Πριν από λίγη ώρα, καβάλησα την μηχανή μου και ξεκίνησα επιτόπια έρευνα, στα στέκια του αγοραίου έρωτα. Πρώτος προορισμός, το
Μεταξουργείο: Ήταν 20:15, όταν μπήκα στην ζώνη του λυκόφωτος. Όλα τα σπίτια ήταν ερμητικά κλειστά. Πόρτες κλειδωμένες, με λουκέτα και παράθυρα σφραγισμένα. Πολλά από αυτά έδειχναν σημάδια εγκατάλειψης. Η Ιάσονος έρημη. Μόνο δύο τοξικομανείς είδα, στην αρχή της, οι οποίοι τσακώνονταν, γιατί ο ένας έφαγε ένα ευρώ, από τον άλλον. Συνέχισα την βόλτα και στα γύρω στενά. Είδα μόνο αλλοδαπούς εργάτες, που δούλευαν στα γύρω μαγαζιά και μετανάστες που περιφέρονταν άσκοπα. Σε μία στάση λεωφορείου, στην Ζήνωνος, ήταν ξαπλωμένο ένα πρεζόνι, δίνοντας μια νότα παρακμής στο καταθλιπτικό τοπίο. Γενικά, η περιοχή έμοιαζε σαν το Ντιτρόιτ του μέλλοντος, από την ταινία Ρόμποκοπ.
Έφυγα και κατευθύνθηκα προς την Φυλής: 20:30 έμπαινα από την Φωκαίας, προς τα κεντρικά, όπου με υποδέχθηκαν ντουμάνια από μπάφους, που έσκαγαν άγνωστοι. Και εκεί, μία από τα ίδια. Κλειδαμπαρωμένες πόρτες και παράθυρα. Πήγα γύρω-γύρω, μπας και πετύχω έστω κάποια τσατσά, για να πάρω κάποια πληροφορία, αλλά φευ. Μέχρι και από τα καφενεία, που συχνάζουν οι νταβατζήδες πέρασα, μπας και δω καμιά γνωστή κοπέλα. Ούτε και στην πλατεία Βικτορίας είδα κάποιο πρόσωπο της δουλειάς. Μόνο μία άγουρη πιτσιρίκα, με καυτό σορτσάκι είδα, η οποία με αγνόησε, όταν της σφύριξα, καθώς περνούσε από μπροστά μου. Γυρίζοντας σπίτι μου, πέρασα από την Πέτρου Ράλλη, για να τσεκάρω μία πολύ μικρή τσιγγάνα, η οποία καθαρίζει τζάμια αυτοκινήτων στην περιοχή και την οποία έχω σταμπάρει, για να της κάνω ανήθικη πρόταση.
Όπως οδηγούσα, ξαφνικά την είδα να περπατάει, στα δεξιά μου. Φόραγε μάσκα και κρατούσε ένα πλαστικό δοχείο νερού. Κόρναρα, της έκανα νόημα, με το χέρι και σταμάτησα την μηχανή, στην άκρη, για να της κάνω την πρόταση (10ρικο, για πίπα και χύσιμο στο στόμα). Η μικρή, κατέβασε την μάσκα και μόλις με είδε χώθηκε, τρομοκρατημένη, κάτω από ένα συρματόπλεγμα και πέρασε σε έναν ακάλυπτο χώρο, όπου ήταν μία σκηνή και την περίμενε η οικογένειά της. Έφυγα από εκεί γκαζώνοντας και επέστρεψα σπίτι μου. Αυτές τις πληροφορίες έχω να σας αναφέρω. Σας καληνυχτίζω και πάω να πιω μία παγωμένη μπύρα!