Νέα

Η γενιά της σαπίλας!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Donald-Duck
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 303
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Μάγος του ΟΖ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2022
Like
1.438
Πόντοι
206
Οι γονείς που είναι στην ηλικία μου και έχουν παιδιά στην εφηβεία, συνήθως διαβάλουν τα παιδιά τους για παθητικότητα. Δυστυχώς βάζουν σε σύγκριση τους εαυτούς τους και την εποχή τους, με αυτά και την σημερινή εποχή και η σύγκριση είναι πάντα άνιση. Μεγάλη τους βλακεία. Τα παιδιά δεν φταίνε που είναι αποτυχημένοι οι γονείς τους στην εποχή των παιδιών τους. Τα ίδια βέβαια έλεγαν και οι παλιότερες γενιές για την δική μας γενιά. Για εμένα όλα αυτά είναι άξια περιφρόνησης.
Μετά τις κρίσεις η ζωή βρίσκει τον τρόπο να ανακάμψει. Έτυχε στα 90s να μεγαλώσουμε με πακτωλό δανεικού χρήματος. Και πολλοί, οι περισσότεροι, πέρασαν εκείνη την εποχή που συμβάδιζε με τα νιάτα τους, όμορφα και καλά. Σε σημείο να την νοσταλγούν κάπως παραπάνω. Αλλά τους αφήνω να θεωρούν ότι πέρασαν καλά τότε και ας έχουν τώρα το μαράζι για τη ζωή τους.
Όλες οι εποχές είναι καλές, και πάντα η τωρινή είναι η καλύτερη.
Και αν δεν είναι καλή η σημερινή εποχή, θα είναι η επόμενη.

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
38.912
Πόντοι
10.411
Κάθε γενιά βγάζει κουσούρια. Ωστόσο τα σημερινά 20-25 χρονα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μοιάζουν με ζωντανά πτώματα. Όλη μέρα μια απάθεια, μια βαριεμάρα, σχεδόν σέρνουν τα πόδια τους θα έλεγα. Αβέρτα σόσιαλ, παραγωγή έργου μηδέν, ίσα να δουλέψουν λίγες ώρες σαν ρομπότ με μόνιμη δικαιολογια ότι αξίζουν περισσότερα ως στελεχαρες από τον ομφάλιο λώρο της μάνας τους. Μηδέν ενδιαφέρον για σοβαρά κοινωνικά θέματα, ασχολούνται μόνο με ότι πουλάει, αναισθησία, υπνηλία, δεν ξέρουν γιατί ζουν. Τρώνε μαλακίες, γυμνάζονται πολύ για να βρουν κάτι να κάνουν ή καθόλου και γίνονται σαν ντολμάδες, κοιμούνται 12 ώρες κάθε μέρα, δεν γαμάνε τα αγόρια και όσες γαμιούνται δεν ξέρουν να γαμηθούν, βαριουνται να μιλήσουν, αποφεύγουν τα πάντα, στρουθοκαμηλιζουν, εν ολίγοις σήψη, παρακμή και δεν συμμμαζεύεται. Λυπάμαι τους γονείς που σαν έταιροι μαλάκες ξέρουν κατά βάθος τι έφεραν στην ζωή αλλά κοκορεύονται για να μην ξεφτιλιστούν.
HUM7WKb.gif

OP
OP
D

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Πιο ρετάλι από μπάρμπα 50άρη που στα καλά χρόνια έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και βρήκε ή έκανε εύκολα λεφτά και τα έφαγε όλα και τώρα ζει με τη σύνταξη της μάνας του και το market pass στην Ελλάδα δεν βρίσκεις
:wanker:
Τα πάντα συμβαίνουν, δεν λέω όχι αλλά όλες οι γενιές λίγο πολύ προσαρμόστηκαν στο ύστατο σχέδιο του πολίτη Έλληνα. Ας μην κρυβόμαστε. Όλοι θέλαμε και θέλουμε να γαμήσουμε το κράτος αφού ποτέ δεν το νιώσαμε δίπλα μας. Από την μεταπολίτευση και μετά ο Έλληνας σταμάτησε να δουλεύει σκληρά, ναι μεν δούλευε γιατί όλα αυτά γύρω μας κάποιοι τα έκαναν. Έστω αυτά στο ρημαδιασμένο κράτος. Η σημερινή γενιά όμως δεν θέλει απολύτως τίποτα. Θέλει απλά να κλαίει την μοίρα της για μαλακίες ίσα να της δίνουν σημασία. Ρε δεν έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα ποτέ!

OP
OP
D

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Οι γονείς που είναι στην ηλικία μου και έχουν παιδιά στην εφηβεία, συνήθως διαβάλουν τα παιδιά τους για παθητικότητα. Δυστυχώς βάζουν σε σύγκριση τους εαυτούς τους και την εποχή τους, με αυτά και την σημερινή εποχή και η σύγκριση είναι πάντα άνιση. Μεγάλη τους βλακεία. Τα παιδιά δεν φταίνε που είναι αποτυχημένοι οι γονείς τους στην εποχή των παιδιών τους. Τα ίδια βέβαια έλεγαν και οι παλιότερες γενιές για την δική μας γενιά. Για εμένα όλα αυτά είναι άξια περιφρόνησης.
Μετά τις κρίσεις η ζωή βρίσκει τον τρόπο να ανακάμψει. Έτυχε στα 90s να μεγαλώσουμε με πακτωλό δανεικού χρήματος. Και πολλοί, οι περισσότεροι, πέρασαν εκείνη την εποχή που συμβάδιζε με τα νιάτα τους, όμορφα και καλά. Σε σημείο να την νοσταλγούν κάπως παραπάνω. Αλλά τους αφήνω να θεωρούν ότι πέρασαν καλά τότε και ας έχουν τώρα το μαράζι για τη ζωή τους.
Όλες οι εποχές είναι καλές, και πάντα η τωρινή είναι η καλύτερη.
Και αν δεν είναι καλή η σημερινή εποχή, θα είναι η επόμενη.
Άλλο πράγμα ανέφερα εγώ. Αυτό που λες αφορά την οπτική γωνία των γονιών με μια θετική τάση ελπίδας. Δεν θα διαφωνήσω σε αυτό. Η ελπίδα όμως είναι η μεγαλύτερη μπλόφα.

Reznov

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Ιουν 2016
Like
24.355
Πόντοι
6.056
Πιο ρετάλι από μπάρμπα 50άρη που στα καλά χρόνια έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και βρήκε ή έκανε εύκολα λεφτά και τα έφαγε όλα και τώρα ζει με τη σύνταξη της μάνας του και το market pass στην Ελλάδα δεν βρίσκεις
:wanker:

ειχα εναν θειο (δεν πεθανε εγω εχω να του μιλησω 8+ χρονια) που ολο ελεγε για τα δικα τους τα χρονια τα δυσκολα (το 80 δλδ :2funny:)

οποτε μας εβλεπε αρχιζε εμεις στην ηλικια σας στυβαμε την πετρα εσεις βαριεστε που ζειτε ολα ετοιμα τα βρηκατε και μπλα μπλα.....

ε κατσε πιες τον πετροπολτο σου και αει ξεφωρτοσου μας τωρα τοξικε να πουμε :undecided:

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.220
Πόντοι
3.846
Νηματοθέτη ακριβώς αυτό το θέμα σκέφτομαι τελευταία. Εγώ ανήκω στη γενία Χ ,δηλαδή είμαι παιδί των 90s.

Πίστευα ότι η δική μου γενιά είναι η χειρότερη που είχε η Ελλάδα ποτέ. Μεγαλώσαμε μες στα λεφτά, μπαίναμε αργά στην αγορά εργασίας, αιώνιοι φοιτητές (τη δεκαετία του 90 είμαστε η δεύτερη εθνότητα αλλοδαπών φοιτητών στην Αγγλία μετά τους Κινέζους) ,τεμπελόσκυλα που ονειρεύοταν το διορισμό, αγενείς και είρωνες, ξεφτιλίσαμε τις καταλήψεις, μεγαλώσαμε με το βόθρο της ιδιωτικής και του Life style.

Στην αρχή πίστευα ότι η νέα γενιά είναι καλύτερη. Τους έβλεπα να διαμαρτύρονται ,να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, έχουν εγκαταλείψει το όνειρο του Δημοσίου, έχουν πιο προοδευτικές ιδέες, σέβονται τη διαφορετικότητα περισσότερο.

Τον τελευταίο καιρό και επειδή συναναστρέφομαι λόγω δουλειάς αρκετά άτομα 25-35 ,βλέπω τους συνομήλικούς μου πως μεγαλώνουν τα δικά τους παιδιά, θεωρώ ότι η generation Z είναι σε τελείως λάθος δρόμο και τα παιδιά που θα μεγαλώσουν αυτοί θα είναι ακόμη χειρότεροι άνθρωποι. Φυσικά σε αυτό φταίει ο τρόπος που τα μεγάλωσε η δική μου γενιά και λίγο μεγαλύτερη.

1. Είναι υπερβολικά soft. Από μικρά στον ψυχοθεραπευτή, όλο κλαίγονται ότι είναι αδικημένοι ,ποιοι είναι αδικημένοι αυτοί που έχουν ίντερνετ, έχουν τεχνολογία ,μπορούν να πάνε σε όποια χώρα της ΕΕ θέλουνε, που έχουν υποδομές μετρό, έτσι είναι οι αδικημένοι;;;;; Πολύ εύκολα παραδίδουν τα όπλα και πέφτουν σε κατάθλιψη, είναι πραγματικά της πλάκας αντίπαλος για σκληραγωγημένους 50ρηδες.
2. Έχει χαθεί η κριτική. Η οποιαδήποτε κριτική. Με το που λες σε ένα νεότερο ότι κάνει λάθος αμέσως το παίρνει κατάκαρδα "μου καταστρέφετε την αυτοπεποίθηση, μου κόβετε το μέλλον" δε φταίνε ποτέ αυτοί όλο οι άλλοι. Ειδικά δε αν φωνάξεις σε κάποιον (προσωπικό βίωμα) αμέσως σε βγάζουν ψυχοπαθή. Αντί δηλαδή να σκεφτεί κάποιος γιατί ανάγκασα ένα συνεργάτη μου να νευριάσει με τις μαλακίες μου λες ότι ο άλλος θέλει ψυχίατρο και όλα καλά.
3. Περισσότερο από ποτέ ζούμε στην εποχή του ό,τι να 'ναι. Όποιος θέλει δηλώνει καλλιτέχνης, διασημότητα, διανοούμενος, επιστήμονας, ειδικός. Εντάξει και η δική μου γενιά ήταν αμόρφωτοι αλλά τώρα τα παιδιά είναι απίστευτα επιφανειακά. Ρε ούτε ελληνικά δεν ξέρουν. Με το να εμπιστεύονται για τα πάντα την τεχνολογία, δεν συγκρατούν τίποτα στη μνήμη τους. Σε λίγο δε θα ξέρουν ποιοι πολέμησαν το 1940. Έχει χαθεί κάθε έννοια αξιολόγησης, έχει χαθεί η έννοια της προσπάθειας. Βγάζει ο άλλος ένα βίντεο στο youtube για τη σειρά που βλέπει και περιμένει να πλουτίσει. Φωτογραφίζεται η άλλη με μαγιό (κάποιες δεν είναι καν ωραίες) και περιμένει να γίνει φίρμα. Εκεί φταίνε βέβαια και οι επιχειρηματίες. Μιλούσα με 50αρα ιδιοκτήτρια μαγαζιού ρούχων και μου έλεγε "να κοίτα εδώ με τον Κοψιάλη διπλασιάστηκαν οι followers, πενταπλασιάστηκαν τα likes" - μωρή άσχετη οι πωλήσεις ανέβηκαν; τα λεφτά που πήρε αυτός ο μαλάκας τα πήρες πίσω; κέρδος έβγαλες;

Δεν είναι βέβαια μόνο η Ελλάδα έτσι, πιστεύω πάντως ότι όσο πάμε θα γίνονται και χειρότερα τα πράγματα.

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.831
Πόντοι
6.536

ypotaktikos97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Απρ 2023
Κριτικές
24
Like
7.838
Πόντοι
3.446
Τα παιδιά συμπεριφέρονται οπως τα έχουν μάθει οι γονείς τους. Αυτούς έχουν ως πρότυπο. Αν έχουν μεγαλώσει τον μοναχογιό τους, με το να του παρέχουν τα πάντα στο χέρι χωρίς να χρειαστεί εκείνος να κουνήσει το δαχτυλάκι του, τότε είναι απολύτως λογικό να βγει αυτό που γράφει ο νηματοθέτης , δηλαδή ένας τεμπέλης που βαριέται και που αναπνέει. Αν τα μάθουν όμως απο την αρχη οτι τα λεφτά βγαίνουν με κόπο και οτι πρέπει να είναι ανεξάρτητα απο τους γονείς τους οταν μεγαλώσουν αν θέλουν να κάνουν κάτι στην ζωή τους , τότε δεν θα ειναι έτσι.
Σίγουρα υπάρχουν αυτοί που λέει ο νηματοθέτης, δεν αμφιβάλλω, τους βλέπω και εγώ άλλωστε, αλλά αυτοί πάντα υπήρχαν οπως σωστά λένε κάποια παιδιά, απλα όπου σοσιαλ , βάλε μηχανή, βιντεοκασέτες κλπ. Ομως απο την άλλη παιδιά υπάρχουν και νέοι - νέες το ακριβώς αντίθετο που δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες , 7 μέρες την εβδομάδα, χωρις ρεπο, ακομα και 12ωρα ίσα ίσα για να έχουν ένα εισόδημα να ζησουν μόνα τους.
Καθε γενιά έχει τα καλά της αλλά και τα κακά της. Σε όλες τις ηλικίες.

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
38.912
Πόντοι
10.411
Ομως απο την άλλη παιδιά υπάρχουν και νέοι - νέες το ακριβώς αντίθετο που δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες , 7 μέρες την εβδομάδα, χωρις ρεπο, ακομα και 12ωρα ίσα ίσα για να έχουν ένα εισόδημα να ζησουν μόνα τους.

OP
OP
D

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Νηματοθέτη ακριβώς αυτό το θέμα σκέφτομαι τελευταία. Εγώ ανήκω στη γενία Χ ,δηλαδή είμαι παιδί των 90s.

Πίστευα ότι η δική μου γενιά είναι η χειρότερη που είχε η Ελλάδα ποτέ. Μεγαλώσαμε μες στα λεφτά, μπαίναμε αργά στην αγορά εργασίας, αιώνιοι φοιτητές (τη δεκαετία του 90 είμαστε η δεύτερη εθνότητα αλλοδαπών φοιτητών στην Αγγλία μετά τους Κινέζους) ,τεμπελόσκυλα που ονειρεύοταν το διορισμό, αγενείς και είρωνες, ξεφτιλίσαμε τις καταλήψεις, μεγαλώσαμε με το βόθρο της ιδιωτικής και του Life style.

Στην αρχή πίστευα ότι η νέα γενιά είναι καλύτερη. Τους έβλεπα να διαμαρτύρονται ,να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, έχουν εγκαταλείψει το όνειρο του Δημοσίου, έχουν πιο προοδευτικές ιδέες, σέβονται τη διαφορετικότητα περισσότερο.

Τον τελευταίο καιρό και επειδή συναναστρέφομαι λόγω δουλειάς αρκετά άτομα 25-35 ,βλέπω τους συνομήλικούς μου πως μεγαλώνουν τα δικά τους παιδιά, θεωρώ ότι η generation Z είναι σε τελείως λάθος δρόμο και τα παιδιά που θα μεγαλώσουν αυτοί θα είναι ακόμη χειρότεροι άνθρωποι. Φυσικά σε αυτό φταίει ο τρόπος που τα μεγάλωσε η δική μου γενιά και λίγο μεγαλύτερη.

1. Είναι υπερβολικά soft. Από μικρά στον ψυχοθεραπευτή, όλο κλαίγονται ότι είναι αδικημένοι ,ποιοι είναι αδικημένοι αυτοί που έχουν ίντερνετ, έχουν τεχνολογία ,μπορούν να πάνε σε όποια χώρα της ΕΕ θέλουνε, που έχουν υποδομές μετρό, έτσι είναι οι αδικημένοι;;;;; Πολύ εύκολα παραδίδουν τα όπλα και πέφτουν σε κατάθλιψη, είναι πραγματικά της πλάκας αντίπαλος για σκληραγωγημένους 50ρηδες.
2. Έχει χαθεί η κριτική. Η οποιαδήποτε κριτική. Με το που λες σε ένα νεότερο ότι κάνει λάθος αμέσως το παίρνει κατάκαρδα "μου καταστρέφετε την αυτοπεποίθηση, μου κόβετε το μέλλον" δε φταίνε ποτέ αυτοί όλο οι άλλοι. Ειδικά δε αν φωνάξεις σε κάποιον (προσωπικό βίωμα) αμέσως σε βγάζουν ψυχοπαθή. Αντί δηλαδή να σκεφτεί κάποιος γιατί ανάγκασα ένα συνεργάτη μου να νευριάσει με τις μαλακίες μου λες ότι ο άλλος θέλει ψυχίατρο και όλα καλά.
3. Περισσότερο από ποτέ ζούμε στην εποχή του ό,τι να 'ναι. Όποιος θέλει δηλώνει καλλιτέχνης, διασημότητα, διανοούμενος, επιστήμονας, ειδικός. Εντάξει και η δική μου γενιά ήταν αμόρφωτοι αλλά τώρα τα παιδιά είναι απίστευτα επιφανειακά. Ρε ούτε ελληνικά δεν ξέρουν. Με το να εμπιστεύονται για τα πάντα την τεχνολογία, δεν συγκρατούν τίποτα στη μνήμη τους. Σε λίγο δε θα ξέρουν ποιοι πολέμησαν το 1940. Έχει χαθεί κάθε έννοια αξιολόγησης, έχει χαθεί η έννοια της προσπάθειας. Βγάζει ο άλλος ένα βίντεο στο youtube για τη σειρά που βλέπει και περιμένει να πλουτίσει. Φωτογραφίζεται η άλλη με μαγιό (κάποιες δεν είναι καν ωραίες) και περιμένει να γίνει φίρμα. Εκεί φταίνε βέβαια και οι επιχειρηματίες. Μιλούσα με 50αρα ιδιοκτήτρια μαγαζιού ρούχων και μου έλεγε "να κοίτα εδώ με τον Κοψιάλη διπλασιάστηκαν οι followers, πενταπλασιάστηκαν τα likes" - μωρή άσχετη οι πωλήσεις ανέβηκαν; τα λεφτά που πήρε αυτός ο μαλάκας τα πήρες πίσω; κέρδος έβγαλες;

Δεν είναι βέβαια μόνο η Ελλάδα έτσι, πιστεύω πάντως ότι όσο πάμε θα γίνονται και χειρότερα τα πράγματα.
Άψογος. Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ότι σχεδόν κανένας και καμία από την νέα γενιά δεν έχει κάτι στο μυαλό του. Καμία εφαρμογή σκέψης. Τίποτα υλοποιήσιμο. Τους λες κάτι και στο παίζουν ότι δεν ξέρεις η ότι είσαι μαλάκας η ότι δεν είναι έτσι κτλ. Πάντα με στυλ ξερολίασης και άκρατου σταρχιδισμού. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Μόνο να στο παίξουν ιστορία. Ρε μαλακισμένα λέω εγώ, οκ, κάντε μια γαμημένη δουλειά σύμφωνα με τις δικές σας παραμέτρους και φέρτε αποτέλεσμα. Αλλά κάντε κάτι. Κάντε το να λειτουργεί οτιδήποτε κι αν είναι. Όοοοοοοοχι όμως. Απλά μίρλα και φιλοσοφία για να δείχνουν ιδεολόγοι.

OP
OP
D

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Τα παιδιά συμπεριφέρονται οπως τα έχουν μάθει οι γονείς τους. Αυτούς έχουν ως πρότυπο. Αν έχουν μεγαλώσει τον μοναχογιό τους, με το να του παρέχουν τα πάντα στο χέρι χωρίς να χρειαστεί εκείνος να κουνήσει το δαχτυλάκι του, τότε είναι απολύτως λογικό να βγει αυτό που γράφει ο νηματοθέτης , δηλαδή ένας τεμπέλης που βαριέται και που αναπνέει. Αν τα μάθουν όμως απο την αρχη οτι τα λεφτά βγαίνουν με κόπο και οτι πρέπει να είναι ανεξάρτητα απο τους γονείς τους οταν μεγαλώσουν αν θέλουν να κάνουν κάτι στην ζωή τους , τότε δεν θα ειναι έτσι.
Σίγουρα υπάρχουν αυτοί που λέει ο νηματοθέτης, δεν αμφιβάλλω, τους βλέπω και εγώ άλλωστε, αλλά αυτοί πάντα υπήρχαν οπως σωστά λένε κάποια παιδιά, απλα όπου σοσιαλ , βάλε μηχανή, βιντεοκασέτες κλπ. Ομως απο την άλλη παιδιά υπάρχουν και νέοι - νέες το ακριβώς αντίθετο που δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες , 7 μέρες την εβδομάδα, χωρις ρεπο, ακομα και 12ωρα ίσα ίσα για να έχουν ένα εισόδημα να ζησουν μόνα τους.
Όντως δεν μπορεί να είναι όλοι κι όλες άχρηστα δίποδα. Δυστυχώς όμως είναι απογοητευτική η κατάσταση. Το πιο απλό. Είσαι σε μια δουλειά. Οποιαδήποτε. Όλες οι γενιές τεμπέλιαζαν, δούλευαν, γκάριζαν, τσιριζαν κτλ. Αλλά κάτι συνέβαινε. Πλέον επικρατεί μόνο ανάλυση της πουτσας. Ρε αρχίδια λέω εγώ, δεν θέλω να μου πείτε την γνώμη σας για τις επεκτάσεις στην κοινωνική δομή και την ψυχολογία αν στρίψετε ένα μπουλόνι με περισσότερη δύναμη, ούτε να ακούω μαλακίες για σεβασμους στην ψυχολογία σας επειδή ένας πελάτης σας κοίταξε περίεργα. Θέλω να τελειώνουμε να σχολάσουμε και δεν με νοιαζουν τα υπαρξιακά σας στα σόσιαλ. Στρίψτε το μπουλόνι σωστά, τυλίξτε ένα γαμημενο τοστ σωστά, ζυγίστε κάτι σωστά, κατασκευάστε, χαλάστε το στην τελική αλλά πάμε παρακάτω. Αλλά εσείς κολλάτε για να λέτε θεωρίες. Άχρηστες θεωρίες.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.220
Πόντοι
3.846
Εννοείται σε κάθε γενιά θα βρεις και άξιους. Και στη δική μου γενιά εκτός από τα κοπρόσκυλα που έτρωγαν τα έτοιμα, υπήρχαν και παιδιά που πήραν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και τις απογείωσαν ή χωρίς να πάρουν τίποτα από τους γονείς τους έκαναν αξιοζήλευτη πορεία.

Για μένα το πρόβλημα είναι στον τρόπο σκέψης, στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων. Εντάξει να είσαι ταλέντο στον αθλητισμό, διάνοια στις θετικές επιστήμες, ταλέντο στη μουσική. Αν δεν είσαι, (που το 99% δεν είμαστε) είναι δυνατόν να νομίζεις ότι επειδή πετάς λίγο κώλο έξω έχεις λύσει τα προβλήματα της ζώης σου; Είναι δυνατόν να νομίζεις ότι επειδή κοπροσκυλιάζεις στο youtube θα γίνεις διασημότητα;
Ήδη υπάρχει υπερπροσφορά στο ίντερνετ, πόσα κανάλια να παρακολουθεί ένας μέσος χρήστης; Άρα οι περισσότεροι θα φάνε τα μούτρα τους. Μέχρι πότε νομίζετε θα μασάνε τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια με το κάθε ψώνιο που έχει 5-10 χιλιάδες followers; Και εκεί λίγοι είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο οι υπόλοιποι θα πάρουν 1-2 χορηγίες από καμιά τριτοτέταρτη φίρμα ρούχων και μετά θα το παρατήσουν. Και μετά τι θα κάνουν οι γκόμενες ,στο κλαρί θα βγουν;

Και εμείς οι παλιότεροι θαυμάζαμε τους αθλητές ,αλλά το βλέπαμε ότι 1 στους 1000 θα κάνει καριέρα. Θαυμάζαμε τραγουδιστές αλλά πρέπει να φιλήσεις και κατουρημένες ποδιές δεν είναι για όλους. Σήμερα ο κάθε ένας πιστεύει ότι μπορεί να γίνει πάμπλουτος και διάσημος με το να ασχολείται με το Instagram ένα μισάωρο τη μέρα. Και να μην το προσπαθήσει ,πιστεύει ότι έτσι είναι ο κόσμος. Εδώ έβλεπαν τους τελειωμένους του Χαγιάτε και τα ζώα της Μαρμίτας. Μετα σκέφτεται ο νέος, αυτοί καλύτεροι είναι; Για μένα η παρακμή ξεκίνησε με τα ριάλιτι που έγιναν φίρμες άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Εκεί ξεκίνησε η νοοτροπία "η δουλειά είναι για τους μαλάκες, η μαγκιά είναι να τα κονομάς μόνο και μόνο επειδή υπάρχεις".

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.368
Πόντοι
12.756
Βασικο IQ να έχεις ξεχωριζεις απο την σαπιλα που κυκλοφορει
Κοπάδια απο χαζους βλεπω , μετα κοιταώ και τους γονεις τους και καταλαβαινω απο που πηραν..
Μην ξεχνατε οτι οι χαζοι αναπαράγονται περισσοτερο , οποτε σε λιγα χρόνια αν βρεις "κανονικό" θα νομιζεις οτι ειναι ρομποτ ΑΙ

Leon k

Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2019
Κριτικές
1
Like
232
Πόντοι
20
Το εντυπωσιακό του 'χασματος των γενεών'.
Μέχρι τα 40 σου φαίνεται μια θεωρητική αρλουμπα. Στην επόμενη δεκαετία και βάλε κρίνεις τους 'σημερινους' ότι το ένα και το άλλο και κάποια στιγμή συνειδητοποιεις ότι βιώνεις αυτό που άλλοτε θεωρούσες αρλουμπα. Αέναος κύκλος είναι αλλά εμείς δεν είμαστε αεναοι και έτσι κάπου το χάνουμε.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.220
Πόντοι
3.846
Όντως δεν μπορεί να είναι όλοι κι όλες άχρηστα δίποδα. Δυστυχώς όμως είναι απογοητευτική η κατάσταση. Το πιο απλό. Είσαι σε μια δουλειά. Οποιαδήποτε. Όλες οι γενιές τεμπέλιαζαν, δούλευαν, γκάριζαν, τσιριζαν κτλ. Αλλά κάτι συνέβαινε. Πλέον επικρατεί μόνο ανάλυση της πουτσας. Ρε αρχίδια λέω εγώ, δεν θέλω να μου πείτε την γνώμη σας για τις επεκτάσεις στην κοινωνική δομή και την ψυχολογία αν στρίψετε ένα μπουλόνι με περισσότερη δύναμη, ούτε να ακούω μαλακίες για σεβασμους στην ψυχολογία σας επειδή ένας πελάτης σας κοίταξε περίεργα. Θέλω να τελειώνουμε να σχολάσουμε και δεν με νοιαζουν τα υπαρξιακά σας στα σόσιαλ. Στρίψτε το μπουλόνι σωστά, τυλίξτε ένα γαμημενο τοστ σωστά, ζυγίστε κάτι σωστά, κατασκευάστε, χαλάστε το στην τελική αλλά πάμε παρακάτω. Αλλά εσείς κολλάτε για να λέτε θεωρίες. Άχρηστες θεωρίες.
αυτή η συμπεριφορά ξεκινά από τη νοοτροπία "δεν πρέπει να μου κάνεις κριτική, γιατί με απογοητεύεις".

Το έχω παρατηρήσει έτσι και πεις σε κανέναν "τι μαλακίες είναι αυτές που κάνεις" αμέσως έρχεται η απάντηση "ΕΣΥ έχεις πρόβλημα συμπεριφοράς".
Δηλαδή δεν κοιτάζει να δει γιατί με νευρίασε, για ποιο λόγο τους λέω ότι είναι λάθος, κοιτάζει να σε βγάλει τρελό.
Σε κανέναν δεν του αρέσει να του φωνάζουν, και εγώ στενοχωριέμαι κάθε φορά που μου βάζουν τις φωνές, μετά όμως κάνω αυτοκριτική και σκέφτομαι "έκανα κάτι λάθος ή τα ακούω άδικα, αν έκανα λάθος πώς είναι το σωστό;". Δεν πάω κατευθείαν να βγάλω τον άλλο ψυχοπαθή γιατί έτσι δε θα βελτιωθώ ποτέ.

OP
OP
D

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Επίσης βλέπω ότι τα σημερινά νειάτα αναλύουν εξοντωτικά μέχρι και το φαι τους. Οκ, πείτε μας μια μαλακία για την γεύση, την υφή, τα συστατικά κτλ. Αλλά θέλουμε να φάμε. Ναι συμφωνώ να υπάρχει διάλογος για το φαί. Καμία γενιά όμως δεν ανέλυσε τόσο μια μπουκιά φαι με συσχετισμό στην ψυχολογία η στην επίδραση της δύσης στο εμπόριο. Ρε μαλακισμένα λέω εγώ, βγάλτε την γαμημένη μπριζόλα να την φάμε. Πείτε λίγο το παραμύθι σας για να το πουλήσετε και τέλος. Στον πούτσο μου αν έφαγε άχυρο η αγελάδα και πώς ένιωσε όταν την έσφαξαν. Θέλω να φάω. Αυτό. Άλλη στιγμή θα πούμε για σφαγή κτλ. Δεν θα μας νοιάζει το καθετί στον πλανήτη 24/7 επειδή θέλετε να νιώθετε ευαίσθητοι εσείς.

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.243
Πόντοι
10.336
Κάθε γενιά βγάζει κουσούρια. Ωστόσο τα σημερινά 20-25 χρονα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μοιάζουν με ζωντανά πτώματα. Όλη μέρα μια απάθεια, μια βαριεμάρα, σχεδόν σέρνουν τα πόδια τους θα έλεγα. Αβέρτα σόσιαλ, παραγωγή έργου μηδέν, ίσα να δουλέψουν λίγες ώρες σαν ρομπότ με μόνιμη δικαιολογια ότι αξίζουν περισσότερα ως στελεχαρες από τον ομφάλιο λώρο της μάνας τους. Μηδέν ενδιαφέρον για σοβαρά κοινωνικά θέματα, ασχολούνται μόνο με ότι πουλάει, αναισθησία, υπνηλία, δεν ξέρουν γιατί ζουν. Τρώνε μαλακίες, γυμνάζονται πολύ για να βρουν κάτι να κάνουν ή καθόλου και γίνονται σαν ντολμάδες, κοιμούνται 12 ώρες κάθε μέρα, δεν γαμάνε τα αγόρια και όσες γαμιούνται δεν ξέρουν να γαμηθούν, βαριουνται να μιλήσουν, αποφεύγουν τα πάντα, στρουθοκαμηλιζουν, εν ολίγοις σήψη, παρακμή και δεν συμμμαζεύεται. Λυπάμαι τους γονείς που σαν έταιροι μαλάκες ξέρουν κατά βάθος τι έφεραν στην ζωή αλλά κοκορεύονται για να μην ξεφτιλιστούν.
τα ιδια ελεγε η προηγουμενη γενια για την γενια σου (οποια κι αν ειναι)... Το χασμα γενεων ειναι ο κανονας και οχι η εξαιρεση στην κοινωνια μας. Ασε που στο τελος της ημερας, τα παιδια κανουν οτι τους επιτρεψουν/μαθουν οι γονεις τους. Οποτε τεραστιο μεριδιο ευθυνης φερει ο γονεας που ανεχεται (μη σου πω βολευεται κιολας) το παιδι του να μεγαλωνει με χαμηλα στανταρ. Δεν ειναι τυχαιο που 9 στους 10 ανθρωπους της δικης μου μιλλενιαλ γενιας που γνωριζω, ειναι ανευθυνοι και ακαταλληλοι να γινουν γονεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom