Νέα

Η Κυβέρνηση καταργεί το αφορολόγητο των ελεύθερων επαγγελματιών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα 21 Grams
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 584
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
και οι Ελληνάρες  δεν υστερούσαν  σ' αυτό !!!
Ελπίζω να σε κάλυψα πάλι  !!!  :)

γιατί δεν φταίνε πάντα οι Τούρκοι, οι Αμερικανοί, ο στρατηγός άνεμος και η μοίρα μας.... Αλλά εμείς πρώτοι....

Κοτζαμπάσηδες

Οι περισσότεροι περιηγητές χρησιμοποιούν σκληρή γλώσσα για τους κοτζαμπάσηδες. Αλλά και από την Ελληνική πλευρά η κατακραυγή ήταν μεγάλη. Πολλές επικρίσεις είχαν διατυπωθεί εναντίον τους στα χρόνια της τουρκοκρατίας και του ξεσηκωμού.
.
Ο Καποδίστριας έλεγε πως ήταν «Τούρκοι φέροντες χριστιανικά ονόματα». Ο Κουντουριώτης τους αποκαλούσε τουρκοπροεστούς, ο λαός τουρκοκοτζαμπάσηδες. Και πρώτα-πρώτα ο τρόπος εκλογής τους. Οι Τούρκοι έδιναν εντολή να γίνεται ελεύθερη η ανάδειξη του κοτζαμπάση. « Όποιον ήθελον εύρει εύλογον, εκείνον να εκλέγουν ». Στην ανάδειξη του όμως δεν έπαιρνε μέρος ο λαός αλλά μόνο ο μητροπολίτης, οι ηγούμενοι και προ-ηγούμενοι των μοναστηριών της περιοχής, οι άρχοντες, οι προεστοί, οι δημογέροντες και οι επισημότεροι των λαϊκών τάξεων, όπως φαίνεται από έγγραφο του πατριάρχη Κύριλλου ΣΤ’. Σπεύδει μάλιστα ο πατριάρχης να καταστήση προσεκτικό το μητροπολίτη της περιοχής γράφοντας «μη τυχόν εις την εκλογήν εισχωρήσωσι τινες εκ της τάξεως των γεμιτζήδων η’ άλλοι τινες εκ των εγχωρίων ραγιάδων». Αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις οι εκλογές που γίνονταν «δι’ επιφωνήσεως και ουχί δια ψηφοφορίας, δεν ήταν ελεύθερες, προπάντων οσάκις οι Οθωμανοί δια της βίας επενέβαιναν, προσπαθούντες όπως εκλεχθώσιν οι αφωσιωμένοι αυτοίς».
.
Οι κοτζαμπάσηδες δεν ήταν λαοπρόβλητοι, καθώς πολλοί γράφουν και λέγουν αλλά ένα σώμα ενωμένον δια το μεταξύ τους συμφέρον. Όλος ο θόρυβος και η κίνησης εγίνετο προς το συμφέρον των Τούρκων και των συντρόφων των κοτζαμπάσηδων. Εισέπρατταν εκατό και έδιναν μόνο είκοσι πέντε εξαπατώντας τους Τούρκους. Τέτοιος ήταν ο κοτζαμπάσης, όστις και κατά τα άλλα μιμείτο τον Τούρκο, καθώς εις την ενδυμασία, εις τους εξωτερικούς τρόπους και εις τα της οικίας του. Η ευζωία του ήταν ιδία με εκείνη του Τούρκου και μόνο κατά το όνομα διέφερε, αντί πχ . να τον λένε Χασάνη, τον έλεγαν Γιάννη και αντί να πηγαίνει εις το τζαμί, πήγαινε στην εκκλησία. Γράφει ο Κοραής « Γελώ και μη θέλων οσάκις συλλογισθώ ότι εις τους νυν (αρχές ΙΘ’ αιώνα) ονομαζόμενους και νομίζοντες άρχοντας των Γραικών προφυέστατα ήθελε τις συγκρίνει με τα πολλά εκείνα τετράποδα αρχοντόπουλα, όσα βλέπομεν εις τας αυλάς των μακελλείων τρεφόμενα ».

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
ΑΑ και για όσους αναρωτιούντε γιατί σου μιλάω έτσι είναι γιατί σε ρώτησα 2 φορές για το πως ξεκίνησες δεν απάντησες απλά το προσπέρασες και μου την σπάνε κάτι τέτια τυπάκια ΄΄έξυπνα΄΄με αλουνου τσέπη.

Δε με πειράζει ο τρόπος που μου μιλάς, εσένα χαρακτηρίζει. Με πειράζει η έλλειψη επιχειρημάτων.
ξεκίνησα με μηδενικά κεφάλαια πριν 10 χρόνια μετά απο άλλα τόσα εργασία σε πολυεθνικές. Και δεν έχω πατέρα.

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
φίλε ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί.ίσως υπάρχει τρόπος να το κάνει και τώρα.Τώρα καλύτερα ας ρωτήσει τον λογιστή του.

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Δε με πειράζει ο τρόπος που μου μιλάς, εσένα χαρακτηρίζει. Με πειράζει η έλλειψη επιχειρημάτων.
ξεκίνησα με μηδενικά κεφάλαια πριν 10 χρόνια μετά απο άλλα τόσα εργασία σε πολυεθνικές. Και δεν έχω πατέρα.
Nαι και καθάριζες παπούτσια στους δρόμους.Έαν αυτά που λες ισχύουν που δεν τον πιστεύω τότε δεν θα είχες αυτο το ύφος.Τέτοιο ύφος τεριαζει στους χλυδάνεργους

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Να κάνω επίσης μια ερώτηση: Αυτοί που κάνουν μικροδουλειές σαν ελ. επαγγελματίες και μετά πάνε στρατό (π.χ. πάρα πολλοί φοιτητές) , για τον 1 χρόνο στρατό πληρώνουν 1050 ευρώ φόρο ?
Μπράβο ρε τενίστα Αλογοσκούφη. Θα τα παίρνεις και απο τα φαντάρια. Είσαι θεός.

Εσένα δλδ σε πειράζουν τα 1000 Ευρώ το χρόνο και όχι οι 12 μήνες που κάνεις το μαλάκα, τον αχθοφόρο, την καθαρίστρια, τον οδηγό και τη γραμματέα υπέρ ΠΙΣΤΕΩΣ και ΠΑΤΡΙΔΟΣ γοα 8 Ευρώ το μήνα....

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
:think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think:

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Nαι και καθάριζες παπούτσια στους δρόμους.Έαν αυτά που λες ισχύουν που δεν τον πιστεύω τότε δεν θα είχες αυτο το ύφος.Τέτοιο ύφος τεριαζει στους χλυδάνεργους

Το δικό σου (ύφος) ταιριάζει στους κομπλεξικούς. Αυτο που σε ικανοποιεί είναι να είμαι η χλυδάνεργος ή ψεύτης. Καμιά άλλη απάντηση δε σε βολεύει. Αυτό που σου απάντησα, είναι αληθεια. και σταματάω εδώ την αντιπαράθεση. Επιβαρύνουμε το θρεντ και κουράζουμε τους αλλους.

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.140
Πόντοι
42.697
για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση (και η κάθε κυβέρνηση) θα κλάσει μια μάντρα αρχίδια απο τους φοροφυγάδες ελευθερους επαγγελματιες....
και εγώ πάντως αν ήμουν ελευθερος επαγγελματιας θα εκλεβα την εφορία....για να είμαστε δικαιοι...
Τώρα σαν μισθωτός μου πίνει το αίμα η γαμιόλα..

LawDim

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
γιατί δεν φταίνε πάντα οι Τούρκοι, οι Αμερικανοί, ο στρατηγός άνεμος και η μοίρα μας.... Αλλά εμείς πρώτοι....

Κοτζαμπάσηδες

Οι περισσότεροι περιηγητές χρησιμοποιούν σκληρή γλώσσα για τους κοτζαμπάσηδες. Αλλά και από την Ελληνική πλευρά η κατακραυγή ήταν μεγάλη. Πολλές επικρίσεις είχαν διατυπωθεί εναντίον τους στα χρόνια της τουρκοκρατίας και του ξεσηκωμού.
.
Ο Καποδίστριας έλεγε πως ήταν «Τούρκοι φέροντες χριστιανικά ονόματα». Ο Κουντουριώτης τους αποκαλούσε τουρκοπροεστούς, ο λαός τουρκοκοτζαμπάσηδες. Και πρώτα-πρώτα ο τρόπος εκλογής τους. Οι Τούρκοι έδιναν εντολή να γίνεται ελεύθερη η ανάδειξη του κοτζαμπάση. « Όποιον ήθελον εύρει εύλογον, εκείνον να εκλέγουν ». Στην ανάδειξη του όμως δεν έπαιρνε μέρος ο λαός αλλά μόνο ο μητροπολίτης, οι ηγούμενοι και προ-ηγούμενοι των μοναστηριών της περιοχής, οι άρχοντες, οι προεστοί, οι δημογέροντες και οι επισημότεροι των λαϊκών τάξεων, όπως φαίνεται από έγγραφο του πατριάρχη Κύριλλου ΣΤ’. Σπεύδει μάλιστα ο πατριάρχης να καταστήση προσεκτικό το μητροπολίτη της περιοχής γράφοντας «μη τυχόν εις την εκλογήν εισχωρήσωσι τινες εκ της τάξεως των γεμιτζήδων η’ άλλοι τινες εκ των εγχωρίων ραγιάδων». Αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις οι εκλογές που γίνονταν «δι’ επιφωνήσεως και ουχί δια ψηφοφορίας, δεν ήταν ελεύθερες, προπάντων οσάκις οι Οθωμανοί δια της βίας επενέβαιναν, προσπαθούντες όπως εκλεχθώσιν οι αφωσιωμένοι αυτοίς».
.
Οι κοτζαμπάσηδες δεν ήταν λαοπρόβλητοι, καθώς πολλοί γράφουν και λέγουν αλλά ένα σώμα ενωμένον δια το μεταξύ τους συμφέρον. Όλος ο θόρυβος και η κίνησης εγίνετο προς το συμφέρον των Τούρκων και των συντρόφων των κοτζαμπάσηδων. Εισέπρατταν εκατό και έδιναν μόνο είκοσι πέντε εξαπατώντας τους Τούρκους. Τέτοιος ήταν ο κοτζαμπάσης, όστις και κατά τα άλλα μιμείτο τον Τούρκο, καθώς εις την ενδυμασία, εις τους εξωτερικούς τρόπους και εις τα της οικίας του. Η ευζωία του ήταν ιδία με εκείνη του Τούρκου και μόνο κατά το όνομα διέφερε, αντί πχ . να τον λένε Χασάνη, τον έλεγαν Γιάννη και αντί να πηγαίνει εις το τζαμί, πήγαινε στην εκκλησία. Γράφει ο Κοραής « Γελώ και μη θέλων οσάκις συλλογισθώ ότι εις τους νυν (αρχές ΙΘ’ αιώνα) ονομαζόμενους και νομίζοντες άρχοντας των Γραικών προφυέστατα ήθελε τις συγκρίνει με τα πολλά εκείνα τετράποδα αρχοντόπουλα, όσα βλέπομεν εις τας αυλάς των μακελλείων τρεφόμενα ».
:)  ΑΚΡΙΒΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
ΕΤΣΙ  !!!!!!  :)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
:)  ΑΚΡΙΒΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
ΕΤΣΙ  !!!!!!  :)

τελικά τις πταίει;
ο Αλαγοσκούφης ο τεννίστας ή ο μαλάκας ο έλληνας όπως αιώνες τώρα;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ΑΥΤΟΣ  ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ  ...!!!
ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ !!!!  :2funny:
είδες που τελικά συμφωνήσαμε;
τώρα μπορείς να βρίζεις το νικ μου όσο θες......

Να δω ταμειακές δίπλα στους πριβέ καναπέδες να πεθάνωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Kαι εγώ σαγαπω φίλε.

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
8
Πόντοι
16
κατ'αρχήν τους χαρακτηρισμούς σου στους επιστρέφω. Και απο τον τρόπο με τον οποίο προσπαθείς να αναλύσεις, καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ γιατι δε βγάζεις πάνω από 800€.

Ρε ElftexTP τι φασισμός είναι αυτός; Δηλαδή όποιος δεν βγάζει 5-10.ΟΟΟ το μήνα είναι ανάξιος, ανεγκέφαλος κ.λ.π.; Ενώ όποιος βγάζει πάνω από 10.000 είναι σωστός, πανάξιος. πανέξυπνος, διάνοια κ.λ.π.; Αυτές νομίζεις ότι είναι οι προυποθέσεις για να κάνεις λεφτά;
Μήπως οι προυποθέσεις ειδικά στην Ελληνική πραγματικότητα είναι:

1) Να είσαι αρκετά βρόμικος, κουτοπόνηρος και κωλοπετσωμένος (ώστε να πατάς π.χ. πάνω στα κορμιά άλλων χωρίς να στενοχωριέσαι γι' αυτό).

2) Να είσαι αρκετά δικτυωμένος και τσάτσος, για να σε υποστηρίζουν και να σε επιβάλλουν διάφοροι ισχυροί, για να είσαι "μέσα στα κόλπα", για να πηγαίνεις συστημένος στους χώρους που θα σε αναδείξουν επαγγελματικά και θα σου δώσουν χρήμα, για να εντοπίζεις αμέσως τις μεγάλες ευκαιρίες που δεν βγαίνουν "προς τα έξω" κ.λ.π.

3) Να είσαι αρκετά ανήθικος (για να τα παίρνεις χοντρά στις εφορίες, στις πολεοδομίες, στις διάφορες επιτροπές και στις ελεγκτικές υπηρεσίες) και γενικά να είσαι "λαμόγιο"!

Αυτές είναι φίλε μου οι βασικές προυποθέσεις για να κάνεις καριέρα και λεφτά στην Ελλάδα και όχι το πόσο διάνοια ή εργατικός είσαι (αυτοί συνήθως είναι με τα 600 και 800 Ευρώ το μήνα).

Να και μια μικρή σχετική ιστορία που άκουσα τελευταία. Κάποιος έχει εστιατόριο. Υπάρχει μια βασική προυπόθεση για τις τουαλέτες των εστιατορίων (όσοι είναι σχετικοί θα καταλάβουν) που ο συγκεκριμένος (λόγω κατασκευής του εστιατορίου του) δεν μπορούσε να τηρήσει. Σκάνε μύτη 2 ελεγκτίνες του υγειονομικού, ήταν δεν ήταν 23-25 χρονών. Μπανίζουν αμέσως το πρόβλημα με την τουαλέτα, του κάνουν φοβερή σκηνή, βγάζουν τα κιτάπια να τον γράψουν. Ρε κορίτσια με καταστρέφετε, πάνω στο φουλ της σεζόν, ο άνθρωπος. Ασυγκίνητες αυτές. Με τα πολλά τους λέει"δεν υπάρχει τρόπος να τα βρούμε βρε κορίτσια" και τους δίνει ένα πεντακοσαράκι. "Τι λέτε κύριε" του λένε εν χορώ και οι δύο "εμείς παίρνουμε από 1.500 
Ευρώ η μία"!   

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Το μόνο που είπα εγώ είναι ότι δεν πιστεύω ότι όλοι οι ε.ε. που δηλώνουν κάτω από 10.000€ λένε αλήθεια. Επίσης είπα ότι όποιος ε.ε. βγάζει (στη πραγματικότητα) κάτω από 10.000€ είναι προτιμότερο να κάνει κάτι άλλο.

Τώρα πώς από αυτά που είπα χαρακτηρίστηκα φασιστας, χλιδάνεργος κλπ δεν το αντελήφθην. Μέμπτω επίσης τον εαυτό μου που άφησα το θέμα του θρεντ και παρασύρθκα σε ιντερεντική αντιπαράθεση την οποία θεωρώ εντελώς άχρηστη. Πάμε παρακατω.

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
8
Πόντοι
16
Κάποιος που πληρώνεται με Δελτίο Παροχής (εκατοντάδες χιλιάδες) δηλώνει ακριβώς αυτά που βγάζει. Μεγάλο ποσοστό από αυτούς βγάζουν γύρω στα 10.000 Ευρώ το χρόνο. Και τώρα θα φάνε μεγάλο κωλοδάκτυλο, γιατί ο Κώστας και ο Γιώργος δεν μπορούν να πιάσουν π.χ. τις ελεγκτίνες που ανέφερα παραπάνω ή όλα γενικά τα τρωκτικά του Ελληνικού δημοσίου.

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Και να της πιασουν τι έγινε θα της αθωώσουν.Έτσι δεν έγινε πριν 2-3 μήνες με προσιμιομένα χαρτονομήσματα???1500 ευρώ βρέθηκαν ξαφνικά στην τσέπη τους.Το αποτέλεσμα ΤΙΠΟΤΑ βούιξαν οι ειδήσεις.Ασε τώρα αυτές θα πιάσουν.Αντι να βγουν να πουν έτσι και σε πιάσουμε για λάδωμα σε ξυλώσαμε.Επίτηδες το κάνουν για να μην ζητάνε αύξηση.Επίσης πιο αφορολόγιτο μου λέτε αφού σε όλα σε φορολογούν με το ΦΠΑ.Μακαρόνια αγοράζεις και έχει φπα μέσα ΕΛΕΟΣ

stevestar

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
1
.Επίσης πιο αφορολόγιτο μου λέτε αφού σε όλα σε φορολογούν με το ΦΠΑ.Μακαρόνια αγοράζεις και έχει φπα μέσα ΕΛΕΟΣ

φιλε πες μου μαρκα και νουμερο. Ανοιξα 3 πακετα μισκο νο5 που ειχα και ΦΠΑ δεν βρηκα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom