωτίσει" ήταν ταυτόχρονα και μια καινούρια είδηση για την έκβαση των γεγονότων, την ταραγμένη εκείνη νύχτα. H Tούρκικη προκλητικότητα ξεπέρασε κάθε όριο. Aπό το 1974 έχουμε να "νιώσουμε" αρπαγή πατρίου εδάφους. H κατάληψη της Δυτικής Ίμιας έστω και για λίγες ώρες συγκλόνισε το πατριωτικό συναίσθημα ολόκληρου του Eλληνικού λαού. Eκείνη λοιπόν τη στιγμή καλείται το πλήρωμα του ελικοπτέρου ΠN21 να εκτελέσει την αποστολή του. Kαι την εξετέλεσε. Mε το βαρύτατο κόστος 3 ανθρωπίνων ζωών. Πέταξε 4 φορές πάνω από τα Ίμια και την τελευταία, κατάφερε να εντοπίσει την λέμβο, τους Tούρκους κομάντος και τη σημαία τους. Δυστυχώς 2 λεπτά μετά την αναγνώριση και ενώ το ελικόπτερο επέστρεφε στην φρεγάτα "Ναυαρίνο", σύμφωνα με τη διερεύνηση που έγινε, στις 04:59 συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή 2 μίλια BA της Kαλολήμνου.

3 παλληκάρια, 3 ψυχές με στόχο και αποστολή. Κουβαλούν στις φτερούγες τους την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού. "'Εφυγαν" παληκαρίσια. Σαν Έλληνες. Εκεί στις Θερμοπύλες. Aδέλφια μας Xριστόδουλε, Tάκη και Έκτορα δεν σας ξεχνάμε. Eίστε το καύχημα της Ελλάδας μας. Σε μας έμεινε η υπερηφάνεια, στους μεταγενέστερους θα είστε τα φωτεινά πρότυπά τους. Δεν σας ξεχνάμε, είστε μαζί μας ΠΑΝΤΑ.

• [li]Υποπλοίαρχος ΠΝ Χριστόδουλος Καραθανάσης,[/li]
    [li]Υποπλοίαρχος ΠΝ Παναγιώτης Βλαχάκος,[/li]
    [li]Αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός,[/li]

... σαν σήμερα, μόλις 11 χρόνια πριν!

http://[URL unfurl="true"]www.eaan.gr/imagedb/h37-3ofimia.jpg[/img[/URL]]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.softlab.ece.ntua.gr/~pkaval/imia/imia.jpg[/img[/URL]]

[size=10pt][b]Εγώ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ[/b][/size]
[/quote]

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΗΡΩΕΣ 

ΑΣ ΜΗΝ  ΞΑΝΑΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ
.ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΔΕΝ ΩΛΕΠΩ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ

Ο.Υ.Κ 143

Επισκέπτης
Εκείνη την ημέρα είχα άδεια.Και μου τηλ/σαν στις 03:00 το πρωί να επιστρέψω στη μονάδα...Και μόλις πήγα,έψαχναν μπαταρίες να βάλουν στα οχήματα.Έπαιρναν με καλώδια και αν έσβηνε άντε να βρεις καλώδια!!!Μου είχαν χρεώσει 2 οχήματα-ως δόκιμος-και οι μπαταρίες ήταν για πέταμα.Ευτυχώς είχα γνωρίσει έναν ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων,και του τηλ/σα σπίτι του,και είχε 2 έτοιμες μπαταρίες που έκαναν για 2 πελάτες τους,και τις αγόρασα εγώ...Τα λεφτά βέβαια για μπαταρίες είχαν δωθεί αλλά....

algi

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
0
Θα έρθει η ώρα μάγκες θα έρθει η ώρα.Μακάρι να ζω και να πολεμήσω τα γαμιδια
Τα καριολια τα ειδατε σημερα?
που βγάλανε το στολο και τον κατεβαζανε προς Κύπρο?
Το πέτυχα πολύ πεταχτά στην tv .Αν έχει κάποιος ενημέρωση ας παραθέσει

ΣΧΑΛ279

COMMANDER

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2005
Like
24
Πόντοι
6
Ενα σχολιο σε τεχνικο επιπεδο-Το ΑΒ-212 ηταν οντως ακαταλληλο για την αναγνωριση, αφου δεν ειχε ηλεκτροοπτικο/θερμικο συστημα παρατηρησης, αρα ο εντοπισμος των Τουρκων, σε συνθηκες σκοτους και βροχης εγινε με το ματι και τον προβολεα προσνηωσης.Το ΑΗ-64 Apache που θεωρητικα θα ερχοταν, αρκετη ωρα αργοτερα, πιθανον μονον, να ηταν πιο αποδοτικο. Χρησιμοποιεις οτι εχεις διαθεσιμο. Ευτυχως σημερα, ολα τα Aegean Hawk εχουν συγχρονους αισθητηρες παρατηρησης.

SKYPLANET

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
0
Όντας 17 ετών πιτσιρικάς, έβλεπα τι γινόταν στα ίμια και είχα παρατήσει γκόμενες και διαβάσματα.

Παίδες όσο η πολιτική θα επεμβαίνει στα στρατιωτικά θα είμαστε ανασφαλείς.

Τι αποκόμισα από τα ίμια;

Ότι ο Έλληνας στρατιώτης έινξαι έτοιμξος ανα πάσα στιγμή και οι κουραμπιέδες αξιωματικοί μας μας γαμάνε τη ψυχολογία.

Έχω όμως απεριόριστη εμπιστοσύνη στους  αμάδς μας τους πιλόυτυος και τους ουκάδες, που είναι πολύ ανώτεροι από τους μαλάκες απέναντι.

Δεν έχω τη παραμικρή αμφιβολία ότι όλοι εμείς οι νέοι όσο κουραμπιέδες και  να μας αποκαλούν δε  θα μασήσουμε όταν έρθει η ώρα.
Εξαιρούνται καλλιτέχνες και εγαλοδημοσιογράφοι που έχουν ήδη έτοιμα τα διαβατήρια.

Ρε παιδιά 2 πράγματα με εξόργισαν τη νύχτα των ιμίων,

1 Η άρνηση σημίτη να δει το βασιλικόπουλο 3 μέρες πριν τα ίμια
και 2 η προκλητικότητα των μαλάκων απέναντι με τις αερομαχίες του εξομοιωτή στο youtube.

Το ΠΝ δεν έχει ηττηθεί από βάρβαρους από την αρχαία Ελλάδα κι έπειτα.
Μια χούφτα τότε άνθρωποι με επικεφαλείς σπουδαία μυαλά τους κανόνιζαν.
ʼρα αυτό που λείπει είναι οι ψημένοι αξιωματικοί, για αυτό ας ψηθούν σε Αφγανιστάν κλπ.

Η κύπρος λέει κάτι κοιτάσματα βρήκε νομίζω πετρελαίου και οι τούρκοι βγάλανε το στόλο έξω.

Σε λίγες μέρες μπαίνω φαντάρος και σκέφτομαι ότι ίσως να μην είναι και τόσο αθώα η ιστορία της κύπρου.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
  Φίλε sky βλεπω βιαστηκες να πας φανταρος. Αν δεν εχεις μέσο θα σε πήζουν κατι ταγαρια 2οχρονα μονιμοι και φανταροι και θα βλαστημήσεις την ωρα και τη στιγμη. Οσο για τα Ιμια κοτσανα του ΑΓΕΝ ήταν. οσο για κατι "πατριωτες" χρυσαυγιτες σε κανα γραφειο υπουργου θα θητευσαν. αυτα και  PEACE

Milfakias

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2006
Like
505
Πόντοι
21
  Φίλε sky βλεπω βιαστηκες να πας φανταρος. Αν δεν εχεις μέσο θα σε πήζουν κατι ταγαρια 2οχρονα μονιμοι και φανταροι και θα βλαστημήσεις την ωρα και τη στιγμη. Οσο για τα Ιμια κοτσανα του ΑΓΕΝ ήταν. οσο για κατι "πατριωτες" χρυσαυγιτες σε κανα γραφειο υπουργου θα θητευσαν. αυτα και  PEACE

κοτσανα του ΑΓΕΝ οχι του σημιτη ναι

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom