Νέα

Η Γεωργία εισέβαλε στην Ν. Οσετία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sonyp900
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 898
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
16
  Για να μην νομίζουν μερικοί ότι μασάει η Ρωσσία από τις (ψευτο) απειλές της Δύσης, που φαίνεται ότι έχει αποδεχτεί την δημιουργηθείσα κατάσταση.
  Αντιγράφω από .
  "Οποιαδήποτε χώρα αποφασίσει να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία σχετικά με την στρατιωτική της επέμβαση στη Γεωργία θα υποστεί συμμετρικές απώλειες, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Γνωρίζουμε τί είναι ο κυρώσεις. 

Οι κυρώσεις είναι δίκοπο μαχαίρι. Είναι μάταιο να ασκηθεί πίεση στη Ρωσική Ομοσπονδία με τη βοήθεια κυρώσεων, δήλωσε σε συγκέντρωση στελεχών ρωσικών επιχειρήσεων. Αν κάποιος προσπαθήσει να επιβάλει κυρώσεις, καταλαβαίνουμε ότι οι απώλειες που θα έχει θα είναι συμμετρικές. Αυτό είναι μόλις και μετά βίας κάτι που θα ήθελε κάποιος, σημείωσε.

Τα ρωσικά στρατεύματα θα πρέπει να έχουν αποσυρθεί πλήρως από ορισμένες περιοχές της Γεωργίας(στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται η Νότια Οσετία και η Αμπχαζία),μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των συμφωνιών Ρωσίας και ΕΕ που υπεγράφησαν στην Μόσχα την περασμένη Δευτέρα.

Στην Μόσχα,ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει αυτή την εβδομάδα συμφωνίες συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων και στρατιωτικών,με τις αποσχισθείσες από την Γεωργία περιοχές της Νότιας Οσετίας και Αμπχαζίας.
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσε στις 11 Σεπτεμβρίου την προσεχή υπογραφή αυτών των συμφωνιών που θα επιτρέψουν κυρίως στην Ρωσία να έχει στρατιωτικές βάσεις στις δύο αυτές περιοχές[/u
]."

Επισκέπτης

Πάντως δημιουργούνται νέες συμμαχίες στην παγκόσμια σκακιέρα με τους Ρώσους να κάνουν περιοδεία στη Λατινική Αμερική και να κάνουν κονέ με Κούβα, Βενεζουέλα, Νικαράγουα (που αναγνώρισε Οσετία Αμπχαζία). Σου λέει Αμερικάνοι έρχεστε στη γειτονιά μου με την αντιπυραυλική εσεις; Έρχομαι και εγώ στη δικιά σας.. Ρωσικά πολεμικά πλοία εποπτεύουν στην καραιβική και κάνουν κοινές ασκήσεις με τη Βενεζουέλα.. Ακούσατε συζητάνε τώρα να δημιουργήσουν διαστημικό κέντρο στη Κούβα πυραυλάκια δηλαδή... Και απ την άλλη ο Τσάβες που δεν έχει σε τίποτα να τους δώσει βάσεις στο έδαφος του.. Μπαίνουμε σε πολύ επικύνδινες καταστάσεις να γίνει κανα χοντρό μπαμ...

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
16
Σύντροφε που το διάβασες αυτό για τη Νικαράγουα ?

Επισκέπτης
Σύντροφε που το διάβασες αυτό για τη Νικαράγουα ?

Για την αναγνώριση λες; Εδώ
[URL unfurl="true"]http://en.rian.ru/world/20080904/116538071.html[/url]

Και το ρόιτερς γράφει:

Nicaraguan President Daniel Ortega, a former Marxist guerrilla leader who had close ties to Moscow during the Cold War, has criticized Georgia's attempt to regain control of South Ossetia and supported a counterattack by Russia.

Venezuela and Cuba have sided with Russia in the dispute, but Ortega went further in fully recognizing the regions' independence.

www.reuters.com/article/idUSN0330438620080903]http://www.reuters.com/article/idUSN0330438620080903[/url]

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
16
Ναι αλλά δεν γράφει για επίσημη αναγνώριση. Μιλάει για πρόθεση αναγνώρισης που είναι κάτι το διαφορετικό.  Δεν παύει να είναι ενδιαφέρουσα σαν είδηση.
Спасибo

Επισκέπτης
Δε μασάει ο Ορτέγκα ούτε ο Τσάβες που έδιωξε τον αμερικάνο πρεσβευτή του πε να πάει στα τσακίδια και το μπους τον έχει βρίσει ουκ ολίγες φορές.. πάει να δημιουργηθεί μια στρατιωτικο-οικονομική συμμαχία στην περιοχή με Κουβα Βενεζουέλα, Νικαράγουα, Βολιβία και τη Ρωσία. Και μπορεί να ενσωματωθούν και άλλες χώρες στο μέλλον. Ήδη ο Τσάβες είχε πάει Μόσχα και είχε κλείσει οικονομικές συμφωνίες και είχε αγοράσει όπλικά συστήματα... Φαντάσου να πάνε πάλι πυραυλάκια στη Κούβα θα χουμε πάλι ιστορίες όπως το 62..

[URL unfurl="true"]http://en.rian.ru/russia/20080917/116879053.html[/url]

Επισκέπτης
Ναι αλλά δεν γράφει για επίσημη αναγνώριση. Μιλάει για πρόθεση αναγνώρισης που είναι κάτι το διαφορετικό.  Δεν παύει να είναι ενδιαφέρουσα σαν είδηση.
Спасибo

Το ροιτερς και το κινέζικο λένε πάντως ότι την αναγνώρισε..

MANAGUA (Reuters) - Nicaragua has recognized South Ossetia and Abkhazia, backing Russia's stance on the breakaway Georgian regions and siding with other leftist Latin American nations to defy Washington.
The government of Nicaragua recognizes the independence of the republics of South Ossetia and Abkhazia and we are completely with the Russian government's position," Ortega said in a speech late on Tuesday.

www.reuters.com/article/idUSN0330438620080903]http://www.reuters.com/article/idUSN0330438620080903[/url]

[URL unfurl="true"]http://english.people.com.cn/90001/90777/90853/6494677.html[/url]

και το σωστό λινκ απο το ρώσικο..
[URL unfurl="true"]http://en.rian.ru/world/20080906/116590791.html[/url]

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
16
Ωραία, πολύ ωραία. Σημαντικότατη είδηση που θάφτηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ.
Αν και τα της Λατινικής Αμερικής δεν είναι η ειδίκευσή μου, με εξέπληξε ευχάριστα ο Ορτέγκα :thumbsup:.

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Bονμακουλι σε ειχα στειλει ενα πμ τις προαλλες , δεν απαντησες ,  αν ξερεις βεβαια. Υπαρχει περιπτωση το Ταταρισταν να ζητησει ανεξαρτησια απο την Ρωσικη ομοσπονδια ;  :-

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Να καλωσορισουμε τις δυο νεες χωρες στον παγκοσμιο χαρτη. Την Αμπκαζια
flagofabkhaziahq8.png

και τη Νοτια Οσετια
flagofsouthossetiasvgte7.png

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
43
Like
688
Πόντοι
6.755
Μαγκες τα πραγματα δεν ειναι καλα,και η συνεπειες της καταστασης αυτης θα φανουνε στο αμεσο μελλον εχει χοντρυνει πολυ το παιχνιδι.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Ωραία, πολύ ωραία. Σημαντικότατη είδηση που θάφτηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ.
Αν και τα της Λατινικής Αμερικής δεν είναι η ειδίκευσή μου, με εξέπληξε ευχάριστα ο Ορτέγκα :thumbsup:.
δεν μπορουσε να κανει και αλλιως.χρωσταει στη Ρωσσια απο τον καιρο της Σοβιετικης Ενωσης.τη δεκαετια του '80 τοτε που ηταν προεδρος πανω απο 80 ΔΙΣ $.η Νικαραγουα ειναι η πιο χρεωμενη χωρα του κοσμου.και ειχε τρελλο πλυθορισμο.με ενα 20α δολλαρο επαιρνες μια τσαντα χαρτονομισματα που μετα απο 3-4 μερες ειχαν χασει τη μιση αξια τους!

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
16
Bονμακουλι σε ειχα στειλει ενα πμ τις προαλλες , δεν απαντησες ,  αν ξερεις βεβαια. Υπαρχει περιπτωση το Ταταρισταν να ζητησει ανεξαρτησια απο την Ρωσικη ομοσπονδια ;  :-
Σύντροφε έχεις δικιο και καλά έκανες και μου το θύμησες.
Την ίδια μέρα σου είχα απαντήσει με μια μακροσκελή και αναλυτική επιστολη που χάθηκε στην αποστολή. Μετά ...το ξ'έχασα.
Κοντολόγής η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ.
Πρώτα από όλα γιατί το Ταταριστάν συνδέεται αρχαιόθεν με τη Ρωσσία, δεύτερον γιατί απολάμβανε και απολαμβάνει σχετικής αυτονομίας και τρίτο και κυριότερο γιατί δεν το θέλουν οι ίδιοι οι Τάταροι που θεωρούν εαυτούς Ρώσσους. Τάταροι υπάρχουν και στην Ουκρανία και είναι φανατικοί οπαδοί της ένωσης με τη Ρωσσία.
Φυσικά μια ασήμαντη μειονότητα προβάλλει διαφορά εθνικιστικά αιτήματα που μεγαλοποιούνται τεχνηέντως από τα Δυτικά ΜΜΕ. Είναι μια φάση σαν να λέμε ότι οι Κρητικοί ζητούν την ανεξαρτησία της Κρήτης ή κάπως έτσι.
Και ΦΟΝμακούλη παρακαλώ (γερμανομαθής γαρ).  :cool2:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Σύντροφε έχεις δικιο και καλά έκανες και μου το θύμησες.
Την ίδια μέρα σου είχα απαντήσει με μια μακροσκελή και αναλυτική επιστολη που χάθηκε στην αποστολή. Μετά ...το ξ'έχασα.
Κοντολόγής η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ.
Πρώτα από όλα γιατί το Ταταριστάν συνδέεται αρχαιόθεν με τη Ρωσσία, δεύτερον γιατί απολάμβανε και απολαμβάνει σχετικής αυτονομίας και τρίτο και κυριότερο γιατί δεν το θέλουν οι ίδιοι οι Τάταροι που θεωρούν εαυτούς Ρώσσους. Τάταροι υπάρχουν και στην Ουκρανία και είναι φανατικοί οπαδοί της ένωσης με τη Ρωσσία.
Φυσικά μια ασήμαντη μειονότητα προβάλλει διαφορά εθνικιστικά αιτήματα που μεγαλοποιούνται τεχνηέντως από τα Δυτικά ΜΜΕ. Είναι μια φάση σαν να λέμε ότι οι Κρητικοί ζητούν την ανεξαρτησία της Κρήτης ή κάπως έτσι.
Και ΦΟΝμακούλη παρακαλώ (γερμανομαθής γαρ).  :cool2:

Και γιατί κύριε Φον θα πρέπει να πιστέψουμε τα "ανεξάρτητα" Ρώσικα ΜΜΕ;

Μπορείς εσύ να μας αποδείξεις για παράδειγμα που αυτό το άρθρο
λέει ψέμματα;

Με επιχειρήματα και όχι αστήρικτες υποθέσεις.
Διότι μπορώ κάλλιστα να ανασύρω τις δικές σου προβλέψεις και άλλων εδώ μέσα καθώς και τον σχετικό διαγωνισμό για το ποιές χώρες θα αναγνώριζαν την Αμπκαζία και την Νότια Οσετία.

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
16
Σύντροφε.
Δυστυχώς (το έχω ξαναπεί άλλωστε μονίμως λέω να παραθέτουν μεταφρασμένα τα αγγλόφωνα κείμενα) δεν γνωρίζω αγγλικά. Οπότε δεν ενημερόνομαι από αγγλοφωνο τύπο. Ούτε καλά ρώσσικα ξέρω όπότε δεν διαβάζω ρώσσικα σαϊτ. Οι όποιες πληροφορίες μου λοιπόν προέρχονται από τον γαλλόφωνο τύπο (κατά κύριο λόγο από τη Le monde diplomatique) και τον γερμανικό και φυσικά από τον Ελληνικό. Οι δε (καθαρά προσωπικές) εκτιμήσεις μου προέρχονται από τις προσωπικές μου εμπειρείες από την Ουκρανία και την Υπερδνειστερία και από πληροφορίες που μου δίνει όποτε ανεβαίνω στο Τιράσπολ (ανα δίμηνο περίπου) ο εκεί πρέσβης της Αμπχαζίας που τυγχάνει ναναι και φίλος μου. Και φυσικά από τη θέση που κατέχω, την οποία δεν μπορώ να αποκαλύψω δημόσια (κατ' ιδιαν αν ποτέ βρεθούμε ευχαρίστως).
Σαφώς και αναγνωρίζω ότι τα ΜΜΕ τόσο τα ρωσσικά όσο και τα αντίστοιχα δυτικά μεγενθύνουν τα πράγματα και τα παρουσιάζουν όπως ακριβώς θέλουν. ΔΕΝ έχω καμιά εμπιστοσύνη σε αυτά. Προτιμώ να ακούω τις θέσεις του απλού λαού πάνω στα θέματα αυτά πράγμα που κάνω ανελειπώς σε κάθε μου ταξίδι πάνω. Και έχω αρκετούς φίλους Καζάκους . Δικά τους λόγια και απόψεις ουσιαστικά μετέφερα στο παραπάνω πόστ μου. 
Το τελευταίο περί προβλέψεων δεν το κατάλαβα. Αφού μόλις μια χώρα (όπως μας πληροφόρησε ο σύντροφος παραπανω αναγνώρισε τις δύο αυτές χώρες. Θα υπάρξει και συνέχεια. Εν αναμονή λοιπόν.
Εξαλλού αμέσως με την εισβολή της Γεωργίας στην Οσετία προέβλεψα ακριβώς το τι θα επακολουθήσει. Και δεν νομίζω να έπεσα έξω σε τίποτα.
Παρακαλώ να με διαψεύσεις αν κάνω λάθος.
Με εκτίμηση
vonmakoulis

Sexpeare in Luv

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
6
Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας τις μύχιες σκέψεις μου πάνω στο θέμα της εισβολής (από πίσω).

Οι κεφενειακές αναλύσεις περί πετρελαίων, αερίων, κλανιών αλλά και παντοδύναμου Πούτιν είναι εθνικό σπορ με σοβαρές προεκτάσεις αλλά και κάποιες αλήθειες οι οποίες κρύβονται υπό του μανδύος της κρίσης επί της καθημερινότητας. Η Αγία Ρωσσία (κατά το χριστιανικόν ποιμνίον) έχει κι άλλον ένα λόγο που επανέρχεται δυναμικά στον ορίζοντα των διεθνών σχέσεων.

Αγαπητοί συνοδοιπόροι, η Αγία Ρωσσία πεθαίνει συνεχώς εδώ και μία δεκαετία περίπου.

spenglerrussiagp9.gif

Παραθέτω και στοιχεία του 2007.

--Births: 1,602,387 (2007)

--Deaths: 2,080,087 (2007)

Η Αγία Ρωσσία μίκρυνε κατά μισό εκατομμύριο μόνο πέρυσι κι επιπλέον με ποσοστό αυτοκτονιών 30 ανά 100.000 και σταθερά μεγαλύτερο αριθμό εκτρώσεων σε σχέση με τις γεννήσεις, είναι από τις πρώτες παγκοσμίως και στις δύο κατηγορίες. Η Ρωσσία υπολείπεται σταθερά σε ανθρώπινο δυναμικό,  το οποίο μπορεί να ανασχεθεί μόνο εάν λειτουργήσουμε μαζικά ως άλλοι dimitrakis29 (και δεν εννοώ τα βιντεάκια με τα ούρα και τα κόπρανα στο youtube).

H Αγία Ρωσσία αντεπιτίθεται πιο φαρμακερά κι από τον Αρσάβιν της Zenit καθώς ξυπνά το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και πάει από τα σκέλια στο υπογάστριο της (όπως παρομοίασε ο ρεπόρτερ Λιάτσος της ΝΕΤ την Γεωργία σε σχέση με την Αγία Ρωσσία). Δεν εχει το περιθώριο να χάσει οποιονδήποτε εκτός συνόρων αυτοπροσδιορίζεται ως Ρώσσος είτε είναι Οσσέτιος, Αμπχάζιος, Λευκορώσσος, Ουκρανός ή απλός κάτοικος Μενιδίου (ένας από τα 22 εκ. που βρίσκονται εκτός Αγίας Ρωσσίας).Τελικά ακόμα κι αν θέλεις να γίνεις αυτοκρατορία το μέγεθος μετράει!!!

Υ.Γ. Τα υπόλοιπα στο βιβλίο μου "Το χασμουρητό της Ρωσσικής Αρκούδας κι ο τριχωτός Ελ-ληνας βαρκάρης" από τις εκδόσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Βατοπεδίου. Το βιβλίο προλογίζει ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων Παμμακάριστος Ειρηναίος.

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
16
Δεν έχεις άδικο. Να προσθέσω ότι δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Ήδη επιχειρεί να κατοχυρώσει δικαιώματα και στον Β. Πόλο ακόμα.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Τα υπόλοιπα στο βιβλίο μου "Το χασμουρητό της Ρωσσικής Αρκούδας κι ο τριχωτός Ελ-ληνας βαρκάρης" από τις εκδόσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Βατοπεδίου. Το βιβλίο προλογίζει ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων Παμμακάριστος Ειρηναίος.

Σε περίπτωση που διοργανωνεται event για την παρουσίαση του βιβλίου σου, θέτω εαυτόν στη διάθεσή σου αφιλοκερδώς, σεμνα και ταπεινά.

Εχω μόνο 2 όρους

1. Η παρουσίαση θα γινει στη Ρωσία
2. Θα έλθει η κυρια παπακώστα

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
ο πλυθισμος της Ρωσσιας μειωνεται περιπου κατα 1 εκατομυριο το χρονο.πρωτη αιτια θανατων ειναι απο αρρωστιες που εχουν εμμεση σχεσει με τον αλκοολισμο.πεθαινουν περιπου 700.000 το χρονο.σπο αμμεση σχεση με τον αλκοολισμο (δηλητηριαση)πεθαινουν 40.000 το χρονο.τιποτα δεν προκειται να αλλαξει τα επομενα χρονια.το μεγαλητερο προβλημα ειναι στα διαμερισματα...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Σύντροφε.
Δυστυχώς (το έχω ξαναπεί άλλωστε μονίμως λέω να παραθέτουν μεταφρασμένα τα αγγλόφωνα κείμενα) δεν γνωρίζω αγγλικά. Οπότε δεν ενημερόνομαι από αγγλοφωνο τύπο. Ούτε καλά ρώσσικα ξέρω όπότε δεν διαβάζω ρώσσικα σαϊτ. Οι όποιες πληροφορίες μου λοιπόν προέρχονται από τον γαλλόφωνο τύπο (κατά κύριο λόγο από τη Le monde diplomatique) και τον γερμανικό και φυσικά από τον Ελληνικό. Οι δε (καθαρά προσωπικές) εκτιμήσεις μου προέρχονται από τις προσωπικές μου εμπειρείες από την Ουκρανία και την Υπερδνειστερία και από πληροφορίες που μου δίνει όποτε ανεβαίνω στο Τιράσπολ (ανα δίμηνο περίπου) ο εκεί πρέσβης της Αμπχαζίας που τυγχάνει ναναι και φίλος μου. Και φυσικά από τη θέση που κατέχω, την οποία δεν μπορώ να αποκαλύψω δημόσια (κατ' ιδιαν αν ποτέ βρεθούμε ευχαρίστως).
Σαφώς και αναγνωρίζω ότι τα ΜΜΕ τόσο τα ρωσσικά όσο και τα αντίστοιχα δυτικά μεγενθύνουν τα πράγματα και τα παρουσιάζουν όπως ακριβώς θέλουν. ΔΕΝ έχω καμιά εμπιστοσύνη σε αυτά. Προτιμώ να ακούω τις θέσεις του απλού λαού πάνω στα θέματα αυτά πράγμα που κάνω ανελειπώς σε κάθε μου ταξίδι πάνω. Και έχω αρκετούς φίλους Καζάκους . Δικά τους λόγια και απόψεις ουσιαστικά μετέφερα στο παραπάνω πόστ μου. 
Το τελευταίο περί προβλέψεων δεν το κατάλαβα. Αφού μόλις μια χώρα (όπως μας πληροφόρησε ο σύντροφος παραπανω αναγνώρισε τις δύο αυτές χώρες. Θα υπάρξει και συνέχεια. Εν αναμονή λοιπόν.
Εξαλλού αμέσως με την εισβολή της Γεωργίας στην Οσετία προέβλεψα ακριβώς το τι θα επακολουθήσει. Και δεν νομίζω να έπεσα έξω σε τίποτα.
Παρακαλώ να με διαψεύσεις αν κάνω λάθος.
Με εκτίμηση
vonmakoulis

Συγγνώμη, δεν το ήξερα περί Αγγλικών. Θα δω τι μπορώ να βρω σε Monde Diplomatique (πριν πολλά - πολλά χρόνια μεταφράζονταν ολόκληρη στα ελληνικά και κυκλοφορούσε στα περίπτερα) ή σε Deutsche Welle.
Μέχρι τότε να και η μετάφραση από το Google:

Μερικά κύρια σημεία του άρθρου είναι ότι η κατάσταση στην Γεωργία δημιούργησε ελπίδες σε κάποια μερίδα του πληθυσμού στο Ταταρστάν, ότι ο πληθυσμός είναι 48% εθνικά Τατάροι και 43% Ρώσοι, ότι ορισμένες ελευθερίες όπως περιφερειακές εκλογές που παρεχώρησε ο Γιέλτσιν ο Πούτιν τις πήρε πίσω, ότι προοπτική ανεξαρτησίας (αν υπάρχει) τοποθετείται σε 20 χρόνια στο μέλλον.
Γενικά το άρθρο μου φάνηκε αντικειμενικό, χωρίς ακρότητες, παρόλο που προέρχεται από μία εφημερίδα που εκφράζει το Αμερικανικό κατεστημένο αν και με κάποια φιλελεύθερη χροιά.

Θέλω να πω δηλαδή ότι ας μην κατακεραυνώνουμε συλλήβδην τα δυτικά ΜΜΕ. Το καλλίτερο είναι να προσπαθούμε να ενημερωνόμαστε από όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές. Βέβαια και η προσωπική εμπειρία είναι καλοδεχούμενη.

Τώρα για την Αμπκαζία και Νότια Οσετία έχω να πω ότι μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί από: Χαμάς, Υπερδνειστερία και Νικαράγουα.
Νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός η προοπτική αναγνώρισης τους από άλλα κράτη απομακρύνεται.

Τέλος βλέπω ότι το σχέδιο του Σαρκοζί εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό και αν γίνει και εξεταστική επιτροπή για τα αίτια του πολέμου στην Γεωργία
τότε θα έχουμε μία μικρή νίκη της Ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στο όνομα του αντιμερικανισμού πρέπει να αποδεχθώ τις τακτικές του Πούτιν και της Καγκεμπίστικης παρέας του.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom