Αν διάβασες παραπάνω,δεν έχω σκύλο επειδή δε θα μπορώ να πηγαίνω πουθενά,όχι ελλείψει χρημάτων.Βλέπεις,εγώ,σε σχέση με τους δήθεν οικολόγους,έχω συνείδηση και δεν αγοράζω σκύλο για να τον πετάξω έξω μόλις τον βαρεθώ.Προτιμώ να μην αποκτήσω ποτέ,παρά να κακοπεράσει το ζωάκι μαζί μου.Όσον αφορά τις πέρδικες,μακάρι ο μόνος κίνδυνος τους να ήταν τα σκυλιά και οι κυνηγοί.Δε θα μπορούσες να περπατήσεις από τα περδικόπουλα αυτή την εποχή.Θα έπρεπε να σε πειράζουν τα ζιζανιοκτόνα,η ανεξέλεγκτη δόμηση,η καταστροφή βιοτόπων για να περάσουν μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι στους οποίους θα χαίρεσαι το γρήγορο πολυτελές αμάξι σου (όχι μόνο εσύ,φιλολογικό το β'πρόσωπο).Την πέρδικα τη φωτογράφισα στο Σούνιο,στο πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου.Μπορείς να πας να δεις τι δόμηση έχει η περιοχή.Σε 300 τ.μ οικόπεδα βρίσκονται κτήρια συνολικού εμβαδού 500-600 τ.μ διόρωφα και τριώροφα και δίπλα στη θάλασσα,για να στραγγίζουν οι βόθροι πιο εύκολα...Αυτά θα έπρεπε να σε πειράζουν.Ο πατέρας μου τη δεκαετία του 40,μετά τον πόλεμο,στη Μεσσηνία κυνηγούσε τσίχλες και μπεκάτσες με αγκίστρια,και λαγούς με θηλιές.Κάτι που τώρα απαγορεύεται.Το θέμα είναι ότι σχεδόν κάθε μέρα το χειμώνα έπιανε λαγό.Για τσίχλες;Γεμίζαν τα πηθάρια.Τώρα δεν υπάρχουν λαγοί.Δεν εξοντώθηκαν βεβαίως από τον πατέρα μου και τους άλλους,αλλά από τα χημικά λιπάσματα και τα ζιζανιοκτόνα που έγιναν "μόδα" μετά το 1960...Δεν είδα ποτέ βεβαίως τους οικολόγους να τα βάζουν με τις εταιρείες που παράγουν τα προϊόντα αυτά.Φυσικό είναι,πίσω από αυτά βρίσκονται πολυεθνικές με πολλά χρήματα,εξαίρετους νομικούς συμβούλους και επιρροή προς τις κυβερνήσεις.Ενώ οι κυνηγοί,πληρώνουν από την τσέπη τους τη θηροφυλακή,τις παρεμβάσεις στο περιβάλλον.Η οικολογία αγαπητέ,δεν είναι το μάζεμα γατιών και σκυλιών.Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο το οποίο χρήζει σοβαρής αντιμετώπισης και όχι ευκαιριακής.Πού είναι οι οικολόγοι να πρωτοστατήσουν στην διάσωση του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα ως οικολογικού μεταφορικού μέσου;ΠΡΟΣΟΧΗ,όχι του ΟΣΕ,του σιδηροδρόμου ως μέσο.Ο ΟΣΕ είναι απλώς μια εταιρεία.Διαλύουν τα τραίνα για να φτιάξουν αυτοκινητοδρόμους,όπως η Εγνατία που σκοτώνονται Αρκούδες,διότι οι αρκούδες δεν ενημερώθηκαν από κανέναν για την Εγνατία.Όπως τα ορτύκια στα Λεγραινά και στο Σούνιο δεν έχουν ενημερωθεί για την ύπαρξη των ανεμογενητριών που τα κομματιάζουν όταν μεταναστεύουν....
Τελοςπάντων,το θέμα είναι η φωτογραφία μου,όποιος θέλει την ψηφίζει,όποιος δε θέλει απέχει.Άλλωστε το πρώτο βραβείο δεν είναι ούτε όπλο,ούτε κυνηγετικός σκύλος,μια φωτογραφικές μηχανές και μια ψηφιακή κορνίζα είναι,για να φωτογραφίζω και να βλέπω όμορφες πέρδικες,λαγούς,τσίχλες,μπεκάτσες ψηφιακά!!!