Νέα

Η Κυβέρνηση καταργεί το αφορολόγητο των ελεύθερων επαγγελματιών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα 21 Grams
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 584
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
56
Πόντοι
4.095
Διότι ως γνωστόν το κύκλωμα της διαφθοράς μας ενοχλεί κυρίως όταν εμείς δεν ειμαστε μέσα!!! Χαχαχα...

Golden Rule.

Εκεί βασίζεται αυτό που λένε και πολλοί "και στο ΠΑΣΟΚ τα τρώγανε, αλλά δίνανε και κάτι στον κοσμάκη". Εκεί είναι η ουσία, όλα τα άλλα είναι μαλακίες.

κόζα νόστρα λέμεεεεεεεε

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
Σταύρε, μας τα χάλασες μόνο στο σημείο 7 για το αν ο Γιώργος ήταν καλός υπουργός.

Εγώ που δεν τον έχω σε εκτίμηση, λέω πως ήταν ο καλύτερος υπουργός εξωτερικών που είχαμε ποτέ. Συγκριτικά πάντα. (το πρόβλημα είναι πως μόνο αυτό ξέρει να κάνει καλά).
Ως χώρα τρώγαμε συνεχώς σφαλιάρες, ενώ με Γιώργο (και Σημίτη πρωθ.) βάλαμε την Κύπρο στην ΕΕ, κάτι που το θεωρούσαμε απολύτως ακατόρθωτο. Ο ελιγμός για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ ήταν επίσης πολύ πετυχημένος διότι έτσι έπαψαν οι άλλοι ευρωπαίοι να κρύβονται πίσω από τη δική μας άρνηση.

Αντικειμενικά, εσύ βλέπεις κανένα καλύτερο ΥΠΕΞ; Ποιος; Ο Μολυβιάτης, η Ντόρα, ο Σαμαράς; χαχαχα

Τα έχω ξαναγράψει, αλλά δε τα θυμάστε:
Η θέση του ΥΠ.ΕΞ. είναι "κοινωνική".
Οι "ικανότητες" του ΥΠ.ΕΞ δεν έχουν τόση σημασία, γιατί τα θέματα είναι τόσο περίπλοκα, που ένας άνθρωπος δε μπορεί να τα λύσει.
Οι υπηρεσίες (του Υπ.Εξ.) είναι που φέρνουν το βάρος της δουλειάς, και όχι ο υπουργός.
Ο υπουργός έχει επιτυχίες (όσο αυτό έχει σημασία) λόγω γνωριμιών, προσωπικής χάρης, μόρφωσης, και άλλων τέτοιων "κοινωνικών" χαρακτηριστικών, αλλά δεν είναι αυτός που θα κάτσει κάτω να διαβάσει συνθήκες για να τις προβάλλει στον ΟΗΕ και στις ξένες κυβερνήσεις.
Πέρα απ' τα κοινωνικά, ο Υπ.Εξ. έχει (βέβαια) την ευθύνη να διατηρεί τις υπηρεσίες του Υπ.Εξ. σε καλή κατάσταση, δίνοντας κρίσιμες θέσεις σε άξιους, και βάζοντας τους τενεκέδες στο ψυγείο...
Είναι πολλά λοιπόν που κρίνουν έναν υπουργό Εξ. αν ήταν καλός ή κακός, (πιό ακριβής διατύπωση είναι "καλός ή μαλάκας" - "κακός" με την έννοια της πρόθεσης δε νομίζω ότι υπήρξε κανένας), και αυτοί που ανέφερες είναι πολύ προσφατοι για να κριθούν ιστορικά...

Πάντως ο Γ.Π. ήταν μια προσωπικότητα που ΣΑΦΩΣ επισκιαζόταν απ τον πατέρα του, και αυτό ίσχυε ακόμα και μετά το θάνατο του Αντρέα, όταν ήταν Υπ.Εξ. επί Σημίτη.

Τώρα, που ο Α. Παπ. είναι σαφώς παρελθόν, το τι κάνει στο ΠΑΣΟΚ το βλέπουμε...

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
87
Πόντοι
4.545
Να αλλαξω λιγο θεμα.
Σοβαρα τωρα παιδια.
Εγω πιστευω οτι το ΠΑΣΟΚ ειναι ενα κομμα τσιρκο.
Εντουτοις πολυ αμφιβαλλω αν θα καταφερνε να ειναι χειροτερη κυβερνηση απο τη ΝΔ αν ηταν στην εξουσια για μια τετραετια.
Πως ειναι δυνατον μια κυβερνηση να ειναι τοσο αντιλαικη? Να εχει καταφερει να δυσαρεστησει το 99% του πληθυσμου?
Τουλαχιστον να εκανε μεταρρυθμισεις που να ειχαν καποιο μακροχρονιο οφελος?
Ειναι δυνατον ενα τοσο "μεγαλο" κομμα να μην εχει οραμα? Να ειναι τοσο κοντοφθαλμο? Να κοιταει μονο πως θα γιγαντωσει τις
τεραστιες επιχειρησεις?

Περιβαλλον-οικονομια-παιδεια-υγεια-αστυνομια-εξωτερικη πολιτικη-διαφθορα-ανεργια. Ολα πανε μια χαρα.

Το θεμα δεν ειναι οτι δε παμε καλα αλλα οτι ο κοσμος εχει χασει την ελπιδα. Δε περιμενει τιποτα πια.
Νομιζω οτι  εχει ερθει η ωρα του λαου. Ο λαος πρεπει να δωσει τις λυσεις απο μονος του.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Golden Rule.

Εκεί βασίζεται αυτό που λένε και πολλοί "και στο ΠΑΣΟΚ τα τρώγανε, αλλά δίνανε και κάτι στον κοσμάκη". Εκεί είναι η ουσία, όλα τα άλλα είναι μαλακίες.

κόζα νόστρα λέμεεεεεεεε
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Γνώμη του (και δικαίωμά του να σκέφτεται έτσι), αλλά το νομοθετικό μας όργανο, δημοκρατικά εκλεγμένο, αποφάσισε να μην μετριέται έτσι το ποσοστό....

Εάν δεν αρέσει, ψηφίστε κάποιον που θα το αλλάξει, προσωπικά συμφωνώ με τον τρόπο που μετράνε τα ποσοστά (επίσης γνώμη μου και δικαίωμά μου)

Αλλά κόφτε το παραμύθι με την μαλακία του Έλληνα, τα ποσοστά κλπ. Έτσι εκφράζεται σήμερα η δημοκρατία. Εάν δεν αρέσει, ψηφίστε κάποιον που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο που θα γίνεται αυτή η έκφραση. Μέχρι τότε, όλα τα σχόλια περί μαλακίας Ελλήνων κλπ, προσωπικά και με μία δόση υπερβολής μου θυμίζουν άσχημες εποχές.

Α, εδώ θα σε μαλώσω.

Αφού όλα τα κόμματα αλλάζουν τον εκλογικό νόμο όπως τους συμφέρει.

Για παράδειγμα, η ΝΔ άλλαξε τον εκλογικό νόμο και πρόσθεσε την διάταξη ότι ο πρώτος πριμοδοτείται με 50 έδρες, διάφορα περί συνασπισμών κομμάτων και για να μην ξεχνιόμαστε την αναγκαστική ποσόστωση των συνδυασμών κατά το 1/3 με γυναίκες.

Υπήρχε έστω και μία από αυτές τις διατάξεις ως πρόταση στο εκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ;
Για να μην σου πω ότι ο Ζαγορίτης είχε δηλώσει πριν ότι ο εκλογικός νόμος ΔΕΝ θα αλλάξει:
Και που ξέρεις εσύ ότι αν γνώριζαν οι Έλληνες ψηφοφόροι μέλη του bourdela.com ότι αναγκαστικά θα πρέπει να διαλέξουν μελλοντικά ανάμεσα σε τόσες πολλές Ελλεεινίδες που κόβουν θέσεις από άξιους υποψήφιους άνδρες θα ψήφιζαν την παρούσα κυβέρνηση;;;
(αααα ξέχασα, εδώ μέσα δεν ψήφισε κανένας την παρούσα κυβέρνηση, entschuldigung bitte)

12 ημέρες μετά τις εκλογές, έρχεται ο Κ.Κ. ο Β΄ και στις προγραμματικές δηλώσεις στην Βουλή αναφέρει ότι ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει (όπως και έγινε).

Και που είσαι: ακόμη πέφτει μαγείρεμα. Γιατί με τον Καποδίστρια Β' πολλά παίζονται.

Υ.Γ.: Βρε τι παθαίνω με το να είναι νέκρα η RLD. Ποστάρω για τον εκογικό νόμο.

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Να αλλαξω λιγο θεμα.
Σοβαρα τωρα παιδια.
Εγω πιστευω οτι το ΠΑΣΟΚ ειναι ενα κομμα τσιρκο.
Εντουτοις πολυ αμφιβαλλω αν θα καταφερνε να ειναι χειροτερη κυβερνηση απο τη ΝΔ αν ηταν στην εξουσια για μια τετραετια.
Πως ειναι δυνατον μια κυβερνηση να ειναι τοσο αντιλαικη? Να εχει καταφερει να δυσαρεστησει το 99% του πληθυσμου?
Τουλαχιστον να εκανε μεταρρυθμισεις που να ειχαν καποιο μακροχρονιο οφελος?
Ειναι δυνατον ενα τοσο "μεγαλο" κομμα να μην εχει οραμα? Να ειναι τοσο κοντοφθαλμο? Να κοιταει μονο πως θα γιγαντωσει τις
τεραστιες επιχειρησεις?

Περιβαλλον-οικονομια-παιδεια-υγεια-αστυνομια-εξωτερικη πολιτικη-διαφθορα-ανεργια. Ολα πανε μια χαρα.

Το θεμα δεν ειναι οτι δε παμε καλα αλλα οτι ο κοσμος εχει χασει την ελπιδα. Δε περιμενει τιποτα πια.
Νομιζω οτι  εχει ερθει η ωρα του λαου. Ο λαος πρεπει να δωσει τις λυσεις απο μονος του.

Ρε πισο, αυτό είναι το πρόβλημά μας.

Στην Ελλάδα δεν έχουμε σοβαρά κόμματα, και κυρίως δεν έχουμε σοβαρή δεξιά.
Αυτό είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα. Μακάρι να είχαμε ένα Σαροζύ ή καμία Μέρκελ.

Προσωπικά πιστεύω πως το 2004 έπρεπε να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία γιατί η εναλλαγή είναι καλό πράγμα για τη δημοκρατία.

Αλλά αυτό το χάλι δεν το περίμενα. Αυτοί είναι τυχάραμπαστοι τελείως. Καμία σχέση με ευρωπαϊκό δεξιό κόμμα. Κυβερνάνε με ορίζοντα 48ώρου και με πυξίδα τα μιρκοσυμφέροντα του κάθε υπουργίσκου.
Ο πρωθυπουργός είναι διακοσμητικός όσο ποτέ άλλοτε. Οι υπουργοί αφιερώνουν το 85% του χρόνου τους σε μικρολαμογιές. (Οι πασόκοι αφιέρωναν το 40%-50%, αυτή είναι ίσως η βασική διαφορά τους).

Και η χώρα είναι πραγματικά ακυβέρνητη και πάει από το κακό στο χειρότερο.

Προσπαθώ να βρω ένα θέμα (έστω μικρό) στο οποίο τώρα να είναι καλύτερα απ ότι πριν και δεν μπορώ να βρω. Έστω μια μικρή επιτυχιούλα της ΝΔ... Υπάρχει;

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
87
Πόντοι
4.545
Α, εδώ θα σε μαλώσω.

Αφού όλα τα κόμματα αλλάζουν τον εκλογικό νόμο όπως τους συμφέρει.

Για παράδειγμα, η ΝΔ άλλαξε τον εκλογικό νόμο και πρόσθεσε την διάταξη ότι ο πρώτος πριμοδοτείται με 50 έδρες, διάφορα περί συνασπισμών κομμάτων και για να μην ξεχνιόμαστε την αναγκαστική ποσόστωση των συνδυασμών κατά το 1/3 με γυναίκες.

Υπήρχε έστω και μία από αυτές τις διατάξεις ως πρόταση στο εκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ;
Για να μην σου πω ότι ο Ζαγορίτης είχε δηλώσει πριν ότι ο εκλογικός νόμος ΔΕΝ θα αλλάξει:
Και που ξέρεις εσύ ότι αν γνώριζαν οι Έλληνες ψηφοφόροι μέλη του bourdela.com ότι αναγκαστικά θα πρέπει να διαλέξουν μελλοντικά ανάμεσα σε τόσες πολλές Ελλεεινίδες που κόβουν θέσεις από άξιους υποψήφιους άνδρες θα ψήφιζαν την παρούσα κυβέρνηση;;;
(αααα ξέχασα, εδώ μέσα δεν ψήφισε κανένας την παρούσα κυβέρνηση, entschuldigung bitte)

12 ημέρες μετά τις εκλογές, έρχεται ο Κ.Κ. ο Β΄ και στις προγραμματικές δηλώσεις στην Βουλή αναφέρει ότι ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει (όπως και έγινε).

Και που είσαι: ακόμη πέφτει μαγείρεμα. Γιατί με τον Καποδίστρια Β' πολλά παίζονται.

Ο Καποδιστριας Β γινεται για να αυξηθουν οι πιθανοτητες να επανεκλεγει η ΝΔ.
Θα κοψουν και θα ραψουν τις πειφερειες οπως τους βολευει.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
Τελικά εσύ συμφωνείς με το μέτρο;
Κοίτα, δεν έχω διαβάσει το νόμο για να έχω άμεση άποψη, η προκατάληψή μου (και η διαίσθησή μου) πάντως μου λένε ότι:

1) Το κριτήριο που θεσπίστηκε είναι ΚΑΘΑΡΑ το εισπρακτικό, και όχι το κοινωνικής δικαιοσύνης, πάταξης φοροδιαφυγής, και άλλες τέτοιες παπαριές.

2) Θα έχει εκλογικό κόστος, αλλά η κατάσταση στα κρατικά οικονομικά είναι τόσο χάλια, που δεν είχαν άλλη διέξοδο.  Ο Κ.Κ. πάντως (που σαφώς το ενέκρινε, δεν έβαλε το κεφάλι του στο ντορβά ο Horsebonnet κάνοντάς τα μόνος του) έχει τη διάθεση να μην ξεφτυλιστεί (διεθνώς και ΕΕκικώς) απ' τους οικονομικούς δείκτες, ΕΣΤΩ κι αν αυτό του στοιχίσει τις επόμενες εκλογές.  Αλλά το κάνει με κάποια άνεση, γιατί αντίπαλος δεν υπάρχει.

3) Από πλευράς μεθόδευσης έκαναν τις εξής "πονηράδες":  Τα ανακοίνωσαν Αύγουστο που ο κόσμος λείπει και λίγο ενημερώνεται.  Προ-ανακοίνωσαν ότι "Ο Πρωθυπουργπός στη ΔΕΘ δε θα κάνει δυσάρεστες εκπλήξεις στους εργαζόμενους", αλλά έβαλε τον Horsebonnet να τα πει νωρίτερα, οπότε πράγματι, στη ΔΕΘ δε θα υπάρχει άλλη δυσάρεστη ανακοίνωση.  Αλήθεια είπαν.

4) Συναισθηματικά, είμαι κατά του να πληρώνονται φόροι σε ένα τόσο μη παραγωγικό και σάπιο κρατικό μηχανισμό όπως ο Ελληνικός.  Και αυτό με επηρεάζει, να λέω "ΟΧΙ", σε κάθε τέτοιου είδους μέτρο, έστω και αν δε κατέχω το θέμα.  Έχω (βλέπεις) την ευτυχία να μην είμαι στη θέση του Horsebonnet, οπότε (αν ήμουν) θα έπρεπε να βγάλω το φίδι απ την τρύπα.
Τότε, δε ξέρω τι θα έκανα.  
Τώρα, λέω: "Καριόλες, θα κρύβω όσα περισσότερα μπορώ".

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
87
Πόντοι
4.545
Αλλά αυτό το χάλι δεν το περίμενα. Αυτοί είναι τυχάραμπαστοι τελείως. Καμία σχέση με ευρωπαϊκό δεξιό κόμμα. Κυβερνάνε με ορίζοντα 48ώρου και με πυξίδα τα μιρκοσυμφέροντα του κάθε υπουργίσκου.

Αυτο ηταν η δικαιολογια του κοψοχερη το 2004. Αν και πιστευω οτι κανεις σκεπτομενος δε μπορουσε να περιμενει τιποτα αποτ ον Κ.Καραμανλη.
Για το 2007 υπαρχει καμια δικαιολογια? Τι σκεφτομασταν σαν λαος? Ειμαστε τοσο ΓΤΠ?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
Α, και ξέχασα (πάντα ξεχνάω το Υ.Γ. που θέλω να γράψω στο τέλος):

Horsebonnet - Αλογοσκούφης.

Horse = άλογο,  bonnet = σκούφος.

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
87
Πόντοι
4.545
Κοίτα, δεν έχω διαβάσει το νόμο για να έχω άμεση άποψη, η προκατάληψή μου (και η διαίσθησή μου) πάντως μου λένε ότι:

1) Το κριτήριο που θεσπίστηκε είναι ΚΑΘΑΡΑ το εισπρακτικό, και όχι το κοινωνικής δικαιοσύνης, πάταξης φοροδιαφυγής, και άλλες τέτοιες παπαριές.

2) Θα έχει εκλογικό κόστος, αλλά η κατάσταση στα κρατικά οικονομικά είναι τόσο χάλια, που δεν είχαν άλλη διέξοδο.  Ο Κ.Κ. πάντως (που σαφώς το ενέκρινε, δεν έβαλε το κεφάλι του στο ντορβά ο Horsebonnet κάνοντάς τα μόνος του) έχει τη διάθεση να μην ξεφτυλιστεί (διεθνώς και ΕΕκικώς) απ' τους οικονομικούς δείκτες, ΕΣΤΩ κι αν αυτό του στοιχίσει τις επόμενες εκλογές.  Αλλά το κάνει με κάποια άνεση, γιατί αντίπαλος δεν υπάρχει.

3) Από πλευράς μεθόδευσης έκαναν τις εξής "πονηράδες":  Τα ανακοίνωσαν Αύγουστο που ο κόσμος λείπει και λίγο ενημερώνεται.  Προ-ανακοίνωσαν ότι "Ο Πρωθυπουργπός στη ΔΕΘ δε θα κάνει δυσάρεστες εκπλήξεις στους εργαζόμενους", αλλά έβαλε τον Horsebonnet να τα πει νωρίτερα, οπότε πράγματι, στη ΔΕΘ δε θα υπάρχει άλλη δυσάρεστη ανακοίνωση.  Αλήθεια είπαν.

4) Συναισθηματικά, είμαι κατά του να πληρώνονται φόροι σε ένα τόσο μη παραγωγικό και σάπιο κρατικό μηχανισμό όπως ο Ελληνικός.  Και αυτό με επηρεάζει, να λέω "ΟΧΙ", σε κάθε τέτοιου είδους μέτρο, έστω και αν δε κατέχω το θέμα.  Έχω (βλέπεις) την ευτυχία να μην είμαι στη θέση του Horsebonnet, οπότε (αν ήμουν) θα έπρεπε να βγάλω το φίδι απ την τρύπα.
Τότε, δε ξέρω τι θα έκανα.  
Τώρα, λέω: "Καριόλες, θα κρύβω όσα περισσότερα μπορώ".

Εγω πιστευω οτι θα ηταν πιο σωστο να υπαρχουν αντικειμενικα κριτιρια ανα επαγγελμα.
Αυτο το μετρο δε λυνει το προβλημα της φοροδιαφυγης και ειναι αδικο.
Πχ αν ενας ιδιοκτητης μπαρ δηλωνει 7.000 (ενω βγαζει 70.000) πριν δε πληρωνε φορο. Τωρα θα πληρωνει 700 ευρω (αν και πιστευω οτι τωρα θα δηλωνει κατω απο 7000). Ειναι δικαιο αυτο δηλ? Σταματας τη φοροδιαφυγη?
Ενας ειλικρινης ε.ε. που δηλωνει πχ 50.000 πριν φορολογουνταν για τα 39.500. Τωρα πληρωνει 1050 ευρω επιπλεον. Ειναι δικαιο αυτο?

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Αυτο ηταν η δικαιολογια του κοψοχερη το 2004. Αν και πιστευω οτι κανεις σκεπτομενος δε μπορουσε να περιμενει τιποτα αποτ ον Κ.Καραμανλη.
Για το 2007 υπαρχει καμια δικαιολογια? Τι σκεφτομασταν σαν λαος? Ειμαστε τοσο ΓΤΠ?

Κοψοχέρης δεν είμαι γιατί δεν τους ψήφισα. Γιατί δεν μου πήγαινε καθόλου ο κάλπικος λαϊκισμός τους και ούτε γούσταρα να με κυβερνάει ανεπάγγελτος.

Παρ όλα αυτά πίστευα πως η εναλλαγή αυτή είναι καλή για τη χώρα. Πως θα σοβαρευτούν και θα την πάνε μια σπιθαμή μπροστά. Αυτό έλεγα και στους φίλους μου που ψήφισαν ΝΔ.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
56
Πόντοι
4.095
Α, εδώ θα σε μαλώσω.
........

Δεν θα διαφωνήσω....δεν ήξερα ότι θα αλλάξουν τον νόμο....αλλά ήμουν σίγουρος ότι θα το κάνουν. Οι πρώτοι ήταν? ή οι τελευταίοι?

Αν και το θέμα και αυτό που έγραψα σχετικά, ήταν κατά πόσο μετράνε την αποχή στα ποσοστά ή όχι, και όχι ο εκλογικός νόμος σχετικά με τις έδρες.

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Εγω πιστευω οτι θα ηταν πιο σωστο να υπαρχουν αντικειμενικα κριτιρια ανα επαγγελμα.
Αυτο το μετρο δε λυνει το προβλημα της φοροδιαφυγης και ειναι αδικο.
Πχ αν ενας ιδιοκτητης μπαρ δηλωνει 7.000 (ενω βγαζει 70.000) πριν δε πληρωνε φορο. Τωρα θα πληρωνει 700 ευρω (αν και πιστευω οτι τωρα θα δηλωνει κατω απο 7000). Ειναι δικαιο αυτο δηλ? Σταματας τη φοροδιαφυγη?
Ενας ειλικρινης ε.ε. που δηλωνει πχ 50.000 πριν φορολογουνταν για τα 39.500. Τωρα πληρωνει 1050 ευρω επιπλεον. Ειναι δικαιο αυτο?

Και εγώ αυτό πίστευα πως θα κάνουν. Αυτό ακριβώς είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ με τον Αλέκο Παπαδόπουλο (από τους λίγους σοβαρούς πολιτικούς).
Αυτό που έκαναν τώρα είναι παρανοϊκό.
Θυμίζει ναζιστικές μεθόδους: δεν αυτοκαταδίδονται αυτοί που φοροδιαφεύγουν? Όλοι τιμωρία με 1.000 ευρώ φόρο!

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
87
Πόντοι
4.545
Κοψοχέρης δεν είμαι γιατί δεν τους ψήφισα. Γιατί δεν μου πήγαινε καθόλου ο κάλπικος λαϊκισμός τους και ούτε γούσταρα να με κυβερνάει ανεπάγγελτος.

Παρ όλα αυτά πίστευα πως η εναλλαγή αυτή είναι καλή για τη χώρα. Πως θα σοβαρευτούν και θα την πάνε μια σπιθαμή μπροστά. Αυτό έλεγα και στους φίλους μου που ψήφισαν ΝΔ.

Kαι εγω ηθελα να φυγει η σαπιλα. Δε τσιμπησα ομως με τον Κωστακη.
Παντως πιστευω οτι κατα ενα μεγαλο ποσοστο φταιει και ο Βενιζελος για τα χαλια
της πολιτικης καταστασης στην Ελλαδα. Αν φαιροταν εξυπνα θα ειχε βγει αρχηγος στο ΠΑΣΟΚ και
θα υπηρχε μια κρυφη ελπιδα για καποιους οιτ ισως κατι θα μπορουσε να αλλαξει.
Τι εμμονη ειναι αυτη του Γιωργου? Αναρωτιεμαι, αν δεν τον διωξουν πυξ-λαξ θα φυγει μονος του οταν ξανα-χασει
στις επομενες εθνικες εκλογες?

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
87
Πόντοι
4.545
Και εγώ αυτό πίστευα πως θα κάνουν. Αυτό ακριβώς είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ με τον Αλέκο Παπαδόπουλο (από τους λίγους σοβαρούς πολιτικούς).
Αυτό που έκαναν τώρα είναι παρανοϊκό.
Θυμίζει ναζιστικές μεθόδους: δεν αυτοκαταδίδονται αυτοί που φοροδιαφεύγουν? Όλοι τιμωρία με 1.000 ευρώ φόρο!

Φιλε σε βρισκω πολυ σωστο στις αποψεις σου. Συμφωνω με αυτα που λες σχεδον σε ολα τα θεματα (αν και εχουν ακουστει διαφορα για τον Αλεκο).

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Kαι εγω ηθελα να φυγει η σαπιλα. Δε τσιμπησα ομως με τον Κωστακη.
Παντως πιστευω οτι κατα ενα μεγαλο ποσοστο φταιει και ο Βενιζελος για τα χαλια
της πολιτικης καταστασης στην Ελλαδα. Αν φαιροταν εξυπνα θα ειχε βγει αρχηγος στο ΠΑΣΟΚ και
θα υπηρχε μια κρυφη ελπιδα για καποιους οιτ ισως κατι θα μπορουσε να αλλαξει.
Τι εμμονη ειναι αυτη του Γιωργου? Αναρωτιεμαι, αν δεν τον διωξουν πυξ-λαξ θα φυγει μονος του οταν ξανα-χασει
στις επομενες εθνικες εκλογες?

Παρά τις σοβαρές μου επιφυλάξεις για το Γιώργο, νομίζω πως και ο Βενιζέλος είναι ακατάλληλος. Πολύ φαφλατάς και κάλπικος αδελφέ μου. Σου δίνει την εντύπωση πως δεν πιστεύει σε τπτ παρά μόνο στη φιλοδοξία του. Αν τεθεί ξανά θέμα αλλαγής αρχηγού, θα προτιμούσα κάποιον νεώτερο. Μη ρωτήσεις όνομα, γιατί δεν το έχω βρει...

Κοίτα, μπρος στο χάλι της ΝΔ, δεν αποκλείω ο λαός από απελπισία να στραφεί προς το ΠΑΣΟΚ του Γιώργο. Λέμε τώρα...
Στην τελική, νομίζω πως ούτε το 2004 είχαν εμπιστοσύνη στον Καραμανλή. Απλώς τον ψήφισαν για να φύγει το ΠΑΣΟΚ. Μετά άρχισε να τους αρέσει ως ηγέτης. Διότι τα ράσα κάνουν και τον παπά.

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
87
Πόντοι
4.545
Διαβασα στα ΝΕΑ οτι θα καταργηθει το αφορολογητο των 10.500 ευρω μονο για οσους εχουν κανει εναρξη επαγγελματος τουλαχιστον πριν 3 χρονια. Ισχυει αυτο?
Δηλαδη οι νεοι εε θα εχουν το αφορολογητο οριο? Ξερει καποιος να μας πει αν ισχυει αυτο?
Υπαρχει πουθενα επισημο εγγραφο που να αναφερει αναλυτικα τι προβλεπει το νομοσχεδιο?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom