Φιλε η πιθανοτητα να κολλησεις AIDS αν πας χωρις καποτα με καποια που ειναι φορεας ειναι 1 στις 2.000 (συμφωνα με τα επισημα επιστημονικα στατιστικα), δηλαδη πρακτικα σχεδον αδυνατο αν αυτο γινει μια φορα.
Εγω στη θεση σου δεν θα εκανα καμια εξεταση. Φυσικα ΠΑΝΤΑ φοραμε καποτα αλλα και να σπασει μια φορα στις τοσες δεν εγινε απολυτως τιποτα. Για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους και να μην τρομοκρατουμε τον κοσμο αδικα!
Συγγνώμη αλλά αυτό κι αν είναι ηλίθια συμβουλή.
Κατ' αρχήν δεν είναι μόνο το AIDS σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.
Δεύτερον, το γεγονός ότι η μετάδοσή του μέσω κολπικού σεξ είναι σπάνια δεν σημαίνει ότι είναι και μηδενική. Η διαφορά μεταξύ 0,001 και μηδέν είναι ΤΕΡΑΤΩΔΗΣ.
Τρίτον, αν η γυναίκα έχει έστω και ελάχιστο αίμα από περίοδο που είχε πριν λίγες ημέρες, οι πιθανότητες αυξάνονται δραματικά. Περισσότερο δε και από το πρωκτικό σεξ.
Τέταρτον, εξαιρετικά σοβαρή σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια (ως επί το πλείστον ανίατη) είναι και η Ηπατίτιδα C. Πρώτος λόγος ηπατικής ανεπάρκειας. Επίσης σπάνιο να μεταδοθεί μέσω κολπικού σεξ αλλά ευκολότερο απ' ότι το AIDS.
Σαν συμπέρασμα ακολουθούμε πάντα τα εξής:
α) Χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε προφυλακτικό με γυναίκες που δεν γνωρίζουμε πόσο μάλλον αν αυτές είναι και ιερόδουλες. ΌΧΙ οι ιερόδουλες που γαμούμε συχνά, δεν ανήκουν στις γυναίκες που θεωρούμε ότι γνωρίζουμε.
β) Αν τύχει και διαπιστώσουμε ότι έχουμε κάποια αμυχή στα γεννητικά όργανα, στη στοματική περιοχή ή ακόμα και στα δάχτυλα, απέχουμε από σεξουαλικές πράξεις. Τρόπος να καταλάβουμε αν υπάρχει αμυχή είναι για παράδειγμα να ποτίσουμε λεμόνι ένα κομμάτι βαμβάκι και να το τρίψουμε στα γεννητικά μας όργανα. Αν τσούζει πάει να πει ότι κάτι δεν πάει καλά.
γ) Σε περίπτωση ατυχήματος, όπως σπάσιμο προφυλακτικού,
ΔΕΝ πανικοβαλλόμαστε αλλά κάνουμε οπωσδήποτε εξετάσεις. Μία μικρή, εύκολα ιάσιμη ασθένεια, είναι ικανή να μας προξενήσει μεγάλη ζημιά αν προκαλέσει αμυχές ή πληγές στο πέος ή στα άλλα όργανα με τα οποία ερχόμαστε σε σεξουαλική επαφή.