Νέα

Η μεγάλη δημοσκόπηση του bourdela.com για την Περιφέρεια Αττικής

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 51K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ποιον υποψήφιο θα ψηφίσετε για τη περιφέρεια Αττικής?

• Γιάννης Σγουρός - ΠΑΣΟΚ

Ψήφοι: 61 9,7%
  • Βασίλης Κικίλιας - ΝΔ

Ψήφοι: 89 14,1%
  • Παφίλης Θανάσης - ΚΚΕ

Ψήφοι: 35 5,5%
  • Άδωνης Γεωργιάδης - ΛΑΟΣ

Ψήφοι: 95 15,0%
  • Αλέξης Μητρόπουλος - ΣΥΝ

Ψήφοι: 28 4,4%
  • Αλέκος Αλαβάνος - συνιστώσες ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφοι: 17 2,7%
  • Γρηγόρης Ψαριανός - Δημοκρατική Αριστερά

Ψήφοι: 37 5,9%
  • Κώστας Διάκος - Οικολόγοι Πράσινοι

Ψήφοι: 8 1,3%
  • Γιάννης Δημαράς - ΑΝΕΞ ΠΑΣΟΚ

Ψήφοι: 78 12,3%
  • Άγγελος Χάγιος - ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ψήφοι: 22 3,5%
  • ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ

Ψήφοι: 37 5,9%
  • ΛΕΥΚΟ - ΑΚΥΡΟ

Ψήφοι: 125 19,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    632

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
Μωρή τσουτσουνογλείφτρα, άντε πάρε θέση στην πιάτσα γιατί σε λίγο θα πλακώσουν οι μερακλήδες και θ'αναζητούν το ροδαλό κωλαράκι σου. :fuck1:

Σε προειδοποίησα αλλά εσένα σου αρέσουν τα τσουτσουνάκια και το
δείχνεις εμπράκτως :cheesy:

τσίμπα τα  :cheesy:

Συνημμένα

• PX75-WP.jpg
    PX75-WP.jpg
    12,3 KB · Εμφανίσεις: 13
OP
OP
stekas72

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Ισως ένας από τους λόγους που θα δούμε τον ΓΑΠ απόψε....

Η στάση των κομμάτων έναντι του Μνημονίου θα επηρεάσει την ψήφο σας στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Ναι 3210 60.67%

Όχι 1988 37.57%

Δεν ξέρω / Δεν απαντώ 93 1.76%

Σύνολο: 5291

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Από την άλλη βέβαια πόσοι πια θα δουν το Αποκαλυπτικό Δελτίο του Extra 3 εκείνη την ημέρα? (όπως και να το κάνουμε, το Extra 3 ανήκει στα λεγόμενα "μικρά" κανάλια στα οποία τις περισσότερες φορές δεν φτάνει το ζάππινγκ...)

Ναι μεν, αλλά...

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Πίστεψε με αρκετοί. Το Φίμωτρο είναι μέσα στα 4-5 κορυφαία ελληνικά μπλογκ σε επισκεψιμότητα και ο Παπαγιάννης διαφημίζει συνεχώς την εκπομπή του.
Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε μέρα φιλοξενεί "μεγάλα" ονόματα της τηλεοπτικής μας δημοκρατίας, ούτε ότι είναι τακτικός πανελίστας του Παπαδάκη.

Πριν αρκετό καιρό παρακολούθησα για κανένα 15νθήμερο περίπου το Αποκαλυπτικό του Δελτίο και διαπίστωσα και μόνος μου αυτό που λες, ότι δηλαδή έχει "διάσημους" πολιτικούς καλεσμένους. Αν και τον βαρέθηκα αρκετά γρήγορα λόγω του λαϊκίστικου ύφους που είχε, όπως επίσης και της μαγκιάς του τύπου "είστε όλοι λαμόγια και θα σας ξεσκεπάσω εγώ...",
οφείλω παρ' όλα αυτά να ομολογήσω ότι είναι εξαιρετικά καυστικός στα σχόλιά του και αποκαλυπτικός στα θέματα που φέρνει στην δημοσιότητα (για το αν είναι αδέσμευτη φωνή ή φερέφωνο, δεν το ξέρω, επιφυλάσσομαι και γι' αυτόν όπως άλλωστε και για κάθε δημοσιογράφο).
Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που τον οχτρεύεσαι?(ή είναι απλώς ιδέα μου?)

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Πριν αρκετό καιρό παρακολούθησα για κανένα 15νθήμερο περίπου το Αποκαλυπτικό του Δελτίο και διαπίστωσα και μόνος μου αυτό που λες, ότι δηλαδή έχει "διάσημους" πολιτικούς καλεσμένους. Αν και τον βαρέθηκα αρκετά γρήγορα λόγω του λαϊκίστικου ύφους που είχε, όπως επίσης και της μαγκιάς του τύπου "είστε όλοι λαμόγια και θα σας ξεσκεπάσω εγώ...",
οφείλω παρ' όλα αυτά να ομολογήσω ότι είναι εξαιρετικά καυστικός στα σχόλιά του και αποκαλυπτικός στα θέματα που φέρνει στην δημοσιότητα (για το αν είναι αδέσμευτη φωνή ή φερέφωνο, δεν το ξέρω, επιφυλάσσομαι και γι' αυτόν όπως άλλωστε και για κάθε δημοσιογράφο).
Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που τον οχτρεύεσαι?(ή είναι απλώς ιδέα μου?)

πιστό αντίγραφο του πατέρα του - βουλευτή Νέας Δημοκρατίας & πολ. μηχανικού, εργολάβου δημοσίων έργων, γνωστη Εξαρχειώτη εμενε στην οδο Ερεσσού οπου μεγάλωσε και ο γιός.

υπάλληλος του Φίλιππου Βρυώνη - ιδιοκτητη του Εχtra3 βασιλιά της υπαίθριας διαφήμησης, εργολάβου - ΓΕΝΕΡ ΑΤΕ, εφοπλιστη μεγαλομετοχου της Hellas Seaways επι εποχής Σφηνιά, Ιδιοκτητη του Εμπορικού Δεσμου και πολλά πολλά άλλα ....

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
πιστό αντίγραφο του πατέρα του - βουλευτή Νέας Δημοκρατίας & πολ. μηχανικού, εργολάβου δημοσίων έργων, γνωστη Εξαρχειώτη εμενε στην οδο Ερεσσού οπου μεγάλωσε και ο γιός.

υπάλληλος του Φίλιππου Βρυώνη - ιδιοκτητη του Εχtra3 βασιλιά της υπαίθριας διαφήμησης, εργολάβου - ΓΕΝΕΡ ΑΤΕ, εφοπλιστη μεγαλομετοχου της Hellas Seaways επι εποχής Σφηνιά, Ιδιοκτητη του Εμπορικού Δεσμου και πολλά πολλά άλλα ....

αμαρτίες γονέων παιδεύουσιν τέκνα?
εν πάσει περιπτώσει ο ίδιος δεν μου έχει δείξει (εμένα προσωπικά) τα σημάδια διαφθοράς που εμφανίζουν πολλοί συνάδελφοί του (παρ' ότι όπως προείπα κρατάω μια πισινή και γι' αυτόν...)

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
αμαρτίες γονέων παιδεύουσιν τέκνα?
εν πάσει περιπτώσει ο ίδιος δεν μου έχει δείξει (εμένα προσωπικά) τα σημάδια διαφθοράς που εμφανίζουν πολλοί συνάδελφοί του (παρ' ότι όπως προείπα κρατάω μια πισινή και γι' αυτόν...)

εγω πραγματικά γεγονότα παραθέτω ,,,,

ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του ...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Υ.Γ. Ακόμα περιμένω απο χτες να μου απαντήσεις αν έχεις ακούσει για κάποιον Σούρλα στη Θεσσαλία και κάποιον Τσαούς- Αντών στη Δράμα την περίοδο 44-49.

Ο Αντώνης Κυριάκου Φωστηρίδης γεννήθηκε στο Ερουκλί  Μπάφρας του Πόντου το 1912 και ήταν κάτοικος Κρηνίδων Καβάλας όπου εργαζόταν ως αγροφύλακας. Στον στρατό υπηρέτησε ως λοχίας και γι' αυτό πήρε το προσωνύμιο Τσαούς με το οποίο και ήταν κυρίως γνωστός. Ο πατέρας του, Κυριάκος, ήταν αντάρτης στον Πόντο το διάστημα 1916-1922. Το πιθανότερο είναι πως ο Φωστηρίδης εγκατέλειψε τις Κρηνίδες για να βγει στο βουνό το φθινόπωρο του 1942 καταδιωκόμενος από τις βουλγαρικές Αρχές με την κατηγορία της δολοφονίας της συζύγου του. Επειδή η φήμη αυτή είναι διαδομένη στην αριστερά θα μπορούσε να θεω­ρηθεί ως συκοφαντία των πολιτικών του αντιπάλων και δεν θα άξιζε ιδιαίτερης προσοχής καθώς η πλευρά αυτή προφανώς θέλει να μειώσει τα κίνητρα εξόδου του αρχηγού των ε­θνικιστών ανταρτών στην περιοχή στο αντάρτικο, αφού τον θεωρεί κοινό εγκληματία. Από την πλευρά της δεξιάς το γεγονός αποσιωπάται πλήρως, αφήνεται δε να εννοηθεί ότι ο Φωστηρίδης διωκόταν από τις βουλγαρικές αρχές για την αντιστασιακή του δραστηριότητα η οποία όμως, το 1942, δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί την καταδίκη του από στρατοδι­κείο ερήμην στις 7.11.1942 (Φωνή των αγωνιστών Νοέμβριος 1984: αρ. φ. 178). Σχετικά με την κατηγορία για το φόνο της γυναίκας του, τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι α­ποτελεί πραγματικό γεγονός, οπότε πρόκειται μάλλον για κοινό μυστικό. Το γεγονός της ποινικής δίωξης του Αντώνη Φωστηρίδη για το φόνο της γυναίκας του επιβεβαίωσε και ο Βούλγαρος ιστορικός Ντασκαλώφ που έχει μελετήσει τα σχετικά βουλγαρικά αρχεία ( προσωπική επικοινωνία του ιστορικού Τάσου Χατζηαναστασίου με τον βούλγαρο ιστορικό, Σόφια 17.9.1992). Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν μπορεί να μειώσει την προσφορά του Φωστηρίδη στην Εθνική Αντίσταση. Πρέπει εξάλλου να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι σε μια τόσο βίαιη υπόθεση όπως ο ανταρτοπόλεμος, ανα­δεικνύονται σε ηγετικές φυσιογνωμίες συνήθως αυτοί που μπορούν να ασκήσουν βία με τον πιο αποφασιστικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Σύντομα ο Φωστηρίδης αναδείχθηκε....
αρχηγός ανταρτικής ομάδα 15-17 αντρών, κυρίως συγχωριανών του. Στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με άλλες μικρές ανεξάρτητες ομάδες όπως του Παντελή Παπαδάκη που δρούσε στο Φαλακρό Δράμας, του Αναστάσιου Αβραμίδη που δρούσε στο δάσος ms Ελατιάς (Καρά-ντερε) και του Θεόδωρου Μικρόπουλου που δρούσε οτο Μπαϊράμ-τεπε. Η πρωτοβουλία του Φωστηρίδη να εξοντώσει με αιφνιδιαστική επίθεση το μικρό τμήμα του ΕΛΑΣ στο Τσάλ-νταγ την Πρωτοχρονιά του 1944, κυρίως όμως η σκληρότητα και η αποτελεσματικότητα με την οποία ενήργησε στην προκειμένη περίπτωση, τον καθιέρωσαν ως αδιαφιλονίκητο αρχηγό των εθνικιστών ανταρτών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Τον Φεβρουάριο του 1944 μάλιστα ορίστηκε και επίσημα Γενικός Αρχηγός των «Εθνικών Αντιστασιακών Ομάδων» (ΕΑΟ) με τις ευλογίες της κυβέρνησης του Καΐρου και του Συμμαχικού Στρατηγείου τη Μέσης Ανατολής. Το τελευταίο ανέλαβε να ενισχύσει τις ΕΑΟ σε όπλα, υλικά και χρήματα με εισήγηση του Βρετανού συνδέσμου αξιωματικού Μίλερ, που είχε στο μεταξύ μεταπηδήσει στους εθνικιστές αντάρτες εγκαταλείποντας τον ΕΛΑΣ. Ο Φωστηρίδης πήρε μέρος σε πολλές μάχες κατά του βουλγαρικού στρατού και τραυματίστηκε επανειλημμένα.

Φαίνεται πάντως ότι είχε αναπτυχθεί μια ιδιαίτερα φιλική σχέση και προφανώς ιδεολογική ταύτιση με τον Βρετανό σύνδεσμο Μίλλερ, αφού ο τελευταίος εκτός από τις κολακευτικές αναφορές του προς τους ανωτέρους του, επιχείρησε κατά την απελευθέρωση να εξασφαλίσει την προνομιακή μεταχείριση των ΕΑΟ από την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας αλλά και τη νέα βουλγαρική κυβέρνηση αποσκοπώντας παράλληλα στον αποκλεισμό του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Εκεί έχουμε και την συμφωνία του Βουλγαρικού Στρατού με τον Φωστηρίδη-μέσω αντιπροσωπείας  των ΕΑΟ- και κατόπιν της μεσολάβησης του Μίλλερ ώσπου τελικά η υπηρεσία του αναγκάστηκε να ανακαλέσει τον Βρεττανό εξαιτίας και αυτού του γεγονότος δηλαδή της αυθαίρετης πρωτοβουλίας του. Ο Στέφανος Σαράφης(ΕΛΑΣ σελ. 425) παραθέτει έγγραφο του Αντών Τσαούς προς τον Θεόδ. Μητρόπουλο καπετάνιο των τμημάτων του όπου αναφέρει:

«Σήμερον μεσολαβούντος του ταγματάρχη κ. Μύλλερ (Αγγλος στρατιωτικός σύνδεσμος) ελάβομεν επαφή μετ’ αντιπροσώπου του βουγάρου στρατιωτικού διοικητού Δράμας. Αύριον από της 9ης ώρας θ’ αρχίσωσι διαπραγματεύσεις με βουλγάρους αξιωματικούς δεόντως εξουσιοδοτημένους εν Δράμα. Ως βάσιν των συνενοήσεων εθέσαμεν:

1) Την τήρησιν της τάξεως παρά των βουλγαρικών στρατιωτικών αρχών μέχρι νεωτέρας αποφάσεως εν Δράμα».

2) Την κατάληψιν παρ’ ημών των πέριξ της Δράμας χωριών προς απαγόρευσιν εισόδου εις αυτήν κομμουνιστών.

3) Την παρέλασιν τμήματος ανταρτών μας εν τη πόλει Δράμας και την έξοδον αυτού μετά την διά λόγου διαφώτισιν του λαού. Κατόπον των ανωτέρω παρακαλώ ν’ αποφύγετε πάσαν σύγκρουσιν μετά των βουλγάρων Νικηφόρου και περιφερείας. Ομοίως παρακαλούμεν όπως τηρήσετε την δύναμιν υμών συγκεντωμένην εις Ζαχαριές έτοιμην προς κίνησιν εις πρώτην διαταγή.

Ο αρχηγός Αντώνιος Φωστερίδης (Τσαούς Αντών)»,

Ο Γρηγόρης Φαράκος  γράφει για αυτό το ζήτημα (Σχέσεις ΚΚΕ και Διεθνούς Κομμουνιστικού Κέντρου, σελ. 137, σημ.559):

Με την εγκαθίδρυση της νέας εξουσίας (9 Σεπτεμβρίου 1944), σε αρκετά τμήματα του εν Ελλάδι βουλγαρικού στρατού σημειώνονται εξεγέρσεις υπέρ του νέου καθεστώτος και οι αρχηγοί του παίρνουν επαφή με τις αντίστοιχες οργανώσεις ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, τις βοηθούν στην αντιμετώπιση των αντιπάλων τους (κυρίως του Αντόν Τσαούς) και τις διευκολύνουν ν’αναλάβουν αυτές τις διοικητικές υπηρεσίες των περιοχών τους, στο βαθμό που αποσύρεται ο βουλγαρικός στρατός. Έτσι, συμβαίνει, για παράδειγμα, στις Σέρρες, την Ξάνθη (12 Σεπτεμβρίου)
    Αντιθέτως, οι διοικήσεις άλλων τμημάτων, όπως του βουλγαρικού 2ου Σώματος στρατού (αρχηγός ο Ασέν Σιράκοφ), μένουν πιστές στο παλιό καθεστώς και υπογράφουν συμφωνία με τον Αντόν Τσαούς (18 Σεπτεμβρίου) για παράδοση σε αυτόν των μεγάλων πόλεων. Αργότερα, όμως, 29 Σεπτεμβρίου, ο Σιράκοφ, μετά την εξέγερση των υπ’αυτόν δυνάμεων, μεταστρέφεται υπέρ του νέου καθεστώτος και στέλνει διαταγή για “φιλικές σχέσεις με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ”.

Ο Φωστηρίδης ωστόσο δεν εγκατέλειψε την πολεμική δράση, ενώ παράλληλα καλλιεργούσε πολιτικές φιλοδοξίες. Τον Δεκέμβριο του 1944 βρέθηκε στην Αθήνα όπου πήρε μέρος σε μάχες κατά του ΕΛΑΣ όπου η πιο χαρακτηριστική ήταν αυτή στου Μακρυγιάννη(Τάσος Χατζηαναστασίου στο συλλογικό βιβλίο «Οι άλλοι καπεταναίοι»,σελ 310). Τον Αύγουστο του 1948 του απονεμήθηκε ο βαθμός του αντισυνταγματάρχη πυροβολικού και ορίστηκε διοικητής του «Τάγματος Φωστηρίδη» στο οποίο στρατεύ­τηκαν πολλά πρώην μέλη των ΕΑΟ. Το 1952 εξελέγη βουλευτής Δράμας με τον «Ελληνικό Συναγερμό». Πέθανε από ανίατη ασθένεια στις 30 Αυγούστου 1979 στη Δράμα.

Λόγω της αποφασιστικότητας αλλά και επιθετικότητας με την οποία αντιμετώπισε στην περίοδο της Κατοχής τον ΕΛΑΣ, καθώς και εξαιτίας της ενεργού συμμετοχής του στον Εμφύλιο Πόλε­μο με τον Ελληνικό Στρατό, αντιμετωπίζεται με μεγάλη εχθρότητα από τις αρι­στερές πηγές (Βαλιούλης 1985, Χατζηκαλογιάννης 1986, ΠΟΑΕΑ Καβάλας 1995). Από την άλλη πλευρά όμως του πολιτικού φάσματος, αντιμε­τωπίζεται ως ήρωας (Παπαθανασίου 1988, Αντωνιάδης 1997: 1ος τόμος, 9-12). Το αποτέλεσμα της πόλωσης αυτής είναι να μην υπάρχει ως τώρα μια επι­στημονική, νηφάλια και αμερόληπτη, παρουσίαση της ζωής και της δράσης του ανθρώπου που αποτέλεσε ηγετική μορφή στην ένοπλη αντίσταση κατά της βουλ­γαρικής κατοχής.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Μπουμπούκι λοιπόν ο Τσαούς Αντών (με το ...ελληνικότατο όνομα, παρεμπιπτόντως).
Να τον χαίρονται όσοι τον επικαλούνται.

Για τον εξίσου "θεσμικό" Σούρλα στη Θεσσαλία έχουμε τίποτα;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Μπουμπούκι λοιπόν ο Τσαούς Αντών (με το ...ελληνικότατο όνομα, παρεμπιπτόντως).
Να τον χαίρονται όσοι τον επικαλούνται.

παρόμοιου ήθους με τον Θανάση Κλάρα (Αρη Βελουχιώτη) βεβαίως βεβαίως ...
Να τον χαίρονται όσοι τον επικαλούνται ...

ΥΓ σε ότι αφορά το ελληνικόν ή όχι του ονόματος, αν διάβασες προσεκτικά και κυρίως με ανοικτό μυαλό το κείμενο θα κατάλαβες ότι επρόκειτο για πρόσφυγα από τον Πόντο... και ήταν πολύ κοινό τουλάχιστον εκείνα τα χρόνια πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και ειδικά από Πόντο, Καισσάρεια και γενικά από τα μη παραλιακά μέρη της να χρησιμοποιούν την Τουρκική στην καθημερινότητα τους. .και αυτό διότι τα ελληνικά γλωσσικά ιδιώματα που μιλούσαν στα διάφορα μέρη διέφεραν (πχ ποντιακά) μεταξύ τους και η συννενόηση ήταν ευκολώτερη...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Προσπερνώ τις εμφυλιοπολεμικές μαλακίες των κολλημένων (αφού οι μοντ δεν κάνουν τίποτε για το σπαμάρισμα) και επιστρέφω στο θέμα.

Έχει πλάκα λοιπόν που μιλάς κι εσύ για σπαμάρισμα.
Γιατί θυμόμαστε όλοι τις φοβερές σου "μονομαχίες" με τον ραφμαν, οι οποίες συνοψίζονται στο ποιος θα πρωτοχύσει τον άλλον και άλλα ...εντός θέματος.
Σε καταλαβαίνω βέβαια, ο Σγουρός δεν τραβάει, οπότε.....      :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
παρόμοιου ήθους με τον Θανάση Κλάρα (Αρη Βελουχιώτη) βεβαίως βεβαίως ...
Να τον χαίρονται όσοι τον επικαλούνται ...

ΥΓ σε ότι αφορά το ελληνικόν ή όχι του ονόματος, αν διάβασες προσεκτικά και κυρίως με ανοικτό μυαλό το κείμενο θα κατάλαβες ότι επρόκειτο για πρόσφυγα από τον Πόντο... και ήταν πολύ κοινό τουλάχιστον εκείνα τα χρόνια πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και ειδικά από Πόντο, Καισσάρεια και γενικά από τα μη παραλιακά μέρη της να χρησιμοποιούν την Τουρκική στην καθημερινότητα τους. .και αυτό διότι τα ελληνικά γλωσσικά ιδιώματα που μιλούσαν στα διάφορα μέρη διέφεραν (πχ ποντιακά) μεταξύ τους και η συννενόηση ήταν ευκολώτερη...

Και μόνη η σύγκριση του Τσαούς Αντών με τον Άρη Βελουχιώτη είναι αστεία.
Απο κάθε άποψη.
Το πρόβλημα πάντως με τον Τσαούς Αντών (αν δεν το κατάλαβες), ΔΕΝ ήταν διότι είχε την τουρκική γλώσσα ως μητρική του, αλλά για κάτι ...άλλα πραγματάκια της δράσης του, που ακόμα και η -όχι και τόσο αμερόληπτη- πηγή που χρησιμοποίησες αδυνατεί να κρύψει.
Αν θες λοιπόν να το συζητήσουμε σοβαρά, έχει καλώς.
Αν όχι, κάτσε με τις  ...βεβαιότητές σου.

Υ.Γ. Ο πάλαι ποτέ teras1956 είσαι;

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Η διαφορά βέβαια είναι ότι εμείς σπάγαμε πλάκα ενώ εσύ έχεις την (ψευδ)αίσθηση ότι κάνεις σοβαρό διάλογο.
Όπως επίσης και το γεγονός ότι εγώ ο ίδιος ζητούσα σε αυτές τις περιπτώσεις από τους μοντ να παρέμβουν και να σβήσουν τα μυνήματα και των δυο μας.  

Οκ λοιπόν.
Σήμερα μάθαμε οτι έκανες πλάκα όταν ο άλλος έβαζε το άβατάρ σου να τσιμπουκώνεται.
Γούστα θα μου πεις......

Υ.Γ. Πω πω κλαψομούνιασμα με τον Δημαρά, σκέψου δηλαδή και να ΜΗΝ ήταν βουλευτής του ...κινήματος μέχρι πριν μερικούς μήνες!        :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Απο κάθε άποψη.

άποψη σου και θα μου επιτρέψεις (ελπίζω) να έχω την δικιά μου.. απλά και μόνο θα ήθελα μία αιτιολόγηση...

Το πρόβλημα πάντως με τον Τσαούς Αντών (αν δεν το κατάλαβες), ΔΕΝ ήταν διότι είχε την τουρκική γλώσσα ως μητρική του, αλλά για κάτι ...άλλα πραγματάκια της δράσης του, που ακόμα και η -όχι και τόσο αμερόληπτη- πηγή που χρησιμοποίησες αδυνατεί να κρύψει.

το παρατσούκλι του εις την τουρκικήν έθεσες σαν πρόβλημα στο σχετικό σου πόστ... νομίζω ότι είναι άκρως ρατσιστικό εκ μέρους σου ειδικά όταν (όπως λές) ανήκεις σε έναν χώρο κατ εξοχήν (όπως διατείνεται) αντιρατσιστικό (ή μήπως επιλεκτικά ρατσιστικό)
και η όχι και τόσο αμερόληπτη κατά τον ισχυρισμό σου- πηγή μου δεν προσπαθεί να κρύψει κάτι . .ίσα ίσα πως το τονίζει ... δείξε μου λοιπόν μερικές αμερόληπτες -κατά την κρίση σου- πηγές που τολμούν να αμφισβητήσουν κάτι από την όχι και τόσο αμερόληπτη ιστορία που προβάλεται για τον Βελουχιώτη..
ουδέποτε είπα ότι η δράση του Αντώνη Φωστερίδη είναι 100% αγία, όπως ουδέποτε είπα ότι η δράση του Βελουχιώτη είναι 100% διαολική... το απόλυτο ισχύει μόνο στα μαθηματικά..

Υ.Γ. Ο πάλαι ποτέ teras1956 είσαι;

διατί να το κρύψωμεν άλλωστε βεβαίως βεβαίως..

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
άποψη σου και θα μου επιτρέψεις (ελπίζω) να έχω την δικιά μου.. απλά και μόνο θα ήθελα μία αιτιολόγηση...

το παρατσούκλι του εις την τουρκικήν έθεσες σαν πρόβλημα στο σχετικό σου πόστ... νομίζω ότι είναι άκρως ρατσιστικό εκ μέρους σου ειδικά όταν (όπως λές) ανήκεις σε έναν χώρο κατ εξοχήν (όπως διατείνεται) αντιρατσιστικό (ή μήπως επιλεκτικά ρατσιστικό)
και η όχι και τόσο αμερόληπτη κατά τον ισχυρισμό σου- πηγή μου δεν προσπαθεί να κρύψει κάτι . .ίσα ίσα πως το τονίζει ... δείξε μου λοιπόν μερικές αμερόληπτες -κατά την κρίση σου- πηγές που τολμούν να αμφισβητήσουν κάτι από την όχι και τόσο αμερόληπτη ιστορία που προβάλεται για τον Βελουχιώτη..
ουδέποτε είπα ότι η δράση του Αντώνη Φωστερίδη είναι 100% αγία, όπως ουδέποτε είπα ότι η δράση του Βελουχιώτη είναι 100% διαολική... το απόλυτο ισχύει μόνο στα μαθηματικά..

διατί να το κρύψωμεν άλλωστε βεβαίως βεβαίως..

α. Είναι αστείο να συγκρίνουμε τον πρωτοκαπετάνιο της μεγαλύτερης αντιστασιακής οργάνωσης, του ΕΑΜ (αν το αμφισβητείς και αυτό δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε τη συζήτηση) με ένα τοπικό οπλαρχηγό που η κατ' εξοχήν δράση του -και το λέω ...κομψά, μπορώ και χειρότερα- ήταν η αντικομμουνιστική και η τρομοκράτηση των χωρικών που ανήκαν στην αριστερά. Που λειτούργησε δηλαδή περισσότερο σαν αρχηγός παρακρατικής συμμορίας και λιγότερο ως επικεφαλής εθνικοαπελευθερωτικής οργάνωσης.

β. Σε συνέχεια του παραπάνω, κρατάμε πάντως αυτό που λες κιεσύ, οτι δηλαδή "ουδέποτε είπα ότι η δράση του Αντώνη Φωστερίδη είναι 100% αγία, όπως ουδέποτε είπα ότι η δράση του Βελουχιώτη είναι 100% διαολική... το απόλυτο ισχύει μόνο στα μαθηματικά.."

γ. Δεν νομίζω πως διακατέχομαι απο κανενός είδους ρατσισμό. Αλλεργίες όμως έχω πολλές. Όπως ας πούμε για κάποιους που, ενώ το επίθετό τους είναι εμφανές οτι έχει περάσει απο ...σαράντα κύματα (π.χ. Καρα- τζαφέρης), δηλώνουν γνήσιοι και ανόθευτοι έλληνες (λες και αυτό έχει καμμιά ιδιαίτερη σημασία στην τελική). Το ίδιο πάνω- κάτω είπα και για τον Τσαούς Αντών, και μάλιστα όχι για τον ίδιον, αλλά για όσους κάνουν χρήση του ονόματός του απο εθνικιστικό μετερίζι.

δ.  Ως teras1956 σε θυμάμαι απο παλιά. Παραλίγο μάλιστα να συμπέσουμε και σε ένα τσιμπούσι σε ταβέρνα κάποτε, στο οποίο δεν ήρθα διότι κάτι προέκυψε την τελευταία στιγμή.  

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16

Καλησπέρα,
Μόνο και μόνο επειδή έχω βαρεθεί στην Ελλάδα να δημιουργούμε είδωλα και πρότυπα, επιοικώς "αμφισβητούμενα"...
Και για να προλάβω κάποιους ώστε να μη κουράζονται γράφοντας "κορώνες", η δράση οποιουδήποτε εναντίον των δυνάμεων κατοχής του Άξονα,αξίζει τιμής και ανγνώρισης.

"Όταν απολύθηκε από τον στρατό, γύρισε στην Αθήνα, ανασυνδέθηκε με το ΚΚΕ και χρησιμοποιήθηκε σε κομματικές δουλειές, ενώ παράλληλα εργαζόταν στον (παράνομο τότε) «Ριζοσπάστη» (1928).

Εν τω μεταξύ, όμως, από της ηλικίας των 20 ετών, δηλαδή από του 1925 είχε επιδοθεί επαγγελματικώς και σε άλλου είδους δραστηριότητες, δηλαδή ασχολήθηκε με κλοπές, πλαστογραφίες, ψευδορκίες και λοιπές αξιόποινες πράξεις. Μάλιστα, ο δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία του ΚΚΕ, ο Γιάννης Ιωαννίδης στην σελίδα 158 του βιβλίου του «Αναμνήσεις» παραδέχεται ότι ο Άρης Βελουχιώτης ήταν, πράγματι, «πορτοφολάς»! Συγκεκριμένα γράφει:

΄΄…Από το 1923-1925 μπήκε (ο Θανάσης Κλάρας) στη νεολαία, στην Ο.Κ.Ν.Ε. Είχε μπλέξει παλιά με πορτοφολάδες. Εμείς δεν το ξέραμε βέβαια αυτό. Κάποτε όμως οι αντιδραστικές εφημερίδες γράψαν ότι οι κομμουνιστές είναι αλήτες σαν τον Κλάρα…΄΄

Αυτό προκύπτει κι από το υπ’ αριθμόν 21.722 πιστοποιητικό ποινικού μητρώου του, της Διευθύνσεως Εγκληματικών Υπηρεσιών, στο οποίο περιλαμβάνονται ένδεκα καταδίκες του σε φυλακίσεις μέχρι και τεσσάρων ετών. Η πρώτη καταδίκη του έγινε την 24η Ιουλίου 1925, οπότε καταδικάσθηκε από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκη, σε φυλάκιση 2 ετών, για κλοπή. Μετά από μια τετραετία, στις 25 Σεπτεμβρίου 1929, καταδικάστηκε εκ νέου για κλοπή από το Πλημμελειοδικείο Αθηνών, σε φυλάκιση 20 ημερών.

Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ένταξή του στο ΚΚΕ και την επιβολή της Μεταξικής δικτατορίας, η ζωή του Βελουχιώτη μοιράστηκε μεταξύ των διαφόρων κομματικών χρεώσεων, των συνεπειών, των διώξεων (φυλακές, εξορίες κλπ.) και περιστασιακών βιοποριστικών δραστηριοτήτων (ως οικοδόμος, μπογιατζής κ.α.).

Την περίοδο της δικτατορίας του Μεταξά, ο Κλάρας συνελήφθη κατηγορούμενος για ανατρεπτική δράση, καταδικάζεται σε 4ετή φυλάκιση και εγκλείεται αρχικώς στις Φυλακές Αιγίνης το 1938 και από εκεί στις φυλακές της Κέρκυρας το 1939, όπου υπέγραψε «δήλωση αποκήρυξης του κομμουνισμού» κι αφέθηκε ελεύθερος. Έκτοτε διαγράφεται από το Κόμμα και συγκαταλέγεται, από τους «συντρόφους» του, μεταξύ των ανεπιθύμητων, χαρακτηριζόμενος με το ατιμωτικό στίγμα του «δηλωσία». Ο χαρακτηρισμός του «δηλωσία» θεωρείτο για τους κομμουνιστές ως ανεξίτηλο ηθικό στίγμα προδοσίας, ως ατίμωση και ως δειλία".

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
α. Είναι αστείο να συγκρίνουμε τον πρωτοκαπετάνιο της μεγαλύτερης αντιστασιακής οργάνωσης, του ΕΑΜ (αν το αμφισβητείς και αυτό δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε τη συζήτηση) με ένα τοπικό οπλαρχηγό που η κατ' εξοχήν δράση του -και το λέω ...κομψά, μπορώ και χειρότερα- ήταν η αντικομμουνιστική και η τρομοκράτηση των χωρικών που ανήκαν στην αριστερά. Που λειτούργησε δηλαδή περισσότερο σαν αρχηγός παρακρατικής συμμορίας και λιγότερο ως επικεφαλής εθνικοαπελευθερωτικής οργάνωσης.

κατά την διάρκεια της κατοχής λειτούργησε ως αρχηγός ανταρτικού σώματος με αξιολογώτατη δράση εναντίον των βουλγάρων.. το ΕΑΜ γενικώς δεν είχε και πολλά ερίσματα στην περιοχή . .μετα την απελευθέρωση πράγματι λειτούργησε ως παρακρατική συμμορία ακριβώς όπως και ο Βελουχιώτης..

β. Σε συνέχεια του παραπάνω, κρατάμε πάντως αυτό που λες κιεσύ, οτι δηλαδή "ουδέποτε είπα ότι η δράση του Αντώνη Φωστερίδη είναι 100% αγία, όπως ουδέποτε είπα ότι η δράση του Βελουχιώτη είναι 100% διαολική... το απόλυτο ισχύει μόνο στα μαθηματικά.."

πρέπει να πάω σε γιατρό.. αριστερός συμφωνεί μαζί μου  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

γ. Δεν νομίζω πως διακατέχομαι απο κανενός είδους ρατσισμό. Αλλεργίες όμως έχω πολλές. Όπως ας πούμε για κάποιους που το επίθετό τους είναι εμφανές οτι έχει περάσει απο ...σαράντα κύματα (π.χ. Καρα- τζαφέρης) να δηλώνουν γνήσιοι και ανόθευτοι έλληνες (λες και αυτό έχει καμμιά ιδιαίτερη σημασία στην τελική). Το ίδιο πάνω- κάτω είπα και για τον Τσαούς Αντών, και μάλιστα όχι για τον ίδιον, αλλά για όσους κάνουν χρήση του ονόματός του απο εθνικιστικό μετερίζι.

Καρα-τζαφέρ σημαίνει Μαύρη Νίκη  (Kara-Zafer) και δηλώνει κάποιον ο οποίος νίκησε και σκόρπισε τον τρόμο...
Τσαούς Αντών σημαίνει Λοχίας Αντώνης

και το γνήσιον και ανόθευτον του Ελληνα δεν έλκει από το όνομα, ούτε την καταγωγή αλλά από το ανόθευτον του πνεύματος του...

δ.  Ως teras1956 σε θυμάμαι απο παλιά. Παραλίγο μάλιστα να συμπέσουμε και σε ένα τσιμπούσι σε ταβέρνα κάποτε, στο οποίο δεν ήρθα διότι κάτι προέκυψε την τελευταία στιγμή.  

κακώς κάκιστα....

nikos_ele

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2008
Like
2
Πόντοι
1
Καλησπέρα,
Μόνο και μόνο επειδή έχω βαρεθεί στην Ελλάδα να δημιουργούμε είδωλα και πρότυπα, επιοικώς "αμφισβητούμενα"...
Και για να προλάβω κάποιους ώστε να μη κουράζονται γράφοντας "κορώνες", η δράση οποιουδήποτε εναντίον των δυνάμεων κατοχής του Άξονα,αξίζει τιμής και ανγνώρισης.

"Όταν απολύθηκε από τον στρατό, γύρισε στην Αθήνα, ανασυνδέθηκε με το ΚΚΕ και χρησιμοποιήθηκε σε κομματικές δουλειές, ενώ παράλληλα εργαζόταν στον (παράνομο τότε) «Ριζοσπάστη» (1928).

Εν τω μεταξύ, όμως, από της ηλικίας των 20 ετών, δηλαδή από του 1925 είχε επιδοθεί επαγγελματικώς και σε άλλου είδους δραστηριότητες, δηλαδή ασχολήθηκε με κλοπές, πλαστογραφίες, ψευδορκίες και λοιπές αξιόποινες πράξεις. Μάλιστα, ο δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία του ΚΚΕ, ο Γιάννης Ιωαννίδης στην σελίδα 158 του βιβλίου του «Αναμνήσεις» παραδέχεται ότι ο Άρης Βελουχιώτης ήταν, πράγματι, «πορτοφολάς»! Συγκεκριμένα γράφει:

΄΄…Από το 1923-1925 μπήκε (ο Θανάσης Κλάρας) στη νεολαία, στην Ο.Κ.Ν.Ε. Είχε μπλέξει παλιά με πορτοφολάδες. Εμείς δεν το ξέραμε βέβαια αυτό. Κάποτε όμως οι αντιδραστικές εφημερίδες γράψαν ότι οι κομμουνιστές είναι αλήτες σαν τον Κλάρα…΄΄

Αυτό προκύπτει κι από το υπ’ αριθμόν 21.722 πιστοποιητικό ποινικού μητρώου του, της Διευθύνσεως Εγκληματικών Υπηρεσιών, στο οποίο περιλαμβάνονται ένδεκα καταδίκες του σε φυλακίσεις μέχρι και τεσσάρων ετών. Η πρώτη καταδίκη του έγινε την 24η Ιουλίου 1925, οπότε καταδικάσθηκε από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκη, σε φυλάκιση 2 ετών, για κλοπή. Μετά από μια τετραετία, στις 25 Σεπτεμβρίου 1929, καταδικάστηκε εκ νέου για κλοπή από το Πλημμελειοδικείο Αθηνών, σε φυλάκιση 20 ημερών.

Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ένταξή του στο ΚΚΕ και την επιβολή της Μεταξικής δικτατορίας, η ζωή του Βελουχιώτη μοιράστηκε μεταξύ των διαφόρων κομματικών χρεώσεων, των συνεπειών, των διώξεων (φυλακές, εξορίες κλπ.) και περιστασιακών βιοποριστικών δραστηριοτήτων (ως οικοδόμος, μπογιατζής κ.α.).

Την περίοδο της δικτατορίας του Μεταξά, ο Κλάρας συνελήφθη κατηγορούμενος για ανατρεπτική δράση, καταδικάζεται σε 4ετή φυλάκιση και εγκλείεται αρχικώς στις Φυλακές Αιγίνης το 1938 και από εκεί στις φυλακές της Κέρκυρας το 1939, όπου υπέγραψε «δήλωση αποκήρυξης του κομμουνισμού» κι αφέθηκε ελεύθερος. Έκτοτε διαγράφεται από το Κόμμα και συγκαταλέγεται, από τους «συντρόφους» του, μεταξύ των ανεπιθύμητων, χαρακτηριζόμενος με το ατιμωτικό στίγμα του «δηλωσία». Ο χαρακτηρισμός του «δηλωσία» θεωρείτο για τους κομμουνιστές ως ανεξίτηλο ηθικό στίγμα προδοσίας, ως ατίμωση και ως δειλία".
ντροπη,οταν και εσυ θα δωσεις την ζωη σου για την ελευθερια ολων μας,τοτε θα εχεις δικαιωμα να μιλας,νεοελληνα,ολα σε ενα σακι..κολοπασοκονεοδημοκρατεκουμουνιστες...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom