Δεύτερη φορά που ξαναγράφω το ίδιο κείμενο, γιατί, προφανώς, φράκαρε το θρεντ από τις συμμετοχές και κάπου χάθηκε.
'Ελεγα, λοιπόν, ότι είδα το όνομα της κόρης μου στην περίφημη λίστα Βαξεβάνη και από προχθές αναγκάζομαι ν' απαντάω σε τηλεφωνήματα φίλων και γνωστών, αλλά και άσχετων.
Εξηγούμαι:
Είμαι επιχειρηματίας και από την επιχείρησή μου δεν έχει απολυθεί ούτε ΕΝΑΣ εργαζόμενος. Αντίθετα, στην έναρξη της κρίσης, κάποια στιγμή το 2009, προσέλαβα επί πλέον εργαζόμενο, χωρίς να κάνω χρήση επιδοτήσεων του ΟΑΕΔ και άλλων τέτοιων ευκολιών. Στους εργαζόμενούς μου δεν χρωστάω ούτε ΕΝΑ ευρώ, ούτε έχω κάνει περικοπές στις αποδοχές τους έστω και κατά ΕΝΑ λεπτό του ευρώ, εξακολουθώντας να τους καταβάλω 14 μισθούς κάθε χρόνο. Οι αποδοχές τους δηλώνονται ακέραιες στο ΙΚΑ και καταβάλλονται ανελλιπώς οι εισφορές τους, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή οφειλή. Στην Εφορία, όπου βρέθηκα πρόσφατα για προσωπική μου υπόθεση, λίγο-πολύ, με είπανε μ@λ@κ@, γιατί δεν είχα κάνει χρήση καμμίας ρύθμισης και, παρ' όλα αυτά, δεν χρωστάω ούτε ΕΝΑ ευρώ. Τον ΦΠΑ που εισπράττω τον αποδίδω πάντοτε 3-4 ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας. Και για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, το εισόδημα που δηλώνω είναι κατά μέσο όρο 7-8% μεγαλύτερο από αυτό που πραγματικά κερδίζω, λόγω κακοπληρωτών πελατών. Βέβαια, το γεγονός ότι η επιχείρησή μου "βγαίνει", δεν σημαίνει ότι δεν έχω βάλει χέρι στην προσωπική μου περιουσία για να τα φέρω βόλτα, δεδομένου ότι οι "έκτακτες" φορολογικές υποχρεώσεις δεν μπορούν να καλυφθούν από τον μειωμένο τζίρο της δουλειάς μου.
Αυτό σε γενικές γραμμές είναι το οικονομικό προφίλ μου και αν το συγκεκριμένο site ήταν άλλου είδους, θα μπορούσα να σας δώσω περισσότερα στοιχεία, για να αποδείξω χωρίς αμφισβήτηση όσα ισχυρίζομαι.
Στα του λογαριασμού τώρα:
Ο λογαριασμός αυτός ανοίχθηκε στην HSBC από μένα στην αρχή των σπουδών της κόρης μου, σαν ένα μαξιλάρι ασφαλείας, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούσα να την τροφοδοτήσω με χρήματα από Ελλάδα. Εκτός από το όνομά της κόρης μου, αναφέρεται και το δικό μου, το οποίο, για άγνωστους λόγους, δεν διάβασα στην λίστα Βαξεβάνη. Στον λογαριασμό αυτό κατατέθηκε το ιλιγγιώδες ποσό των 5.500 στερλινών και ουσιαστικά παρέμεινε αδρανής, πλην μίας πάγιας εντολής για την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας της κόρης μου. Σήμερα, πλέον, ο λογαριασμός αυτός κινείται, αφού τον χρησιμοποιεί η κόρη μου, καταθέτοντας και αναλαμβάνοντας χρήματα από την εργασία της στην Αγγλία.
Εν όψει όλων αυτών, δεν νομίζετε ότι είναι άδικο, παραπλανητικό, συκοφαντικό και επικίνδυνο να γράφονται ονόματα, άνευ λοιπών στοιχείων?