voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Μηνύματα
- 18.212
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
Πολύ βιάζεσαι να τα βγάλεις όλα σκουπίδια.Δε σκοπεύω να επεκταθώ ιδιαίτερα στο θέμα, ιδίως με την τροπή που έχει πάρει το παρόν νήμα (είναι κουραστικό να πρέπει να διαβάζεις 280 σκουπίδια, προσωπικές αντεγκλήσεις, βρισίδια, εξυπναδίτσες, κλπ, για να καταφέρεις να αντήλσεις μια ή δυο απόψεις που έχουν κάποια βαρύτητα, νόημα και ενδιαφέρον).
Τόσο, που αμφιβάλλω αν διάβασες την ανάρτηση υπ' αριθμ. 165 που ο Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" απαντά σε ορισμένα ερωτήματα:
Διότι αν την διάβαζες αρκετά προσεκτικά θα έβλεπες ότι θέμα δημοψηφίσματος δεν υπάρχει και δεν θα εξακολουθούσες (ανοήτως) να δηλώνεις: "Ακόμα κι αν δεν υπάρχει το άρθρο της συνθήκης (να το δεχτώ)".
Εμ βέβαια, αφού ορισμένοι δεν μπορούν να κατανοήσουν την διαφορά ανάμεσα στο σχολιασμό των συνθηκών και το κείμενο της συνθήκης τι να περιμένεις.Να συμφωνήσω, αν και το πλήρες κείμενο της συνθήκης κανείς δε το προσέφερε εδώ.
Τα αυτοτελή κείμενα των 3 συνθηκών (Λονδίνου, Βουκουρεστίου, Αθηνών) που μας αφορούν βρίσκονται εδώ στα Αγγλικά:
και στα Ελληνικά εδώ:
Κάποιοι "το ξύνουν" το θέμα. Υπάρχει έδαφος για ξύσιμο. Υπάρχουν τα στοιχεία που ευνοούν το ξύσιμο (δείτε το πρώτο μου ποστ - αρ. 89), και μετά από όλα όσα γράφτηκαν, κρίνετε ο καθένας ποιές από τις 9 παραγράφους του δεν ισχύουν.
Γιατί μάλλον ισχύουν όλες....
Αλλά μπορεί και να μην ισχύει καμμία:
1) Οι σημερινές συνθήκες και καταστάσεις ΕΥΝΟΟΥΝ τέτοιου τύπου αυτονομιστικά κινήματα.
2) Η δημιουργία πολλών μικρών χωρών με τον κατακερματισμό μεγαλυτέρων (και μάλιστα στην περιοχή μας - δε μιλάμε για τη Νότια Αμερική) είναι κάτι που γίνεται, έγινε, και θα συνεχίζεται να γίνεται. ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ αυτό.
3) Παραδείγματα: Πρώην ΕΣΣΔ: 15 χώρες σήμερα. Πρώην Γιουγκοσλαυία: 10 χώρες σήμερα. Κύπρος: 2 χώρες (στην πράξη) σημερα. Και δε θυμάμαι αν υπάρχουν κι άλλες.
4) ΜΙΚΡΕΣ χώρες (τύπου FYROM ή Μάλτας - τόσο μικρές) δεν έχουν κανένα πρόβλημα διατήρησης της υπόστασής τους. Συμμετοχής σε ΟΗΕ και συμμαχίες, EU, κλπ.
5) Η Κρήτη είναι ένα ΠΛΟΥΣΙΟ μέρος, που κάλλιστα μπορεί να συντηρηθεί μόνο του, ΧΩΡΙΣ να χρειάζεται να συνισφέρει στον Ελληνικό (κεντρικό) κορβανά ό,τι συνεισφέρει. ΥΠΑΡΧΟΥΝ λοιπόν Κρητικά κεφάλια, που σκέφτοναι (και λένε) "Ε μωρε Μανολιό, ιντα πάλι μας ζητούνε λεφτά ατοί οι τσερατάδες" (και εννοούν το Ελληνικό Δημόσιο).
6) Τα οφέλη από την EU θα μπορούν να τα έχουν και μετά....
7) Η "αυτονομιστική τάση" υπάρχει (και υποβόσκει) χρόνια τώρα, και η "Ελληνική Πατρίδα" έχει στημένο ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ μηχανισμό για να "θάβει" τέτοιου τύπου φαινόμενα και τάσεις. Παραπάνω δε μπορώ να πω, αλλά είμαι σίγουρος ότι αρκετοί από εδώ μέσα καταλαβαίνουν.
8) Για να αποδίδουν όμως τέτοιες πολιτικές και μέτρα, πρέπει αυτοί που προσπαθούν να τα επιβάλουν να έχουν ισχύ. Αμα είναι ξεβράκωτοι, αρχίδα επιβολή θα πετύχουν. Και ΤΩΡΑ (2010-11-12) η "Ελλάς" είναι από πολλές πλευρές ξεβράκωτη. Με επι κεφαλής βέβαια την οικονομική πλευρά.
9) Σκεφτείτε, η Γιουγκοσλαυία διαλύθηκε 10 χρόνια αφ' ότου πέθανε ο Τίτο (γιατί ο Τίτο είναι την ισχύ να τους κρατάει ενωμένους), η ΕΣΣΔ διαλύθηκε όταν φάνηκε οτι το καράβι έμπαζε νερά από πάρα πολλές τρύπες, τη σημερινή Ελλάδα ΠΟΙΟΣ έχει τα guts να την διατηρήσει σε ισχυρή θέση, όταν μάλιστα κάθε δυο μήνες είναι υποχρεωμένος να βγαίνει στη ζήτα?
1) Αλλά υπάρχουν οι Βάσκοι για παράδειγμα. Πόσο τους ευννοούν οι συνθήκες; Και τι έχουν πετύχει; Όπως υπάρχουν και οι Κορσικανοί.
2) Τι κατακερματισμοί έγιναν στην Λατινική Αμερική; Περαιτέρω: ποίοι είναι αυτοί οι "κάποιοι" και πως ακριβώς τους βολεύει;
3) Πρώην Γιουγκοσλαβία: μετράω και δεν τις βγάζω 10. Για μέτρα και εσύ και πες μας πως έφτασες σε αυτό το νούμερο. Παράλληλα βέβαια υπάρχουν και χώρες όπως το Βέλγιο που ουσιαστικά πρόκειται για δύο διαφορετικές χώρες εννωμένες, μία πρωτεύουσα και μία περιοχή με μειονότητα.
4) Δεν έχουν άμα τις αναγνωρίσει η διεθνής κοινότητα. Κάτι που δεν είναι πάντα δεδομένο. Πόσοι αναγνώρισαν την Νότια Οσσετία; (προφανώς το παράδειγμα της Μάλτας δεν έχει καμμία σχέση)
5) Πλούσιο αλλά μέχρι πρόσφατα το ηλεκτρικό ρεύμα πήγαινε (και) με καλώδιο από την Ελλάδα. Και όχι οι ανεμόμυλοι στο Λασίθι δεν φθάνουν, άμα δεν είχε κάνει η ΔΕΗ τον Αθερινόλακκο....... Μπορείς όμως να αποδείξεις ότι συνεισφέρει περισσότερο στον κρατικό προϋπολογισμό από όσα λαμβάνει;;;; Με στοιχεία όμως, εεεεεε ........
6) Μπα, αλήθεια;;; Ήδη, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι πάνω από το μέσο εθνικό. Και όσα έχει λαμβάνειν με το ΕΣΠΑ μάλλον σε μαγειρεύματα οφείλονται. Από το 2013 και μετά ...... Βέβαια δεν συζητώ το ενδεχόμενο η αυτόνομη Κρήτη να ενταχθεί στο Ευρώ. Ας είμαστε σοβαροί.
7) Εγώ δεν καταλαβαίνω. Διαφώτισε με σχετικά με ποιός είναι ο μηχανισμός και που τον βλέπεις σε δράση, δηλαδή θάψιμο.
8) Πες μας και μερικές άλλες πλευρές. Εκτός από την "επί κεφαλής".
9) Στην ζήτα έβγαινε από γεννέσεως του Ελληνικού Έθνους. Παρ' όλα αυτά έφθασε εδώ που έφθασε.
Ωραίος είσαι. Την πέφτεις στον Γκάμπα για κάτι που εσύ συνεχώς κάνεις. Παράδειγμα:Μπορείς να προσδιορίσεις το ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ, ΜΕΓΑΛΕ? Γιατί τέτοιες αόριστες μεγαλόστομες κουβέντες παραπέμπουν αλλού...
Μπορείς να προσδιορίσεις το ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΕ;7) Η "αυτονομιστική τάση" υπάρχει (και υποβόσκει) χρόνια τώρα, και η "Ελληνική Πατρίδα" έχει στημένο ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ μηχανισμό για να "θάβει" τέτοιου τύπου φαινόμενα και τάσεις. Παραπάνω δε μπορώ να πω, αλλά είμαι σίγουρος ότι αρκετοί από εδώ μέσα καταλαβαίνουν.