δεν ειναι ακριβως ετσι!οι φοροι αφορουν το γενικο πληθυσμο και διαφερουν απο τα ανταποδοτικα τελη(αν τα λεω καλα).με τη λογικη σου οι τυφλοι δεν θα επρεπε να πληρωνουν ερτ οι ανθρωποι με κινιτικα προβληματα για δρομους κτλ
Όχι, δε τα λες καλά, γιατί χάνεις την κεντρική ιδέα.
Μη στεναχωριέσαι όμως το ίδιο θα κάνει και ο Dimitrios (όταν μπει).
Για τα ανταποδοτικά τέλη καλά τα λες, π.χ. τέτοια είναι τα διόδια, που (υποτίθεται ότι) τα πληρώνουμε, για να έχουμε καλούς δρόμους.
Υποτίθεται ότι και η ΕΡΤ κάτι αντίστοιχο είναι. Πληρώνουμε κάτι για να έχουμε καλή τηλεόραση και ραδιόφωνο.
Δεν μπορεί όμως (γιατί δεν είναι σωστό και τίμιο) να επιβαρύνεται ο γενικός πληθυσμός για να προπαγανδίζεται, να εκπαιδεύονται ινστρούχτορες, και γενικώς να διαδίδεται μια θεωρία, την οποία ο γενικός πληθυσμός (με την ακριβή έννοια) δεν αποδέχεται στο σύνολό του, ούτε έχει όφελος από την ύπαρξή της.
Θέλω να πω (με άλλα λόγια) ότι η σχολή π.χ. Ευελπίδων που βγάζει αξιωματικούς και αυτή συντηρείται από τους φόρους μου, αλλά και αντιμιλιταριστής να είμαι, θα πρέπει να την πληρώνω. Προστατεύουν (υποτίθεται) τη χώρα ΟΛΟΚΛΗΡΗ απ τους εξωτερικούς εχθρούς οι αξιωματικοί που βγαίνουν απ' αυτήν, άρα μ' αρέσει δε μ' αρέσει ο στρατός, πρέπει να τους πληρώνω.
Το να βγαίνουν όμως παπάδες, θεολόγοι για σχολεία, και γενικώς να συντηρείται μια προπαγάνδα που (α) δε την πιστεύουν όλοι, (β) υπάρχουν και άλλες, αναγνωρισμένες επίσης τέτοιες προπαγάνδες, ΓΙΑΤΙ πρέπει να πληρώνεται? Ποιός ωφελείται από την διατήρηση του συστήματος αυτού?
Θέλει το ιερατείο να φτιάξει "θεολογικό πανεπιστήμιο"? Ας φτιάξει. Αλλά να το πληρώνει η εκκλησία, όχι ο γενικός πληθυσμός.
Αυτό λέω.
Γιατί τότε, την ίδια υποχρέωση που έχει η πολιτεία να παρέχει αυτού του είδους την "παιδεία", την έχει και απέναντι στους μουσουλμάνους της Θράκης, άρα γιατί να μην ιδρύσει μια Αλλαχική ανώτατη σχολή για τη μειονότητα που (πάλι) θα την πληρώνω εγώ?