You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Η Κυβέρνηση καταργεί το αφορολόγητο των ελεύθερων επαγγελματιών
- Μέλος που άνοιξε το νήμα 21 Grams
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 584
- Εμφανίσεις 19K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
ρε μάγκα μην το κουράζεις... ειπα και πιο πριν....Όσο για το κράξιμο είναι για την αδικία εάν κατέβαζε το αφορολόγιο απο τα 10500 σε 9000 δεν θα μιλάγε σχεδόν κανένας οπότε άστο μεγάλε
Ολη η αφαίμαξις γίνεται σε φουκαράδες..... Δεν έχει σημασία εάν είναι μισθωτοί ή εε.... Το παιδί γύρισε από διακοπές, του είπαν λείπουν φράγκα και βρήκε τον πιο ευκολο και γρήγορο τρόπο να κλείσει τρύπες.... Ο μαλάκας ο μέρμηγκας θα πλερώσει πάλι... Τι διαφορά έχει εάν κόβει απόδειξη παροχής ή πέιρολ δεν έχω καταλάβει ακόμα......Στην πρίζα κακομοίρια λέει μέχρι να πεθάνετε..... Εγώ τα χω όλα στην Ελβετία σαν καλός βολεμένος......
Όλοι οι ε.ε. που παρέχουν υπηρεσίες (όχι υλικά αγαθά-εμπορεύματα) σε εγχώριες εταιρείες (όχι σε ιδιώτες). Οι εταιρείες τις αμοιβές τις "γράφουν" στις δαπάνες, οπότε ζητάνε πάντα τιμολόγια. Υπάρχουν πολλά ελεύθερα επαγγέλματα που ταιριάζουν στη γενική αυτήν περιγραφή. Δεν μιλάω για "υπαλλήλους με μπλοκάκι".θα μπορούσες να αναφέρεις μερικά να μαθουμε και εμείς οι δύσπιστοι?
Ξέρεις κανέναν νόμιμο τρόπο για να αποκρύψουν οι προαναφερόμενοι ε.ε. εισόδημα; Αν ξέρεις, πες και σε μας.
1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
εγώ έχω πρόχειρες δύο τέτοιες εαιρείες (ναυτιλιακή και μεσιτικό) που δίνει μαύρα στους υπαλλήλους και σε παροχή υπηρεσιών γράφουν μόνο όσα τους βολεύουν.Όλοι οι ε.ε. που παρέχουν υπηρεσίες (όχι υλικά αγαθά-εμπορεύματα) σε εγχώριες εταιρείες (όχι σε ιδιώτες). Οι εταιρείες τις αμοιβές τις "γράφουν" στις δαπάνες, οπότε ζητάνε πάντα τιμολόγια. Υπάρχουν πολλά ελεύθερα επαγγέλματα που ταιριάζουν στη γενική αυτήν περιγραφή. Δεν μιλάω για "υπαλλήλους με μπλοκάκι".
Ξέρεις κανέναν νόμιμο τρόπο για να αποκρύψουν οι προαναφερόμενοι ε.ε. εισόδημα; Αν ξέρεις, πες και σε μας.
Όλοι οι ε.ε. που παρέχουν υπηρεσίες (όχι υλικά αγαθά-εμπορεύματα) σε εγχώριες εταιρείες (όχι σε ιδιώτες). Οι εταιρείες τις αμοιβές τις "γράφουν" στις δαπάνες, οπότε ζητάνε πάντα τιμολόγια. Υπάρχουν πολλά ελεύθερα επαγγέλματα που ταιριάζουν στη γενική αυτήν περιγραφή. Δεν μιλάω για "υπαλλήλους με μπλοκάκι".
Δε το ξέρεις το αντικέιμενο. θεωρητικός (ελπίζω όχι επαγγελματίας) διαμαρτυρόμενος είσαι. Αστο.
polemistis
Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Νοε 2006
- Like
- 6
- Πόντοι
- 16
Δε το ξέρεις το αντικέιμενο. θεωρητικός (ελπίζω όχι επαγγελματίας) διαμαρτυρόμενος είσαι. Αστο.
Για πες εσύ ένα τρόπο να μην κόψει ο συντηρητής ανελκυστήρων απόδειξη παροχής υπηρεσιών σε μια πολυκατοικία για όλο το ποσό που εισπράττει π.χ.
Επανερχόμενοι στα σοβαρά, η γελοιότητα των μέτρων έγκειτε στο οτι ειναι ΑΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΑ στη πράξη. Οι τραπεζίτες, οι brokers και οι θεσμικοι γελάνε. Και υπάρχουν ΝΟΜΙΜΟΙ, δεκάδες τρόποι οι εταιρίες/θεσμικοί/επενδυτες (εκτός των μικρών, σαφώς, που θα τον πιούν και τελικά, ως συνήθως) να τα αποφύγουν. Και θα το κάνουν.
Το Οικονομικό επιτελείο εκτίθεται ανεπανορθωτα. Σαν πρωτοετείς φοιτητες πράττουν. Και θα το πληρώσουν.
Το Οικονομικό επιτελείο εκτίθεται ανεπανορθωτα. Σαν πρωτοετείς φοιτητες πράττουν. Και θα το πληρώσουν.
polemistis
Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Νοε 2006
- Like
- 6
- Πόντοι
- 16
Έτσι και αλλιώς οι θεσμικοί έχουν ιδιαίτερο φορολογικό καθεστώς.
Οι ξένοι ιδιώτες δεν θα δώσουν μια για υπεραξίες και άλλες τρίχες γιατί θα βάλουν μπροστινό κάποια επενδυτική τράπεζα θεματοφύλακα και δεν θα φαίνεται πουθενά ο τελικός κάτοχος στο ελληνικό δημόσιο. Οι μεγαλοιδιώτες θα στήσουν καμιά εταιρεία αν τους πολυζορίσουν. Οι μόνοι που θα την πατήσουν και θα την πληρώσουν είναι τίποτε παπούδες με κάνα ξεχασμένο χαρτοφυλάκιο.
Οι ξένοι ιδιώτες δεν θα δώσουν μια για υπεραξίες και άλλες τρίχες γιατί θα βάλουν μπροστινό κάποια επενδυτική τράπεζα θεματοφύλακα και δεν θα φαίνεται πουθενά ο τελικός κάτοχος στο ελληνικό δημόσιο. Οι μεγαλοιδιώτες θα στήσουν καμιά εταιρεία αν τους πολυζορίσουν. Οι μόνοι που θα την πατήσουν και θα την πληρώσουν είναι τίποτε παπούδες με κάνα ξεχασμένο χαρτοφυλάκιο.
Είμαι 10 χρόνια ε.ε.
Σου έκανα μια ερώτηση και απαντάς με περιφρονητικό/απαξιωτικό χαρακτηρισμό.
Να υποθέσω ότι είσαι απλά ΗΛΙΘΙΟΣ;
1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
Και η πούτσα συνεχίζεται.........
Εχει να φάει κλάμα στις εκλογές που θα το θυμάται για πολλά χρόνια.........
Νέο «χαράτσι» για τα έσοδα
Τεκμήριο διαβίωσης για όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα από το 2009
Για την εφαρμογή του τεκμηρίου μπορεί να εφαρμοστεί η αξία του ΙΧ, ο κυβισμός του είτε και τα δύο
Αθήνα
Μολονότι το 2003 είχε καταργηθεί ως αναποτελεσματικό μέτρο κατά της φοροδιαφυγής, η κυβέρνηση επαναφέρει από το 2009 το τεκμήριο διαβίωσης για όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα, προσθέτοντας νέα φορολογικά βάρη στους πολίτες.
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Τα Νέα, το τεκμήριο κατοχής ΙΧ καταργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2003 και διατηρήθηκε μόνο για κατοχή και χρήση ΙΧ που η εργοστασιακή τους αξία ξεπερνά τα 50.000 ευρώ (η λιανική τιμή τους συνήθως ξεπερνά τα 80.000 ευρώ).
Το τεκμήριο επιβαρύνει με πρόσθετο φόρο μέσω επιβολής τεκμαρτού εισοδήματος φορολογουμένους, ακόμη και μισθωτούς, οι οποίοι θέλουν να έχουν στην κατοχή τους ένα δεύτερο ΙΧ.
Λειτουργεί παράλληλα ως αντικίνητρο για την αγορά μεγαλύτερου κυβισμού ΙΧ, ενώ απαγορεύει ουσιαστικά και την αγορά ΙΧ από νέους (φοιτητές κ.λπ.), οι οποίοι δεν εργάζονται, και για την κατοχή και χρήση ενός αυτοκινήτου θα πρέπει κάθε χρόνο να καταβάλουν φόρο για τεκμαρτό εισόδημα, το οποίο όμως δεν αποκτούν.
Μετά την ουσιαστική κατάργηση του τεκμηρίου, όμως, το 2003, η αγορά αυτοκινήτου και κυρίως το καταναλωτικό πρότυπο της οικογένειας αναφορικά με το ΙΧ άλλαξε άρδην.
Την τελευταία πενταετία πολλές οικογένειες, απαλλαγμένες από την παγίδα του τεκμηρίου, απέκτησαν και δεύτερο ΙΧ, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά αντικατέστησαν το ΙΧ τους με υψηλότερου κυβισμού αυτοκίνητα (τζιπ κ.λπ.) και πολλοί φορολογούμενοι που δεν έχουν εισόδημα διότι δεν εργάζονται, απέκτησαν ΙΧ με δωρεές χρηματικών ποσών από συγγενικά πρόσωπα.
Με την επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης, όλοι αυτοί οι φορολογούμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με ένα φόρο που το ύψος του θα εξαρτηθεί από τον τρόπο που θα εφαρμοστεί το τεκμήριο.
Για την εφαρμογή του τεκμηρίου κατοχής και χρήσης ΙΧ μπορεί να εφαρμοστεί ως κριτήριο είτε η αξία του είτε ο κυβισμός του είτε ένας συνδυασμός και των δύο.
Για παράδειγμα, για την κατοχή και χρήση ενός Ι.Χ. κυβισμού 2.000 κ.εκ., το τεκμαρτό εισόδημα μπορεί να ορισθεί στα 20.000 ευρώ. Στον μισθωτό που θα δηλώσει το 2009 εισόδημα 18.000 ευρώ αντιστοιχεί φόρος εισοδήματος 1.500 ευρώ.
Ωστόσο, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος, λόγω του τεκμηρίου διαβίωσης, θα φορολογηθεί για τεκμαρτό εισόδημα 20.000 ευρώ και θα καταβάλει φόρο εισοδήματος 2.000 ευρώ, δηλαδή 500 ευρώ περισσότερα από αυτά που πραγματικά του αναλογούν.
Εχει να φάει κλάμα στις εκλογές που θα το θυμάται για πολλά χρόνια.........
Νέο «χαράτσι» για τα έσοδα
Τεκμήριο διαβίωσης για όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα από το 2009
Για την εφαρμογή του τεκμηρίου μπορεί να εφαρμοστεί η αξία του ΙΧ, ο κυβισμός του είτε και τα δύο
Αθήνα
Μολονότι το 2003 είχε καταργηθεί ως αναποτελεσματικό μέτρο κατά της φοροδιαφυγής, η κυβέρνηση επαναφέρει από το 2009 το τεκμήριο διαβίωσης για όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα, προσθέτοντας νέα φορολογικά βάρη στους πολίτες.
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Τα Νέα, το τεκμήριο κατοχής ΙΧ καταργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2003 και διατηρήθηκε μόνο για κατοχή και χρήση ΙΧ που η εργοστασιακή τους αξία ξεπερνά τα 50.000 ευρώ (η λιανική τιμή τους συνήθως ξεπερνά τα 80.000 ευρώ).
Το τεκμήριο επιβαρύνει με πρόσθετο φόρο μέσω επιβολής τεκμαρτού εισοδήματος φορολογουμένους, ακόμη και μισθωτούς, οι οποίοι θέλουν να έχουν στην κατοχή τους ένα δεύτερο ΙΧ.
Λειτουργεί παράλληλα ως αντικίνητρο για την αγορά μεγαλύτερου κυβισμού ΙΧ, ενώ απαγορεύει ουσιαστικά και την αγορά ΙΧ από νέους (φοιτητές κ.λπ.), οι οποίοι δεν εργάζονται, και για την κατοχή και χρήση ενός αυτοκινήτου θα πρέπει κάθε χρόνο να καταβάλουν φόρο για τεκμαρτό εισόδημα, το οποίο όμως δεν αποκτούν.
Μετά την ουσιαστική κατάργηση του τεκμηρίου, όμως, το 2003, η αγορά αυτοκινήτου και κυρίως το καταναλωτικό πρότυπο της οικογένειας αναφορικά με το ΙΧ άλλαξε άρδην.
Την τελευταία πενταετία πολλές οικογένειες, απαλλαγμένες από την παγίδα του τεκμηρίου, απέκτησαν και δεύτερο ΙΧ, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά αντικατέστησαν το ΙΧ τους με υψηλότερου κυβισμού αυτοκίνητα (τζιπ κ.λπ.) και πολλοί φορολογούμενοι που δεν έχουν εισόδημα διότι δεν εργάζονται, απέκτησαν ΙΧ με δωρεές χρηματικών ποσών από συγγενικά πρόσωπα.
Με την επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης, όλοι αυτοί οι φορολογούμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με ένα φόρο που το ύψος του θα εξαρτηθεί από τον τρόπο που θα εφαρμοστεί το τεκμήριο.
Για την εφαρμογή του τεκμηρίου κατοχής και χρήσης ΙΧ μπορεί να εφαρμοστεί ως κριτήριο είτε η αξία του είτε ο κυβισμός του είτε ένας συνδυασμός και των δύο.
Για παράδειγμα, για την κατοχή και χρήση ενός Ι.Χ. κυβισμού 2.000 κ.εκ., το τεκμαρτό εισόδημα μπορεί να ορισθεί στα 20.000 ευρώ. Στον μισθωτό που θα δηλώσει το 2009 εισόδημα 18.000 ευρώ αντιστοιχεί φόρος εισοδήματος 1.500 ευρώ.
Ωστόσο, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος, λόγω του τεκμηρίου διαβίωσης, θα φορολογηθεί για τεκμαρτό εισόδημα 20.000 ευρώ και θα καταβάλει φόρο εισοδήματος 2.000 ευρώ, δηλαδή 500 ευρώ περισσότερα από αυτά που πραγματικά του αναλογούν.
Έτσι και αλλιώς οι θεσμικοί έχουν ιδιαίτερο φορολογικό καθεστώς.
Ακριβώς.
Να και ένας διαβασμένος που δεν αρέσκετε σε χαρακτηρισμούς και ύβρεις όπως κάτι τρις-κακόμοιρα τσουτσεκάκια άνωθεν.
1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
Είμαι 10 χρόνια ε.ε.
Σου έκανα μια ερώτηση και απαντάς με περιφρονητικό/απαξιωτικό χαρακτηρισμό.
Να υποθέσω ότι είσαι απλά ΗΛΙΘΙΟΣ;
Εκτός του ότι προκλητικά βρίζεις, εγώ έχω γίνει μάρτυρας προσωπικών περιπτώσεων που
ακολουθείται η λογική της υποτιμολόγησης για να πληρώσω την υπηρεσία λιγότερο.
Με απλά λόγια..... Το ποσό είναι 100, σου γράφω 50 για να γλιτώσεις ΦΠΑ.... Βέβαια ο λαβών τα 50 τα βάζει τσέπη μαύρα......
Η μήπως και αυτό που λέω αποτελεί ηλιθιότητα;
Ακριβώς.
Να και ένας διαβασμένος που δεν αρέσκετε σε χαρακτηρισμούς και ύβρεις όπως κάτι τρις-κακόμοιρα τσουτσεκάκια άνωθεν.
Δεν απαντάς όμως, φλούφλη. Μόνο χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Αυτά τα ξέρω κι εγώ, αυνάνα του πληκτρολογίου.
1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
ρε 21.......
μπορείς να μου εξηγήσεις προς τι τέτοια κόντρα;
Εάν υπάρχει θέμα μεταξύ σας ΟΚ.
αλλιώς ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την αιτία.....
ρε 21.......
Όχι ρε αδερφέ, δεν τον ξέρω τον τύπο αλλά του έκανα μια ερώτηση και μου απάντησε με απαξιωτικό/περιφρονητικό χαρακτηρισμό ("δεν είσαι επαγγελματίας", "είσαι θεωρητικός ( !! ) διαμαρτυρόμενος") τον οποίο ανταπέδωσα σχετικά "κόσμια". Εγώ προκάλεσα;
Επαναλαμβάνω και πάλι, είμαι 10 χρόνια ε.ε. και αυτά που λες δεν μπορώ να τα κάνω σχεδόν ποτέ.
2 άγνωστοι που ανταλλάσουν απόψεις σε ένα φόρουμ δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν ο ένας με τον άλλο. Οι βλακώδεις χαρακτηρισμοί και αντιπαραθέσεις αρχίζουν όταν υπάρχει έλλειψη επιχειρημάτων και μυαλού (τι να περιμένεις από 21 gr μόνο). Αυτά μαζι με τα κόμπλεξ και τα στερεότυπα δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.
Πάγια τακτική μου είναι να μη συνεχίζω την αντιπαράθεση και αυτό θα πράξω και τώρα. Ο εν λόγω κύριος ας συνεχίσει να χτυπιέται με τους ομοίους του.
Πάγια τακτική μου είναι να μη συνεχίζω την αντιπαράθεση και αυτό θα πράξω και τώρα. Ο εν λόγω κύριος ας συνεχίσει να χτυπιέται με τους ομοίους του.
1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
Όχι ρε αδερφέ, δεν τον ξέρω τον τύπο αλλά του έκανα μια ερώτηση και μου απάντησε με απαξιωτικό/περιφρονητικό χαρακτηρισμό ("δεν είσαι επαγγελματίας", "είσαι θεωρητικός ( !! ) διαμαρτυρόμενος") τον οποίο ανταπέδωσα σχετικά "κόσμια". Εγώ προκάλεσα;
Επαναλαμβάνω και πάλι, είμαι 10 χρόνια ε.ε. και αυτά που λες δεν μπορώ να τα κάνω σχεδόν ποτέ.
Οκ. δέχομαι ότι εσύ ΔΕΝ μπορείς.. Εγώ έχω γίνει πάντως προσωπικός μάρτυρας όπως προείπα.
Να κάνω και μια γενική τοποθέτηση.
Είναι δεδομένο ότι οι ΕΕ (και βέβαια όχι όλοι) έχουν μεγάλη δυνατότητα να αποκρύψουν εισοδήματα κάτι που είναι προφανές ότι οι μισθωτοί δεν μπορούν.Οχι γιατί είναι καλύτερα παιδιά, αλλά γιατί το σύστημα δεν τους το επιτρέπει.
Από την άλλη, η δυνατότητα που έχουν οι ΕΕ της λεγόμενης αυτοπεραίωσης τους δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα να φορολογούνται όπως γουστάρουν......
Επισκέπτης
αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι παλι με τη ΝΔ ολοι ποως και επι μητσοτακη φωναζουν με τα απιστευτα που θελουν να επιβαλουν. δε λεω οτι το πασοκ ηταν καλυτερο αλλα ποτε ο κοσμος δεν ειχε φτασει σε αυτη τη κατασταση. τρωγαν καλα αλλα κατι διναν και στο λαο. αυτοι τρωνε μονοι τους και δεν δινουν τιποτα. οσα εφαγε το πασοκ σε 20χρονια τα εχουν φαει σε μια πενταετια και δεν δινουν και τιποτα σε εμας. μακαρι να μεινουν και αλλη τετραετια να ολοκληρωσουν το εργο 'σεμνα και ταπεινα'!!!!!!!
Συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά ανεξάρτητα απο το πόσο ειλικρινείς ειναι οι εε, γεγονός είναι ότι η κυβέρνηση βρήκε και πάλι την εύκολη λύση για να τα πάρει από αυτούς που είναι αδύναμοι να αντιδράσουν, ενώ το μεγάλο αλλά και το ξένο (χρηματηστηριακό) κεφάλαιο παραμένει ανεξέλεγκτο. Τα μερίσματα των μικρομετόχων τους πείραξαν; Δεν υπάρχει φιλότιμο σ αυτή τη χώρα. Πάει και τελείωσε... Την κυβέρνηση αυτή υποτίθεται ότι την ψηφίσαμε επειδή θα ήταν διαφορετική. Αλλά δεν φταινε αυτοί, εμείς είμαστε οι μαλάκες της ιστορίας όπως πάντα...Φταίει,λέει, η διεθνής συγκυρία (το πετρέλαιο συνεχίζει και σήμερα την καθοδική του πορεία σπάζοντας προς τα κάτω τα 110 δολλάρια το βαρέλι)
Αντε να χαθείτε υποκριτές...
Υ.Γ. Εγώ είμαι ΜΙΣΘΩΤΟΣ παρεπιπτόντως...
Αντε να χαθείτε υποκριτές...
Υ.Γ. Εγώ είμαι ΜΙΣΘΩΤΟΣ παρεπιπτόντως...
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 41
- Εμφανίσεις
- 3K