Νέα

Η πολιτική μας ταυτότητα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 210
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιά η πολιτική σας ταυτότητα ???

• Χριστιανοδημοκράτης

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Φιλελεύθερος

Ψήφοι: 1 25,0%
  • Σοσιαλδημοκράτης

• Οικολόγος

• Κομμουνιστής

• Αριστερός (μη κομουνιστής)

• Ακροαριστερός

• Αναρχικός

• Βασιλόφρων

• Ακροδεξιός

Ψήφοι: 1 25,0%
  • Φασίστας

• Δεν έχω καμία πολιτική ταυτότητα

Ψήφοι: 2 50,0%
  • Δεν Ξέρω - Δεν Απαντώ

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    4

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.544
Πόντοι
566
Η πολιτική μας ταυτότητα δεν έχει άμεση σχέση με τα κόμματα που ψηφίζουμε, ωστόσο επηρεάζει σημαντικά την επιλογή μας. Καθορίζει την στάση μας σε πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά θέματα καθώς και τις απόψεις μας για την επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν.

Η ιδέα του παραπάνω γκάλοπ είναι προϊόν του φανατισμού σε όλα τα θέματα, που δείχνει ότι τα άκρα υπερισχύουν στο παρόν site. Είναι έτσι όμως ???

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
ρε φιλε μπραβο μες στο μυαλο μου εισαι και οτι ελεγα να το βαλω κι εγω ως ψηφοφορια να δω ποσοστα στα μπουρδελα...τι παιζει απο πολιτικες τοποθετησεις....καλη ιδεα με τοσα πολιτικα θεματα και αντιπαραθεσεις...μονο μην γινει κωλος το θρεντ με τσακωμους....

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
να δω ποσες μερες θα αντεξει κι αυτο...

kauliarogatos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2008
Κριτικές
8
Like
1
Πόντοι
606
κ ως τώρα που έχει αντέξει έκπληξη είναι

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
9
Πόντοι
66
Είναι διακοπές η κατσαρίδα - γι' αυτό. Μόλις γυρίσει, θα γίνει της πόρνης πάλι. :uglystupid:

OP
OP
stekas72

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.544
Πόντοι
566
ρε φιλε μπραβο μες στο μυαλο μου εισαι και οτι ελεγα να το βαλω κι εγω ως ψηφοφορια να δω ποσοστα στα μπουρδελα...τι παιζει απο πολιτικες τοποθετησεις....καλη ιδεα με τοσα πολιτικα θεματα και αντιπαραθεσεις...μονο μην γινει κωλος το θρεντ με τσακωμους....

...νομίζω διαφέρει εντελώς από ένα πολιτικό γκάλοπ με κόμματα.

Περίμενε και σε λίγο θα δεις τι θα γίνει....

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Και μια ερώτηση αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει... Από πότε η οικολογία έγινε πολιτική ιδιότητα κι ο οικολόγος πολιτική ταυτότητα???

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Για να θεωρείται πως έχεις πολιτική ταυτότητα, πρέπει να έχεις κάποιες απόψεις σταθερές. Η πλειοψηφία των ελλήνων, είναι ΟΦΑ. Συνεπώς δεν μπορώ να μιλήσω για πολιτική ταυτότητα για ένα άτομο το οποίο πάει όπου του τάξουν ό,τι λαχταρά περισσότερο ή για ένα άλλο που φιλά κατουρημένες ποδιές "για να βολέψουμε το παλικάρι ή το κορίτσι".
Επίσης όταν μέσα σε λίγα χρόνια βλέπουμε το εκλογικό σώμα να κινείται από τη μια στην άλλη και τούμπαλιν, τι πολιτική ταυτότητα να τους αποδώσουμε; Και στο τέλος βέβαια, πάνε παραλία αντί για εκλογές.
Μα θα τρελαθούμε τελείως; :headbang:

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Θα πρότεινα να μπει και μια επιλογή ¨"προοδευτικός" χωρίς περαιτέρω χρωματικούς-κομματικούς χαρακτηρισμούς.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
9
Πόντοι
66
Και μια ερώτηση αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει... Από πότε η οικολογία έγινε πολιτική ιδιότητα κι ο οικολόγος πολιτική ταυτότητα???
Από τότε που διαπιστώθηκε ότι ο πλανήτης είναι σε κίνδυνο ίσως? Does that ring a bell? :rolleyes:

Μη συγκρίνεις τα καραγκιοζιλίκια τα Ελληνικά φίλε μου, με το πράσινο κίνημα (πχ στη Γερμανία).

Καμία σχέση.

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Από τότε που διαπιστώθηκε ότι ο πλανήτης είναι σε κίνδυνο ίσως? Does that ring a bell? :rolleyes:

Μη συγκρίνεις τα καραγκιοζιλίκια τα Ελληνικά φίλε μου, με το πράσινο κίνημα (πχ στη Γερμανία).

Καμία σχέση.

Το ότι ο πλανήτης είναι σε κίνδυνο είναι δεδομένο εδώ και πολλά χρόνια. Το ότι στο εξωτερικό η οικολογία είναι κάτι το σοβαρό αντίθετα με τα δικά μας χάλια είναι και αυτό δεδομένο (αν κι έχω μεγάλες διαφωνίες με κάποια θέματα περι οικολογίας αλλά τέσπα μην το πιάσουμε εδώ αυτό). Πέραν αυτών η οικολογία στη φύση της είναι επιστήμη η έστω κλάδος επιστήμης. Η οικολογική συνείδηση είναι τρόπος ζωής και ένα είδος ιδεολογίας όχι όμως πολιτικής φύσης και θέσης. Τέσπα όπως προείπα δε θέλω να βάλω φυτιλιές για φαγωμάρες.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Για να θεωρείται πως έχεις πολιτική ταυτότητα, πρέπει να έχεις κάποιες απόψεις σταθερές. Η πλειοψηφία των ελλήνων, είναι ΟΦΑ. Συνεπώς δεν μπορώ να μιλήσω για πολιτική ταυτότητα για ένα άτομο το οποίο πάει όπου του τάξουν ό,τι λαχταρά περισσότερο ή για ένα άλλο που φιλά κατουρημένες ποδιές "για να βολέψουμε το παλικάρι ή το κορίτσι".
Επίσης όταν μέσα σε λίγα χρόνια βλέπουμε το εκλογικό σώμα να κινείται από τη μια στην άλλη και τούμπαλιν, τι πολιτική ταυτότητα να τους αποδώσουμε; Και στο τέλος βέβαια, πάνε παραλία αντί για εκλογές.
Μα θα τρελαθούμε τελείως; :headbang:
μπα πολιτικες θεσεις εχουν οι ελληνες τα κομματα δεν εχουν μαλλον πλεον γιαυτο και οι ευκαιριακες μεταπηδησεις....χωρις ενοχες οπως παλιοτερα....

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
9
Πόντοι
66
Η οικολογική συνείδηση είναι τρόπος ζωής και ένα είδος ιδεολογίας όχι όμως πολιτικής φύσης και θέσης. Τέσπα όπως προείπα δε θέλω να βάλω φυτιλιές για φαγωμάρες.
Συμφωνούμε - από τη στιγμή όμως που ο πλανήτης κινδυνεύει ΣΟΒΑΡΑ (και αυτό ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών), δε θα μπορούσε παρά να δημιουργθεί κι ένα κοινωνικο-πολιτικό κίνημα ή ρεύμα αν θες, το οποίο να παλέψει για όλους εμάς.

Έτσι απλά δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 70 στη Γερμανία το Πράσινο κόμμα, σε αντίθεση με τους δικούς μας εδώ που είναι από άλλο ανέκδοτο. Επίσης δες πόσο έχει λοιδωρηθεί η λέξη στην Ελλάδα με καραγκιόζηδες τύπου Λεβέντης, Βεργής κλπ. :jerking:

OP
OP
stekas72

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.544
Πόντοι
566

...σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία κλπ) τα οικολογικά κόμματα έχουν σημαντική πολιτική δύναμη. Μη κοιτάς που εμείς δεν έχουμε οικολογική συνείδηση.....

Άλλωστε ο καθένας μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται όπως επιθυμεί.....      

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Συμφωνούμε - από τη στιγμή όμως που ο πλανήτης κινδυνεύει ΣΟΒΑΡΑ (και αυτό ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών), δε θα μπορούσε παρά να δημιουργθεί κι ένα κοινωνικο-πολιτικό κίνημα ή ρεύμα αν θες, το οποίο να παλέψει για όλους εμάς.

Έτσι απλά δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 70 στη Γερμανία το Πράσινο κόμμα, σε αντίθεση με τους δικούς μας εδώ που είναι από άλλο ανέκδοτο. Επίσης δες πόσο έχει λοιδωρηθεί η λέξη στην Ελλάδα με καραγκιόζηδες τύπου Λεβέντης, Βεργής κλπ. :jerking:

Μαζί σου φίλε μου. Απλως θεωρώ ότι δεν μπορεί να σταθεί ως πολιτική θέση η οικολογία. Φυσικά και πρέπει να λαμβάνεται υπ'όψην ειδικά τώρα πια που ο πλανήτης έγινε μπουρδέλο. Αλλά όχι ώς ιδεολογικό πλέγμα κάποιου κόμματος-κινήματος. Και γραφείο και υπουργείο και μελετές και τα πάντα αλλά ως παρακλάδι (χοντρό παρακλάδι μάλιστα) και όχι ως αυτοφυές και ανεξάρτητο δέντρο. ( Ζώα!! Ε ζώα!! Αρκουδέηδες!!!!) :2funny: :2funny: :2funny:

OP
OP
stekas72

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.544
Πόντοι
566
Θα πρότεινα να μπει και μια επιλογή ¨"προοδευτικός" χωρίς περαιτέρω χρωματικούς-κομματικούς χαρακτηρισμούς.

Προοδευτικός ή Συντηρητικός όμως ποιος είναι ???

Προοδευτικός για μένα είναι ο φιλελεύθερος που στηρίζει πολιτικές που οδηγούν στην ενδυνάμωση της οικονομίας της αγοράς. Αντίθετα ο Κομμουνιστής για μένα είναι συντηρητικός  γιατί στηρίζει την ευρεία κρατικοποίηση της οικονομίας. Φυσικά κάποιοι θα διαφωνούν με την άποψη μου .....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom