Νέα

Η μεγάλη δημοσκόπηση του bourdela.com για την Περιφέρεια Αττικής

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 51K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιον υποψήφιο θα ψηφίσετε για τη περιφέρεια Αττικής?

• Γιάννης Σγουρός - ΠΑΣΟΚ

Ψήφοι: 61 9,7%
  • Βασίλης Κικίλιας - ΝΔ

Ψήφοι: 89 14,1%
  • Παφίλης Θανάσης - ΚΚΕ

Ψήφοι: 35 5,5%
  • Άδωνης Γεωργιάδης - ΛΑΟΣ

Ψήφοι: 95 15,0%
  • Αλέξης Μητρόπουλος - ΣΥΝ

Ψήφοι: 28 4,4%
  • Αλέκος Αλαβάνος - συνιστώσες ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφοι: 17 2,7%
  • Γρηγόρης Ψαριανός - Δημοκρατική Αριστερά

Ψήφοι: 37 5,9%
  • Κώστας Διάκος - Οικολόγοι Πράσινοι

Ψήφοι: 8 1,3%
  • Γιάννης Δημαράς - ΑΝΕΞ ΠΑΣΟΚ

Ψήφοι: 78 12,3%
  • Άγγελος Χάγιος - ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ψήφοι: 22 3,5%
  • ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ

Ψήφοι: 37 5,9%
  • ΛΕΥΚΟ - ΑΚΥΡΟ

Ψήφοι: 125 19,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    632

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
ντροπη,οταν και εσυ θα δωσεις την ζωη σου για την ελευθερια ολων μας,τοτε θα εχεις δικαιωμα να μιλας,νεοελληνα,ολα σε ενα σακι..κολοπασοκονεοδημοκρατεκουμουνιστες...

Ναι παίκτη μου, ντρέπομαι που οι μύθοι και η "ανάγκη" παραγωγής ειδώλων εκατέρωθεν, έχει σαν αποτέλεσμα κα κυριαρχεί η άγνοια κι ο φανατισμός.

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
ντροπη,οταν και εσυ θα δωσεις την ζωη σου για την ελευθερια ολων μας,τοτε θα εχεις δικαιωμα να μιλας,νεοελληνα,ολα σε ενα σακι..κολοπασοκονεοδημοκρατεκουμουνιστες...

Εσύ τι είσαι..? "Παλαοιέλληνας"..? :2funny: :2funny: :2funny:

Το ΛΑΟΣ, οι Τροτσκιστές, οι Οικολόγοι...τους άφησες απέξω!!! Θα παρεξηγηθούν τα παιδιά..!
Μήπως είσαι ρατσιστής και κάνεις διακρίσεις??? :knuppel:   :2funny:
Η μήπως αυτοί δεν είναι "κολο.."??? :2funny: :2funny: :2funny:

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Καλησπέρα,
Μόνο και μόνο επειδή έχω βαρεθεί στην Ελλάδα να δημιουργούμε είδωλα και πρότυπα, επιοικώς "αμφισβητούμενα"...
Και για να προλάβω κάποιους ώστε να μη κουράζονται γράφοντας "κορώνες", η δράση οποιουδήποτε εναντίον των δυνάμεων κατοχής του Άξονα,αξίζει τιμής και ανγνώρισης.

"Όταν απολύθηκε από τον στρατό, γύρισε στην Αθήνα, ανασυνδέθηκε με το ΚΚΕ και χρησιμοποιήθηκε σε κομματικές δουλειές, ενώ παράλληλα εργαζόταν στον (παράνομο τότε) «Ριζοσπάστη» (1928).

Εν τω μεταξύ, όμως, από της ηλικίας των 20 ετών, δηλαδή από του 1925 είχε επιδοθεί επαγγελματικώς και σε άλλου είδους δραστηριότητες, δηλαδή ασχολήθηκε με κλοπές, πλαστογραφίες, ψευδορκίες και λοιπές αξιόποινες πράξεις. Μάλιστα, ο δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία του ΚΚΕ, ο Γιάννης Ιωαννίδης στην σελίδα 158 του βιβλίου του «Αναμνήσεις» παραδέχεται ότι ο Άρης Βελουχιώτης ήταν, πράγματι, «πορτοφολάς»! Συγκεκριμένα γράφει:

΄΄…Από το 1923-1925 μπήκε (ο Θανάσης Κλάρας) στη νεολαία, στην Ο.Κ.Ν.Ε. Είχε μπλέξει παλιά με πορτοφολάδες. Εμείς δεν το ξέραμε βέβαια αυτό. Κάποτε όμως οι αντιδραστικές εφημερίδες γράψαν ότι οι κομμουνιστές είναι αλήτες σαν τον Κλάρα…΄΄

Αυτό προκύπτει κι από το υπ’ αριθμόν 21.722 πιστοποιητικό ποινικού μητρώου του, της Διευθύνσεως Εγκληματικών Υπηρεσιών, στο οποίο περιλαμβάνονται ένδεκα καταδίκες του σε φυλακίσεις μέχρι και τεσσάρων ετών. Η πρώτη καταδίκη του έγινε την 24η Ιουλίου 1925, οπότε καταδικάσθηκε από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκη, σε φυλάκιση 2 ετών, για κλοπή. Μετά από μια τετραετία, στις 25 Σεπτεμβρίου 1929, καταδικάστηκε εκ νέου για κλοπή από το Πλημμελειοδικείο Αθηνών, σε φυλάκιση 20 ημερών.

Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ένταξή του στο ΚΚΕ και την επιβολή της Μεταξικής δικτατορίας, η ζωή του Βελουχιώτη μοιράστηκε μεταξύ των διαφόρων κομματικών χρεώσεων, των συνεπειών, των διώξεων (φυλακές, εξορίες κλπ.) και περιστασιακών βιοποριστικών δραστηριοτήτων (ως οικοδόμος, μπογιατζής κ.α.).

Την περίοδο της δικτατορίας του Μεταξά, ο Κλάρας συνελήφθη κατηγορούμενος για ανατρεπτική δράση, καταδικάζεται σε 4ετή φυλάκιση και εγκλείεται αρχικώς στις Φυλακές Αιγίνης το 1938 και από εκεί στις φυλακές της Κέρκυρας το 1939, όπου υπέγραψε «δήλωση αποκήρυξης του κομμουνισμού» κι αφέθηκε ελεύθερος. Έκτοτε διαγράφεται από το Κόμμα και συγκαταλέγεται, από τους «συντρόφους» του, μεταξύ των ανεπιθύμητων, χαρακτηριζόμενος με το ατιμωτικό στίγμα του «δηλωσία». Ο χαρακτηρισμός του «δηλωσία» θεωρείτο για τους κομμουνιστές ως ανεξίτηλο ηθικό στίγμα προδοσίας, ως ατίμωση και ως δειλία".

Τι ακριβώς προσπαθείς να μας πεις εδώ για τον Άρη, παίκτη μου;
Διότι δεν είμαι σίγουρος οτι κατάλαβα.

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
Τι ακριβώς προσπαθείς να μας πεις εδώ για τον Άρη, παίκτη μου;
Διότι δεν είμαι σίγουρος οτι κατάλαβα.

Δεν σε ξέρω κι από "παλιά" αλλά δεν σ'εχω για "λακαμά".
Ο,τι γράφω.
Ρητορικές ερωτήσεις δεν χρειάζονται. Αν έχεις να σχολιάσεις κάτι πάνω στο ποστάρισμα μου, εδώ είμαι να τα πούμε.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
το ΕΑΜ γενικώς δεν είχε και πολλά ερίσματα στην περιοχή . .μετα την απελευθέρωση πράγματι λειτούργησε ως παρακρατική συμμορία ακριβώς όπως και ο Βελουχιώτης..

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε....

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Δεν σε ξέρω κι από "παλιά" αλλά δεν σ'εχω για "λακαμά".
Ο,τι γράφω.
Ρητορικές ερωτήσεις δεν χρειάζονται. Αν έχεις να σχολιάσεις κάτι πάνω στο ποστάρισμα μου, εδώ είμαι να τα πούμε.

Μα δεν γράφεις και κάτι, βρε παιδάκι μου.
Ενα copy paste απο κάπου έχεις κάνει, απλώς.
Ας πούμε, είσαι ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της συνολικότερης πολιτικής προσωπικότητας του Άρη;
Και μη στραβώνεις, συζήτηση κάνουμε.

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16

Δεν στραβώνω και εννοείται ότι είναι " copy-paste". Ξέχασα να ποστάρω την πηγή. Το ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ μου μοιάζει για "εκβιαστικό δίλημμα"...Μήπως είσαι ΠΑΣΟΚ???  :2funny:
Δεν υπάρχουν "θεοί" και "διάβολοι".
Η αντιστασιακή του δράση είναι αδιάμφισβήτητη. Πέραν τούτου οι υπόποιπες δραστηριότητες του, "σηκώνουν" πολύ συζήτηση.
Υ.Γ. Το fethry τυχαίο ή σ'αρέσει ο Disney?

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16

Φεύγω...
Θα τα πούμε.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Δεν στραβώνω και εννοείται ότι είναι " copy-paste". Ξέχασα να ποστάρω την πηγή. Το ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ μου μοιάζει για "εκβιαστικό δίλημμα"...Μήπως είσαι ΠΑΣΟΚ???  :2funny:
Δεν υπάρχουν "θεοί" και "διάβολοι".
Η αντιστασιακή του δράση είναι αδιάμφισβήτητη. Πέραν τούτου οι υπόποιπες δραστηριότητες του, "σηκώνουν" πολύ συζήτηση.
Υ.Γ. Το fethry τυχαίο ή σ'αρέσει ο Disney?

α. Όχι, δεν είμαι ΠΑΣΟΚ, θεός φυλάξοι.
β. Ποιες "υπόλοιπες" δραστηριότητες του Άρη εννοείς;
γ. Μ' αρέσει ο χαρακτήρας του Φέθρυ, απλά.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Καλησπέρα,
Μόνο και μόνο επειδή έχω βαρεθεί στην Ελλάδα να δημιουργούμε είδωλα και πρότυπα, επιοικώς "αμφισβητούμενα"...
Και για να προλάβω κάποιους ώστε να μη κουράζονται γράφοντας "κορώνες", η δράση οποιουδήποτε εναντίον των δυνάμεων κατοχής του Άξονα,αξίζει τιμής και ανγνώρισης.

"Όταν απολύθηκε από τον στρατό, γύρισε στην Αθήνα, ανασυνδέθηκε με το ΚΚΕ και χρησιμοποιήθηκε σε κομματικές δουλειές, ενώ παράλληλα εργαζόταν στον (παράνομο τότε) «Ριζοσπάστη» (1928).

Εν τω μεταξύ, όμως, από της ηλικίας των 20 ετών, δηλαδή από του 1925 είχε επιδοθεί επαγγελματικώς και σε άλλου είδους δραστηριότητες, δηλαδή ασχολήθηκε με κλοπές, πλαστογραφίες, ψευδορκίες και λοιπές αξιόποινες πράξεις. Μάλιστα, ο δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία του ΚΚΕ, ο Γιάννης Ιωαννίδης στην σελίδα 158 του βιβλίου του «Αναμνήσεις» παραδέχεται ότι ο Άρης Βελουχιώτης ήταν, πράγματι, «πορτοφολάς»! Συγκεκριμένα γράφει:

΄΄…Από το 1923-1925 μπήκε (ο Θανάσης Κλάρας) στη νεολαία, στην Ο.Κ.Ν.Ε. Είχε μπλέξει παλιά με πορτοφολάδες. Εμείς δεν το ξέραμε βέβαια αυτό. Κάποτε όμως οι αντιδραστικές εφημερίδες γράψαν ότι οι κομμουνιστές είναι αλήτες σαν τον Κλάρα…΄΄

Αυτό προκύπτει κι από το υπ’ αριθμόν 21.722 πιστοποιητικό ποινικού μητρώου του, της Διευθύνσεως Εγκληματικών Υπηρεσιών, στο οποίο περιλαμβάνονται ένδεκα καταδίκες του σε φυλακίσεις μέχρι και τεσσάρων ετών. Η πρώτη καταδίκη του έγινε την 24η Ιουλίου 1925, οπότε καταδικάσθηκε από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκη, σε φυλάκιση 2 ετών, για κλοπή. Μετά από μια τετραετία, στις 25 Σεπτεμβρίου 1929, καταδικάστηκε εκ νέου για κλοπή από το Πλημμελειοδικείο Αθηνών, σε φυλάκιση 20 ημερών.

Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ένταξή του στο ΚΚΕ και την επιβολή της Μεταξικής δικτατορίας, η ζωή του Βελουχιώτη μοιράστηκε μεταξύ των διαφόρων κομματικών χρεώσεων, των συνεπειών, των διώξεων (φυλακές, εξορίες κλπ.) και περιστασιακών βιοποριστικών δραστηριοτήτων (ως οικοδόμος, μπογιατζής κ.α.).

Την περίοδο της δικτατορίας του Μεταξά, ο Κλάρας συνελήφθη κατηγορούμενος για ανατρεπτική δράση, καταδικάζεται σε 4ετή φυλάκιση και εγκλείεται αρχικώς στις Φυλακές Αιγίνης το 1938 και από εκεί στις φυλακές της Κέρκυρας το 1939, όπου υπέγραψε «δήλωση αποκήρυξης του κομμουνισμού» κι αφέθηκε ελεύθερος. Έκτοτε διαγράφεται από το Κόμμα και συγκαταλέγεται, από τους «συντρόφους» του, μεταξύ των ανεπιθύμητων, χαρακτηριζόμενος με το ατιμωτικό στίγμα του «δηλωσία». Ο χαρακτηρισμός του «δηλωσία» θεωρείτο για τους κομμουνιστές ως ανεξίτηλο ηθικό στίγμα προδοσίας, ως ατίμωση και ως δειλία".

Τι μου θύμησες...
Επικές μάχες με το βολταίρο και πέρσονα για το αν το δελτίο ποινικού μητρώου του κλάρα που δόθηκε στη δημοσιότητα ήταν γνήσιο ή όχι...
Σε κάθε περίπτωση ο βελουχιώτης δεν έμεινε στην ιστορία για τις μάχες του κατά των γερμανών (πχ δεν συμμετείχε στη μεγαλύτερη μάχη του ελας κατά των γερμανών στις κουρούτες του παρνασσού) αλλά για το μένος που έδειξε στους ιδεολογικούς του αντιπάλους, όχι απαραίτητα, ούτε καν κατά κανόνα, προδότες...

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Eν αντιθέσει προς την προσωπικότητα του Ναπολέοντος Ζέρβα, συμπληρώνω εγώ (σαν γενική αίσθηση πάντα...)

Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε....

Κωνσταντίνος Πλεύρης - «Ο Λαός Ξεχνά τι Σημαίνει Αριστερά»

http://[URL unfurl="true"]www.logxi.com/books/book-plevris-aristera_sm.jpg[/img[/URL]]

«Ο Λαός Ξεχνά τι Σημαίνει Αριστερά»
Συγγραφέας: Πλεύρης Κωνσταντίνος
Εκδότης: ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Έτος έκδοσης: 2003

Προς αναγνώστας

Παρατίθενται φωτογραφίαι και κείμενα, που στοιχειοθετούν τα εγκλήματα και τας προδοσίας του ΚΚΕ. Πρέπει να τα μάθουν οι νέοι, διότι η αριστερά προπαγάνδα παρεποίησε ή απεσιώπησε την αλήθειαν.

Καλώ τους αριστερούς και τους υποστηρικτάς των να σχολιάσουν τα στοιχεία, που παραθέτω, διότι να τα αντικρούσουν είναι αδύνατον. Απλώς ας αποτολμήσουν να τα σχολιάσουν. Ούτε αυτό θα κάνουν, αλλά θα τα αποσιωπήσουν, όσο μπορούν. Θα προσπαθήσουν δηλαδή αυτό το βιβλίο να περάση απαρατήρητο, να μη διαβασθή, ώστε να μη πληροφορηθή ο κόσμος και ιδίως οι νέοι την πραγματικότητα.Καλώ τον Έλληνα και την Ελληνίδα να μελετήσουν προσεκτικώς τας φωτογραφίας και τα κείμενα, δια να εννοήσουν το μέγεθος των εγκλημάτων και της προδοσίας του ΚΚΕ και να τοποθετηθούν αποφασιστικώς κατά συνείδησιν απέναντι του.

Σήμερον οι εθνοπροδοται και οι εγκληματίαι του ΚΚΕ μετέχουν της δημοσίας ζωής, τους τιμούν τα πολιτικά κόμματα και επι πλέον παριστάνουν τα θύματα! Σχεδόν ολαι αι τηλεοράσεις και αι εφημερίδες προβάλλουν τον αριστερισμό, προβάλλουν αριστερούς και αριστεράς θέσεις, ώστε δικαίως διερωτώμαι: ποίος ενίκησε στον αυμμοριτοπόλεμο; η Εθνική Ελλάς; ή το προδοτικό ΚΚΕ;

Φυσικά τότε ενίκησαν οι πατριώται, αλλά τώρα επικρατούν οι προδόται. Και τούτο αποτελεί ιστορικήν αδικίαν, την οποίαν εν γνώσει των διαπράττουν όλα τα πολιτικά κόμματα και ο εκφυλισμένος ψευδοπνευματικός κόσμος. Έναντι της κομμουνιστικής προπαγάνδας προτείνομεν την άλήθειαν των πραγματικών γεγονότων. Σείς θα κρίνετε.
Κωνσταντίνος Πλεύρη

[URL unfurl="true"]http://rapidshare.com/files/147063082/O_laos_den_ksehna_k_pleyris.rar[/URL]

Πρόκειται για την πλήρης έκδοση με πολλές φωτογραφίες και ντοκουμέντα για να μαθαίνουν η νεότερη για το τι ρολο έπαιξε η αριστερά στην ελλάδα μετά από τον πόλεμο.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Απορία:
Ο Πλεύρης πατήρ είναι στη ...βιβλιογραφία κοινοβουλευτικού κόμματος;    :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Απορία:
Ο Πλεύρης πατήρ είναι στη ...βιβλιογραφία κοινοβουλευτικού κόμματος;    :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

γιατι το κκε που ιδεολογικα απορριπτει το κοινοβουλευτισμο, πως μετεχει στο κοινοβουλιο?

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Είσαι τόσο βλάκας εν τω μεταξύ που δεν πήρες χαμπάρι ότι τον Παπαγιάννη τον έκραξα επειδή έκανε γελοία επίθεση εις βάρος του δικού σου υποψήφιου, του Μητρόπουλου.
Μια ζώη τέτοια μυαλά η Αριστερά, γι'αυτό κι'έχει καταντήσει περίγελος του κόσμου.

Του δικού μου;
Γιατί εγώ τον ήξερα τον Μητρόπουλο ως ΠΑΣΟΚο, και μάλιστα πολύ υψηλόβαθμο.
Άσχετα αν δεν έχει εκπληρώσει τις πολιτικές του φιλοδοξίες και κάνει τα δικά του.
Απο που λοιπόν αντλείς τη βεβαιότητα οτι είναι δικός μου;;
Μήπως νομίζεις πως όλοι στοιχίζονται όπως εσύ σαν πρόβατα;

Υ.Γ. Ο Δημαράς, που τόσο μισείς, ποιανού κόμματος βουλευτής ήταν μέχρι πριν πέντε μήνες;

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
To δικό σου κόμμα δεν του έδωσε το χρίσμα να κατέβει υποψήφιος; Προσωπική επιλογή του Τσιπρίνιο δεν ήτανε;
Αν δε σου αρέσει, τα συλληπητήρια μου. Αλλά προς το παρόν αυτός εκπροσωπεί το κόμμα σου, όσο κι'αν σκούζεις.

Τον Δημαρά δεν τον μισώ επίδοξη Τένια Μακρή. Απλώς θεωρώ ότι είναι αλεξιπτωτιστής και εντελώς ακατάλληλος να διαχειριστεί ένα τόσο σημαντικό αξίωμα όπως αυτό του περιφερειάρχη Αττικής. Αν οι αντιμνημονιακοί κατέβαζαν έναν ικανό άνθρωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης τότε δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, ίσως να τον ψήφιζα κιόλας αν αποδεικνυόταν ικανότερος του Σγουρού.
Γκέγκε παπάκι;

Το δικό μου κόμμα;
Έχεις κάποιο ποστ δικό μου που να αποδεικνύει αυτόν τον ισχυρισμό σου;
Ή μήπως επειδή υπερασπίζομαι τον ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και -συχνά- τους αναρχικούς) από τη λύσσα που σας έχει πιάσει εναντίον τους, πρέπει ντε και καλά να είμαι οπαδός ή μέλος του;
Δεν είμαστε όλοι σαν κι εσένα αγοράκι, δηλαδή πρασινοφρουροί και της Τοπικής.

Υ.Γ. Θα μου απαντήσεις ποιανού κόμματος ήταν βουλευτής ο Δημαράς -που έστω, δεν τον μισείς- μέχρι πριν τρεις μήνες;      :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Δημαράς: « Η ψυχή και το μυαλό μου δεν παίρνουν διαζύγιο από το ΠΑΣΟΚ.
To ΠΑΣΟΚ είναι ένας μεγάλος πολιτικός και κοινωνικός χώρος, από τον οποίο δεν παίρνει διαζύγιο το μυαλό και η ψυχή»

Ανάχωμα Δημαρά, με φερετζέ Ντόρας

Η  τακτική του ΠΑΣΟΚ, να δημιουργεί αναχώματα σε προεκλογικές περιόδους δεν είναι τωρινό φαινόμενο.

Η παρουσία του Φώτη Κουβέλη στα Αριστερά και το «υπό ίδρυση» μόρφωμα της Ντόρας Μπακογιάννη στα δεξιά του πολιτικού φάσματος, αποτελούν τα πρώτα φράγματα, προκειμένου να διακοπεί εκατέρωθεν το Αντι-Μνημονιακό ρεύμα. Ήδη έχουν δώσει «χείρα βοηθείας» στις κυβερνητικές επιλογές σε μια σειρά από δύσκολα εμπόδια που είχε να αντιμετωπίσει.

Στο ίδιο κλίμα η υποψηφιότητα του Γ. Δημαρά λειτουργεί ως «αποροφητήρας κραδασμών» από το σεισμό που έχουν προκαλέσει στη κοινωνία τα μέτρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ (μετακινούμενοι ψηφοφόροι), που δε βρίσκονται μέσα στους μηχανισμούς, αλλά κινούνται δορυφορικά από αυτό, βρίσκουν την αντι-μνημονιακή επιλογή τους, στο πρόσωπο του ανεξάρτητου βουλευτή.

Είναι όμως αυτή η επιλογή  αντιμνημονιακή και κατά πόσον έχουμε να κάνουμε με έναν ανεξάρτητο βουλευτή εκτός συστήματος;

Επί της αρχής ο Δημαράς ψήφισε «παρόν», που απέχει πολύ από το να είσαι «κατά του μνημονίου». Για αυτό το λόγο δεν αρθρώνει  σαφές αντι-μνημονιακό λόγο.

Σε αυτή τη πολιτική συγκυρία των αυτοδιοικήτων εκλογών η Ντόρα Μπακογιάννη, διεκδικεί να πάρει ρόλο μέσα στο πολιτικό σύστημα, χρησιμοποιώντας και ποντάροντας σε μία επιλογή χωρίς ταυτότητα και πολιτικό στίγμα.

Βλέποντας πως τη πρώτη κίνηση Σαμαρά να δώσει το προσωπικό τόνο στη Νέα Δημοκρατία, με την επιλογή του καινούργιου Βασίλη Κικίλα, βάλθηκε να την αποδημήσει.

Και όλα αυτά στη προσπάθειά της να διατηρήσει τον άτυπο τίτλο της «οιονεί υποψηφίας της Νέας Δημοκρατίας».

Ενισχύει το Δημαρά με τον Κουρούση, διαρρέει πως ο στενός της κύκλος θα τρέξει υπόγεια για αυτόν, και αναλώνεται σε απαξιωτικές εκτιμήσεις για την επιλογή Σαμαρά.

Από την άλλη ο Δημαράς «αρπάζει» την ευκαιρία να παίξει το ρόλο του υπερκομματικού και πολυσυλλεκτικού, για να διεισδύσει στο χώρο της ΝΔ και να λειτουργήσει ως ανάχωμα των απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ.

Και επειδή χωρίς ΜΜΕ, εγκυρότητα δεν υπάρχει, Δημαράς και Μπακογιάννη βρίσκουν φιλόξενη στέγη στα Studio του Ταύρου, με επιστέγασμα ανύπαρκτες δημοσκοπήσεις. Σε αυτές η επιλογή Σαμαρά βάσει σχεδίου αποδομείται και το εκλεκτό ανάχωμα με φερετζέ Ντόρας τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης και δείχνει να αποτελεί τον ιδανικό εραστή της Περιφέρειας.

Και το σύστημα αυτοϊκανοποιείται…

http://[URL unfurl="true"]www.antinews.gr/wp-content/uploads/2010/10/dimaras-dora-56.jpg[/img[/URL]]

[URL unfurl="true"]http://www.antinews.gr/?p=65579[/URL]

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Τελικά με κάθε μύνημα που μου απευθύνεις καταλαβαίνω όλο και περισσότερο γιατί τα υπόλοιπα μέλη σ'έχουν του κλώτσου και του μπάτσου.
Το παραμυθάκι του ανένταχτου αριστερού πήγαινε πέστο σε καμιά γκομενίτσα μπας και τη ρίξεις.

Και ο Δημαράς βλάκα ήταν ανεξάρτητος πριν τρεις μήνες. Το Μάιο διαγράφτηκε από το ΠΑΣΟΚ.

Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου.
Γιατί δεν "τραβάει" ο Σγουρός.
Ε ρε ψωλιά που έχει να πέσει!              :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
Άδωνης Γεωργιάδης δεύτερος πίσο από το λευκό. :rolleyes:

Είναι μια παρηγοριά όσο να πεις.... :P

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom