Νέα

Η Κυβέρνηση καταργεί το αφορολόγητο των ελεύθερων επαγγελματιών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα 21 Grams
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 584
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
4.545
Διαβασα στα ΝΕΑ οτι θα καταργηθει το αφορολογητο των 10.500 ευρω μονο για οσους εχουν κανει εναρξη επαγγελματος τουλαχιστον πριν 3 χρονια. Ισχυει αυτο?
Δηλαδη οι νεοι εε θα εχουν το αφορολογητο οριο? Ξερει καποιος να μας πει αν ισχυει αυτο?
Υπαρχει πουθενα επισημο εγγραφο που να αναφερει αναλυτικα τι προβλεπει το νομοσχεδιο?

ΜΕΡΟΣ Γ΄
ΜΕΤΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΛΠ.
Άρθρο 14
Φορολογικές κλίμακες
1. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 9 του ν.2238/1994 (ΦΕΚ Α΄ 151) προστίθεται νέο δεύτερο εδάφιο ως εξής:
«Ο ενδιάμεσος φορολογικός συντελεστής 25% των κλιμάκων αυτών μειώνεται σταδιακά κατά μία ποσοστιαία μονάδα κάθε έτος, από το έτος 2010 μέχρι και το έτος 2014. Το έτος 2014 ο ενδιάμεσος φορολογικός συντελεστής θα ανέρχεται σε 20%.».
2. Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του ν.2238/1994 (ΦΕΚ Α΄ 151) προστίθενται εδάφια ως εξής:
«Ο φορολογικός συντελεστής του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας (β) ορίζεται σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%)για τους φορολογούμενους που ο φόρος υπολογίζεται με την κλίμακα αυτή και αποκτούν εισοδήματα από υπηρεσίες ελευθερίων επαγγελμάτων της παραγράφου 1 του άρθρου 48 ή από ατομική εμπορική επιχείρηση ή και από τις δύο κατηγορίες εισοδήματος.
Το προηγούμενο εδάφιο δεν εφαρμόζεται α) για όσους υπέβαλαν δήλωση έναρξης εργασιών για πρώτη φορά για το έτος της έναρξης και για τα δύο επόμενα έτη και β) για όσους αποκτούν εισόδημα αποκλειστικά από γεωργικές επιχειρήσεις και ανεξάρτητα από τον τρόπο υπολογισμού του εισοδήματός τους.».

O αδερφος μου που ειναι νεος τη γλυτωσε ο κωλοφαρδος...

free

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
150
Like
2.953
Πόντοι
6.925
Παρά τις σοβαρές μου επιφυλάξεις για το Γιώργο, νομίζω πως και ο Βενιζέλος είναι ακατάλληλος. Πολύ φαφλατάς και κάλπικος αδελφέ μου. Σου δίνει την εντύπωση πως δεν πιστεύει σε τπτ παρά μόνο στη φιλοδοξία του.

Ετσι είναι, δεν κάνει μόνο να αγορευει είναι καλός.

Μη ρωτήσεις όνομα, γιατί δεν το έχω βρει...

Δεν υπάρχει δυστυχως πουθενά ένας άξιος ηγέτης. πέρασε η εποχή των ισχυρών προσωπικοτητων διεθνώς.

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115

ΜΕΡΟΣ Γ΄
ΜΕΤΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΛΠ.
Άρθρο 14
Φορολογικές κλίμακες
1. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 9 του ν.2238/1994 (ΦΕΚ Α΄ 151) προστίθεται νέο δεύτερο εδάφιο ως εξής:
«Ο ενδιάμεσος φορολογικός συντελεστής 25% των κλιμάκων αυτών μειώνεται σταδιακά κατά μία ποσοστιαία μονάδα κάθε έτος, από το έτος 2010 μέχρι και το έτος 2014. Το έτος 2014 ο ενδιάμεσος φορολογικός συντελεστής θα ανέρχεται σε 20%.».
2. Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του ν.2238/1994 (ΦΕΚ Α΄ 151) προστίθενται εδάφια ως εξής:
«Ο φορολογικός συντελεστής του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας (β) ορίζεται σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%)για τους φορολογούμενους που ο φόρος υπολογίζεται με την κλίμακα αυτή και αποκτούν εισοδήματα από υπηρεσίες ελευθερίων επαγγελμάτων της παραγράφου 1 του άρθρου 48 ή από ατομική εμπορική επιχείρηση ή και από τις δύο κατηγορίες εισοδήματος.
Το προηγούμενο εδάφιο δεν εφαρμόζεται α) για όσους υπέβαλαν δήλωση έναρξης εργασιών για πρώτη φορά για το έτος της έναρξης και για τα δύο επόμενα έτη και β) για όσους αποκτούν εισόδημα αποκλειστικά από γεωργικές επιχειρήσεις και ανεξάρτητα από τον τρόπο υπολογισμού του εισοδήματός τους.».

O αδερφος μου που ειναι νεος τη γλυτωσε ο κωλοφαρδος...
Δηλαδή ισχύει δεν τα πάω πολύ καλά με αυτές τις διατάξεις.δλδ εγώ που έκανα έναρξη το 2007 την γλυτώνω?

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Πάντως ένα είναι σίγουρο πολλά μαγαζάκια τίμια θα κλήσουν.Εάν δεν ισχύει αυτό για τους νέους Ε.Ε δευτέρα πρωί θα είμαι ο πρώτος που θα το κάνει.Γιατί είμαι και μισθωτος αλλά και ε.ε..Απο το ε.ε. δεν πολυ το κυνηγάω απλά κανένα εχτρα ευρώ αλλά εάν είναι να μου παίρνει το 10% του μισθού και ειδικά φέτος ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

takeItEasy

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
0
ειμαι κτηνιατρος μου βγηκε η πιστη και να μπω και να βγω απ τη σχολη και εξακολουθει να μου βγαινει δουλευοντας στο ιατρειο μου και τωρα ερχεται η κυβερνηση να μου βαλει χαρατσι για να συντηρησει ολα τα κρατικοδιαιτα κομματοσκυλα του δημοσιου τομεα. δε με διορισε κανενας και οτι εχω πετυχει εχει γινει με δικους μου κοπους και μετα σου λεει ελευθερη οικονομια και φιλελευθερη ΝΔ κι αυτοι σοσιαληστες ειναι αλλα ιμιτασιον που θελουν να μας βουλιαξουν ολους στη ελλαδα του γκριζου και του μετριου

Καλά, εσείς οι γιατροί μη μιλάτε κ πολύ. Κανείς ή σχεδόν κανείς σας δν δίνει απόδειξη.. Για εσάς κ κάποιους άλλους σαν εσάς (βλ. πλειοψηφία δικηγόρων, τεχνικών, κλπ) θ έπρεπε να θεσπιστεί πόθεν έσχες κ βαριές ποινές φυλάκισης, όχι να σας φορολογήσει..

takeItEasy

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
0
Α και κάτι ακόμα..

Τα μέτρα δν ταιριάζουν σε σοβαρή διοίκηση του Υπουργείου, ούτε σε σοβαρή κυβέρνηση. Είναι κατάφορα άδικα, υπερβολικά αντιεπιστημονικά και σαφέστατα αντισυνταγματικά (όπως ήταν άλλωστε κ τα πράσινα αντικειμενικά κριτήρια).

Καταδεικνύουν δύο πράγματα: (ι) την αναποτελεσματικότητα της "νέας" διακυβέρνησης και (ιι) την αναλγησία της απέναντι σε έστω και εκείνον τον ένα νομοταγή ελ. επαγγελματία.

Επίσης, φανερώνουν την έλλειψη πολιτικής βούλησης για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής. Και ως προς αυτό το σημείο, είναι συνυπεύθυνοι κ επικίνδυνοι. Αντί θα θεσπίσουν βαριές ποινές απέναντι στους φοροφυγάδες (μετατροπή σε κακούργημα, αφαίρεση άδειας λειτουργίας, κλπ), και να προασπίσουν την αξιοπιστία του φορολογικού συστήματος για την οποία δήθεν κόπτονται, μετατρέπονται σε ωμούς χασάπηδες ..

Ότι κ να πει κανείς, θα είναι λίγο, ιδιαίτερα όταν δν ακούγονται εναλλακτικές λύσεις από κανέναν. Η χώρα βυθίζεται και το πρόβλημα είναι πως η άμμος είναι κινούμενη, υπάρχει πάντα πιο κάτω..

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Ρε παιδιά...ήμαρτον με αυτά που βλέπω. Δεν με ενδιαφέρει ποιο κόμμα είναι επάνω γιατί τα τελευταία 15 χρόνια που φορολογούμαι δεν έχω δει χαϊρι από κανένα, αλλά και πιο πριν οι γονείς μου ευχαριστημένοι δεν ήτανε. Όλοι σκατιάδες είναι.
Αλλά το τελευταίο που άκουσα με έβγαλε εκτός εαυτού!!!
Δηλαδή θα φορολογήσουνε τώρα το να στέλλνεις το παιδί σου στο ιδιωτικό σχολείο αντί να το φοροαπαλλάσσουν όπως έκαναν μέχρι τώρα!
Δηλαδή σου λένε, τράβα το παιδί σου στο δημόσιο, χωρίς σχολικό, με τον κίνδυνο να το πατήσει κανένα αυτοκίνητο στο δρόμο, με δασκάλους που στην πλειοψηφία τους χαρακτηρίζονται από ωχαδερφισμό (φυσικά και υπάρχουν και εξαιρέσεις), με τις μισές χρονιές να χάνονται από καταλήψεις κι εσύ που δουλεύεις να μην ξέρεις τι να κάνεις το παιδί σου και πού να πας στη δουλειά σου, με την παραπαιδεία να είναι κανόνας και απαραίτητο έξοδο.
Και φυσικά θα πρέπει να κάνεις το ξύγκι σου ρέστα για να μπορέσεις να στείλεις το παιδί σου σε ένα καλύτερο σχολείο από αυτά, αλλά μετά να πρέπει να πληρώσεις και τους κυρίους που είχανε τη φαεινή ιδέα αυτής της φορολόγησης για να μας αραδιάσουν κι άλλες τέτοιες;

Πότε θα εξεγερθούμε; Πότε επιτέλους θα αποφασίσουμε να πετάξουμε ντομάτες και σκόρδα στους κυρίους αυτούς που μας έχουνε για πλάκα;;;

edit_antisthenis: το thread συγχωνεύτηκε.

OP
OP
2

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Ο Αλογοσκούφης θα επανέλθει με νέο πακέτο φορολογικών μέτρων για το 2009. Έτσι δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Είπαμε, ας όψεται το ανύπαρκτο/ ανίκανο ΠΑΣΟΚ και οι βαρόνοι του. Ακόμα προηγείται η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις.

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Ο Αλογοσκούφης θα επανέλθει με νέο πακέτο φορολογικών μέτρων για το 2009. Έτσι δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Είπαμε, ας όψεται το ανύπαρκτο/ ανίκανο ΠΑΣΟΚ και οι βαρόνοι του. Ακόμα προηγείται η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις.

Δε βλέπω ν' αλλάζει σύντομα αυτό.
Αν ήταν έπρεπε ήδη να έχει γίνει.. :rolleyes:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

δε φταίει το ανύπαρκτο ΠΑΣΟΚ.
Ο ανύπαρκτος λαός που ανήκεις φταίει.....

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
δε φταίει το ανύπαρκτο ΠΑΣΟΚ.
Ο ανύπαρκτος λαός που ανήκεις φταίει.....
πες τα ρε περσόνα.
Ακόμα να καταλάβουνε ορισμένοι πως δεν έχει σημασία αν είναι πράσινο ή μπλε κόμμα πάνω. Ακόμα να καταλάβουνε πως το ΚΚΕ απλά κοιτάει και λέει παπαριές.
Ακόμα να καταλάβουνε ορισμένοι πως όλοι αυτοί που καλούμαστε να ψηφίσουμε είναι εχθροί του λαού.
Πότε θα πάρουμε τις ντομάτες γμτ; Εγώ αγόρασα ήδη τα καφάσια...παρέα δεν έχω να πάω να τα ρίξω...όλοι μόνο μιλάνε γμτ...

OP
OP
2

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
πες τα ρε περσόνα.
Ακόμα να καταλάβουνε ορισμένοι πως δεν έχει σημασία αν είναι πράσινο ή μπλε κόμμα πάνω. Ακόμα να καταλάβουνε πως το ΚΚΕ απλά κοιτάει και λέει παπαριές.
Ακόμα να καταλάβουνε ορισμένοι πως όλοι αυτοί που καλούμαστε να ψηφίσουμε είναι εχθροί του λαού.
Πότε θα πάρουμε τις ντομάτες γμτ; Εγώ αγόρασα ήδη τα καφάσια...παρέα δεν έχω να πάω να τα ρίξω...όλοι μόνο μιλάνε γμτ...

Θα σου προτείνω κάτι "οικονομικότερο". Άνοιξε το παράθυρο και πήδα...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Υπεραπλουστευμένη γενίκευση. Τι ακριβώς εννοείς;
Χρειάζεται να εξειδικεύσω τι γίνεται 30 χρόνια τώρα;
Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.........
Ειλικρινά απορώ πώς υπερασπίζεσαι αυτό το λαό......

Nikkos

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Απλά είμαστε άξιοι της μοίρας μας,

όταν συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγικά στον τόπο μας, όταν κυβερνούν οι μιζαδόροι και οι προδότες χρόνια τώρα και τα 2 μεγάλα κόμματα έχουν κοντά στο 70% στις δημοσκοπήσεις τότε απλά είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Πέρνουμε απλά ότι μας αξίζει.

Καλό βράδυ σε όλους!

siasia

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Πότε θα εξεγερθούμε; Πότε επιτέλους θα αποφασίσουμε να πετάξουμε ντομάτες και σκόρδα στους κυρίους αυτούς που μας έχουνε για πλάκα;;;
Συνάδελεφε έχεις δίκιο, ξεχνάς όμως οι κύριοι αυτοί είναι απλώς κάποιοι από μας, για να στο πω αλλιώς είμαστε ΕΜΕΙΣ. Φτιάξε τον εαυτό σου να δεις βελτίωση  :)

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Θα σου προτείνω κάτι "οικονομικότερο". Άνοιξε το παράθυρο και πήδα...
φοβερή θέση. προφανώς ανάλογη της ηλικίας σου ή της εξυπνάδας σου. Δηλαδή εσένα όπως και να σε γαμάνε δεν σε πειράζει. ... όπως του αρέσει του καθενός....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom