Νέα

Ίμια και ΠΝ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 954
  • Εμφανίσεις 53K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gatos19811981

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
7
Πόντοι
1
Εκει που ειμαι συνηθως παω 2-3 πρωινα τη βδομαδα.Ειμαι οδηγος ανωτατου αξιωματικου βασικα.Απ την αλλη εχω δικια μου δουλεια και ετσι καταφερνω και δουλευω.Τελοσπαντων!7 μηνες εχουν μεινει.
Σταυρο ανακωχη!!!Αρκετα φαγωθηκαμε

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Μέγα το της θαλάσσης κράτος! (Σειρά 93Α)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66

ΑΝΑΚΩΧΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ????

Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ποτέ δε γνώρισε την ήττα ρε!

Και συ ζητάς ανακωχή?
Τι είσαι, ρίψασπις?

Δε ντρέπεσαι!

Αντε, καλός πολίτης!
210 και μία μείνανε?

kolpos75

Σεβαστός
Εγγρ.
19 Σεπ 2006
Like
4.519
Πόντοι
1.706
Επειδή πολύ συχνά κάνω εξαιρέσεις θα κάνω άλλη μία για να απαντήσω στον συμπολεμιστή νάυτη πως το Π.Ν. δεν το γνωρίζεις όταν είσαι οδηγός ή  όταν το βράδυ κοιμάσαι σε "τσιμέντο" και όχι στο υπόφραγμα.  Δεν το έυχομαι όυτε τον κατηγορώ και ούτε θα έπρεπε κάποιος ο οποίος επιπλέον δεν πληρώνετε για τον χ΄ρονο τον οποίο προσφέρει - άλλο να δίνεις τον χρόνο σοθ και άλλο το αίμα σου, στο δεύτερο κανείς δνε απαιτεί πληρωμη και ούτε και υπάρχει ποσό ικανό να πληρώσεις την ζωή σου.  Το Π.Ν. το γνωρίζεις όταν έχεις φάει όλο το Αιγάιο πάνω κάτω και έχεις χτυπησει τις βάρδιες σου και νιώσει σαν νάυτης ενώ στην ουσία δεν είσαι.  Όταν έχεις ταυτίσει την μοίρα σου με αυτή άλλων 50 ή 150 ανδρών (σε φρεγάτες και γυναίκες πλεόν) ανεξάρτητα βαθμού και ηλικιάς.  Γιατί σε κάθε ΠΝ κάθε χώρας εδώ και αιώνες ένα πλήρωμα κάνει αυτό το οποίο πρέπει να κάνει καλύτερα μόνο όταν είναι ενωμένο και συντονισμένο, και αυτό γίνεται όταν ο κυβερνήτης καταλαβαίνει την κουράση του νάυτη και ο ναύτης του κυβερνήτη.  Όταν είσαι μέρος μιας τετοιας κατάστασης ξέρεις πως είναι ένα ΠΝ.  Προσωπικά χαίρομαι γιατί οι επόμενοι από εμένα δεν τράβαν ότι τράβηξα εγώ και όταν εγώ δεν τράβηξα αυτά των παλαιώτερων.  Η ζωή αλλάζει και όλα πρέπει να γίνονται πιο ξεκούραστα, όλα είναι εμπειρίες στην τελική και πρέπει να τα βλέπουμε με χιούμορ όταν τελειώνουν με καλό τελός, το ελληνικό ΠΝ πάντως έχει τόση σαπίλα την οποία την νίωθεις μόνο ότνα το δεις από μέσα.  Και το μέσα είναι μόνο το καράβι!

kolpos75

Σεβαστός
Εγγρ.
19 Σεπ 2006
Like
4.519
Πόντοι
1.706
Επίσης ξέχασα πώς πολύ σωστά το ελληνικό  ΠΝ είναι το μόνο, στην μεσόγειο, το οποίο ποτέ στην ιστορία του ενός και πλεόν αίωνα δεν έχει υποστείλει την σημαία σε κανένα πλοίο, όταν αυτό γίνετε σημαίνει παράδοση στον εχθρό.  Παλιά όμως η Ελλάδα είχε πραγματικούς ναύτες, ενώ τώρα μας έμειναν μόνο οι εφοπλιστές, κάποτε το είχα πει στον σημαιόροφο μου πως δεν είανι απίθανο να διατάζει φιλλιπίνια μία μέρα...καλή απόλυση επιπλέον στον φίλο.....όπως είχα πει στον κυβερνήτη και τα έπαιξε όταν εφύγα ....πολίτης να είμαι και ας είμαι και κακός...

Επισκέπτης
Η ξεφτίλα,όμως,των Ιμίων ήταν ανεπανάληπτη...

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
458
Πόντοι
36
Η ξεφτίλα εκείνη ανήκει κατ' εμέ, στους πολιτικούς και μόνο... Όχι στις ένοπλες δυνάμεις...

Φυσικά και όχι στις ΕΔ, αλλά ούτε και σε όλους τους πολιτικούς. ΑΝΗΚΕΙ στον βραδύγλωσσο υπάλληλο του Κόκκαλη. Προκύπτει ξεκάθαρα από τη συνέντευξη του (αξιωματικού του ΠΝ) τότε αρχηγού της ΕΥΠ και επίσης ΠΑΣΟΚου Βασιλικόπουλου. Δεν νομίζω πως πρέπει να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι.

kolpos75

Σεβαστός
Εγγρ.
19 Σεπ 2006
Like
4.519
Πόντοι
1.706
Δεν ξερω όλοι αυτοί οι οποίοι ακόμα μιλάτε για ξεφτιλά και ειδικά σε χώρο ο οποίος απαιτεί μία άλλη διάθεση θα προτιμούσαν να μην ήταν "ξεφτιλισμένοι" -σανΈλληνες- αλλά πεθαμένοι.....μάλλον οι έννοιες ισχύ πυρός και δυνάμεων είναι επιμόνως θαμένες.....πάντως την εν λόγω νύχτα και έπειτα από πολλές προσομοιώσεις τοΠΝ μας είχε σχετική υπεροχή και θέσεων και δυνάμεων ....γιατί αυτό δνε μπορούμε να το δούμε σαν έστω το μόνο θετικό δνε το έχω καταλάβει καθώς το άκουσα μόνο σε μία εκπομπή από της πολλές που ε΄χουν γίνει........

kolpos75

Σεβαστός
Εγγρ.
19 Σεπ 2006
Like
4.519
Πόντοι
1.706
έτσι έπρεπε και να γίνει.....όλα τα θέματα πολιτικά λύνονται στο τέλος.......παρόλα αυτά ετσι όπως έχουν κουρελίασει τα πλοία τα καλόπαιδά μας - πολλά εξ αυτών ήταν ήδη κουρέλες- εγώ δεν νομίζω ότι πάνω κάτω θα μπορόυσε να τα βγάλει πέρα ο στόλος πάνω από 4- 5 ημέρες ...και αν κανίες από εδώ είναι επαγγελματίας στο ΠΝ τον προκαλλώ να μο πει το αντίθετο...όχι πως φταίνε και αυτοί στην τελική....

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Φυσικά και όχι στις ΕΔ, αλλά ούτε και σε όλους τους πολιτικούς. ΑΝΗΚΕΙ στον βραδύγλωσσο υπάλληλο του Κόκκαλη. Προκύπτει ξεκάθαρα από τη συνέντευξη του (αξιωματικού του ΠΝ) τότε αρχηγού της ΕΥΠ και επίσης ΠΑΣΟΚου Βασιλικόπουλου. Δεν νομίζω πως πρέπει να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι.

Για όσους ενδιαφέρονται, πηγαίνετε αυτή την εποχή (Παρασκευή βγήκε) στο περίπτερο, δώστε 6 ευρώ, και πάρτε το περιοδικό "ΔΑΥΛΟΣ", τεύχος 295, Οκτ 2006.
Στη σελίδα 20219 (πάει σερί φαίνεται σε όλα τα τεύχη) έχει συνέντευξη του ναύαρχου Ε.Α. Αντώνη Αντωνιάδη, (πρώην Α.Γ.Ε.Ν, πρώην Υπαρχ. ΓΕΕΘΑ) με τίτλο "Οι μύθοι της Ελληνικής Στρατηγικής" - αυταπάτες.

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ κατα τη γνώμη μου, και δεν είναι και ο πρώτος τυχών μαλάκας...

kolpos75

Σεβαστός
Εγγρ.
19 Σεπ 2006
Like
4.519
Πόντοι
1.706
τον αντωνιάδ η είχε συναντήσει φίλος μου ο οποίος τότε ήταν οδηγός για το διοικητή του .....είχαν παέι πολλούς ανώτερους κάπου να φανε στην κρήτη ο αντωνιάδης ο οποίος βγαίνοντας από το μαγαζί για να μιλήσει στο τηλ είδε τους νάτυεσ να κάυονται αμέσως πήγε και τους ρώτησε αν φάγανε και κάτόπιν κανόνισε ό ίδιος να καθίσουν.......από αυτό και μόνο δείχνει τι άτομο ήταν..........1 στους 100

kolpos75

Σεβαστός
Εγγρ.
19 Σεπ 2006
Like
4.519
Πόντοι
1.706
έτσι όπως τα έχουν καταντήσει με την ασχετοσύνη τους τα μηχανοστάσια ακόμα και στα καινούρια άστα να πάνε....βέβαια σε όλα τα ΠΝ του κόμσουτ α ίδια έιναι αλλά εδώ το έχουμε παρακάνει.......θέλει ακι λεφτά για εκπάιδευση και τα ρέστα δεν λεώ πως φταίνε μόνο αυτοί.....λίγοι ξέρουν και όσοι το ψάχνουν από μόνοι τους

Milfakias

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2006
Like
505
Πόντοι
21
παντως παιδια εκεινη την περιοδο η πολιτικη ηγεσια εκανε τραγικα λαθοι,εγληματικα μαλλον.τους ειχαμε ανετα..σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι ποιος θα κανει την πρωτη κινηση..δυστηχος δεν μας αφησαν....να ρωτησω κατι ρε παιδια εκει κανεις σε video την εκπομπη του παπαχελα για τα ιμια..αν ναι ας μου πει ψαχνω να την βρω.
ευχαριστω

Ο.Υ.Κ 143

delaxo

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
3
Like
7
Πόντοι
1
Τους είχαμε "λοκάρει" φίλε, αναμφισβήτητα... Αλλά τότε έσκασαν οι άνωθεν πολιτικές εντολές για "κράτει" και υποστολή σημαίας...
Κοινώς κο κο κο με εντολή εξ Αμερικής βεβαίως βεβαίως...
Το ΠΝ ήταν όντως στο πόστο του και έτοιμο...

ʼρα η λέξη "ξεφτίλα" μάλλον είναι ελαφριά.
Το "προδοσία" πλησιάζει περισσότερο.
Και  το χειρότερο είναι ότι, ναι μεν είπαμε 'Yes Sir!" & "Thank you φίλοι μας Αμερικάνοι" , αλλά μετά δεν είχε ούτε ένας την τσίπα να παραιτηθεί (πάντα μιλάω για πολιτικούς).
Αργότερα μάλιστα οι ίδιοι κάνουνε αντιπολίτευση και κριτική περί χειρισμών και ανθελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
Και καθόμαστε και τους ακούμε και πολύ προσεκτικά μάλιστα σαν λαός για να ξέρουμε ποιόν θα ψηφίσουμε.
Ρε ΑΙΣΧΟΣ!!:cussing:
Το μόνο που  έμεινε είναι η οδος Παν. Βλαχάκου στον Πειραιά , ίσως και κάπου αλλού, για τα παιδιά που έστειλαν σαν τα πρόβατα να τα εκτελέσουν...

Τελικά ο Ανδρέας (ομολογώ ότι δεν τον γούσταρα και δεν τον ψήφισα ποτέ) είχε ΜΕΓΑΛΑ ΑΡΧΙΔΙΑ (ίσως με άλλες αβάντες , δεν ξέρω) όταν στην υπόθεση του Σισμίκ την δεκαετία του 80 είπε "ΑΝ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΒΥΘΙΣΤΕ ΤΟ" :uzi:
(για την ιστορία, το Σισμίκ δεν βγήκε) :birdman:

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
καλημερα!!
95γ στο πν!!!!
στα ιμια ειμουν εκει υπηρετουσα σε καραβι
μαγκεσ πολλα παραξενα συνεβηκαν εκεινες τις στιγμες
φυγαμε με καλο καιρο και λιγο πριν το πανιγηρη αρχισαν βροχες και κατεγιδες....εγιναν ακομα περισσοτερα που ομως δεν μπορω να πω..
ελπιζω καποια στιγμη να βγουν στην επιφανεια

kolpos75

Σεβαστός
Εγγρ.
19 Σεπ 2006
Like
4.519
Πόντοι
1.706
Και με το σισμεικ τα πράγματα περίεργα είναι, νομίζω πως είναι εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις.....τότε υπήρχε μία πολιτική προετημασία....στα ίμια όλα έγιναν ξαφνικά και εξαιτίας των μαλακισμένων των δημοσιογράφων (βλ. ΑΝΤ1 , για την ελλάδα)....νικ είσαι χωμένος στα απόρρητα δηλαδή.....για εμένα στο ΠΝ η καλύτερη ιστορία ήταν για το αρματαγωγό το παλιό από τους Αμερικάνους το οποίο είχε μεταφέρει τους τελευταίους στρατίωτες πίσω στην Αμερική....ήταν όμως σε φέρετρα......ήταν πήχτρα στα φαντάσματα......επίσης είχε λάβει μέρος σε άσκηση Η/Τ πολέμου...όπου και στην γέφυρα είδαν ξαφνικά μία πύλη άλλης διάστασης να ανοίγει και μετά διάφορα...κατα τα άλλα και αυτό κουρέλα ήταν...

Nikkos

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Καλημέρα παιδιά...
04 Β'  σειρά εδω...

Οντως για τα ίμια....απλά προδοσία......
όλοι οι πολιτικοί είναι προδότες...

καλή σας μέρα!

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
δεν ειμαι χωμενος φιλε!!
απλως εκεινες τισ στιγμες εγιναν ολα προχειρα και ειχα την δυνατοτητα να δω και να ακουσω μερικα πραγματα.
θα σου πω κατι πολυ απλο οποτε αλαζει η κηβερνηση εχουμε ενα χοντρο τσαμπουκα με τους τουρκους(μονο το 2004 δεν εγινε και αυτο λογο ολυμπιαδας και ενταξιακης ενωσησ της τουρκιας)!!!!!!
οσο για το σισμικ που λενε οι περισοτεροι τα πραγματα δεν εγιναν ακριβος οπωσ τα ξερουμε και εξηγω:
εκεινες τισ μερες θελαμε να βγαλουμε ωκεανογραφικο στο αιγαιο για να δουμε για πετρελαιο τοτε οι τουρκοι (οι αγγλοαμαρικανοι δηλαδη)ειπαν αμα βγαλετε εσεις θα βγαλουμε και εμεις!!! ο αωτρες ειπε αν το σισμικ μπει σε ελληνικα υδατα(6 μιλια και  οχι 12!!)τοτε βιθυστε το
το αποτελεσμα ειταν να μην βγει κανενα καραβι ουτε ελληνικο(για το πετρελαιο)ουτε τουρκικο!!!!και να αγοραζουμε το πετρελαιο πανακριβα απο τους αγγλοαμερκινους ενω θα μπορουσαμε να εχουμε το δικο μας!!!!
αυτα τα λιγα ελπιζω να μην κουρασα!!

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
οσο για το καραβι που αναφερεις ειναι ο αετος και ειχε παρει μερος στο πειραμα της φιλαδελφειας!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom