lucky_striker
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 12 Μαΐ 2008
- Κριτικές
- 13
- Like
- 4
- Πόντοι
- 616
το χει παραπανω...ειναι λιγο αμερικανια βεβαια....
Το ξέρω βρε. Για το λινκ του θρεντ λέω.
το χει παραπανω...ειναι λιγο αμερικανια βεβαια....
1) Το θέμα της ταυτότητας είναι ένα δύσκολο θέμα και συγχαρητήρια στον συνάδελφο που μπήκε στον κόπο να το αναπτύξει.
Αν ως ταυτότητα ορίσουμε ένα σύνολο απόψεων, ιδεών και πρακτικών ως προς την πολιτική, το έθνος, τη θρησκεία, την κουλτούρα, το φύλο ή άλλες παραμέτρους μπορεί να γίνουν οι εξής γενικές παρατηρήσεις:
1) Η ταυτότητα δεν είναι αναγκαστικά μια ή αλλιώς κάθε άνθρωπος έχει τη δική του που μπορεί να είναι σύνθεση παραπάνω από μιας ταυτοτήτων (μιλάμε πάντα για ταυτότητα ως προς μια παράμετρο πχ πολιτική, έθνος κλπ).
2) Η ταυτότητα διαμορφώνεται και αλλάζει.
3) Η ταξινόμηση των ταυτοτήτων είναι δύσκολη. Στην ταξινόμηση που προτείνεται στο παρόν νήμα μπορεί να ειπωθούν τα εξής:
Γιατί ο “βασιλοφρων” αποτελεί ξεχωρστή πολιτική ταυτότητα αφού ορίζεται μόνο ως προς το πολιτειακό θέμα;
Ποιά η διαφορά “ακροδεξιού” και “φασίστα”;
Ποιά η διαφορά (στην Ελλάδα) “χριστιανοδημοκράτη” και “φιλελεύθερου”; Πρόκειται για όρους που αντιστοιχούν στην ευρωπαϊκη πολιτική κουλτούρα και όχι στην ελληνική.
Πιο επιτυχής μου φαίνεται η κατηγοριοποίηση της αριστεράς......
Αν και οι αριστεροί θα έλεγαν
Μεταρρυθμιστική / σοσιαλιστική αριστερά
Ριζοσπαστική / ανανεωτική αριστερά
Κομμουνιστικη αριστερά
Επαναστατική αριστερά
και ίσως και κάποια άλλα
Τέλος απαντώντας και σε ερώτημα άλλου συναδέλφου μπορώ να πω ότι οι “οικολόγοι” απέκτησαν πολιτική ταυτότητα από τότε που τη διεκδίκησαν και έχουν δημιουργήσει σε πολλές χώρες οικολογικά κόμματα με αντίστοιχες πολιτικές και θεωρία.
2)
Βασιλόφρων
Φασίστας
Ακροδεξιός
Χριστιανοδημοκράτης
Φιλελεύθερος
Σοσιαλδημοκράτης
Οικολόγος
Αριστερός (μη κομουνιστής)
Κομμουνιστής
Ακροαριστερός
Αναρχικός
έτσι ταξινομώ εγώ (υποκειμενικά) τις ταυτότητες στην κλιμακα δεξιά (πάνω) – αριστερά (κάτω)
το βασιλόφρων είναι εκτός αυτής της ταξινόμησης ή άλλως στο δεξιό μέρος
Το θέμα των άκρων είναι άλλο ένα μεγάλο ζήτημα που δεν απαντιέται με αφορισμούς! Οι χουλιγκανισμοί που παρατηρούνται στο φόρουμ δεν οφείλονται στα πολιτικά άκρα αλλά σε φανατικά άτομα που αδυνατούν να διαλεχθούν. Βέβαια, όταν αρχίσει το μπινελίκι μπαίνουμε όλοι μέσα και κανείς δεν κλείνει την πόρτα...
Εύχομαι να τραβήξει μακριά αυτό το νήμα και να μην κάνει κόμπους και κοπεί όπως άλλα.....
Δεν το κατάλαβες ότι τους μπέρδεψες με τον Ευρωπαϊκό όρο της λέξης?
Εδώ είναι Ελλάδα φίλε - όπως έλεγε ο Κουτσόγιωργας (κανένας παππούς εδώ τον θυμάται? ), από δω η δεξά κι από δω η Αριστερά.
Ξεχασες τα εξης:
Κεντροος, Οικολογος, Νεοφιλελευθερος, Κεντροδεξιος, Εθνικοσοσιαλιστης, Εθνικιστης, Δεξιος
Κεντρώος - δεν αποτελεί πολιτική ταυτότητα
Οικολόγος - υπάρχει ήδη.
Νεοφιλελεύθερος - μηδαμινή απήχηση
Κεντροδεξιός - καλύπτεται από το χριστιανοδημοκράτης (ευρωπαϊκός όρος)
Εθνικοσοσιαλιστής - υπάρχει ο φασίστας
Εθνικιστης - υπάρχει ο ακροδεξιός
Δεξιός - καλύπτεται από το χριστιανοδημοκράτης....
Μορφή στη Βουλή ρε συ - ο Αυριανισμός live ήτανε.Ο Μένιος Κουτσόγιωργας, τι θυμήθηκες τώρα.....
οποιο πατησεις μεσα εισαι...εγω που ειμαι πασοκ πιο κουμπι παταω...
οποιο πατησεις μεσα εισαι...
νταξει πατησα το `Αριστερός (μη κομουνιστής' δεν πιστευω να είναι το ιδιο με το συριζα?...οποιο πατησεις μεσα εισαι...
εγω που ειμαι πασοκ πιο κουμπι παταω...
νταξει πατησα το `Αριστερός (μη κομουνιστής' δεν πιστευω να είναι το ιδιο με το συριζα?...
το ιδιο ειναι...νταξει πατησα το `Αριστερός (μη κομουνιστής' δεν πιστευω να είναι το ιδιο με το συριζα?...
τη λες βρε, ο Μη@@@@κης δεν έλεγε την νδ φιλελευθερη νδ θα με κανεις...Φιλελευθερος για ΠΑΣΟΚ, Χριστιανοδημοκρατης (φασιστας, βασιλοφρωνας η ακροδεξιος) για ΝΔ.
ο μανος δεν ξερω τι θα πατουσε αραγε;οταν ηταν στο πασοκ; και ο ανδριανοπουλος...τη λες βρε, ο Μη@@@@κης δεν έλεγε την νδ φιλελευθερη νδ θα με κανεις...
τη λες βρε, ο Μη@@@@κης δεν έλεγε την νδ φιλελευθερη νδ θα με κανεις...