Διαγραμμένο μέλος 192601
Μέγας
- Εγγρ.
- 13 Αυγ 2019
- Like
- 10.926
- Πόντοι
- 3.556
Από wordpress και php πώς τα πας;
Ασχετος
Από wordpress και php πώς τα πας;
Bασικα φτιαξε ενα σαιτ για ανθρωπινα ναυαγια που ζουνε σε κελια 100 χλμ μακρυα απο τη Γαλλικη Ριβιερα....θα εχει μεγαλη επιτυχια στη γειτονια σου.Ρε τύπε, τι ξεφτίλα λεφτά σας πληρώνουν μετά από τόσα χρόνια σπουδών για να ζηλεύεις έτσι και να λες ό,τι σου κατέβει; Τα sites είναι ένα θέμα που μου αρέσει κι εδώ το βλέπω σαν ιντερνετικό καφενείο. Τι ζόρι τραβάς; Αν φτιάξω κανένα site για τα ζώα, θα σε ειδοποιήσω να κάνεις εγγραφή.
Δες marketshare από τις πλατφόρμες διαχείρισης περιεχομένου (CMS):Ασχετος
Ενδιαφέρουσα ιδέα, ίσως θα ήταν πιο ειδικά για νεοφερμένους σε πόλεις ταξιδιώτες ή εργαζόμενους οι οποίοι θα θελήσουν έναντι μικρής αμοιβής ή μίας πληρωμένης εξόδου με ποτό να "προσλάβουν" ντόπιους με τους οποίους θα συζητήσουν και ξεναγηθούν για να γνωρίσουν καλύτερα το καινούριο περιβάλλον τουςΑν ειχα χρονο τωρα θα εφτιαχνα ενα σαιτ για μοναχικους τυπους σε μεγαλουπολεις. Ο ενας θα ανοιγει προταση για καφε-ποτο (τον οποιο θα κερασει) και ο αλλος θα κανει αποδοχη. Εχει πολλα εκατομμυρια κοσμο σε μεγαλουπολεις που δεν εχουν ουτε εναν ανθρωπο να βγουνε για καφε Σαββατο βραδυ. Ταξιδιωτες, νεοφερμενοι, και αλλοι. Καποιοι αλλοι ειναι εντελως απενταροι. Ο ενας βαζει τα ποτα και ο αλλος την παρεα. Φυσικα με προφιλ ο καθενας (ανωνυμο) που με τον καιρο χτιζεται με αξιολογησεις, κλπ
Ο τιτλος θα ητανε: next1isonme.com η κατι παρομοιο
Αλλα για να στηθουν τετοια σαιτ θελει παρα μα παρα μα παρα πολλη δουλεια
Οποιος θελει να κλεψει την ιδεα ας το κανει ευχαριστως...
στοιχηματικη!!!Αν φτιάχνατε ένα site, τι site θα ήταν αυτό; Αν επενδύατε σε sites, τι sites θα διαλέγατε;
Ό,τι έχει σχέση με παιγνίδια τύχης και παρεμφερή έχει πάντα κέρδος, γιατί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ψάχνει τρόπους να πιάσει την καλή χωρίς κόπο. Το θέμα είναι τι ανταγωνισμός υπάρχει σε αυτόν τον τομέα. Πολύ πιθανόν να έχουν μπει και τίποτα μαφιόζικα κυκλώματα, εγώ το θεωρώ σίγουρο. Αν βρεις έτοιμο software σε τιμή που μπορείς να πληρώσεις, ίσως αξίζει έναν κόπο να δοκιμάσεις, αλλιώς θα σου φάνε πολλά λεφτά οι developers χωρίς να ξέρεις τι τύχη θα έχει το εν λόγω εγχείρημα.στοιχηματικη!!!
Δες marketshare από τις πλατφόρμες διαχείρισης περιεχομένου (CMS):
https://w3techs.com
Με wordpress και τα plugins του κάνεις πρακτικά ό,τι site θέλεις. Το css το θεωρώ απολύτως απαραίτητο για σουλούπωμα της εμφάνισης ό,τι theme και αν βάλεις. Στη συνέχεια μάλλον θα χρειαστείς και php για τίποτα customizations.
Καλο ειναι αλλα μεχρι ενα σημειο.
Για να υλοποιησεις καποια πραγματικα καλη ιδεα, θελει καλυτερα προγραμματα, react για φροντ-εντ και φυσικα δικη σου βαση δεδομενων
Επειδή είπες για ιδιόκτητη βάση δεδομένων, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι εγώ δεν αναφέρομαι στο wordpress.COM
Αυτό είναι μία πλατφόρμα, όπου αν πάρεις καλό πακέτο έχεις πρόσβαση σε όλα τα plugins, και την τεχνική δουλειά (updates, συντήρηση, ασφάλεια κλπ) την κάνουν αυτοί. Αυτή η πλατφόρμα δίνει δυνατότητες, αλλά είναι για ετοιματζίδικα sites μικρών δυνατοτήτων.
Εγώ εννοώ να κατεβάσεις το software από το wordpress.ORG και να στήσεις το δικό σου site σε όποιον hoster θέλεις. Το software είναι ανοιχτού κώδικα και το τροποποιείς όπως θες. Δεν βλέπω το λόγο να γράφει κανείς κώδικα από την αρχή. Μεγάλες εταιρείες χρησιμοποιούν το software με διάφορες τροποποιήσεις για να μην φαίνεται ότι είναι wordpress και γίνεται στόχος επιθέσεων.
Σκοπεύεις να γίνεις facebook, George? Και το παρόν site με έτοιμο software είναι (όχι wordpress) και φιλοξενεί χιλιάδες κόσμο. Για ψάξτο λίγο στο ιντερνέτ να δεις τι διεθνή sites υπάρχουν με wordpress. Ακόμα κι ο Λευκός Οίκος wordpress χρησιμοποιεί.Τυπε κανενας που ξερει πραγματικα απο Προγραμματισμο δε θα ασχοληθει με wordpress αν ερθει η ωρα να υλοποιησει καποια ιδεα στην οποια πιστευει. Ποτε. Κανενας. Για κανεναν λογο
Το wordpress ειναι μια χαρα εργαλειο για ανθρωπους που δεν εχουν σχεση με το χωρο και ολοι ειναι ευτυχισμενοι με αυτο και καλα κανουν
Για προχωρημενα πραγματα ειναι σα να πας σε αγωνα φορμουλα 1 με...ποδηλατο
Σκοπεύεις να γίνεις facebook, George? Και το παρόν site με έτοιμο software είναι (όχι wordpress) και φιλοξενεί χιλιάδες κόσμο. Για ψάξτο λίγο στο ιντερνέτ να δεις τι διεθνή sites υπάρχουν με wordpress. Ακόμα κι ο Λευκός Οίκος wordpress χρησιμοποιεί.
Πόσο χρόνο θα χρειαζόσουνα για να φτιάξεις το site για τους μοναχικούς ανθρώπους; Εγώ στο στήνω σε 3 μέρες με την τεχνογνωσία που έχω τώρα στο wordpress.
Προσωπικά αν είχα την καλή ιδέα, θα πήγαινα σε εταιρεία μαζί με δικηγόρο, για να έχω τα δικαιώματα της ιδέας.Το μπου χρησιμοποιει Xenforo, το ιδιο χρησιμοποιουσα κι εγω στο gbf (κορυφαια πλατφορμα ομολογω)
Δεν ειναι ομως το ιδιο, γιατι τα φορουμ δεν ειναι ιδεα απο αποψη προγραμματισμου, μιας και λειτουργικα ολα τα φορουμ του πλανητη ειναι ιδια και το μονο που αλλαζει ειναι το περιεχομενο. Σα να λεμε θες να φτιαξεις μια βιβλιοθηκη με βιβλια μονο για μονοετη φυτα, δεν θα διαφερεις σε κατι λειτουργικα απο τις χιλιαδες βιβλιοθηκες που υπαρχουν
Το σαιτ που ανεφερα, για τους μοναχικους των μεγαλουπολεων θελει ΠΟΛΛΗ δουλεια, δεν ειναι τοσο απλο οσο μπορει καποιοι να νομιζουν
Χωρίς πλάκα, όσες σελίδες τον καλό καιρό, ασχολήθηκαν με προγνωστικά κλπ και είχαν και τα affiliate στο πλάι, χέστηκαν στο τάληρο.στοιχηματικη!!!
Το μπου χρησιμοποιει Xenforo, το ιδιο χρησιμοποιουσα κι εγω στο gbf (κορυφαια πλατφορμα ομολογω)
Δεν ειναι ομως το ιδιο, γιατι τα φορουμ δεν ειναι ιδεα απο αποψη προγραμματισμου, μιας και λειτουργικα ολα τα φορουμ του πλανητη ειναι ιδια και το μονο που αλλαζει ειναι το περιεχομενο. Σα να λεμε θες να φτιαξεις μια βιβλιοθηκη με βιβλια μονο για μονοετη φυτα, δεν θα διαφερεις σε κατι λειτουργικα απο τις χιλιαδες βιβλιοθηκες που υπαρχουν
Το σαιτ που ανεφερα, για τους μοναχικους των μεγαλουπολεων θελει ΠΟΛΛΗ δουλεια, δεν ειναι τοσο απλο οσο μπορει καποιοι να νομιζουν
Για γράψτε μου λίγο εσεις που ξέρετε σε τι πλατφόρμα στηριζεται καθε ένα απο τα παρακάτω sites
car.gr
skroutz.gr
insomnia.gr
protothema.gr
meteo.gr
Κάτι άλλο, διάβαζα κάπου τα forums γενικά αν έχουν μεγάλη κίνηση είναι καλύτερα να βασιστούν σε μεγάλες δοκιμασμένες πλατφόρμες,. Τα pluggins γισ forums που υπάρχουν για wordpress δεν είναι για πολλά πολλά.Custom sites ειναι τα περισσοτερα, ειδικα το skroutz κανει μπαμ πως ειναι χτισμενο απο το απολυτο μηδεν. Εξ αλλου απασχολουν πολλους προγραμματιστες
@George71 εδώ μερικά plugins του wordpress για social network. To pricing αφορά τα extra (επιπλέον features, δικό τους theme κλπ)Σε πληροφορώ ότι όπως μπορείς να προσθέσεις ένα plugin στην πλατφόρμα για να έχεις forum, μπορείς να προσθέσεις κι ένα plugin για να έχεις έτοιμο social network. Με profiles, activity stream, notifications, messages, friends, followers, media, groups κλπ. To wordpress έχει κάμποσα τέτοια plugins. Απλώς αυτοί που τα συντηρούν μπορεί κάποιους components των plugins να τους χρεώνουν πχ τον component groups κλπ