kosnik26
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Σεπ 2009
- Like
- 20
- Πόντοι
- 366
την λατρεία μου στον [size=30pt]ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟ ΦΡΟΥΝΤ[/size] υπαινίσσεσαι?
μμ
την λατρεία μου στον [size=30pt]ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟ ΦΡΟΥΝΤ[/size] υπαινίσσεσαι?
μαν στο δια ταύτα, η διαρροή μυαλών στο εξωτερικό δε νομίζω ότι είναι πλήγμα για την χώρα, όπως αναφέρεις και στην τελευταία επιλογή της ψηφοφορίας δεν θα υπήρχε ούτως ή άλλως έδαφος σε αυτήν τη χώρα να αξιοποιηθούν καταλλήλως, αυτό έδειξε και η πορεία μέχρι πριν την κρίση όπου τα "μυαλά" έμεναν μεν στην χώρα αλλά εξαφανίζονταν, γίνονταν δημόσιοι υπάλληλοι (κλάιν δηλαδή) ή έπαιρναν ένα δάνειο και άνοιγαν καμμιά μικροεπιχείρηση (πάλι κλάιν δηλαδή)
όσοι και να φύγουν πάντως θα αναπληρώνονται από τους επόμενους, η παραγωγική διαδικασία δεν σταματάει ποτέ ούτε μπορούν να φύγουν όλοι
Μπορεί να είναι και θετικό για τον Ελληνισμό γενικότερα.
Κάθε επιτυχημένος έλληνας στο εξωτερικό είναι προβολή.
Μπορεί να είναι και θετικό για τον Ελληνισμό γενικότερα.
Κάθε επιτυχημένος έλληνας στο εξωτερικό είναι προβολή.
μαν στο δια ταύτα, η διαρροή μυαλών στο εξωτερικό δε νομίζω ότι είναι πλήγμα για την χώρα, όπως αναφέρεις και στην τελευταία επιλογή της ψηφοφορίας δεν θα υπήρχε ούτως ή άλλως έδαφος σε αυτήν τη χώρα να αξιοποιηθούν καταλλήλως, αυτό έδειξε και η πορεία μέχρι πριν την κρίση όπου τα "μυαλά" έμεναν μεν στην χώρα αλλά εξαφανίζονταν, γίνονταν δημόσιοι υπάλληλοι (κλάιν δηλαδή) ή έπαιρναν ένα δάνειο και άνοιγαν καμμιά μικροεπιχείρηση (πάλι κλάιν δηλαδή)
όσοι και να φύγουν πάντως θα αναπληρώνονται από τους επόμενους, η παραγωγική διαδικασία δεν σταματάει ποτέ ούτε μπορούν να φύγουν όλοι
καταρχήν να διαχωρίσουμε τους επιστήμονες σε 2 κατηγορίες:
αυτούς για τους οποίους δεν υπάρχουν θέσεις εδώ, ή υπάρχουν ελάχιστες ήδη κατειλλημένες από ισάξιούς των, ή έξω υπάρχουν πολύ πιο πρόσφορες θέσεις, πχ ερευνητές, αστροφυσικοί, βιογενετιστές, φυσικοί υλικών, νανοτεχνολόγοι, μηχανικοί διαστημοπολοίων, ρομποτιστές, κλπ
και αυτοί για τους οποίους υπάρχουν θέσεις και μάλιστα αν τους δίδονταν, θα μπορούσαν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στη χώρα, μέσω της απόδοσης, της οργάνωσης, της καινοτομίας, της παραγωγικότητας, κλπ
όπως οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι, ερευνητές β επιπέδου ερευνών, ακαδημαικοί, manager, φοροτεχνικοί, επιθεωρητές, πολεοδόμοι, μανατζερ τουριστικών επαγγελμάτων, αξιωματικοί όλων των σωμάτων ασφαλείας, καθηγητές, γεωπόνοι-ερευνητές, κλπ
ωστόσο οι θέσεις που υπάρχουν έχουν καταληφθεί από πολύ κατώτερους υπαλλήλους, σε πολλές περιπτώσεις παντελώς άσχετους, αμόρφωτους, τεμπέληδες, κομματικά στελέχη, λαμόγια που λάδωσαν, γιους άλλων κλεφτών και λαμογιών, κλπ
για τους πρώτους δε γίνεται τίποτα
για τους δεύτερους έχουν ειπωθεί πολλά και έχουν χυθεί τόνοι μελάνι, αλλά είναι ακόμα εκεί και βασιλεύουν
Δεν μου αρεσαν καποια πραγματα που γραφτηκαν για Γερμανους και Ελληνες εδω, αλλα δεν θα πω τιποτα γιατι θα βγουμε off topic.
δουλευει και εχει μαν
αλήθεια, αυτός εκεί έξω από που τρώει και γαμάει, από έτοιμα?
σωστά όλα αυτά αλλά το ερώτημα είναι αν η ελλάδα αιμορραγεί από ικανούς επιστήμονες που φεύγουν στο εξωτερικό, η απάντηση στην προβληματική που έθεσες είναι η πολιτική βούληση
εγω έχω και την άλλη ερώτηξη. Αφού έχουμε τόσο "δυνατά" μυαλά γιατί καταντήσαμε; που είναι η δύναμη των μυαλών αυτών που σκιάζομαστε μην χάσουμε;
εγω έχω και την άλλη ερώτηξη. Αφού έχουμε τόσο "δυνατά" μυαλά γιατί καταντήσαμε; που είναι η δύναμη των μυαλών αυτών που σκιάζομαστε μην χάσουμε;
εχεις απάντηση ; η θα μου παραθέτεις βιβλια ;
τι θες να σου πω, το προφανές? όλοι ανεξαιρέτως αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων