Κοιτάξτε, ακούω να λένε διάφοροι όχι σε λευκό-αποχή γιατί είναι προς όφελος του 1ου κόμματος κλπ. Σωστό αυτό. Εγώ εδώ και καιρό (προ πυρκαγιών) είχα αποφασίσει να το ρίξω σε κάποιο κόμμα στυλ Βεργή- Λεβέντη κλπ.
Η ουσία όμως είναι πως Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ένα από τα 2 μεγάλα θα βγει! Αυτό δεν το γλυτώνουμε (λόγω εκλογικού νόμου) άρα και όσοι μας πάμε με μικρό κόμμα τους μεγάλους εξυπηρετούμε (Εκτός αν πιστεύει κάποιος πως θα πάρει ο Βεργής 10% και θα βγάλει αριθμό βουλευτών). Ο μόνος λόγος για να αποθαρρύνω κάποιον από την αποχή ή το λευκό-άκυρο (άλλη μαλακία αυτό- τα βάζουν στην ίδια μοίρα: το άκυρο μπορεί να σημαίνει πως κάποιος έκανε μαλακία ή χαβαλέ ενώ το λευκό είναι πολιτική άποψη, την οποία όμως της αντιμετωπίζουν ως άκυρη!) είναι το ό,τι δεν θα επηρεάσει τα ποσοστά των κομμάτων στο τέλος. Ενώ θα γούσταρα πολύ να δω ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με 20% ή και λιγότερο. (Και ας βγουν στο τέλος, απλά να φανεί και ποσοστιαία πόσοι τους εμπιστεύονται ακόμα, ποιοί τέλος πάντων είναι οι «πελάτες» τους).
Από την άλλη η αποχή μπορεί να σημαίνει «δεν εμπιστεύομαι κανέναν σας» αλλά μπορεί και να σημαίνει «βαρέθηκα να πάω να ψηφίσω».
Εγώ με κάποιον τρόπο θέλω να δείξουμε πως είμαστε ενεργοί πολίτες, ακολουθούμε τη διαδικασία, αλλά δεν μας κάνετε κύριοι. Και γιαυτό δεν είμαι υπέρ των απλά μικρότερων κομμάτων (εκτός φυσικά αν κάποιος τους εμπιστεύεται- αλλάζει το πράγμα εκεί), γιατί μπορεί πχ ο Καρατζαφέρης, η το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός να θεωρήσει πως αυτοί που τους ψήφισαν, τους αποδέχονται κιόλας.
Ενώ αν πάρει 2% ο Λεβέντης πχ θα θεωρήσει κανένας μας πως έχει τόσους οπαδούς; (Εκτός ίσως από τον ίδιο τον Λεβέντη!
)
Επαναλαμβάνω: ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ πως αλλάζει το αποτέλεσμα ίσως όμως θα ταρακουνήσει κάποιους, ίσως όχι. ΑΛΛΑ σίγουρα θα με κάνει να αισθανθώ πως δεν είμαστε ΤΟΟΟΟΣΟ πρόβαατα και έστω και λίγο διαμαρτυρηθήκαμε ενεργά…