Νέα

Η εκκλησία μας/Eκκλησιαστική περιουσία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 53K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

menis

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2006
Like
5
Πόντοι
6
Και μια που το φερε η κουβέντα (για τις σπουδές, τους καθηγητές και τα πανεπιστήμια), ΠΟΙΟΣ τα πληρώνει όλα αυτά?

Δεν είναι δημόσια δωρεάν η εκπαίδευση?
Δεν πληρώνω επομένως ΕΓΩ από την τσέπη μου (απ' τους φόρους μου εννοώ) τα έξοδα λειτουργίας αυτών των σχολών?

Γιατί θα πρέπει ΟΛΟΙ οι πολίτες, ασχέτως αν πιστεύουν σε αυτό ή σε τίποτα, ή σε κάτι άλλο, να πληρώνουν για να μεταδίδεται "η γνώση" (αν μπορεί να λέγεται έτσι η προπαγάνδα του παπαδαριού) της θρησκείας του χριστιανισμού?

Υπάρχουν ΠΟΛΛΑ που θα πρέπει να αλλάξουν, Dimitrie, αν πραγματικά πρόκειται να γίνει "ο χωρισμός εκκλησίας και πολιτείας", τόσα, που ούτε καν τα φαντάζεσαι.

Γιατί έχεις μάθει να ζεις μέσα σε αυτά, και να τα θεωρείς ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Δυστυχώς.

δεν ειναι ακριβως ετσι!οι φοροι αφορουν το γενικο πληθυσμο και διαφερουν απο τα ανταποδοτικα τελη(αν τα λεω καλα).με τη λογικη σου οι τυφλοι δεν θα επρεπε να πληρωνουν ερτ οι ανθρωποι με κινιτικα προβληματα για δρομους κτλ

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
δεν ειναι ακριβως ετσι!οι φοροι αφορουν το γενικο πληθυσμο και διαφερουν απο τα ανταποδοτικα τελη(αν τα λεω καλα).με τη λογικη σου οι τυφλοι δεν θα επρεπε να πληρωνουν ερτ οι ανθρωποι με κινιτικα προβληματα για δρομους κτλ
Όχι, δε τα λες καλά, γιατί χάνεις την κεντρική ιδέα.
Μη στεναχωριέσαι όμως το ίδιο θα κάνει και ο Dimitrios (όταν μπει).
Για τα ανταποδοτικά τέλη καλά τα λες, π.χ. τέτοια είναι τα διόδια, που (υποτίθεται ότι) τα πληρώνουμε, για να έχουμε καλούς δρόμους.

Υποτίθεται ότι και η ΕΡΤ κάτι αντίστοιχο είναι. Πληρώνουμε κάτι για να έχουμε καλή τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Δεν μπορεί όμως (γιατί δεν είναι σωστό και τίμιο) να επιβαρύνεται ο γενικός πληθυσμός για να προπαγανδίζεται, να εκπαιδεύονται ινστρούχτορες, και γενικώς να διαδίδεται μια θεωρία, την οποία ο γενικός πληθυσμός (με την ακριβή έννοια) δεν αποδέχεται στο σύνολό του, ούτε έχει όφελος από την ύπαρξή της.

Θέλω να πω (με άλλα λόγια) ότι η σχολή π.χ. Ευελπίδων που βγάζει αξιωματικούς και αυτή συντηρείται από τους φόρους μου, αλλά και αντιμιλιταριστής να είμαι, θα πρέπει να την πληρώνω. Προστατεύουν (υποτίθεται) τη χώρα ΟΛΟΚΛΗΡΗ απ τους εξωτερικούς εχθρούς οι αξιωματικοί που βγαίνουν απ' αυτήν, άρα μ' αρέσει δε μ' αρέσει ο στρατός, πρέπει να τους πληρώνω.

Το να βγαίνουν όμως παπάδες, θεολόγοι για σχολεία, και γενικώς να συντηρείται μια προπαγάνδα που (α) δε την πιστεύουν όλοι, (β) υπάρχουν και άλλες, αναγνωρισμένες επίσης τέτοιες προπαγάνδες, ΓΙΑΤΙ πρέπει να πληρώνεται?  Ποιός ωφελείται από την διατήρηση του συστήματος αυτού?

Θέλει το ιερατείο να φτιάξει "θεολογικό πανεπιστήμιο"?  Ας φτιάξει.  Αλλά να το πληρώνει η εκκλησία, όχι ο γενικός πληθυσμός.

Αυτό λέω.

Γιατί τότε, την ίδια υποχρέωση που έχει η πολιτεία να παρέχει αυτού του είδους την "παιδεία", την έχει και απέναντι στους μουσουλμάνους της Θράκης, άρα γιατί να μην ιδρύσει μια Αλλαχική ανώτατη σχολή για τη μειονότητα που (πάλι) θα την πληρώνω εγώ?

menis

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2006
Like
5
Πόντοι
6
Όχι, δε τα λες καλά, γιατί χάνεις την κεντρική ιδέα.
Μη στεναχωριέσαι όμως το ίδιο θα κάνει και ο Dimitrios (όταν μπει).
Για τα ανταποδοτικά τέλη καλά τα λες, π.χ. τέτοια είναι τα διόδια, που (υποτίθεται ότι) τα πληρώνουμε, για να έχουμε καλούς δρόμους.

Υποτίθεται ότι και η ΕΡΤ κάτι αντίστοιχο είναι. Πληρώνουμε κάτι για να έχουμε καλή τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Δεν μπορεί όμως (γιατί δεν είναι σωστό και τίμιο) να επιβαρύνεται ο γενικός πληθυσμός για να προπαγανδίζεται, να εκπαιδεύονται ινστρούχτορες, και γενικώς να διαδίδεται μια θεωρία, την οποία ο γενικός πληθυσμός (με την ακριβή έννοια) δεν αποδέχεται στο σύνολό του, ούτε έχει όφελος από την ύπαρξή της.

Θέλω να πω (με άλλα λόγια) ότι η σχολή π.χ. Ευελπίδων που βγάζει αξιωματικούς και αυτή συντηρείται από τους φόρους μου, αλλά και αντιμιλιταριστής να είμαι, θα πρέπει να την πληρώνω. Προστατεύουν (υποτίθεται) τη χώρα ΟΛΟΚΛΗΡΗ απ τους εξωτερικούς εχθρούς οι αξιωματικοί που βγαίνουν απ' αυτήν, άρα μ' αρέσει δε μ' αρέσει ο στρατός, πρέπει να τους πληρώνω.

Το να βγαίνουν όμως παπάδες, θεολόγοι για σχολεία, και γενικώς να συντηρείται μια προπαγάνδα που (α) δε την πιστεύουν όλοι, (β) υπάρχουν και άλλες, αναγνωρισμένες επίσης τέτοιες προπαγάνδες, ΓΙΑΤΙ πρέπει να πληρώνεται?  Ποιός ωφελείται από την διατήρηση του συστήματος αυτού?

Θέλει το ιερατείο να φτιάξει "θεολογικό πανεπιστήμιο"?  Ας φτιάξει.  Αλλά να το πληρώνει η εκκλησία, όχι ο γενικός πληθυσμός.

Αυτό λέω.

Γιατί τότε, την ίδια υποχρέωση που έχει η πολιτεία να παρέχει αυτού του είδους την "παιδεία", την έχει και απέναντι στους μουσουλμάνους της Θράκης, άρα γιατί να μην ιδρύσει μια Αλλαχική ανώτατη σχολή για τη μειονότητα που (πάλι) θα την πληρώνω εγώ?
ο χριστιανισμος ειναι η επισημη θρησκεια μας.και γω ειμαι της γνωμης οτι η εκκλησια θα μπορουσε να χρηματοδοτει τις δραστηριοτητες της απ την τεραστια περιουσια της.στο συνολο τους οι ελληνες ειναι χριστιανοι και πιστευουν

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
ο χριστιανισμος ειναι η επισημη θρησκεια μας.και γω ειμαι της γνωμης οτι η εκκλησια θα μπορουσε να χρηματοδοτει τις δραστηριοτητες της απ την τεραστια περιουσια της.στο συνολο τους οι ελληνες ειναι χριστιανοι και πιστευουν

Φίλε μου, τα λες λίγο μπερδεμένα, και λες και λάθη.

"στο συνολο τους οι ελληνες ειναι χριστιανοι και πιστευουν"  Δεν ισχύει αυτό.  Σαν παράδειγμα πάρε εμένα, και υπάρχουν κι άλλοι σαν και μένα. "Χριστιανό" με βάφτισαν (όταν ήμουνα μηνών - όπως και όλους μας), αλλά δε θεωρώ τον εαυτό μου χριστιανό. Τότε, δε μπορούσα να αντιδράσω (λόγω ηλικίας). Τώρα, αν ερχόταν κάποιος να μου πει να βαφτιστώ, θα του έλεγα: "Αστειεύεσαι?"
Επομένως το "στο σύνολό τους" που λες, δεν ισχύει.  Κόψε κάτι.

Η εκκλησία θα μπορούσε να κάνει ΠΟΛΛΑ πράματα, ως εκκλησία.  Αλλά υπό όρους.  Κανείς δε μπορεί να δρα ανεξέλεγκτα σε μια ευνομούμενη πολιτεία, και αυτοί το κάνουν.  Και αυτό πρέπει να τους κοπεί, ή να δοθεί σε όλους.  Μέσα σ' αυτά είναι και το να ιδρύσει ΑΕΙ.  Σίγουρα πάντως μπορεί να ιδρύσει ΕΕΣ (Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών), αλλά νομίζω πως έχουν τέτοια.  Τα λένε "κατηχητικά".

Τέλος, το "ο χριστιανισμος ειναι η επισημη θρησκεια μας" αν θες το αναλύεις λίγο περισσότερο?  Για μένα δεν είναι τίποτα.  Είναι μια θεωρία, ασαφής, κατευθυνόμενη, αναπόδεικτη και προφανώς στηριζόμενη σε ψευδή (δήθεν) γεγονότα.  Αισθάνομαι λοιπόν κακομοίρης, που πρέπει να ζω σε ένα κράτος που αυτό το πράμα το έχει εξυψώσει τόσο πολύ, ώστε να το αναφέρει μέχρι και στο Σύνταγμα της χώρας.  Και θεωρώ ότι αυτή η κατάσταση είναι έργο του ιερατείου, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μη χάσει τα δικαιώματα που έχει, να τα επαυξήσει, και να αυξάνει την ισχύ, την επιρροή, και την περιουσία του.

Αν μπορούσαν θα είχαν αναλάβει και τη διακυβέρνηση της χώρας.
Όπως οι μουλάδες του Ιράν.
(Αυτοί το κατάφεραν).

male123

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2007
Like
50
Πόντοι
1
Πιστεύω εις ένα Θεόν,Πατέρα,  παντοκράτορα,  ποιητήν  ουρανού  και  γης,  ορατών  τε  πάντων  και αοράτων.Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν τον Θεού τον μονογενή,τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων.
ως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού, γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, 
ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. 
Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ
των ουρανών και  σαρκωθέντα  εκ  Πνεύματος  Αγίου  και  Μαρίας  της  Παρθένου  και
ενανθρωπήσαντα. 
Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου και παθόντα και ταφέντα. 
Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα, κατά τας Γραφάς.
Και ανελθόντα εις τους ουρανούς και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. 
Και  πάλιν  ερχόμενον  μετά  δόξης  κρίναι  ζώντας  και  νεκρούς,  ου  της
βασιλείας ουκ έσται τέλος. 
Και  εις  το  Πνεύμα  το  Άγιον,  το  κύριον,  το  ζωοποιόν,  το  εκ  του  Πατρός
εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον  και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν
δια των προφητών. 
Εις μίαν, αγίαν, καθολικήν και άποστολικήν Εκκλησίαν.
Ομολογώ εν βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών.
Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών.
Και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.
Θα σου συνιστουσα να πας σε ψυχιατρο αλλα καλυρερα αποτελεσματα θα εχεις αμα πας σε κανεναπαπα να σου διαβασει κανενα εξορκισμο.. :boobies: :boobies:

menis

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2006
Like
5
Πόντοι
6
Φίλε μου, τα λες λίγο μπερδεμένα, και λες και λάθη.

"στο συνολο τους οι ελληνες ειναι χριστιανοι και πιστευουν"  Δεν ισχύει αυτό.  Σαν παράδειγμα πάρε εμένα, και υπάρχουν κι άλλοι σαν και μένα. "Χριστιανό" με βάφτισαν (όταν ήμουνα μηνών - όπως και όλους μας), αλλά δε θεωρώ τον εαυτό μου χριστιανό. Τότε, δε μπορούσα να αντιδράσω (λόγω ηλικίας). Τώρα, αν ερχόταν κάποιος να μου πει να βαφτιστώ, θα του έλεγα: "Αστειεύεσαι?"
Επομένως το "στο σύνολό τους" που λες, δεν ισχύει.  Κόψε κάτι.

Η εκκλησία θα μπορούσε να κάνει ΠΟΛΛΑ πράματα, ως εκκλησία.  Αλλά υπό όρους.  Κανείς δε μπορεί να δρα ανεξέλεγκτα σε μια ευνομούμενη πολιτεία, και αυτοί το κάνουν.  Και αυτό πρέπει να τους κοπεί, ή να δοθεί σε όλους.  Μέσα σ' αυτά είναι και το να ιδρύσει ΑΕΙ.  Σίγουρα πάντως μπορεί να ιδρύσει ΕΕΣ (Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών), αλλά νομίζω πως έχουν τέτοια.  Τα λένε "κατηχητικά".

Τέλος, το "ο χριστιανισμος ειναι η επισημη θρησκεια μας" αν θες το αναλύεις λίγο περισσότερο?  Για μένα δεν είναι τίποτα.  Είναι μια θεωρία, ασαφής, κατευθυνόμενη, αναπόδεικτη και προφανώς στηριζόμενη σε ψευδή (δήθεν) γεγονότα.  Αισθάνομαι λοιπόν κακομοίρης, που πρέπει να ζω σε ένα κράτος που αυτό το πράμα το έχει εξυψώσει τόσο πολύ, ώστε να το αναφέρει μέχρι και στο Σύνταγμα της χώρας.  Και θεωρώ ότι αυτή η κατάσταση είναι έργο του ιερατείου, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μη χάσει τα δικαιώματα που έχει, να τα επαυξήσει, και να αυξάνει την ισχύ, την επιρροή, και την περιουσία του.

Αν μπορούσαν θα είχαν αναλάβει και τη διακυβέρνηση της χώρας.
Όπως οι μουλάδες του Ιράν.
(Αυτοί το κατάφεραν).

stavros σου θυμιζω το "δημοψηφισμα" για τις ταυτοτητες.για τη βαφτιση εχεις δικιο,αν θες μπορεις να μην βαφτισεις τα παιδια σου αφου δεν συμφωνεις.για σενα ο χριστιανισμος ειναι μια θεωρια κτλ.για μενα ειναι μια θρησκεια η οποια εχει ως γνωμονα το καλο χωρις να εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με αλλες θρησκειες-δεν με αφορουν.δικια μου αναγκη οπως και του ανθρωπινου γενους ειναι η πιστη σε κατι θεϊκο και ανωτερο απο μας.τωρα βεβαια επειδη ειμαστε στο 2008 και εχουμε και ενα επιπεδο μορφωσης δεν δεχομαι οτι πρεπει να νηστευω κτλ.συνεπως σκοπος μου δεν ειναι να ειμαι καλος χριστιανος αλλα καλος ανθρωπος.το να αγαπω τον πλησιον μου το κανω για μενα και οχι  για τον παραδεισο.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
stavros σου θυμιζω το "δημοψηφισμα" για τις ταυτοτητες.για τη βαφτιση εχεις δικιο,αν θες μπορεις να μην βαφτισεις τα παιδια σου αφου δεν συμφωνεις.για σενα ο χριστιανισμος ειναι μια θεωρια κτλ.για μενα ειναι μια θρησκεια η οποια εχει ως γνωμονα το καλο χωρις να εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με αλλες θρησκειες-δεν με αφορουν.δικια μου αναγκη οπως και του ανθρωπινου γενους ειναι η πιστη σε κατι θεϊκο και ανωτερο απο μας.τωρα βεβαια επειδη ειμαστε στο 2008 και εχουμε και ενα επιπεδο μορφωσης δεν δεχομαι οτι πρεπει να νηστευω κτλ.συνεπως σκοπος μου δεν ειναι να ειμαι καλος χριστιανος αλλα καλος ανθρωπος.το να αγαπω τον πλησιον μου το κανω για μενα και οχι  για τον παραδεισο.

Η προσέγγισή σου για το συνάνθρωπο είναι πάρα πολύ σωστή, και δεν απέχουμε σε αυτό.

Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δε πιστεύω ότι υπάρχει κάτι Θεϊκό και ανώτερο, αλλά αυτό είναι άσχετο με τη συμπεριφορά μου.

Μάλλον δεν αισθάνομαι αυτή την "ανάγκη", όπως τη λες.
Λες να μην είμαι του "ανθρωπίνου γένους"?

menis

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2006
Like
5
Πόντοι
6
Η προσέγγισή σου για το συνάνθρωπο είναι πάρα πολύ σωστή, και δεν απέχουμε σε αυτό.

Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δε πιστεύω ότι υπάρχει κάτι Θεϊκό και ανώτερο, αλλά αυτό είναι άσχετο με τη συμπεριφορά μου.

Μάλλον δεν αισθάνομαι αυτή την "ανάγκη", όπως τη λες.
Λες να μην είμαι του "ανθρωπίνου γένους"?

πως δικαιολογεις οτι καθε ανθρωπινος πολιτισμος ειχε θεοτητες???απο το να λατρευεις το βουνο τον αερα και τον κεραυνο,μεχρι το χριστιανισμο αλλα και τον σατανισμο.αν αυτο δεν ειναι μια ανθρωπινη αναγκη-τι ειναι?και μη μου πεις οτι σε καθε εποχη υπηρχε ενας μαγκας που για να δημιουργησει στρατο προβατων εκανε το θεο..

Επισκέπτης
Να πω και εγω τη γνωμη μου.

Στην ελλαδα, έχουμε παρεξηγησει παρα πολλα πράγματα όπως και την θρησκεια `μας`.

Κατ`αρχας δεν μπορει κανεις να την πει θρησκεια `μας`. Η θρησκεια και η πιστη ειναι ατομικη υποθεση και οχι συλλογικη.
Ο ιδιος ο Χριστος ειπε, `οποιος θελει ας ερθει πισω  μου, και ας σηκωσει το σταυρό του και ας περπατησει`
Επιπλεον αν η σωτηρια του καθενος βασιζότανε στη συλλογικη χριστιανικη συμπεριφορα των ομοεθνων/ομοθρησκων του, την ειχε πατησει...

Τι είναι ο Χριστιανισμος, πέρα απο το να εισαι λαμπάδα απεναντι στην οικογενεια σου, τα παιδια σου και τον συνανθρωπό σου; Και μετα απεναντι στο Θείο, όπως το θέλει ο ίδιος ο Χριστός και όχι οπως `ερμηνευεται` απο τους ρασοφορους;
Τι είναι πιο σημαντικό; Να νηστεψω 40 μερες και να παω το Μ.Σαββατο στην ανασταση, ή να ειμαι σωστος οικογενειάρχης καθε μερα;
Όποιος κάνει το μεγαλύτερο σταυρό όταν προσεύχεται, αυτόν να φοβάσαι.

Στην Ελλάδα αλλα και αλλού η θρησκεία έχει καταντήσει υπόθεση των λίγων. Οι περισσότεροι άνρθωποι ειναι ευχαριστημένοι να εχουν μερικους μουσατους να κανουν όλοι την δουλεια και καλα, και μετα να δρεψουν τον στεφανο της σωτηριας χωρις να κουνησουν οι ίδιοι το δακτυλο τους.

Οι δε μουσατοι που το εχουν πιασει το κολπο, εκμεταλευονται την ευπιστια και τη μαλακια των υπολοίπων πλουτιζόμενοι και αναλωθέντες σε υλικες απολαυσεις που λίγοι κοινοι θνητοι θα δουνε ποτε.

Δεν θα επιχειρηματολογήσω για το αν υπαρχει θεος και αν υπαρχει αληθινη θρησκεια. Αυτο πρεπει να αποτελέσει ερευνα για τον καθενα απο εσας προσωπικα.

Αλλα δεν πιστευω προσωπικα παντα, ότι η Ορθοδοξη και κάθε αλλη Χριστιανικη μεγαλη ή μικρότερη θρησκευτικη παραφυαδα αποτελουν κατι θείο. Μαλλον βρωμικο και σκοτεινο σημείο είναι στην ιστορια του ανθρωπου.

Αν ποτε σε ρωτησει ο Θεος, γιατι δεν με εψαξες να με βρεις, η μεγαλυτερη βλακεια που θα πεις ποτε ειναι οτι ειχα τον παπα και εψαχνε για σενα, και οταν σε εβρισκε θα μου εστελνε sms.

menis

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2006
Like
5
Πόντοι
6
Να πω και εγω τη γνωμη μου.

Στην ελλαδα, έχουμε παρεξηγησει παρα πολλα πράγματα όπως και την θρησκεια `μας`.

Κατ`αρχας δεν μπορει κανεις να την πει θρησκεια `μας`. Η θρησκεια και η πιστη ειναι ατομικη υποθεση και οχι συλλογικη.
Ο ιδιος ο Χριστος ειπε, `οποιος θελει ας ερθει πισω  μου, και ας σηκωσει το σταυρό του και ας περπατησει`
Επιπλεον αν η σωτηρια του καθενος βασιζότανε στη συλλογικη χριστιανικη συμπεριφορα των ομοεθνων/ομοθρησκων του, την ειχε πατησει...

Τι είναι ο Χριστιανισμος, πέρα απο το να εισαι λαμπάδα απεναντι στην οικογενεια σου, τα παιδια σου και τον συνανθρωπό σου; Και μετα απεναντι στο Θείο, όπως το θέλει ο ίδιος ο Χριστός και όχι οπως `ερμηνευεται` απο τους ρασοφορους;
Τι είναι πιο σημαντικό; Να νηστεψω 40 μερες και να παω το Μ.Σαββατο στην ανασταση, ή να ειμαι σωστος οικογενειάρχης καθε μερα;
Όποιος κάνει το μεγαλύτερο σταυρό όταν προσεύχεται, αυτόν να φοβάσαι.

Στην Ελλάδα αλλα και αλλού η θρησκεία έχει καταντήσει υπόθεση των λίγων. Οι περισσότεροι άνρθωποι ειναι ευχαριστημένοι να εχουν μερικους μουσατους να κανουν όλοι την δουλεια και καλα, και μετα να δρεψουν τον στεφανο της σωτηριας χωρις να κουνησουν οι ίδιοι το δακτυλο τους.

Οι δε μουσατοι που το εχουν πιασει το κολπο, εκμεταλευονται την ευπιστια και τη μαλακια των υπολοίπων πλουτιζόμενοι και αναλωθέντες σε υλικες απολαυσεις που λίγοι κοινοι θνητοι θα δουνε ποτε.

Δεν θα επιχειρηματολογήσω για το αν υπαρχει θεος και αν υπαρχει αληθινη θρησκεια. Αυτο πρεπει να αποτελέσει ερευνα για τον καθενα απο εσας προσωπικα.

Αλλα δεν πιστευω προσωπικα παντα, ότι η Ορθοδοξη και κάθε αλλη Χριστιανικη μεγαλη ή μικρότερη θρησκευτικη παραφυαδα αποτελουν κατι θείο. Μαλλον βρωμικο και σκοτεινο σημείο είναι στην ιστορια του ανθρωπου.

Αν ποτε σε ρωτησει ο Θεος, γιατι δεν με εψαξες να με βρεις, η μεγαλυτερη βλακεια που θα πεις ποτε ειναι οτι ειχα τον παπα και εψαχνε για σενα, και οταν σε εβρισκε θα μου εστελνε sms.

συμφωνω φιλε.η καθημερινοτητα ειναι αυτη που μετραει και οχι οι κοινωνικες εκδηλωσεις για να βαλουμε το κουστουμι μας.οπως σε καθε κοινοτητα,ετσι και στην εκκλησια υπαρχουν και τα μαυρα προβατα.αλλα υπαρχουν και "αγιοι" ανθρωποι που εχουν φτασει σε επιπεδα προσφορας στο συνολο που ειναι ασυλληπτα.επισης μην ξεχναμε οτι πχ ο μοναχισμος ή η εξελιξη στην ιεραρχια της εκκλησιας απαιτει θυσιες που ειναι τρομερες.βεβαια και εκει υπαρχουν σκανδαλα με ιστοριες πασης φυσεως αλλα η εξαιρεση επιβεβαιωνει τον κανονα

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
πως δικαιολογεις οτι καθε ανθρωπινος πολιτισμος ειχε θεοτητες???απο το να λατρευεις το βουνο τον αερα και τον κεραυνο,μεχρι το χριστιανισμο αλλα και τον σατανισμο.αν αυτο δεν ειναι μια ανθρωπινη αναγκη-τι ειναι?και μη μου πεις οτι σε καθε εποχη υπηρχε ενας μαγκας που για να δημιουργησει στρατο προβατων εκανε το θεο..
Το δικαιολογώ.  Με λογικά επιχειρήματα.
Αλλά δε μπορώ να κάθομαι να τα ξαναγράφω.

Σού δίνω εδώ διάφορα post. Δυστυχώς δε μπόρεσα να ξεχωρίσω όλα τα δικά μου. Τα 3 πρώτα, είναι.

Νομίζω ότι θα περάσεις ευχάριστα, διαβάζοντας τις απόψεις όσων έχουν συμμετάσχει σε αυτά τα thread.
Είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ, σε προειδοποιώ, και θα χρειαστείς ώρες...

Κάποτε πρέπει να κάτσω να τα μαζέψω, και να τα βγάλω βιβλίο...  (για τα δικά μου post λέω).

psolaras78

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2006
Κριτικές
74
Like
1.833
Πόντοι
9.295
Ντροπη και αισχος να βριζετε τα θεια.
Οποιος δεν γουσταρει ας μην παριστανει τον εξυπνο.
Και σας τα λεω εγω που δεν ειμαι της εκκλησιας αλλα των πραξεων

menis

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2006
Like
5
Πόντοι
6
Παρεξετράπη.

Ούτε το "καλλιτεχνική αδεία" δεν αναγνωρίζει!

Συμμάζεψα τα επίμαχα.

γενικοτερα ο φανατισμος(δημητριος) ή μια αφοριστικη ταση οπως του τραγουδιου ειναι λαθος εξαρχης.απολυτοι μπορουμε να ειμαστε για το οτι το νερο παγωνει στους 100 κελσιου ή για το 1+1 στην αλγεβρα ισουται με 2.για τα υπολοιπα αρμοζει μια ευχαριστη κουβεντουλα

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Kι εγώ το μουνί της xxxxx σας ... και να με κάνετε μουτ ΤΩΡΑ .-

ή πώς μπορεί ο αγαθός Δημήτριος να γίνει περσόνας......
:uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

Δημήτριε τα 3 χι συμβολίζουν το συμβατικό σεξ.
τα 5 συμβολίζουν το οθωμανικό;
:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Επισκέπτης
Πείτε τα μόνοι σας ...
Εγώ σε αυτο το θρεντ είμαι ΜΟΥΤ .-

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
είναι πραγματικά απιστευτο πώς μπορεί κάποιος να σε βγάλει από τα ρούχα σου......
Επίσης είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς κάποιοι μπόρεσαν και κατάφεραν το καλύτερο παιδί του σάιτ να βρίζει μάνες.....

αυτά για τους ψευτοηθικολόγους και τους φαρισαίους της κοινωνίας.......

Οταν δεν υπάρχει κανένας σεβασμός το πράγμα ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.
Και μετά φταίει ο αληταράς, ο υβριστής ο αθυρόστομος..........

:sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom